Carola Häggkvist (55) nektet å lese eksmannens selvbiografi: Nå varsler hun ny bok om sitt turbulente artistliv

<p>Hvordan skal man kunne fortelle om egne opplevelser og følelser samtidig som man gjør alt for å overleve, for å holde seg over vannet med et felles lite barn? Hvordan kan ordene bære vekten av både magi og glede som har skjedd meg i livet mitt?», skrivers Carola Häggkvist på Instagram. Foto: Morten Holm / NTB</p>
Hvordan skal man kunne fortelle om egne opplevelser og følelser samtidig som man gjør alt for å overleve, for å holde seg over vannet med et felles lite barn? Hvordan kan ordene bære vekten av både magi og glede som har skjedd meg i livet mitt?», skrivers Carola Häggkvist på Instagram. Foto: Morten Holm / NTB

Hun har omtalt årene etter bruddet med eksmannen Runar Sögaard som de verste i hennes liv. Nå vil hun fortelle «sannheten» om sitt eget liv.

Da nordmannen Sögaard, som hun har sønnen Amadeus sammen med, utga sine memoarer i 2020 i boken «Gud ga oss ti bud – jeg har brutt ni av dem», ble Carola delvis utlevert uten at hun hadde medvirket eller lest gjennom manuskriptet.

I dag, to år senere, er det den svenske popsangerinnens tur til å fortelle sin versjon av hva som skjedde før, under og etter skilsmissen, og hennes lange artistliv, som i store deler er levd med offentligheten som publikum.

«Hvordan skal man kunne fortelle om egne følelser»

Nyheten gjorde hun selv kjent via sin private Instagram-konto:

«Kjære venner! Takk for all din kjærlighet. Hvordan får du plass til din egen historie, den bak kulissene – den virkelige «bak kulissene» uten å være begrenset av tiden når livet blir tøft i høyt tempo? Hvordan skal man kunne fortelle om egne opplevelser og følelser samtidig som man gjør alt for å overleve, for å holde seg over vannet med et felles lite barn? Hvordan kan ordene bære vekten av både magi og glede som har skjedd meg i livet mitt?» spør Carola Häggkvist.

Da hun fikk tilbud om å lese eksmannens selvbiografi før den ble utgitt i 2020, takk hun nei av det hun omtalte som «dypt personlige grunner».

Sögaard: – Av og til svir sannheten

I boken skrev Sögaard om hvorfor han valgte å skille seg fra den svenske artisten etter ti års ekteskap.

«Hvordan skal man kunne fortelle om egne opplevelser, følelser og opplevelser samtidig som man gjør alt for å overleve, for å holde seg over vannet med et felles lite barn?», skriver Carola Häggkvist på Instagram.
«Hvordan skal man kunne fortelle om egne opplevelser, følelser og opplevelser samtidig som man gjør alt for å overleve, for å holde seg over vannet med et felles lite barn?», skriver Carola Häggkvist på Instagram.

– Jeg har vært brutalt ærlig mot meg selv. Og derfor har jeg også vært brutalt ærlig om det som har skjedd rundt meg og vært ærlig mot de personer som har hatt en betydelig plass i livet mitt. Det kan oppleves krevende for berørte personer, men av og til svir sannheten. Men så lenge det er sannheten, er det greit, fortalte Sögaard til Aftonbladet.

– Tiden med ham har gjort og gjør fortsatt tilstrekkelig stor skade, uttalte Häggkvist den gang.

– Det gjør meg rolig og håpefull

Nå står hun selv fritt til å skrive sin egen historie uten innblanding utenfra.

Når boken skal utgis, og på hvilket forlag, er foreløpig uvisst. I mellomtiden takker hun sine følgere og fans i sosiale medier.

«Takk for all vennligheten og omtanken jeg føler fra dere alle akkurat nå. At vi går ved siden av hverandre gjennom livet nå. Det gjør meg rolig og håpefull. Kjærlighet, Carola.», avslutter hun.

Nå er det 55-åringens tur til å fortelle om sine opplevelser og sitt perspektiv på livet.

Personvernpolicy