Mystisk monolitt-funn midt ute i ørkenen: – Hva i alle dager er det der?

Denne mystiske stålmonolitten har dukket opp langt inne i ødemarken i Utah. Myndighetene har ikke funnet noen indikasjoner på hvordan den havnet der eller hvem som står bak.
Denne mystiske stålmonolitten har dukket opp langt inne i ødemarken i Utah. Myndighetene har ikke funnet noen indikasjoner på hvordan den havnet der eller hvem som står bak. Foto: Utah Division of Wildlife Resources

Myndighetene i Utah klør seg i hodet over funnet de gjorde langt ute i villmarken.

2020 har vært et rart år, det er ingen tvil om det. Derfor burde man kanskje ikke bli overrasket over dette mystiske funnet midt ute i ørkenen i den amerikanske delstaten Utah.

For det var myndighetene selv som oppdaget stål-konstruksjonen da de var oppe i et helikopter for å telle tykkhornsau langs ravinen.

Myndighetsperson fra Utah Division of Wildlife Resources undersøker monolitten som dukket opp langt inni ødemarken. Foto: Utah Division of Wildlife Resources
Myndighetsperson fra Utah Division of Wildlife Resources undersøker monolitten som dukket opp langt inni ødemarken. Foto: Utah Division of Wildlife Resources

– Whoa, whoa, whoa!

Bret Hutchings fløy helikopteret og forteller til den lokale tv-stasjonen KSLTV om øyeblikket biologene oppdaget monolitten.

– Han sa plutselig; Whoa, whoa, whoa! Snu! Det er en ting der som vi må kikke nærmere på, forteller han til KSLTV.

For mellom noen klippevegger langt ute i ødemarken sto en tre meter høy metallkloss. En slags monolitt.

– Det er noe av det rareste jeg har møtt på alle de årene jeg har flydd, sier Hutchings til tv-stasjonen.

Mellom seg spøkte biologene og piloten om at dersom én av dem plutselig forsvant, så måtte de andre bare løpe for livet.

Se video: Pilot fant forlatt «Jumbojet» i ørkenen

Holder stedet hemmelig

Ifølge en pressemelding fra Department of Public Safety var det ingen indikasjoner på at hvem som eventuelt kan ha satt opp monolitten i området.

Lokasjonen er så avsidesliggende at myndighetene har valgt å ikke fortelle nøyaktig hvor den befinner seg. De frykter at folk som vil dra ut for å se den, kan skade seg, noe som vil måtte føre til storstilte redningsoperasjoner for å få dem i sikkerhet.

Mange teorier

De lokale myndighetene har selv ingen svar på hvor kolossen stammer fra og har bedt publikum om hjelp:

«Hva i alle dager er det der?»

På sosiale medier har det ikke stått på forslagene, der flere har sammenlignet den med konstruksjonen fra filmen 2001: Space Odyssey. Hutchings tror selv det er en fan av filmen, som står bak konstruksjonen.

Spiral Jetty

I 1970 konstruerte Robert Smithson Spiral Jetty ved kysten av Great Salt Lake. Kunstverket er blant delstatens mest kjente landemerker. Foto: Julio Cortez / AP
I 1970 konstruerte Robert Smithson Spiral Jetty ved kysten av Great Salt Lake. Kunstverket er blant delstatens mest kjente landemerker. Foto: Julio Cortez / AP

Det har helt tilbake til 1960-tallet dukket opp mystiske kunstinstallasjoner langt ute i ørkenen i delstaten, der den mest kjente var «Spiral Jetty», en jordarbeid-skulptur konstruert i 1970 ved Great Salt Lake, laget av Robert Smithson.

Funnet ble gjort 18. november, og de lokale myndighetene har ennå ikke avklart om funnet skal etterforskes ytterligere.

Personvernpolicy