Høyres justistopp om grasrota i politiet: – Stiller seg i det samme klagekoret hvert år

Se video fra Stortinget.

Det er brutt ut ordkrig mellom Høyres justistopp og forbundet som organiserer 17.000 medlemmer i politi- og lensmannsetaten. – Flere mener Politiets Fellesforbund er i ferd med å spille seg utover sidelinjen, sier Peter Frølich (H).

Leder Sigve Bolstad ble kraftig provosert etter at Peter Frølich (H) fra Stortingets talerstol sammenlignet Politiets Fellesforbunds (PF) bekymring for kutt i politiets budsjetter med «sensasjonsjag» i mediene.

– Det er noen avisoverskrifter som kommer igjen år etter år etter år. «Slik får du sommerkroppen», eller «nå kommer flåtten» eller «slik får du sprøtt svor på ribben», sa Frølich, og la til:

– Og det som er like fast hvert eneste år, er avisoppslagene om at nå kuttes det i politiet, sa Høyres medlem i justiskomiteen da justisminister Jøran Kallmyr (Frp) måtte svare opposisjonen om politireformen (se hele innlegget i videoen over).

Frølich, justispolitisk talsperson i Høyre, gikk kraftig i rette med det han kaller påstander om at det er færre patruljer ute i gatene nå enn før, og sa det kan tilbakevises med «harde fakta».

Bolstad: – Jeg er utrolig sint og forbanna

Det får Sigve Bolstad til å se rødt:

– Jeg er utrolig sint og forbanna på vegne av politikorpset når det tilsynelatende ikke blir tatt mer på alvor. De ansatte melder tilbake om den virkelighetsbeskrivelsen de står i hver dag. Det krever vi at de får større respekt for. Vi opererer med fakta i Politiets Fellesforbund, sier Bolstad til ABC Nyheter, og legger til at han har fått en rekke tilbakemeldinger fra politifolk som er kraftig provosert av det Frølich sa.

(Saken fortsetter under bildet)

PROVOSERT: – På oss virker det flåsete, sier forbundsleder Sigve Bolstad om justistopp Frølichs uttalelser. Politiets Fellesforbunder den største fagforeningen i politi- og lensmannsetaten med over 17.000 medlemmer. Foto: NTB scanpix
PROVOSERT: – På oss virker det flåsete, sier forbundsleder Sigve Bolstad om justistopp Frølichs uttalelser. Politiets Fellesforbunder den største fagforeningen i politi- og lensmannsetaten med over 17.000 medlemmer. Foto: NTB scanpix

– Frølich må selv svare på hva han mente med det. Tilbakemeldingene er at man oppfatter at han bagatelliserer situasjonen. Det handler om oppgavene norsk politi skal gjøre, som ofte betyr forskjell på liv og død. Folk i etaten står på hver bidige dag for å løse samfunnsoppdraget, så kommer en toppolitiker og sier sånt.

– På oss virker det flåsete, sier Bolstad.

Frølich blåser av det PF-lederen sier:

Årlig klagekor

– Jeg står 100 prosent inne for det. PF har gjentatt gang på gang at titalls og hundrevis risikerer å miste jobbene sine, og det kommer hvert år. Politiet har fått nærmere 25 prosent økning i driftsbudsjettene sine, men likevel bare stiller de seg i det samme klagekoret hvert år. Hvis han har snakket med sine medlemmer, så kan jeg si at jeg har jeg snakket med politiske kolleger på tvers av partiene, sier Høyre-representanten.

– Flere mener PF er i ferd med å spille seg utover sidelinjen. Jeg lever godt med hans uttalelser. De overdrevne advarslene hvert år tjener ikke saken deres – de skader den, sier Frølich.

Han legger til at han synes PFs linje er vanskelig å ta seriøst etterhvert.

Sigve Bolstad repliserer:

– Når vi får tilbakemelding fra våre medlemmer om at de haster fra oppdrag til oppdrag, opplever ikke å strekke til og at noen til og med gråter på jobb, da er det vår jobb i si ifra om dette.

Han sier forbundet ikke tviler på at de ansatte i politiet gir en korrekt virkelighetsbeskrivelse, og at forskning har underbygget denne situasjonen det siste året.

– Vi ønsker på ingen måte å bare svartmale. Da vi fikk en styrking på 295 millioner kroner i frie driftsmidler da Anders Anundsen (Frp) var justisminister, var vi så fornøyd at vi kalte det en innertier, og gav ros for at politikerne viste at de forsto alvoret i situasjonen. Da politikerne tok vekk forskuttering av effektiviseringsgevinst av reformen likeså. Vi har også vært tydelig på at regjeringen har bevilget en økning både i penger og ressurser, problemet er bare at det ikke er nok.

«SVOGERFORSKNING»: Peter Frølich, justistalsperson i Høyre, synes det vanskelig å ta Politiets Fellesforbunds linje seriøst etterhvert. Foto: Stortinget
«SVOGERFORSKNING»: Peter Frølich, justistalsperson i Høyre, synes det vanskelig å ta Politiets Fellesforbunds linje seriøst etterhvert. Foto: Stortinget

Frølich: – Ulv-ulv-advarsel

Frølich sa i Stortinget at det er mye svogerforskning - altså synsing - «ute og går». Han parerer:

– Hvert eneste år kommer samme ulv-ulv-advarsel. Det er ekstremt mange folk der ute som etterhvert genuint tror at vi sier opp og kutter politifolk hvert år. Jeg står veldig trygt på det jeg har karakterisert dette som: Faste posisjoneringsutsalg hvert år. Hvert år skriver journalistene om det, og hvert år unnlater de samme journalistene å følge opp med kontrollen noen måneder senere: «Ble det virkelig kuttet X antall politifolk?» Fasiten er at det over perioden under har blitt 3000 flere politiansatte. Og alle distriktene har store nettoøkninger. Men det er vel ikke akkurat etterlatt inntrykk i disse sakene, sier Frølich.

Må jobbe flere helger

Bolstad sier:

– Hvis noen tviler på at det har blitt færre ansatte på patrulje i Oslo kan han jo spørre politimesteren hvorfor de ansatte må jobbe flere helger enn tidligere for å få bemanningsplanene til å gå rundt.

– Er norsk politi i krise?

– Norsk politi klarer ikke å gjøre jobben de er satt til innenfor de rammene som er satt i dag. Men jeg må skyte til: Vi har et meget dyktig, kompetent politikorps, og mange flinke sivilt ansatte som gjør en optimal jobb. Men vi kan ikke trylle.

Sigve Bolstad viser til en kartlegging PF gjorde i høst blant sine medlemmer, der de spurte om politiet har kommet nærmere innbyggerne i deres distrikt etter politireformen.

– Da svarte samtlige 12 lokallag NEI, sier Bolstad, og eksemplifiserer:

400 fornærmede i én sak

** I Nordland er det ikke uvanlig at nærmeste patrulje er ti mil unna en hendelse.

** I Trøndelag svarer lokallaget at det er færre operative mannskap i Trondheim enn før reformen, og at de ikke tør å tenke på hva som kan skje dersom det skjer en alvorlig hendelse.

** * I Politidistrikt Øst, som dekker 38 kommuner i Østfold og Akershus med nær 740.000 innbyggere, og har ansvaret for Oslo Lufthavn og grenseovergangene Ørje og Svinesund, har det blitt 30 færre ansatte som jobber i patrulje og med nærpolitioppgaver. Der oppgir også 75 prosent av de ansatte på operasjonssentralene at de gruer seg til å sende patruljer til steder med færre enn 20.000 innbyggere, fordi de sliter med å nå responstiden.

I sistnevnte politidistrikt har de hatt saker som har krevd enormt av etterforskningskapasiteten. I bare én overgrepssak, er det 400 fornærmede etter at en mann ble anmeldt for overgrep av barn på internett. Dessuten har forsvinningssaken på Lørenskog hatt skyhøy prioritet.

Tre prosent av sakene tar tredjedel av politiressursene

Ifølge justisminister Jøran Kallmyrs egne tall, tar 2,9 prosent av politiets saker på landsbasis 32,5 prosent av etterforskingsressursene. Overgrep mot barn har økt med 162 prosent siden 2014. Mens Politidirektoratets årlige måling av patruljer i distriktene første fredag i februar viste en økning fra 350 i 2013 til i underkant av 570 i 2019.

– Jeg tror ikke publikum opplever at det er for mye politi i deres distrikt, sier Sigve Bolstad.

– Distriktene går rundt med et forholdsvis stort merforbruk per i dag. Den situasjon er så alvorlig at noen distrikt rett og slett er satt på en nedbetalingsordning som skal strekke seg over flere år fremover. Hvis du tar høyde for de klare tilbakemeldingene vi har fått fra justisministeren, så vil 2020 bli det siste gode politibudsjettåret, sier Bolstad.

Må avvise innbrudd

I forskningsrapporten «Nærpolitireformen og politietsrelasjon til publikum» , som ble offentliggjort i april, konkluderes det med at politireformen ikke har nådd målet om å ha et tilstedeværende politi. Forskningen ble gjort på bakgrunn av en spørreundersøkelse til 3100 ansatte i politiet, og gjengitt av NRK.

** Seks av ti ansatte «på gulvet» mener reformen ikke gir et bedre tilbud til publikum. Fire av ti ledere er enige.

**Halvparten av de ansatte har gitt tilbakemelding om at de må avvise publikum ukentlig.

Forsker Christin Thea Wathne, som var prosjektleder for rapporten, sier til NRK at folk ikke kan forvente at politiet kommer ved mindre alvorlig kriminalitet som blant annet innbrudd og andre hendelser man regner med politiet kan hjelpe med, fordi politiets oppgaver er spisset inn mot alvorlig kriminalitet.

** To av tre sier at de ofte går hjem fra jobb med en dårlig følelse i magen fordi de grunnet ressursmangel ikke får gjort jobben sin, mens 60 prosent svarer at de er mindre stolte av å være politi nå enn før reformen.

Politileder: – 70 færre årsverk

Ledere i flere politidistrikt bekrefter det Bolstad sier om at de går i underskudd, og må nedbemanne. Mens det offisielle målet er to polititjenestemenn for hver 1000 innbygger, er det for eksempel i 1,51 i Sør-Øst. I praksis er det tilnærmet stillingsstopp, ifølge avdelingsdirektør for økonomi og styring i Sør-Øst politidistrikt

– Vi kommer til å bli rundt 70 færre årsverk, sa Hagen nylig til avisen Varden i Skien.

Han sa politireformen ble innført uten at det fulgte ekstra midler med, og at politidistriktet har fått beskjed om at de får mindre å rutte med hvert år fremover.

– Innstrammingen blir på nærmere 100 millioner i perioden 2018 til 2023, opplyste Hagen.

Frølichs distrikt dårligst politidekning i Norge

Bergenser Peter Frølichs eget politidistrikt, Vest , har sammen med Sør-Øst dårligst politidekning i landet med 1,51 polititjenesteperson per 1000 innbyggere, ifølge de ferskeste tallene fra Politidirektoratet. På spørsmål om det er innenfor, svarer han:

– Det kan politimesteren svare for. Det er han som velger balansen mellom å investere i utstyr eller i personell. Jeg har skjønt at politimestrene ønsker flere fri midler for å bruke penger til annet enn personell. Det må være greit, sier Peter Frølich.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
08:44 «Afrikas rikeste kvinne» anklages for å ha flådd Angola08:06 En påkjørt etter bussulykke i Tromsø07:46 Mystisk lungevirus har spredt seg til Sør-Korea07:44 Til sammen 27 mindreårige drept de siste ti årene06:42 «Parasite» er første fremmedspråklige film til å vinne gjev SAG-pris06:37 Kina bekrefter 139 nye virustilfeller06:35 Slik sikrer Norge EM-semifinale allerede mot Island06:30 Støre vil gjøre Ap til fredsparti06:02 Dette skjer i dag05:34 Dette skjedde i natt05:32 Frp kaller inn til krisemøte om regjeringsspørsmålet05:09 Frp sier nei til å bruke norske spesialstyrker i Mali05:00 Ruud holder Djokovic som favoritt i Australian Open04:39 Prins Harry: – Det var ikke noe annet alternativ04:35 Forskning: Nebbdyr trues av utryddelse i Australia04:23 Kansas City Chiefs og San Francisco 49ers klare for Super Bowl-finale03:48 Mahomes førte Chiefs til Superbowl, møter 49ers03:45 Høie vil ikke ha forbud mot gentesting03:42 Rapport: Oljeindustrien investerer mindre enn 1 prosent i grønn energi02:31 Arbeidstakere krever større del av kaka i forkant av årets lønnsoppgjør01:58 Varsler ny abortkamp i Arbeiderpartiet01:40 76 svært farlige innsatte har rømt fra et fengsel i Paraguay01:17 Intern strid i LO om lakseskatten00:51 Tre menn bekreftet drept i London00:36 Fylkesledere og stortingsrepresentanter ber Jensen ta Frp ut av regjering23:47 Unge Venstre-leder frykter flere seiere ryker om Frp går ut av regjering23:30 Thorstvedt scoret i Genk-debuten23:14 Messi ga Setién seier i Barcelona-debuten22:58 Brennhet Ronaldo økte Juventus-ledelsen22:57 Flere mindreårige pågrepet i Stavanger22:48 Mann med syl rispet togpassasjer i Bærum22:41 Fransk opprørspoliti granskes for vold mot demonstrant22:38 De norske langt bak i europacupstorslalåm22:05 Nærmere 500 skadd i gateslag i Beirut22:05 Thorstvedt scoret i Genk-debuten22:05 Mann med kniv truet flere passasjerer på tog i Bærum21:41 En mann siktet for drap i Hov i Søndre Land – tre pågrepne er løslatt21:25 Partitopper ber Jensen ta Frp ut av regjering20:50 Schiff anklager etterretningstjenestene i USA for å holde tilbake dokumenter20:45 Fire fylkesledere ber Jensen ta Frp ut av regjering20:25 21-åring dømt til nær sju års fengsel for drapsforsøk20:24 DN: Jensen ga Solberg advarsel for to uker siden20:01 Keepershow startet ny norsk EM-fest, 23-20-triumf over Sverige19:38 Van Dijk og Salah senket Solskjærs United i fartsfylt rivaloppgjør19:09 Terrorsiktes forsvarer nekter å opplyse om 5-åringens helsetilstand19:05 Tidligere medieleder i retten – skal ha voldtatt sovende og berusede kvinner18:47 Regjeringsbråk får Bollestad til å droppe Malawi-reise18:03 Eriksen Søreide: – Felles ansvar å holde hukommelsen om holocaust ved like17:55 Frankrike og Storbritannia krever stans i utplasseringen av utenlandske krigere i Libya17:55 Lyon og Hegerberg avga poeng17:53 Finsk arbeider omkom i ulykke i Tonstad vindpark17:48 Ungarn og Island med EM-seirer, gunstig for Norge17:45 Jarstein sjanseløs mot Bayern Münchens stjernegalleri17:44 Bilfører til sykehus etter utforkjøring på Snarøya i Bærum17:42 Reiten briljerte med to assist og mål da Chelsea knuste Arsenal17:36 Utviklingsministeren besøker Malawi17:32 Kubacki med andre hoppseier på rad17:19 Skjebneuke for Solberg-regjeringen17:17 Rashford ute flere uker med ryggproblemer17:16 Straffemiss fra Vardy da Leicester tapte16:32 Meghans far kritiserer paret16:20 Nekter å opplyse om 5-åringens helsetilstand16:19 Danmark tar enda et skritt mot kjempebru over Kattegat16:19 Tybring-Gjedde med ny bredside mot regjeringskolleger15:58 Island stoppet Portugal i EM, gunstig for Norge15:58 Brannen i kjemibygget på Blindern er slukket15:57 Merk deg datoene: Slik får du med deg årets heftigste stjerneskudd15:47 Politiet gir klarsignal for dusør i Hagen-saken15:31 Brann i kjemibygget på Blindern15:15 Fourcade i kanonform vant igjen – Christiansen på pallen15:10 Terrorsiktet kvinne kastet straks nikaben14:16 Noel ble for sterk for Kristoffersen14:13 Nordhus: Overbeviste myndighetene i oktober14:08 Bolsjunov sikret seieren på jaktstarten – Klæbo og Krüger på pallen13:38 Jente falt fra skiheis – luftambulanse på vei13:10 Israel bygger underjordisk forsvar ved grensen til Libanon12:50 Eckhoff holdt unna for konkurrentene og vant overlegent12:48 Døde ukrainere sendt hjem etter nedskytingen av fly12:31 Oransje farevarsel i Nordland – ventes svært mye regn11:59 Tåregass mot protest i Hongkong11:43 Johaug i ensom majestet til nok en verdenscupseier11:14 Tyskland: Libya må ikke bli et nytt Syria10:49 To menn tiltalt for drapsforsøk med hagle10:33 Nær 400 skadd under protester i Libanon10:12 Tidligere medieleder i retten – skal ha voldtatt sovende og berusede kvinner10:11 Hopp: Lundby nummer tre etter 1. omgang i Zao09:04 Mor fikk problemer med bilen. Da lot hun sønnen kjøre den08:48 Redningspersonell: Nær 400 skadd under protester i Libanon08:46 Hopp: Lundby nummer tre etter 1. omgang i Zao08:40 Innbruddstyv tatt på fersk gjerning i Porsgrunn – stupte ut av lukket vindu08:35 Minst 70 soldater drept i angrep i Jemen08:12 Full overtenning i bolighus i Roa på Hadeland08:10 Britiske medier: Dronningen har straffet Harry og Meghan hardt08:07 Bent Høie: – Du får hjelp, men det er ikke sikkert det er akkurat den hjelpen du hadde ønsket08:06 Spektakulær oppdagelse på Saturn: – Har omskrevet lærebøkene07:34 McGregor tilbake med et smell, knocket ut konkurrenten etter 40 sekunder07:16 Mann ranet i Trondheim, sju personer innbrakt06:40 Mexico har stanset migrantkaravane på vei mot USA06:39 Mann til sykehus etter knivstikking i Oslo06:13 Zuccarello-scoring sikret sterk hjemmeseier for Wild
Siste nytt
08:44Verden«Afrikas rikeste kvinne» anklages for å ha flådd Angola08:06NorgeEn påkjørt etter bussulykke i Tromsø07:46VerdenMystisk lungevirus har spredt seg til Sør-Korea07:44NorgeTil sammen 27 mindreårige drept de siste ti årene06:42Verden«Parasite» er første fremmedspråklige film til å vinne gjev SAG-pris06:37VerdenKina bekrefter 139 nye virustilfeller06:35SportSlik sikrer Norge EM-semifinale allerede mot Island06:30NorgeStøre vil gjøre Ap til fredsparti06:02NorgeDette skjer i dag05:34NorgeDette skjedde i natt05:32PolitikkFrp kaller inn til krisemøte om regjeringsspørsmålet05:09NorgeFrp sier nei til å bruke norske spesialstyrker i Mali05:00SportRuud holder Djokovic som favoritt i Australian Open04:39KulturPrins Harry: – Det var ikke noe annet alternativ04:35VerdenForskning: Nebbdyr trues av utryddelse i Australia04:23SportKansas City Chiefs og San Francisco 49ers klare for Super Bowl-finale03:48SportMahomes førte Chiefs til Superbowl, møter 49ers03:45NorgeHøie vil ikke ha forbud mot gentesting03:42VerdenRapport: Oljeindustrien investerer mindre enn 1 prosent i grønn energi02:31PengerArbeidstakere krever større del av kaka i forkant av årets lønnsoppgjør01:58NorgeVarsler ny abortkamp i Arbeiderpartiet01:40Verden76 svært farlige innsatte har rømt fra et fengsel i Paraguay01:17NorgeIntern strid i LO om lakseskatten00:51VerdenTre menn bekreftet drept i London00:36NorgeFylkesledere og stortingsrepresentanter ber Jensen ta Frp ut av regjering23:47NorgeUnge Venstre-leder frykter flere seiere ryker om Frp går ut av regjering23:30SportThorstvedt scoret i Genk-debuten23:14SportMessi ga Setién seier i Barcelona-debuten22:58SportBrennhet Ronaldo økte Juventus-ledelsen22:57NorgeFlere mindreårige pågrepet i Stavanger22:48NorgeMann med syl rispet togpassasjer i Bærum22:41VerdenFransk opprørspoliti granskes for vold mot demonstrant22:38SportDe norske langt bak i europacupstorslalåm22:05VerdenNærmere 500 skadd i gateslag i Beirut22:05SportThorstvedt scoret i Genk-debuten22:05NorgeMann med kniv truet flere passasjerer på tog i Bærum21:41NorgeEn mann siktet for drap i Hov i Søndre Land – tre pågrepne er løslatt21:25PolitikkPartitopper ber Jensen ta Frp ut av regjering20:50PolitikkSchiff anklager etterretningstjenestene i USA for å holde tilbake dokumenter20:45PolitikkFire fylkesledere ber Jensen ta Frp ut av regjering20:25Norge21-åring dømt til nær sju års fengsel for drapsforsøk20:24PolitikkDN: Jensen ga Solberg advarsel for to uker siden20:01SportKeepershow startet ny norsk EM-fest, 23-20-triumf over Sverige19:38SportVan Dijk og Salah senket Solskjærs United i fartsfylt rivaloppgjør19:09NorgeTerrorsiktes forsvarer nekter å opplyse om 5-åringens helsetilstand19:05NorgeTidligere medieleder i retten – skal ha voldtatt sovende og berusede kvinner18:47PolitikkRegjeringsbråk får Bollestad til å droppe Malawi-reise18:03VerdenEriksen Søreide: – Felles ansvar å holde hukommelsen om holocaust ved like17:55VerdenFrankrike og Storbritannia krever stans i utplasseringen av utenlandske krigere i Libya17:55SportLyon og Hegerberg avga poeng17:53NorgeFinsk arbeider omkom i ulykke i Tonstad vindpark17:48SportUngarn og Island med EM-seirer, gunstig for Norge17:45SportJarstein sjanseløs mot Bayern Münchens stjernegalleri17:44NorgeBilfører til sykehus etter utforkjøring på Snarøya i Bærum17:42SportReiten briljerte med to assist og mål da Chelsea knuste Arsenal17:36NorgeUtviklingsministeren besøker Malawi17:32SportKubacki med andre hoppseier på rad17:19PolitikkSkjebneuke for Solberg-regjeringen17:17SportRashford ute flere uker med ryggproblemer17:16SportStraffemiss fra Vardy da Leicester tapte16:32VerdenMeghans far kritiserer paret16:20NorgeNekter å opplyse om 5-åringens helsetilstand16:19VerdenDanmark tar enda et skritt mot kjempebru over Kattegat16:19NorgeTybring-Gjedde med ny bredside mot regjeringskolleger15:58SportIsland stoppet Portugal i EM, gunstig for Norge15:58NorgeBrannen i kjemibygget på Blindern er slukket15:57VerdenMerk deg datoene: Slik får du med deg årets heftigste stjerneskudd15:47NorgePolitiet gir klarsignal for dusør i Hagen-saken15:31NorgeBrann i kjemibygget på Blindern15:15SportFourcade i kanonform vant igjen – Christiansen på pallen15:10NorgeTerrorsiktet kvinne kastet straks nikaben14:16SportNoel ble for sterk for Kristoffersen14:13NorgeNordhus: Overbeviste myndighetene i oktober14:08SportBolsjunov sikret seieren på jaktstarten – Klæbo og Krüger på pallen13:38NorgeJente falt fra skiheis – luftambulanse på vei13:10VerdenIsrael bygger underjordisk forsvar ved grensen til Libanon12:50SportEckhoff holdt unna for konkurrentene og vant overlegent12:48VerdenDøde ukrainere sendt hjem etter nedskytingen av fly12:31NorgeOransje farevarsel i Nordland – ventes svært mye regn11:59VerdenTåregass mot protest i Hongkong11:43SportJohaug i ensom majestet til nok en verdenscupseier11:14VerdenTyskland: Libya må ikke bli et nytt Syria10:49NorgeTo menn tiltalt for drapsforsøk med hagle10:33VerdenNær 400 skadd under protester i Libanon10:12NorgeTidligere medieleder i retten – skal ha voldtatt sovende og berusede kvinner10:11SportHopp: Lundby nummer tre etter 1. omgang i Zao09:04NorgeMor fikk problemer med bilen. Da lot hun sønnen kjøre den08:48VerdenRedningspersonell: Nær 400 skadd under protester i Libanon08:46SportHopp: Lundby nummer tre etter 1. omgang i Zao08:40NorgeInnbruddstyv tatt på fersk gjerning i Porsgrunn – stupte ut av lukket vindu08:35VerdenMinst 70 soldater drept i angrep i Jemen08:12NorgeFull overtenning i bolighus i Roa på Hadeland08:10VerdenBritiske medier: Dronningen har straffet Harry og Meghan hardt08:07Helse og livsstilBent Høie: – Du får hjelp, men det er ikke sikkert det er akkurat den hjelpen du hadde ønsket08:06VerdenSpektakulær oppdagelse på Saturn: – Har omskrevet lærebøkene07:34SportMcGregor tilbake med et smell, knocket ut konkurrenten etter 40 sekunder07:16NorgeMann ranet i Trondheim, sju personer innbrakt06:40VerdenMexico har stanset migrantkaravane på vei mot USA06:39NorgeMann til sykehus etter knivstikking i Oslo06:13SportZuccarello-scoring sikret sterk hjemmeseier for Wild
Populært