Eks-Adidas-eier Bernard Tapie overfalt og bakbundet i sitt eget hjem

Den kjente franske forretningsmannen Bernard Tapie ble bakbundet og slått med en kølle under angrepet. Både han og kona Dominique ble påført hodeskader.
Den kjente franske forretningsmannen Bernard Tapie ble bakbundet og slått med en kølle under angrepet. Både han og kona Dominique ble påført hodeskader. Foto: NTB/AFP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sikkerhetsvakter klarte ikke å forhindre at den kjente franske forretningsmannen Bernard Tapie og hans kone Dominique ble utsatt for et brutalt hjemmeran.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ekteparet lå og sov da gjerningsmennene tok seg inn gjennom et vindu i 1. etasje i boligen deres i forstaden Combs-la-Ville nær Paris natt til søndag.

Bernard Tapie (78) ble bakbundet og plassert i en stol, mens inntrengerne slo ham med en kølle.

Ble dratt etter håret og påført hodeskader

«Hvor er skatten?» skal de fire innbruddstyvene ha skreket mens de dro ektefellen Dominique Tapie (70) etter håret.

Tyvene skal blant annet ha fått med seg flere verdifulle smykker og to Rolex-klokker før de forlot boligen, melder BBC.

Dominique Tapie skal ha klart å komme seg unna mens tyvene romsterte i boligen. Hun løp over til nærmeste nabo og fikk deretter tilkalt politiet.

Både hun og ektemannen skal ha blitt påført hodeskader under overfallet, og måtte få behandling på sykehus.

Fotball, sykkel og avis

Bernard Tapie (78) er ingen hvem som helst, men har en fortid som eier av sportsgiganten Adidas. Han har dessuten vært minister for byutvikling i Francois Mitterrands regjering i 1992.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I årene 1986 til 1994 var han for øvrig president i fotballklubben Marseille, som gikk helt til topps i Champions League under hans presidenttid.

Som eier av den franske kjeden av helseproduktbutikker, La Vie Claire, sponset han i flere år et av tidenes sterkeste sykkellag med legenden Bernard Hinault i spissen, skriver The Independent.

Tapie har også vært eier av den franske avisen La Provence, og har i tillegg bakgrunn som TV-vert, radiovert og skuespiller.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Konkurs, korrupsjon og skattesvindel

Forretningsvirksomheten skal ha medført personlige problemer. På 90-tallet ble han slått konkurs, og ble senere idømt fem måneders fengsel for skattesvindel, korrupsjon og for misbruk av selskapets eiendeler. Han ble også fratatt retten til å stille til valg i Frankrike, skriver Sky News.

Etter en rettssak hvor Tapie ble dømt til å tilbakebetale enorme summer etter en juridisk krangel om verdien på Adidas-konsernet, anket 78-åringen dommen. Saken er inntil videre utsatt da Tapie har fått påvist tarmkreft.

Etter overfallet har den kjente forretningsmannen fått hilsener fra blant andre Frankrikes president Emmanuel Macron, finansminister Bruno Le Maire og den høyreekstreme nasjonalistlederen Marine Le Pen.