Varsler sommervarme i april: Kan bli opp mot 20 grader

<p>Årsaken til godværet som vil gi mange nordmenn en etterlengtet forsmak av vår og sommer i helgen, skyldes et høyttrykk som er i ferd med å bygge seg opp over Sør-Norge, og deretter forflytter seg videre nordover. Foto: Gorm Kallestad / NTB </p>
Årsaken til godværet som vil gi mange nordmenn en etterlengtet forsmak av vår og sommer i helgen, skyldes et høyttrykk som er i ferd med å bygge seg opp over Sør-Norge, og deretter forflytter seg videre nordover. Foto: Gorm Kallestad / NTB 

Etter en kald periode med minusgrader, vind og snøfall, ser det ut til at varme vinder igjen kommer inn over så å si hele Norge.

– De neste dagene ser ut til å bli de varmeste vi har hatt på Vestlandet så langt i år, skriver Meteorologisk Institutt på Twitter torsdag.

Hittil i år har Sunndalsøra i Møre og Romsdal vært oppe i 16,8 grader, Etne på Vestland har målt 13,7 grader og Fister i Rogaland 13,2 grader.

«Blir det varmere i helgen, mon tro? Vi skal følge nøye med,», lover meteorologene.

– Det blir ordentlig fint

Det er ikke bare på Vestlandet det ventes høyere dagtemperaturer nå. Også i Trøndelag ligger det an til mye pent og varmt vær.

– Det blir ordentlig fint. Temperaturene kan komme opp i rundt ti grader, sier vakthavende meteorolog Rannveig Eikill ved Meteorologisk institutt til NTB.

Det samme gjelder også Nordland og Troms.

– Lørdag blir det opphold og ganske fin sol både i Nordland og Troms. Mens søndag blir det deilig sol i hele Nord-Norge. Hvis man finner seg en solvegg, kan det gå fint å sitte ute hvis man kler seg og tar med tepper, varsler meteorologen.

– Kan komme opp i 17-18 grader

Men som vanlig er det Østlandet som trolig får de høyeste temperaturene.

– På Østlandet, blant annet i Oslo, kan det komme opp i 17-18 grader. Flere steder vil ha over 15 grader, forteller statsmeteorolog Aslaug Skålevik Valved til NRK.

Årsaken til godværet, som vil gi mange nordmenn en etterlengtet forsmak av vår og sommer, skyldes et høyttrykk som er i ferd med å bygge seg opp over Sør-Norge, og deretter forflytter seg mot nordligere strøk av landet.

Nyt sola nå – neste uke kommer ny nedbørsfront

– Høytrykket beveger seg nordover, og vil omfatte større og større deler av landet. På lørdag og søndag ser det ut til å dekke hele landet, sier statsmeteorolog Aslaug Skålevik Valved til Dagbladet.

Dermed ligger det an til at hele Norges befolkning de neste dagene vil kunne nyte finværet og lene seg tilbake i solveggen.

Men gleden kan bli kortvarig. Høytrykket vil trolig bli erstattet av ny nedbør, som først kommer inn i vest neste uke ,og som etter hvert trekker nordover.

Personvernpolicy