Stortingsdebatt om helsenæring:

– Medisinsk kunnskap dobles hver 72. dag

<p>NYE MULIGHETER: – Brystkreft er ikke bare brystkreft lenger. Før ga vi samme behandling til alle. Nå blir den målrettet, sier Roche-forsker Astrid Kiermeier, her i Roche-konsernet hovedkvarter i Basel.</p><p>Det gir lyse utsikter både for pasienter - og helsnæringa.</p>
NYE MULIGHETER: – Brystkreft er ikke bare brystkreft lenger. Før ga vi samme behandling til alle. Nå blir den målrettet, sier Roche-forsker Astrid Kiermeier, her i Roche-konsernet hovedkvarter i Basel. Det gir lyse utsikter både for pasienter - og helsnæringa. Foto: Thomas Vermes / ABC Nyheter

Mengden av informasjon rundt helsetilstanden din øker så fort at håndteringen av data kan avgjøre liv eller død. Det kan gi Norge ny industri hvis man gjør som Sveits.

ARENDAL og BASEL, SVEITS (ABC Nyheter): – Utviklingen av medisiner blir mer og mer individualisert. Vi er jo overveldet av mengden informasjon. Men med riktig analyse gjør det at behandlingen blir mer målrettet, sier Astrid Kiermaier.

MONUMENTALT: Roche-pyramiden i Basel er symbol på den enorme verdiskapingen i farmasøytisk industri som er avlet fram i Sveits. Kan Norge komme etter? Foto: Thomas Vermes / ABC Nyheter
MONUMENTALT: Roche-pyramiden i Basel er symbol på den enorme verdiskapingen i farmasøytisk industri som er avlet fram i Sveits. Kan Norge komme etter? Foto: Thomas Vermes / ABC Nyheter

Vi sitter i Sveits sin høyeste bygning, hovedkvarteret til Roche-konsernet, en av verdens giganter innenfor medisinindustrien, og hører Kiermaier fortelle om en industri som nå diskuteres i Stortinget, helsenæringa.

Kiermaier er forsker innen molekylærbiologi og onkologi og har mange års arbeid med persontilpasset medisin bak seg. Begrepet innebærer at medisiner og behandling innrettes på genene til pasienten, eller grupper av pasienter.

– Presisjonsmedisin er ikke nytt for oss. For 20 år siden startet vi med brystkreft, nå utvides områdene, forteller forskeren, med utsikt til heisekraner som er i gang med å utvide Roche sin produksjon her i Basel.

Å utvide verdiskapingen i norsk farmasøytisk og hjelpemiddel-industri er også målet når Stortinget skal behandle regjeringens stortingsmelding om å utvikle norsk helsenæring til økt verdiskaping og bedre tjenester.

Dette er historiens første stortingsmelding om helsenæringen. Med den ønsker regjeringen å bidra til økt verdiskaping i norsk økonomi, flere lønnsomme arbeidsplasser og en bedre og mer effektiv helse- og omsorgstjeneste.

Stortingets næringskomité har frist 19. november med å komme med sin innstilling i saken.

Da kan erfaringer fra Sveits og selskaper som Roche være verdt å se til.

I Sveits 2016 sto bransjen for en verdiskaping på 28,9 milliarder sveitsiske franc, 270 milliarder norske kroner etter dagens kurs, veksten var 7,2 prosent årlig fra 2006-2016 og produktiviteten 4,3 ganger så høy som i hele økonomien, ifølge BAK Economics i 2017.

I Norge økte underskuddet for handelsbalansen fastland til 250 milliarder kroner i 2018. Utviklingen så langt i år gir et underskudd som er mer enn elleve prosent større enn i fjor, meldte NTB 15. november.

Datamengden kan gi flere jobber

– Vi har en formidabel akselerasjon i mengden av data. På 50-tallet doblet kunnskapen seg hvert 50. år. Nå hver 72. dag! utbryter Kiermaier.

Brystkreft er ikke lenger bare brystkreft, illustrerer hun.

HELSE OG INDUSTRI: Ny digital teknologi gir nye produkter til beste for pasient - og produsent. Som en mobilapp som kan måle skjelving, bevegelse og andre ting hos folk med MS, alzheimer, parkinson, huntington og andre sykdommer. Foto: Thomas Vermes / ABC Nyheter
HELSE OG INDUSTRI: Ny digital teknologi gir nye produkter til beste for pasient - og produsent. Som en mobilapp som kan måle skjelving, bevegelse og andre ting hos folk med MS, alzheimer, parkinson, huntington og andre sykdommer. Foto: Thomas Vermes / ABC Nyheter

– Og vi vet at hver celle i en svulst ikke er lik den andre. Det gjør det komplekst å behandle. Det er 200 kreftsvulsttyper som kan ha opptil 1,2 millioner mutasjoner, forteller Roche-forskeren.

– Du må avgjøre hvilken type som er viktigst for å finne ut valg av behandling. Det betyr at vi trenger redskaper, kanskje kunstig intelligens, for å fordøye all den informasjonen på en annen måte enn før, legger hun til.

Dette gir ikke bare pasienten større sjanser til å bli helbredet. Det kan gi grunnlag for industri.

Roche, som også har betydelig virksomhet i Norge, nøyer seg ikke lenger med å produsere medisin.

Kiermaier forteller at selskapet også utvikler hjelpemidler som får legene til å fatte riktigst mulig beslutninger.

Nytt produkt til støtte for beslutninger om liv og død

– Før hadde du diagnose på grunnlag av blodprøver. Nå også i form av gensekvensering og andre metoder. Å prosessere all denne informasjonen kan ikke gjøres av én lege. Man må samordne informasjonen fra immunologen, onkologen, kirurgen, patologen og radiologen, illustrerer Astrid Kiermaier.

– Dette må helseleverandører finne ut av. Vi prøver å finne løsninger ikke bare i form av medisiner, men også systemer for å støtte kliniske avgjørelser, sier hun.

Roche utvikler et dataprogram for dette som også kobler til litteratur og informasjon om det pågår kliniske prøver for denne lidelsen.

– Gjenstår det da noe å avgjøre for legen?

– Systemet skaffer informasjonen i et format som gir bedre informert avgjørelse. Men avgjørelsen må fortsatt tas av spesialisten.

Giganter går inn i Norge - og blir

Roche har 90.000 ansatte over hele verden. Og 150 av dem befinner seg i Norge.

NORSK UTVIKLING: NEC OncoImmunity bruker kunstig intelligens til å utvikle persontilpasset immunterapi. Kjøpt opp av japanske NEC, forblir i Norge. Foto: NEC OncoImmunity AS
NORSK UTVIKLING: NEC OncoImmunity bruker kunstig intelligens til å utvikle persontilpasset immunterapi. Kjøpt opp av japanske NEC, forblir i Norge. Foto: NEC OncoImmunity AS

Giganter som Roche og Bayer samarbeider gjerne med små, innovative helsebedrifter og opprettholder gjerne virksomheten her i landet.

Roche samarbeider for eksempel med norske Vaccibody, som utvikler vaksiner i immunterapi.

Og nylig solgte investeringsstiftelsen Radforsk et norsk selskap som arbeider med kunstig intelligens til utvikling av immunterapi, Onco Immunity, til den japanske giganten NEC.

– De skal satse på AI og vil bruke Onco Immunity som spydspiss og skal drive videre i Norge, fortalte administrerende direktør i Radforsk, Jónas Einarsson, på et seminar om norsk helsenæring under Arendalsuka i august.

Råvaremangel: Pasienter til utprøving

På samme seminar oppfordret Fredrik Schjesvold, leder for Oslo myelomatosesenter (benmargskreft) til offensiv holdning fra forskermiljøene ved offentlige sykehus, til samarbeid med industrien.

SETT I GANG! Fredrik Schjesvold ved Oslo universitetssykehus om samarbeid med industrien i utvikling av nye legemidler. Foto: Thomas Vermes / ABC Nyheter
SETT I GANG! Fredrik Schjesvold ved Oslo universitetssykehus om samarbeid med industrien i utvikling av nye legemidler. Foto: Thomas Vermes / ABC Nyheter

Ifølge ham kan kostbare kliniske studier (utprøving av nye medisiner på pasienter) bli billige hvis man får norsk og utenlandsk farmasøytisk industri med. Og vellykkede resultatene kan så kommersialiseres ved å opprette produksjon i Norge.

– Jo flere pasienter vi har på industristudier, dess mer sparer vi. Vi sparer mer på medisiner vi ikke bruker i disse studiene, enn utgiftene. Så er det vanskelig mange steder å få forståelse fra ledelsen for interaksjon med industrien, sa Schjesvold.

Men stabil tilgang til tilstrekkelig antall pasienter til kliniske studier, er noe av det som begrenser internasjonale selskapers appetitt på å utvikle medisiner i Norge.

– Dessverre har Sverige og Danmark levert mer treffsikkert, sa Kristina Sandström, medisinsk direktør i Janssen Nordic, om tilgangen industri får til pasienter for kliniske prøver i Norge.

– Vi må få sikre opplysninger om hvor mange pasienter man kan skaffe til kliniske studier. Vi har opplevd litt av det motsatte i Norge, la hun til.

– Da sier de internasjonale takk for seg

– Tiden er moden og helsenæringen er helt reelt en av de nye næringene som kan gi oss større skatteinntekter, sa Anne Kjersti Fahlvik, områdedirektør for næringsliv og teknologi i Forskningsrådet, i Arendal.

Ifølge henne kan Norge bli best også om vi er små.

– Vi må tenke hvordan vi kan få næringsutvikling knyttet til helsedata og kliniske studier. På datainnsamling er vi blant landene i verden som er aller lengst fremme. Det må vi utnytte. Det haster, sa Fahlvik.

Jan Frich, direktør medisin og helsefag i Helse Sør-Øst fortalte at de bruker 2,7 milliarder på forskning i året.

– Men jeg opplever mye juridiske spissfindigheter når vi snakker om samarbeid med industrien. Og da sier de internasjonale selskapene takk for seg, sa Frich.

Les også: Fagdirektør i Helse Vest: – Inspire kan hjelpe Beslutningforum stort

– Norge har ikke noe valg

STORSATSING: I februar satte statsminister Erna Solberg første spadestikk i jorda for det som i 2024 skal bli til Norges største universitetsbygg, Livsvitenskapsbygget ved Universitetet i Oslo. Blir det kommersialisering og produksjon ut av forskningen derfra? Foto: Ratio arkitekter/Mir
STORSATSING: I februar satte statsminister Erna Solberg første spadestikk i jorda for det som i 2024 skal bli til Norges største universitetsbygg, Livsvitenskapsbygget ved Universitetet i Oslo. Blir det kommersialisering og produksjon ut av forskningen derfra? Foto: Ratio arkitekter/Mir

Ifølge Karita Bekkemellem, administrerende direktør i Legemiddelindustrien, har Norge ikke noe valg hvis landet skal ha ambisjon om bærekraftig helsenæring:

HÅPER DET BESTE: Legemiddelindustriens Karita Bekkemellem. Foto: Thomas Vermes / ABC Nyheter
HÅPER DET BESTE: Legemiddelindustriens Karita Bekkemellem. Foto: Thomas Vermes / ABC Nyheter

– Partnerskap mellom det private og det offentlige må skje på en mye mer målretta måte. Grunnen til at vi ikke har kommet lenger, skyldes at kliniske studier og det å bygge helsenæring har vært helt fraværende i tidligere politiske dokumenter.

Dette er ett av temaene som tas opp i regjeringens stortingsmelding.

«For å lykkes må vi bygge en sterkere kultur for samarbeid. Framtidens helse- og omsorgstjeneste utvikles i et samspill mellom pasientene, de som arbeider i tjenestene, sterke forskningsmiljøer og næringslivet.», heter det der.

«Vi ønsker derfor at norsk helse- og omsorgstjeneste skal være en attraktiv utviklingspartner for norsk og internasjonalt næringsliv. Vi ønsker også økt kommersialisering av medisinsk og helsefaglig forskning og ideer fra helse- og omsorgssektoren.», skriver regjeringen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
10:24 Mikael Dorsin erstatter Bjørnebye10:23 Kina vil kvitte seg med utenlandsk datautstyr09:50 Sjefredaktøren i Aftenposten går av09:33 Minst 2.000 koalaer har mistet livet i skogbrannene09:33 Kjennelse i sak mot svensk medieprofil09:28 Tyrkia returnerte elleve IS-medlemmer til Frankrike09:28 Serbia med VM-gave til Norge08:50 Uvær skaper trafikkproblemer08:43 SAS skal fly direkte fra København til Tokyo08:10 Universitet i nord dropper opptak av teologistudenter07:38 Skip grunnstøtte ved Rørvik i Trøndelag07:37 NRK: Bergensbanen kan bli kjørt av tysk eller svensk selskap07:34 Juletreprodusenter sier de må legge ned på grunn av konkurranse fra store kjeder07:32 PST og tysk politi etterforsker terrorfinansiering via norske banker07:07 USA offentliggjør, Norge hemmeligholder: F-35-fly umulige å bruke06:45 Turister blant de omkomne i vulkanutbruddet på New Zealand06:16 Flere fjellveier åpnet i Sør-Norge – kan stenge på kort varsel06:13 UNN: Åtte uønskede hendelser på ett døgn med ambulanseflymangel06:12 Dette skjer i dag06:01 Norge fremdeles på topp i FNs utviklings-rangering05:37 Sør-Afrika vant Miss Universe05:37 Dette skjedde i natt05:31 Brudd for Løke05:27 Storbritannia: Trusler og sjikane preger opptakten til valget05:05 Langfingret tyv gikk rett i fella04:25 Tre banker har brukt 15 milliarder mot økonomisk kriminalitet03:35 Dødsfallene på Samoa stiger etter meslingutbrudd03:33 Norske handelshøyskoler bak andre nordiske på måling03:18 Johnsons parti øker på måling02:19 Nok en statsministerkandidat i Libanon trekker seg02:14 SV vil forby overnatting på lukket SFO01:31 Verdens våpensalg fortsetter å øke01:08 75-årig kvinne omkom etter påkjørsel i Hønefoss01:00 Riksrevisjonens jagerflykritikk holdes hemmelig00:28 Slutt på egne innganger for kvinner og menn på restauranter i Saudi-Arabia00:12 Skarpnord mistet europatourtittelen på målstreken23:37 Farmen-vinner Erik Rotihaug: – Mentalt og fysisk utslitt22:07 Verdens våpensalg fortsetter å øke21:52 Kristoffersen og Nestvold-Haugen på pallen i Beaver Creek21:32 NISO-heder til Johaug og Warholm21:19 SV vil ha statsministeren inn på teppet i ambulanseflysaken21:02 Kvinne omkom etter påkjørsel i Hønefoss20:59 Biler i skiløype i Holmestrand: – Gjentakende problem, ifølge politiet20:15 Uvær stenger fjelloverganger i hele Sør-Norge: To timers ventetid20:03 Drapet på Wilma (17): Politiet har pågrepet kjærestens far18:47 Fotgjenger alvorlig skadd i påkjørsel i Oslo18:25 Havarikommisjonen undersøker ulykke i Rana18:20 Macrons regjering åpner for å utsette omstridt pensjonsreform17:46 19 år gamle Markeng overrasket med femteplass: – Må oppjustere målene for sesongen17:27 Rundt 200 syrere får forlate al-Hol17:18 Hegerberg med hattrick i Lyons storseier17:15 Rapperen Juice Wrld (21) er død17:10 Olsbu Røiseland sikret norsk stafettseier16:37 Mann fant slange i eske med underbukser16:15 Har vi helt mistet evne til å føle skam?15:28 Maren Lundby vant igjen - knuste konkurrentene15:11 Viking vant cupfinalen - kaptein Tripic ble helten15:10 Mulig nesebrudd for Løke: – Fantastisk deilig15:00 Bjerkeli Grøvdal tok sølv terrengløp-EM14:51 Babcock beklager – vet ikke når feilen med luftambulanseflyene vil være løst14:50 Over 1.500 møtte opp på minnemarkering i Tromsø14:46 Arrangørene mener 800.000 demonstrerte i Hongkong14:09 Riiber vant igjen - tok sin femte strake kombinert-seier14:06 Engerdal-ordfører (51) død13:59 Norge med viktig VM-seier13:27 Russisk storeslem sørget for dobbelt stafettseier i Lillehammer13:02 Trygve var «han høye» – én dag fikk han nok12:56 Sea King-helikopter brukte rotoren for å redde fiskebåt i nød12:39 Veien videre etter Trump-valget: – Jeg er veldig bekymret12:07 Brasils miljøminister ber om hjelp for å stanse avskoging11:59 172.000 nordmenn regner med å feire jul på kreditt11:44 Arbeiderpartiet og SV krever sletting av klimakvoter11:34 Politiet etterlyser vitner etter påkjørsel i Sandnes11:23 Enkel seier til Jakob Ingebrigtsen i U20-klassen i EM i terrengløp11:21 Johaug peker på Weng som fast ankerkvinne10:19 Klart for ny behandling av Baneheia-saken i gjenopptakelseskommisjonen10:15 Et halvår med uro i Hongkong: Demonstranter gjør opp status10:04 Norske London-studenter: – Vondt i magen av brexit09:46 Magnus Carlsen er Norges beste i Fantasy Premier League09:36 Helleland: – Vi må støtte Russland-utestengelse09:26 Mann alvorlig skadd etter bilulykke i Grimstad09:00 Pelsdyrbonde tror rapport om Mattilsynet kan hive bensin på bålet08:56 To personer lettere skadd etter å ha blitt reddet fra skjær ved Farsund08:34 Titall pågrepet i Hongkong for besittelse av skytevåpen08:29 Serbia med klar seier over Sør-Korea - Nederland feilet mot Tyskland08:25 Ba om julehjelp på Finn: Fant brukte kondomer, tamponger, søppel og hundebæsj08:01 Rouhani mener statsbudsjettet viser motstand mot sanksjonene07:36 Malta: Statsministerens stabssjef avhørt på nytt etter drap på journalist06:31 Hergeirsson tenker lite OL: – Det smarteste er å snakke om neste kamp06:23 Minst 43 døde i brann i India06:20 Biler brant i Oslo06:18 Enebolig brant i Sykkylven06:00 Sjefen antyder tidlig juleferie for ryggplaget Sundby05:58 Dette skjer i dag05:49 Dette skjedde i natt05:04 Israel besvarte raketter med bomber mot Gaza04:12 Zuccarello scoret, men Wild tapte likevel for Hurricanes04:04 Ansatte mener Avinor-kutt svekker sikkerheten03:35 Nord-Korea sier de har gjennomført en «veldig viktig test»03:02 Utvidet jakt skal hindre spredning av skrantesyke
Siste nytt
10:24SportMikael Dorsin erstatter Bjørnebye10:23VerdenKina vil kvitte seg med utenlandsk datautstyr09:50KulturSjefredaktøren i Aftenposten går av09:33VerdenMinst 2.000 koalaer har mistet livet i skogbrannene09:33KulturKjennelse i sak mot svensk medieprofil09:28VerdenTyrkia returnerte elleve IS-medlemmer til Frankrike09:28SportSerbia med VM-gave til Norge08:50NorgeUvær skaper trafikkproblemer08:43ReiseSAS skal fly direkte fra København til Tokyo08:10NorgeUniversitet i nord dropper opptak av teologistudenter07:38NorgeSkip grunnstøtte ved Rørvik i Trøndelag07:37ReiseNRK: Bergensbanen kan bli kjørt av tysk eller svensk selskap07:34PengerJuletreprodusenter sier de må legge ned på grunn av konkurranse fra store kjeder07:32NorgePST og tysk politi etterforsker terrorfinansiering via norske banker07:07NorgeUSA offentliggjør, Norge hemmeligholder: F-35-fly umulige å bruke06:45VerdenTurister blant de omkomne i vulkanutbruddet på New Zealand06:16NorgeFlere fjellveier åpnet i Sør-Norge – kan stenge på kort varsel06:13NorgeUNN: Åtte uønskede hendelser på ett døgn med ambulanseflymangel06:12NorgeDette skjer i dag06:01VerdenNorge fremdeles på topp i FNs utviklings-rangering05:37VerdenSør-Afrika vant Miss Universe05:37NorgeDette skjedde i natt05:31SportBrudd for Løke05:27PolitikkStorbritannia: Trusler og sjikane preger opptakten til valget05:05VerdenLangfingret tyv gikk rett i fella04:25PengerTre banker har brukt 15 milliarder mot økonomisk kriminalitet03:35Helse og livsstilDødsfallene på Samoa stiger etter meslingutbrudd03:33NorgeNorske handelshøyskoler bak andre nordiske på måling03:18PolitikkJohnsons parti øker på måling02:19VerdenNok en statsministerkandidat i Libanon trekker seg02:14NorgeSV vil forby overnatting på lukket SFO01:31VerdenVerdens våpensalg fortsetter å øke01:08Norge75-årig kvinne omkom etter påkjørsel i Hønefoss01:00NorgeRiksrevisjonens jagerflykritikk holdes hemmelig00:28VerdenSlutt på egne innganger for kvinner og menn på restauranter i Saudi-Arabia00:12SportSkarpnord mistet europatourtittelen på målstreken23:37KulturFarmen-vinner Erik Rotihaug: – Mentalt og fysisk utslitt22:07VerdenVerdens våpensalg fortsetter å øke21:52SportKristoffersen og Nestvold-Haugen på pallen i Beaver Creek21:32SportNISO-heder til Johaug og Warholm21:19PolitikkSV vil ha statsministeren inn på teppet i ambulanseflysaken21:02NorgeKvinne omkom etter påkjørsel i Hønefoss20:59NorgeBiler i skiløype i Holmestrand: – Gjentakende problem, ifølge politiet20:15NorgeUvær stenger fjelloverganger i hele Sør-Norge: To timers ventetid20:03VerdenDrapet på Wilma (17): Politiet har pågrepet kjærestens far18:47NorgeFotgjenger alvorlig skadd i påkjørsel i Oslo18:25NorgeHavarikommisjonen undersøker ulykke i Rana18:20PolitikkMacrons regjering åpner for å utsette omstridt pensjonsreform17:46Sport19 år gamle Markeng overrasket med femteplass: – Må oppjustere målene for sesongen17:27VerdenRundt 200 syrere får forlate al-Hol17:18SportHegerberg med hattrick i Lyons storseier17:15KulturRapperen Juice Wrld (21) er død17:10SportOlsbu Røiseland sikret norsk stafettseier16:37NorgeMann fant slange i eske med underbukser16:15VerdenHar vi helt mistet evne til å føle skam?15:28SportMaren Lundby vant igjen - knuste konkurrentene15:11SportViking vant cupfinalen - kaptein Tripic ble helten15:10SportMulig nesebrudd for Løke: – Fantastisk deilig15:00SportBjerkeli Grøvdal tok sølv terrengløp-EM14:51NorgeBabcock beklager – vet ikke når feilen med luftambulanseflyene vil være løst14:50NorgeOver 1.500 møtte opp på minnemarkering i Tromsø14:46VerdenArrangørene mener 800.000 demonstrerte i Hongkong14:09SportRiiber vant igjen - tok sin femte strake kombinert-seier14:06NorgeEngerdal-ordfører (51) død13:59SportNorge med viktig VM-seier13:27SportRussisk storeslem sørget for dobbelt stafettseier i Lillehammer13:02Helse og livsstilTrygve var «han høye» – én dag fikk han nok12:56NorgeSea King-helikopter brukte rotoren for å redde fiskebåt i nød12:39PolitikkVeien videre etter Trump-valget: – Jeg er veldig bekymret12:07SportBrasils miljøminister ber om hjelp for å stanse avskoging11:59Penger172.000 nordmenn regner med å feire jul på kreditt11:44PolitikkArbeiderpartiet og SV krever sletting av klimakvoter11:34NorgePolitiet etterlyser vitner etter påkjørsel i Sandnes11:23SportEnkel seier til Jakob Ingebrigtsen i U20-klassen i EM i terrengløp11:21SportJohaug peker på Weng som fast ankerkvinne10:19NorgeKlart for ny behandling av Baneheia-saken i gjenopptakelseskommisjonen10:15VerdenEt halvår med uro i Hongkong: Demonstranter gjør opp status10:04VerdenNorske London-studenter: – Vondt i magen av brexit09:46SportMagnus Carlsen er Norges beste i Fantasy Premier League09:36SportHelleland: – Vi må støtte Russland-utestengelse09:26NorgeMann alvorlig skadd etter bilulykke i Grimstad09:00NorgePelsdyrbonde tror rapport om Mattilsynet kan hive bensin på bålet08:56NorgeTo personer lettere skadd etter å ha blitt reddet fra skjær ved Farsund08:34VerdenTitall pågrepet i Hongkong for besittelse av skytevåpen08:29SportSerbia med klar seier over Sør-Korea - Nederland feilet mot Tyskland08:25PengerBa om julehjelp på Finn: Fant brukte kondomer, tamponger, søppel og hundebæsj08:01VerdenRouhani mener statsbudsjettet viser motstand mot sanksjonene07:36VerdenMalta: Statsministerens stabssjef avhørt på nytt etter drap på journalist06:31SportHergeirsson tenker lite OL: – Det smarteste er å snakke om neste kamp06:23VerdenMinst 43 døde i brann i India06:20NorgeBiler brant i Oslo06:18NorgeEnebolig brant i Sykkylven06:00SportSjefen antyder tidlig juleferie for ryggplaget Sundby05:58NorgeDette skjer i dag05:49NorgeDette skjedde i natt05:04VerdenIsrael besvarte raketter med bomber mot Gaza04:12SportZuccarello scoret, men Wild tapte likevel for Hurricanes04:04NorgeAnsatte mener Avinor-kutt svekker sikkerheten03:35VerdenNord-Korea sier de har gjennomført en «veldig viktig test»03:02NorgeUtvidet jakt skal hindre spredning av skrantesyke
Populært