Mary Bastholm (15) forsvant sporløst for 53 år siden – kan ha blitt drept av seriemorder

<p>Mary Bastholm var bare 15 år gammel da hun i 1968 forsvant sporløst i byen Gloucester vest i England. Tenåringen jobbet på en kafe i Southgate Street. Etter at hun forlot cafeen for å ta bussen hjem, slutter alle spor. (Foto: PA)</p>
Mary Bastholm var bare 15 år gammel da hun i 1968 forsvant sporløst i byen Gloucester vest i England. Tenåringen jobbet på en kafe i Southgate Street. Etter at hun forlot cafeen for å ta bussen hjem, slutter alle spor. (Foto: PA)

Nå er det gjort nye funn som kan bidra til å oppklare saken. Utgravinger etter det som kan være levninger fra den savnede kvinnen starter denne uken.

Den mer enn 50 år gamle drapsgåten kan dermed gå mot en løsning.

Mary Bastholm var bare 15 år gammel da hun i 1968 forsvant sporløst i byen Gloucester vest i England. Tenåringen jobbet på en kafe i Southgate Street. Etter at hun forlot caféen for å ta bussen hjem, slutter alle spor.

Spilte inn dokumentarfilm

Tirsdag melder flere britiske medier, blant annet The Guardian, om et nytt funn som gir nytt håp i etterforskningen som har pågått i fem tiår.

Funnet ble gjort i forbindelse med en innspilling av en dokumentarfilm i kjelleren på cafeen hvor Mary jobbet.

Da filmcrewet tipset politiet om funnet ble det iverksatt undersøkelser på stedet. Det var restene av noe blått stoff som vekket politiets umiddelbare interesse.

– Det så ut som et blått materiale

– Produksjonsselskapet fant et kornet bilde av det som så ut som et blått materiale. Da Mary forsvant i 1968 hadde hun på seg en blå kåpe og en blå-hvit kjole. Hun hadde også en blå pose med seg , sier sjefinspektør John Turner, fra Gloucestershire Police, til Sky News.

Hva det blå materialet består av er ennå ikke bekreftet, men politiet vurderer funnet som svært interessant. Ettersom kafeen ligger over en gammel gravplass fra romertiden, vil utgravingen ta tid.

Seriemorder tok livet av 12 kvinner

– To hulrom ble oppdaget av filmteamet som jobber med en dokumentar. Ytterligere fire hulrom er funnet av rettsmedisinske arkeologer, forteller Turner.

Da forsvinningen ble etterforsket var en av teoriene at hun kan ha blitt tatt av dage av seriemorderen Fred West, som sammen med sin kone Rosemary tok livet av minst 12 kvinner. Flere av ofrene ble utsatt for bestialske overgrep. Paret ble avslørt på begynnelsen av 1990-tallet, ifølge BBC.

Familien lettet

Åtte av ofrene ble funnet nedgravd på parets private eiendom. Seriemorderen begikk selvmord da han satt fengslet 1995.

Politiet har varslet at utgravingene trolig vil pågå de neste to ukene.

– Det er nok bevis for at utgravningsarbeidet kan finne sted, bekrefter politiet.

Bastholms familie er lettet over nyheten om at levninger fra den savnede kan bli funnet i kjellerruinene.

– Dette gir oss en sjanse til å gi henne et siste hvilested etter alle disse årene, heter det i en uttalelse fra familien.

Les også: Avslørt av fingeravtrykk 50 år etter at han rømte fra livstidsstraff

Personvernpolicy