Slik husker de månelandingen: – Jeg hadde veldig mye adrenalin

Aldrin og Armstrong nærmer seg månen.
Aldrin og Armstrong nærmer seg månen. Foto: Michael Collins / AP

– Etterpå så jeg opp på månen og tenkte: «Åssen i svarte fikk de til dette?» Fem nordmenn forteller om hvordan de opplevde månelandingen.

Søndag 20. juli 1969 satt 23 år gamle Per Arne Marthinsen på Oddaneshavn Camping i Nevlunghavn. Sammen med en flokk mennesker ute på campingen skulle de få se den sensasjonelle begivenheten: Armstrong tok menneskehetens første skritt på månen.

TV-apparatet var fortsatt en sjelden luksus i 1969, så hele campingplassens beboere hadde samlet seg for å se hendelsen utendørs.

Klokken 21:17:42 norsk tid skjedde det - romfartsskipet Apollo 11 hadde en vellykket landing på månen - til stor applaus fra Oddaneshavn Camping.

Det var «skikkelig feststemning,» forteller Marthinsen til ABC Nyheter.

– Det var klapping og hyling fra de aller fleste som var der. Man satt bare å ventet på at de skulle komme ut og si sine nå berømte ord. Så vidt jeg husker var det en fin natt også, og alle var i godt humør.

Les også: Norsk selskap skal bidra til månelanding

– Jeg var helt fortryllet

Per Arne Marthinsen fikk se månelandingen under en folkefest på en campingplass. Foto: Privat
Per Arne Marthinsen fikk se månelandingen under en folkefest på en campingplass. Foto: Privat

I dag er Marthinsen leder av Norsk Astronautisk Forening. Interessen for romfart er like stor som den var på tampen av 60-tallet. Han forteller om månelandingen med stor iver:

Jeg var helt fortryllet, tenk at det gikk an - i 1969 - å virkelig komme til månen, lande og kommet tilbake igjen hel. Selv i dag tror jeg ikke det finnes ord for den bragden som skjedde i 69.

Fra 1961 til 1972 skjøt Apollo opp flere romfartøy - tre ubemannede og tolv bemannede ferder. Det kaltes Apollo-programmet, og Marthinsen fulgte det tett gjennom alle de elleve årene det pågikk.

– Hele Apollo-programmet var helt fantastisk. Det er virkelig synd det sluttet i 1972.

Bakgrunn: «Ørnen har landet»

– Satt på stua med mye adrenalin

For Jan Petter Løberg, som også er en del av Norsk Astronautisk Forening, var opplevelsen av å se bemannet romfartøy lande på månen for første gang en ensom affære, men akkurat like spennende.

Jan Petter Løberg ble mektig imponert av Armstrongs evne til å ta manuell kontroll under månelandingen. Foto: Privat
Jan Petter Løberg ble mektig imponert av Armstrongs evne til å ta manuell kontroll under månelandingen. Foto: Privat

Løberg var alene hjemme søndagskvelden 20. juli 1969. Foreldrene var på hyttetur, noe Løberg ikke kunne være med på - for ikke bare hadde han arbeid dagen etter, men enda viktigere - på hytta var det ikke TV. Valget om å bli hjemme og følge NRKs livesending av månelandingen var dermed opplagt.

Jeg skulle på jobb halv åtte morgen etter, men fulgte med hele natten og fikk bare en times søvn. Det var bare noe man ikke kunne gå glipp av. Det var en fantastisk opplevelse, forteller han til ABC Nyheter.

Løberg har vært interessert i romfart siden han var 7 år, og storkoste seg med direktesendingen til NRK:

– Jeg satt på stua og hadde veldig mye adrenalin. Det var veldig spennende, Erik Tandberg og Jan P. Jansen fra NRK dro oss gjennom hele handlingsforløpet. Astronautene gikk ut på månen når klokka var rundt 5-5:30 på morgenen, husker jeg - da var jeg egentlig dødstrøtt. Men likevel er man jo ikke trøtt mens det skjer, forklarer han ivrig.

Man var hele tiden var klar over at hele operasjonen kunne gå rett vest, og Løberg anslo den gang at det var en 50/50-sjanse for hvorvidt det ville gå bra eller ikke.

Etterpå så jeg opp på månen og tenkte: «Åssen i svarte fikk de til dette?»

(Saken fortsetter under)

Apollo-mannskapet som var på månen besøker Oslo i 1969. Foto: Aage Storløkken / NTB scanpix
Apollo-mannskapet som var på månen besøker Oslo i 1969. Foto: Aage Storløkken / NTB scanpix

Fikk hilse på Armstrong i Oslo

Noe av det som imponerte ham mest var at Armstrong tok manuell kontroll ved landingen, ettersom autopiloten førte fartøyet inn i ulendt terreng. Få måneder etter at Armstrong, Aldrin og Collins hadde fått beina plantet tilbake på jorden, la de ut på en verdensturné - og Oslo var ett av stoppene.

Løberg benyttet sjansen til å møte sin helt:

– Jeg har vært så heldig å få hilst på både Aldrin og Armstrong utenfor Stortinget. Jeg fikk tatt en del bilder av dem når de var på besøk her, og på et tidspunkt fikk jeg stå alene med dem, rett ved inngangen til Stortinget. Da kom Armstrong bort og håndhilste, forteller Løberg med en barnlig iver.

– Vil aldri glemme det

Pål Brekke på 8 år satt foran TV-en hos bestefaren sin i Lyngør på Sørlandet på den etterlengtede søndagskvelden i juli. Denne dagen var ikke som alle andre dager i fellesferien, fordi på denne dagen skulle tre amerikanere lande på månen, og faktisk gå på den.

– Månelandingen er noe jeg aldri glemmer. Det var helt fantastisk, sier Brekke til ABC Nyheter.

(Saken fortsetter under)

VIDEO: Denne to minutter lange videoen viser høydepunktene fra Apollo 11-landingen i 1969

I fem dager hadde snakket om hva som skulle skje. Faren til Pål var solfysiker og forklarte alt som skjedde fra oppskytingen og helt til amerikanerne skulle lande på månen. Det gjorde hele opplevelsen ekstra spennende.

– Jeg husker at månen sto veldig lavt på himmelen den kvelden, så vi var ute litt tidligere på kvelden for å se på den. Det føltes så spesielt at vi kunne se månen som de skulle lande på, sier Brekke.

I dag er Brekke 58 år gammel og jobber på Norsk Romsenter, som ønsker å ivareta Norges interesser av alt som har med utnyttelse av verdensrommet. Han er solforsker og har jobbet på Universitet i Oslo, og brukte mye tid på solobservatoriet der.

I 2006 fikk Brekke ikke bare møte, men også spise middag med sin store helt - Neil Armstrong. Han beskriver astronauten som stille, men at det var et hyggelig møte.

(Saken fortsetter under)

Pål Brekke og Neil Armstrong i 2006. Foto: Privat
Pål Brekke og Neil Armstrong i 2006. Foto: Privat

Hele familien satt klistret til TV-skjermen

Da astronautene landet på månen, satt Henry Kjell Johansen, den gangen 31 år gammel, sammen med kone og barn i loftsleiligheten i Watertown utenfor Boston i USA. Hele familien satt klistret til TV-apparatet.

– Det var en fantastisk stemning, og en følelse av at ingenting kunne begrense oss lenger.

Johansen jobbet som forsker ved Massachusetts Institute of Technology. Av den grunn fikk han innsikt i den mest avanserte teknologien av navigasjon og styring av romfartøy, og var en del av miljøet som var rundt den spektakulære romferden.

– Det var en interessant tid, veldig forskjellig fra hvordan det er nå. Nå skal du vise at du har et marked for å få penger, mens da var det bare å kjøre på fordi man trengte teknologien.

Les også: NTNU-forskere vil bli med på neste månelanding

Dro på nachspiel med Armstrong

Også Johansen har møtt Apollo 11 sin ledende astronaut. Begge satt i komiteen til AGARD, et tidligere NASA-byrå, hvor de ofte var sammen etter møtene. De drakk ofte vin sammen, og Johansen har til og med vært med astronauten på nachspiel.

– Han satt på gulvet og snakket om at han var så lei av å snakke om romferden og hva han følte om den. Han ville heller snakke med noen som var interessert i andre ting, så vi to fant hverandre ganske bra.

Johansen stilte seg spørrende til hvorfor nettopp Armstrong ble valgt som øverst kommanderende på romfartøyet, han som var så stille og beskjeden.

– Men under selve månelandingen gikk jo datamaskinen i metning, og da overtok han og styrte fartøyet manuelt. Han navigerte forbi steiner før fartøyet gikk tom for drivstoff, beholdt roen og gjorde alt riktig. Han hadde en indre ro og en evne til å bedømme situasjonen som få andre.

Les også: – Muligheten for å få en norsk astronaut er større enn på lenge

– Husker Tandberg aller best

Men hva med Hvermansen, som ikke har et spesielt brennende engasjement for romfart - husker også de månelandingen?

Marit Lund på 81 år husker månelandingen godt. Hun var hjemme med mannen sin, og satt klistret til skjermen. Foto: Tone Knipperud
Marit Lund på 81 år husker månelandingen godt. Hun var hjemme med mannen sin, og satt klistret til skjermen. Foto: Tone Knipperud

På Paleet i Karl Johans gate treffer ABC Nyheter venninnene Marit Lund og Eva Valand, som begge er 81 år. De to har vært venninner i 62 år, og når vi spør om de husker månelandingen, kommer svaret kontant fra begge to:

– Ja, selvfølgelig!

Lund var hjemme med mannen sin søndagskvelden i 1969, og de to var klistret til TV-skjermen i stua i Bærum:

– Vi husker Tandberg aller best. Vi hørte på at han fortalte om forberedelsene, hva vi hadde i vente, hva som kunne skje, og vi var helt sånn, forteller Lund, og illustrerer ved å sperre opp øynene med et stort smil.

– Jeg tror hele verden satt og sitret, og bare ventet på dette her, sier hun, og legger til at hun ikke hadde noen større interesse for romfart utover akkurat månelandingen. Men månelandingen - den måtte man få med seg.

Les også: NASA-astronaut setter kvinnerekord i rommet

Husker alle detaljer

– Vi var samlet for å se på den. Jeg husker hver detalj av hvem vi satt sammen med, hvor vi satt og hvor opptatt alle var av dette. Vi skjønte selvfølgelig at dette var en verdensbegivenhet, forteller Valand, som hadde samlet en hel gjeng for å se månelandingen.

– Noen vil til Mars. Vi vil bare drikke kaffe, vi, ler Eva Valand på 81 år. Foto: Tone Knipperud
– Noen vil til Mars. Vi vil bare drikke kaffe, vi, ler Eva Valand på 81 år. Foto: Tone Knipperud

Hun husker ikke resten av dagen, og heller ikke mye av tiden rundt 19.juli 1969, men selve månelandingen husker hun krystallklart.

– Det var kjempespennende. Også var vi så stolte av Erik Tandberg og Jan P. Johansen - selv, til og med navnene deres husker jeg! sier hun ivrig.

Hverken Valand eller Lund hadde noen tanker om at det kunne gå galt - «selvfølgelig gikk det bra, tenkte vi». Begge understreker at de var heldige som fikk oppleve begivenheten.

– Dere får jo oppleve første gang vi er på Mars, oppmuntrer Valand til ABC Nyheters journalister, som begge er altfor unge til å ha opplevd månelandingen.

– Nå er det en liste for folk som vil til Mars, blant annen en nordmann. Noen vil det, og. Vi vil bare ta en kopp kaffe, vi, humrer Valand.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
15:50 Miljødirektoratet kaller Equinor-ledelsen inn på teppet15:33 SIAN-profil bortvist fra Kristiansand sentrum15:28 Farlig å ferdes på isen i Sør-Norge14:38 Zidane taus om Ødegaard14:37 CDU-leder stiller ultimatum til partifeller14:24 Kina kameraovervåker nordmenn i Oslo: – Vi følger alle lover14:24 Valnes satte Klæbo på plass14:09 Lønnsomheten i mediebransjen er svekket14:04 Regjeringen med millioner til gjenåpning av Nav-saker13:49 Mann dømt for å ha knust 58 vinduer i rådhus13:44 FN: Situasjonen i Kongo kan hindre bekjempelse av ebolautbrudd13:34 Tre demonstranter drept i Irak13:33 Føderale henrettelser kan bli sak for USAs høyesterett12:46 Halfvarsson knust i svensk langrennsåpning12:45 Drømmetrekning for Lagerbäck og Norge12:24 Trump-bok gikk rett til topps – så ble de avslørt12:17 Russland hevder hundrevis av IS-krigere har rømt12:16 Nye lokaltog skal gi bedre togtilbud på Østfoldbanen11:50 Fire til sykehus etter trafikkulykke11:31 Tenåringer siktet for kidnapping i Oslo11:16 Kun én av fem norske ungdommer er aktive nok11:15 Solskjær: – Godt å ha José tilbake11:06 Kampanje mot partnerdrap i Frankrike11:04 Carlsen med sterk åpning i India10:31 Politibil og fangetransport involvert i trafikkulykke10:30 King mister Wolves-kampen10:04 Vy-sjefen går av09:50 USA ber iranere dokumentere regimets opptreden under demonstrasjonene09:27 Strid mellom Støre og Jensen om «ostehøvelkutt»09:06 Maradonas trenerkarriere var likevel ikke over07:07 Professor med brannfakkel: – Fritt fram å si nei til kontanter06:52 Over tusen år gammelt skip funnet på Edøy i Smøla06:46 Ødegaards Madrid-retur glipper for TV 2-seerne, fikk velge kamp «feil» uke06:37 Bare 75 prosent sikkert at norsk EM-plass gir spill på Hampden og Wembley06:19 Trump håper å bli stilt for riksrett06:00 Sterke historier fra samer strømmer inn til sannhetskommisjon06:00 Landslagstreneren stolt av «startnekt-Østberg»06:00 Én av fire europeere har antisemittiske holdninger05:50 Dette skjer i dag05:30 Dette skjedde i natt05:30 Høie vektlegger samarbeid i ny sykehusplan05:29 Drapssiktet tok opp millionlån i morens navn05:23 Brasils president Jair Bolsonaro stifter nytt parti05:11 Tidligere e-sjef i Australia advarer om kinesisk innblanding05:07 Samarbeidet med Litauen i flere måneder om utvekslingen av Frode Berg05:04 Zuccarello med scoring mot Avalanche04:25 Norge pådriver bak global godkjenning for utdanning04:09 Chiles president sier politiet kan ha brutt regler03:20 Arbeidsgivere er positive til å ansette innvandrerkvinner – få søker03:12 Irakiske tjenestemenn: Åtte demonstranter drept i Bagdad02:37 Mexico City innfører unntakstilstand på grunn av vold mot kvinner01:55 Ocean Viking har plukket opp 90 migranter i Middelhavet01:28 De konservative får 26 ganger mer i bidrag enn Labour01:04 Utland scoret fem mål i ligacupkamp01:04 Store demonstrasjoner mot regjeringen i Colombia00:54 Frist for nye grenser for svevestøv utsatt for andre gang00:20 Tallet på døde stiger etter angrep i Mali23:44 Opprørspoliti mot begravelsesfølge i Bolivia22:57 Ventura slo tilbake etter katastrofestart22:29 Helsevesenet kommer ikke til å nå målene om redusert antibiotikabruk21:47 Senterpartiet vokser på ny partimåling21:32 «Hvaldimir» har flyttet sørover21:07 Nye Nav-svar fra Hauglie – SV ikke fornøyd21:04 Nye vitner bekrefter Giulianis rolle20:56 Solberg klarte ikke å presse mer klimakutt ut av søsterpartier i EPP20:40 Tine slutter med sekstimers arbeidsdag20:19 To jagerflygere omkom i ulykke19:37 Russlands friidrettspresident suspendert i dopingsak19:24 Fire personer pågrepet etter voldshendelse i Sandnes19:23 Demonstrerer mot homoterapi: – Vi har en statsminister som er for feig19:12 Kvinne fortsatt på sykehus etter knivstikking i Drammen18:58 Falsk pilot tatt på flyplassen – etter 15 flyturer18:57 Skiekspert etter Østbergs startnekt: – Det blir spekulasjoner18:41 Edvard Hoem vant hedersprisen under Bragepris-utdelingen18:24 Frode Berg ønskes som vitne i spionsøksmål mot staten17:50 Kritiserer klimarapport: – Bare turister legger igjen nok penger kan man fortsette å øke utslipp17:39 Netanyahu tiltales for korrupsjon17:24 Fotgjenger påkjørt ved Lørenskog stasjon17:06 To personer pågrepet på asylmottak i Østfold16:31 Palestinske barn lærte at martyrdød er «det viktigste i livet» – nå endres pensumbøkene16:14 22-åring dømt til psykisk helsevern for drapsforsøk16:14 Mann tiltalt for å ha voldtatt kvinne på busstopp i Bergen15:59 Nå krever Karin (90) sitt OL-gull15:44 Kvinne til legevakt etter voldsepisode i Sandnes15:43 Mourinho åpnet Tottenham-jobben med å rose Pochettino14:53 Haaland er ikke kvitt kneskaden14:36 Labour legger fram detaljert valgprogram14:35 Johaug om Østberg: – Viktigst at hun har det bra14:33 16 personer funnet innestengt i lastebil på Stena Line-ferge14:10 Riksadvokaten refser Nav for taushet om trygdeskandalen13:53 Politiet inviterer: Er dette Norges verste overnattingssted?13:31 UD fraråder reiser til Bolivia13:21 Medier: Milan har tilbudt Zlatan kontrakt13:15 Fire tenåringer tiltalt for ran av 16-åring på lokaltog12:51 Helseproblemer stopper Ingvild Flugstad Østberg12:50 Kringkastingssjefen: – Et av de mest vellykkede satireinnslagene vi har hatt12:28 Nav venter fortsatt lav ledighet12:27 Ulsruds curlinglag slått ut av EM med knapp margin12:01 Farlig, dansk gjengleder på flukt: Pleier fikk pistol mot nakken11:42 Forskere har påvist hudkreftgener
Siste nytt
15:50NorgeMiljødirektoratet kaller Equinor-ledelsen inn på teppet15:33NorgeSIAN-profil bortvist fra Kristiansand sentrum15:28NorgeFarlig å ferdes på isen i Sør-Norge14:38SportZidane taus om Ødegaard14:37PolitikkCDU-leder stiller ultimatum til partifeller14:24NorgeKina kameraovervåker nordmenn i Oslo: – Vi følger alle lover14:24SportValnes satte Klæbo på plass14:09KulturLønnsomheten i mediebransjen er svekket14:04PolitikkRegjeringen med millioner til gjenåpning av Nav-saker13:49NorgeMann dømt for å ha knust 58 vinduer i rådhus13:44Helse og livsstilFN: Situasjonen i Kongo kan hindre bekjempelse av ebolautbrudd13:34VerdenTre demonstranter drept i Irak13:33VerdenFøderale henrettelser kan bli sak for USAs høyesterett12:46SportHalfvarsson knust i svensk langrennsåpning12:45SportDrømmetrekning for Lagerbäck og Norge12:24VerdenTrump-bok gikk rett til topps – så ble de avslørt12:17VerdenRussland hevder hundrevis av IS-krigere har rømt12:16ReiseNye lokaltog skal gi bedre togtilbud på Østfoldbanen11:50NorgeFire til sykehus etter trafikkulykke11:31NorgeTenåringer siktet for kidnapping i Oslo11:16Helse og livsstilKun én av fem norske ungdommer er aktive nok11:15SportSolskjær: – Godt å ha José tilbake11:06VerdenKampanje mot partnerdrap i Frankrike11:04SportCarlsen med sterk åpning i India10:31NorgePolitibil og fangetransport involvert i trafikkulykke10:30SportKing mister Wolves-kampen10:04PengerVy-sjefen går av09:50VerdenUSA ber iranere dokumentere regimets opptreden under demonstrasjonene09:27PolitikkStrid mellom Støre og Jensen om «ostehøvelkutt»09:06SportMaradonas trenerkarriere var likevel ikke over07:07PengerProfessor med brannfakkel: – Fritt fram å si nei til kontanter06:52NorgeOver tusen år gammelt skip funnet på Edøy i Smøla06:46SportØdegaards Madrid-retur glipper for TV 2-seerne, fikk velge kamp «feil» uke06:37SportBare 75 prosent sikkert at norsk EM-plass gir spill på Hampden og Wembley06:19PolitikkTrump håper å bli stilt for riksrett06:00NorgeSterke historier fra samer strømmer inn til sannhetskommisjon06:00SportLandslagstreneren stolt av «startnekt-Østberg»06:00VerdenÉn av fire europeere har antisemittiske holdninger05:50NorgeDette skjer i dag05:30NorgeDette skjedde i natt05:30NorgeHøie vektlegger samarbeid i ny sykehusplan05:29NorgeDrapssiktet tok opp millionlån i morens navn05:23PolitikkBrasils president Jair Bolsonaro stifter nytt parti05:11VerdenTidligere e-sjef i Australia advarer om kinesisk innblanding05:07NorgeSamarbeidet med Litauen i flere måneder om utvekslingen av Frode Berg05:04SportZuccarello med scoring mot Avalanche04:25NorgeNorge pådriver bak global godkjenning for utdanning04:09VerdenChiles president sier politiet kan ha brutt regler03:20NorgeArbeidsgivere er positive til å ansette innvandrerkvinner – få søker03:12VerdenIrakiske tjenestemenn: Åtte demonstranter drept i Bagdad02:37VerdenMexico City innfører unntakstilstand på grunn av vold mot kvinner01:55VerdenOcean Viking har plukket opp 90 migranter i Middelhavet01:28PolitikkDe konservative får 26 ganger mer i bidrag enn Labour01:04SportUtland scoret fem mål i ligacupkamp01:04VerdenStore demonstrasjoner mot regjeringen i Colombia00:54MotorFrist for nye grenser for svevestøv utsatt for andre gang00:20VerdenTallet på døde stiger etter angrep i Mali23:44VerdenOpprørspoliti mot begravelsesfølge i Bolivia22:57SportVentura slo tilbake etter katastrofestart22:29PengerHelsevesenet kommer ikke til å nå målene om redusert antibiotikabruk21:47PolitikkSenterpartiet vokser på ny partimåling21:32Norge«Hvaldimir» har flyttet sørover21:07PengerNye Nav-svar fra Hauglie – SV ikke fornøyd21:04NorgeNye vitner bekrefter Giulianis rolle20:56PolitikkSolberg klarte ikke å presse mer klimakutt ut av søsterpartier i EPP20:40PengerTine slutter med sekstimers arbeidsdag20:19VerdenTo jagerflygere omkom i ulykke19:37SportRusslands friidrettspresident suspendert i dopingsak19:24NorgeFire personer pågrepet etter voldshendelse i Sandnes19:23NorgeDemonstrerer mot homoterapi: – Vi har en statsminister som er for feig19:12NorgeKvinne fortsatt på sykehus etter knivstikking i Drammen18:58VerdenFalsk pilot tatt på flyplassen – etter 15 flyturer18:57SportSkiekspert etter Østbergs startnekt: – Det blir spekulasjoner18:41NorgeEdvard Hoem vant hedersprisen under Bragepris-utdelingen18:24NorgeFrode Berg ønskes som vitne i spionsøksmål mot staten17:50ReiseKritiserer klimarapport: – Bare turister legger igjen nok penger kan man fortsette å øke utslipp17:39PolitikkNetanyahu tiltales for korrupsjon17:24NorgeFotgjenger påkjørt ved Lørenskog stasjon17:06VerdenTo personer pågrepet på asylmottak i Østfold16:31NorgePalestinske barn lærte at martyrdød er «det viktigste i livet» – nå endres pensumbøkene16:14Norge22-åring dømt til psykisk helsevern for drapsforsøk16:14NorgeMann tiltalt for å ha voldtatt kvinne på busstopp i Bergen15:59SportNå krever Karin (90) sitt OL-gull15:44NorgeKvinne til legevakt etter voldsepisode i Sandnes15:43SportMourinho åpnet Tottenham-jobben med å rose Pochettino14:53SportHaaland er ikke kvitt kneskaden14:36PolitikkLabour legger fram detaljert valgprogram14:35SportJohaug om Østberg: – Viktigst at hun har det bra14:33Verden16 personer funnet innestengt i lastebil på Stena Line-ferge14:10NorgeRiksadvokaten refser Nav for taushet om trygdeskandalen13:53NorgePolitiet inviterer: Er dette Norges verste overnattingssted?13:31ReiseUD fraråder reiser til Bolivia13:21SportMedier: Milan har tilbudt Zlatan kontrakt13:15NorgeFire tenåringer tiltalt for ran av 16-åring på lokaltog12:51SportHelseproblemer stopper Ingvild Flugstad Østberg12:50KulturKringkastingssjefen: – Et av de mest vellykkede satireinnslagene vi har hatt12:28NorgeNav venter fortsatt lav ledighet12:27SportUlsruds curlinglag slått ut av EM med knapp margin12:01VerdenFarlig, dansk gjengleder på flukt: Pleier fikk pistol mot nakken11:42Helse og livsstilForskere har påvist hudkreftgener
Populært