Britiske Esther (37) forsvant sporløst på fjelltur i november – frykter hun ble tatt mot sin vilje

Britiske Esther Dingley tok dette bildet og la det ut på Facebook 21. november. Dagen etter mottok ektemannen den siste meldingen fra 37-åringen. Siden har hun vært sporløst forsvunnet.
Britiske Esther Dingley tok dette bildet og la det ut på Facebook 21. november. Dagen etter mottok ektemannen den siste meldingen fra 37-åringen. Siden har hun vært sporløst forsvunnet.  Foto: Esther and Dan/Facebook / Reuters/NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

37 år gamle Esther Dingley forsvant sporløst under en fjelltur i den fransk-spanske fjellkjeden Pyreneene i november. Nå frykter ektemannen og politiet at noe kriminelt har skjedd.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I november dro fjellvante Esther Dingley ut på alenetur i fjellkjeden Pyreneene.

Hun vandret fra Pic de Sauvegarde ved grensen mellom Spania og Frankrike, og forsvant sporløst i løpet av turen.

Hun la ut en selfie på Facebook 21. november, og det siste bekreftede livstegnet var kommunikasjon mellom Dingley og hennes ektemann Dan Colgate dagen etter.

– Hun forsvant tilsynelatende i løse lufta, sier ektemannen til BBC.

En stor leteaksjon ble igangsatt, men verken 37-åringen eller hennes eiendeler har vært å finne.

(Saken fortsetter under bildet)

Den fjellvante 37-åringen la ut på vandring alene i de fransk-spanske fjellene. Foto: Anne-Christine Poujoulat / AFP/NTB
Den fjellvante 37-åringen la ut på vandring alene i de fransk-spanske fjellene. Foto: Anne-Christine Poujoulat / AFP/NTB

Problemer i ekteskapet

Nylig la ektemannen ut et innlegg på sin Facebook-side hvor han omtaler rykter om at konen forsvant av fri vilje som følge av problemer i ekteskapet.

Paret hadde nylig bestemt seg for å pakke sammen livet sitt i den engelske byen Durham, og legge ut på et seks år langt eventyr i naturen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi valgte med vilje å leve et utradisjonelt liv, og som ethvert annet forhold har vi våre gnisninger, men vi er begge lykkelige, skriver Colgate.

– Det er forferdelig å tenke på

Han påpeker samtidig at Esther er en erfaren turgåer og tror hun hadde visst hva hun skulle gjøre hvis hun ble skadet. Han tror derfor at hun har forsvunnet mot sin egen vilje.

– Jeg tror noen andre har vært involvert i Esthers forsvinning. Det er forferdelig å tenke på og jeg skulle ønske noe annet var sannsynlig, skriver Colgate på Facebook.

Fjellkjeden ligger på grensen mellom Spania og Frankrike, og politi fra begge land er involvert i saken. De utelukker ikke at noe kriminelt kan ha skjedd med 37-åringen.

Colgate befinner seg for tiden i Frankrike og planlegger å delta når det er mulig å gjenoppta søket.