Måke var limt fast til bakken: – Den var dødsdømt

En måke var limt fast til bakken, brødskalkene sannsynligvis brukt som lokkemiddel. Også et annet sett med fjær synes på bakken, sannsynligvis fra en annen fugl.
En måke var limt fast til bakken, brødskalkene sannsynligvis brukt som lokkemiddel. Også et annet sett med fjær synes på bakken, sannsynligvis fra en annen fugl. Foto: Dyrebeskyttelsen Norge Lofoten og Vesterålen

Måken måtte avlives etter timesvis limt fast til bakken. – Særdeles grov dyremishandling, sier politiet i Nordland, med forbehold om at hendelsen var et uhell.

Med lim på bakken og brødsmuler som lokkemat gikk måka i dødsfellen som var lagt ut for den på Sortland natt til søndag.

Til NRK forteller Jostein Holmeng, viltforvalter i Sortland kommune, at det ikke var noen sjanse for å berge fulgen. Etter flere timer fastlimt, ble den avlivet søndag formiddag.

– Jeg kunne ikke rive den løs. Den var dødsdømt.

Politiet, Viltnemda og Dyrebeskyttelsen mener alle at dette var en planlagt og bevisst handling. Hvem gjerningsmennene var, vites ikke.

Vi som nå sitter i styret for Dyrebeskyttelsen Norge, avdeling Lofoten og Vesterålen, har ikke sett lignende metode for dyremishandling før, og vi håper virkelig ikke dette er utbredt, sier Trine Solvang i Dyrebeskyttelsen til ABC Nyheter.

– Særdeles grov dyremishandling

– Vi har så langt ikke fått noen tips i saken, men legger merke til at dette engasjerer folk, og de fleste tar sterk avstand til handlingen. Vi synes dette er en grusom måte å behandle dyr på, og håper politiet vil etterforske saken, sier Solvang videre.

Dyrebeskyttelsen anmelder saken, men til ABC Nyheter forteller Per Erik Kalland Hagen, politiinspektør ved Nordland politidistrikt, at det ennå ikke er mottatt anmeldelse.

– Vil saken bli prioritert og etterforsket?

– Saken prioriteres ut fra den informasjonen vi har tilgjengelig, og opp den øvrige straffesaksporteføljen vi har. Vi avventer anmeldelsen per nå og gjør en vurdering når den foreligger, forteller Hagen.

Han oppfordrer de som har informasjon om å ta kontakt med Sortland lensmannskontor via telefonnummer 02800.

– Dersom dette er gjort med viten og vilje, og ikke noen som har sølt noe med et uhell, er det særdeles grov dyremishandling.

Ble liggende limt fast hele natten

Måken ble liggende fastlimt hele natten på grunn av en svikt i kommunikasjon mellom politi, Dyrebeskyttelsen og Viltnemda, skriver NRK.

Politiet var for travle natt til søndag til å kunne prioritere saken. Gøril Pedersen fra Dyrebeskyttelsen fikk melding i ett-tiden på natten om hendelsen, fra en person som også hadde tatt kontakt med politiet. Hun så ikke meldingen før på morgenen, og først da ble Viltnemda koblet på.

– Politiet ble opplyst om saken i natt. De burde informert Viltnemnda med én gang – som vi forventer skulle rykket ut, forteller Pedersen til NRK.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært