Les om prosjektetStatus: 45 dager gjennomført • 3351 km av 3351 km
Les mer45 dager gjennomført • 3351 km av 3351 km

«Bokmannen» i Volda:

– Å selge Hamsun til ti kroner ville være en hån

– Dette er heltid, det tar veldig mye tid. Det kommer som sagt inn hundre bøker hver dag som må settes i system, forteller Geir Hovind Frøysedal. Foto: Roger Grovold / ABC Nyheter
– Dette er heltid, det tar veldig mye tid. Det kommer som sagt inn hundre bøker hver dag som må settes i system, forteller Geir Hovind Frøysedal. Foto: Roger Grovold / ABC Nyheter

Innenfor veggene i Geir Hovind Frøysedals bruktbutikk venter det deg en labyrint der du kan risikere å gå deg bort mellom lokalhistorikk og Stephen King.

VOLDA (ABC Nyheter): Allerede ute på gaten får du et tydelig hint om hva du har i vente på innsiden av «Bokmannen», bokbutikken som i løpet av ni år er blitt noe av et ikon i Volda. På hver sin side av inngangsdøren er vinduene dekket fra gulv til tak av bøker som minner om murstein der de ligger i lag på lag.

Vel innenfor blir du møtt av hyller på hyller fylt opp til siste plass med bøker i alle mulige høyder og tykkelser. Og dette er bare forsmaken.

– Jeg gjorde en oppdatert sjekk like før du kom og da rommet samlingen min 216.545 bøker. Her inne er det plass til kun en tredjedel, men jeg bor på et småbruk og der er det jo plass til litt bøker. I tillegg har jeg et veldig stort lager, forteller Geir Hovind Frøysedal mens han heller opp kaffe til en sliten syklist.

– Det kommer i alle fall inn hundre bøker her om dagen. Gjennomsnittet var på 99,3 bøker sist jeg sjekket.

– Gulvet tåler snart ikke mer

Voldas mest karismatiske boksamler forteller at han alltid har vært interessert i bøker og at samlingen for alvor begynte å vokse da han startet på studier i Volda i 2006.

– På den tiden var det et liknende antikvariat her som lå litt lenger opp i gata og jeg tror jeg kjøpte bøker omtrent hver eneste dag. I tillegg gikk jeg på biblioteket der de hadde utsalg. Da fylte jeg sekken min – og etter hvert hybelen. Jeg tror jeg hadde 2-3000 bøker på hybelen min.

I løpet av studietiden bodde han på minst ti forskjellige adresser. Det resulterte i et økende antall tunge banankasser som måtte fraktes fra sted til sted.

– Jeg trengte jo et sted å ha bøkene. Da var det ganske appellerende å starte bokhandel. Jeg jobbet hele sommeren for å få det til og sammen med faren min bygget jeg bokhyller fra juni til åpningen i september 2010, minnes han.

(Saken fortsetter under)

Det kan se ut som vinduene er murt igjen, men det er bøker som er stablet oppå hverandre slik at de fyller vinduene fra bunn til topp. Foto: Roger Grosvold / ABC Nyheter

Ni år senere er «Bokmannen» blitt labyrintisk. Butikken er på cirka hundre kvadrat, går over to etasjer og i kjelleren er det snart så fullt at det er vanskelig å komme seg ned.

– Gulvet her oppe tåler vel egentlig ikke så veldig mye mer vekt, så på grunn av tyngden er det så trangt i kjelleren som det er. Jeg har rundt 150 banankasser med bøker nede i kjelleren som jeg skal få pakket ut. Hjemme på gården har jeg mer enn 500 kasser og så har jeg et fjernlager der det også er fult. Jeg aner rett og slett ikke hvor mange jeg har der, forteller den godmodige boksamleren.

Mannen som elsker Ivar

Mens jeg sitter der på en sofa med ryggen mot butikkvinduet og snakker med «Bokmannen», kaster jeg stadig blikket rundt i hyllene rundt meg. Jeg ser alt fra gamle litterære klassikere til Åge Aleksandersen-biografi, og får et hyggelig gjensyn med en bokserie signert Jan Guillau som jeg husker faren min hadde.

Hver bidige hyllemeter er en solid fest i både farger og fonter, her er det lite som minner om trenden med å snu bøkene med ryggen inn for å få en «ren» og hvit vegg.

– Det er helt idiotisk. Jeg kan ikke forstå at det kan være praktisk hvis du skal ha håp om å finne igjen en bok du ønsker å lese i, kommer det raskt fra Frøysedal.

Den som leter, den finner. Foto: Roger Grosvold / ABC Nyheter
Den som leter, den finner. Foto: Roger Grosvold / ABC Nyheter

– Det er greit hvis du har to bøker, da husker du forhåpentligvis hvilken som står fremst. Jeg velger heller å legge de ned slik at de står med ryggen opp, men det er for å få plass til flest mulig i hyllene.

Han er ellers blitt svært god kompis med Ivar opp gjennom årene.

– Det er en fantastisk Ikea-hylle, jeg elsker den. Den kommer med jernstenger på baksiden, men de tar jeg bare bort. Dermed har jeg dobbelt så mye plass og kan enkelt utnytte plassen bedre, forteller han med salighet i stemmen.

Sommeren er den beste perioden, da kommer det mange turister innom og salget går godt. Han forteller om trofaste kunder som kommer fra Oslo opp til Volda for å besøke «Bokmannen».

– Det synes jeg er veldig hyggelig.

– Hvordan setter du prisen på bøkene du selger? Har du et spesielt system du følger?

– Det begynte med at jeg la meg litt lavere enn andre antikvariater. Og etter hvert som jeg drev her så fikk jeg følelse av hvilke bøker som selger. Det balanserer seg ganske godt: Hvis det er en bok som er litt for dyr så er det en annen bok som er litt for billig.

Det er sjelden han har fått noen klager på at bøkene er for dyre.

– Samtidig synes jeg ikke at man skal selge Hamsun til ti kroner. Det ville være en hån, kommer det raskt.

Les også: – Møre og Romsdal leverer!

Favorittforfatteren

Det er tid for en omvisning i labyrinten der smekkfulle bokhyller strekker seg helt opp til taket for å kunne utnytte plassen best mulig. Noen passasjer er såpass smale at jeg selv må gå sidelengs for å komme meg gjennom uten å dytte til hyller på begge sider. Her og der passeres bokhauger som minner om mektige slott.

Her og der passerer du "slott" bygget opp av bøker. Foto: Roger Grosvold / ABC Nyheter
Her og der passerer du "slott" bygget opp av bøker. Foto: Roger Grosvold / ABC Nyheter

– Jeg koste meg veldig da jeg satte de opp, med murer, tårn og det hele, smiler Bokmannen mens han vandrer videre innover i sitt litterære kongerike.

Her er det ikke en eneste sjanger som ikke er representert: Antologier, etikk og skuespill, krigshistorie, jakt og fiske. Det finnes en egen seksjon der du kan jakte spøkelseshistorier, mens en fyldig biografiseksjon dekker alt fra kultur og politikk til sport og historie.

Selv de som måtte ha hjerte for spenningsklassikerne «Bobbseybarna» eller «Frøken Detektiv» vil kunne fylle hull i samlingen. Kikker du bakom bøkene som står med ryggen ut, kan du finne flere i samme serie like bak.

– Jeg har ikke så mye plass til mange bøker i samme serie, derfor er det enkelte av seriene som står på innsiden av hverandre. Det er veldig fint med doble hyller, slår han fast.

Les også: Øyhopping og vakre omgivelser i Møre og Romsdal

(Saken fortsetter under)

Butikken rommer alle mulige sjangre du kan tenke deg, og det følger et nøye system. Foto: Roger Grosvold / ABC Nyheter
Butikken rommer alle mulige sjangre du kan tenke deg, og det følger et nøye system. Foto: Roger Grosvold / ABC Nyheter

På spørsmål om hva som ligger hans eget hjerte nærmest, forteller Frøysedal at han samler på alt av norske diktsamlinger.

– Ofte er de så tynne at du kan få plass til tusen diktsamlinger i én hylle. I tillegg samler jeg på førsteutgaver, signerte utgivelser og alt av Dag Solstad. Jeg synes han skriver så intelligent og så er det er noe med språket hans. Han gjør seg ikke nødvendigvis ferdig med poenget men fortsetter der andre ville stoppet opp.

Les også: Drømt om Norge i to år: – Den perfekte destinasjonen

Politikk og religion i mørket

Ferden går nå ned i kjelleren der det er litt kjøligere enn i etasjen over, og mørkere. I likhet med etasjen over er kjelleren fylt opp med bøker, et par steder består veggene av stabler. Det er ikke like høyt under taket her, og hvis jeg retter meg opp til mine fulle 187 centimeter så møter hodet mitt taket.

Enkelte passasjer er så smale at en overvektig person ikke vil ha sjans til å kunne komme seg gjennom, og jo lenger inn du går, desto mørkere blir det. Derfor har han egne lommelykter til låns for de som går ned i kjelleren.

– Jeg har tenkt på dette med lys her nede, men det er så lavt under taket at det ikke fungerer å henge noe der.

(Saken fortsetter under)

Du får med deg lommelykt når du skal ned i kjelleren, ellers vil du vankser med å se hvilke titler som befinner seg inne i de mørklagte gangene. Foto: Roger Grosvold / ABC Nyheter
Du får med deg lommelykt når du skal ned i kjelleren, ellers vil du vankser med å se hvilke titler som befinner seg inne i de mørklagte gangene. Foto: Roger Grosvold / ABC Nyheter

Religiøs og alternativ litteratur, tyske og franske språkbøker, pedagogikk, stabler med vinyl, naturvitenskap, tegneserier og politikk har alle funnet en plass her nede i mørket.

– Tegneserier må jeg alltid ha inne, det er svært populært og der blir både voksne og barn helt like. Det er morsomt å se.

Les også: Ryvarden kulturfyr – der hav og himmel møtes

Smugler med seg bøker

Vi har kommet oss tilbake til sofaen og fortsetter praten. Ved siden av står det et sjakkbrett der det daglig utkjempes slag med gjester som er innom. Frøysedal jobber hele tiden med planer for hvordan han kan utnytte plassen ytterligere for å få inn flere bøker.

– Men husverten er litt skeptisk, han synes det er litt trangt her, ler han.

– Jeg elsker lokalet her. Folk sier jeg trenger større plass, men det er jo ikke akkurat gjort på en dag å skulle flytte. I løpet av ni år har jeg gjort dette til mitt sted, det er her jeg har jobben min.

For elleve måneder siden ble Frøysedal far for første gang. Nå er det andre prioriteringer som må komme først i rekken og han har derfor inngått et kompromiss om å holde stengt på mandager.

– Dama har gitt meg beskjed om at jeg ikke får lov til å ta med meg flere bøker hjem, men av og til må jeg bare smugle med meg noen. Hun setter pris på enkeltbøker om kunst og Bob Dylan, men hvis jeg finner en bok til henne så er det ikke det samme engasjementet som når jeg får en bok, smiler han.

Les om ABC Nyheters sykkelprosjekt: «To på strømmen»: Et elektrisk eventyr gjennom Norge

Samleside: Alle artiklene fra «To på strømmen»

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
22:46 Tidligere produksjonsassistent brast i gråt flere ganger da hun vitnet mot Weinstein21:56 Kinesiske turister nektes å reise – også til Norge21:50 Forskere: Slik hørtes en mann ut for 3000 år siden21:49 Trumps forsvarer: Vi lever i riksrettens tid21:17 Solberg: – Alltid like vondt å komme til Auschwitz20:47 Regjering med Ap og Sp er det rødgrønne alternativet flest ønsker seg20:42 Hva skjer om du blir smittet av coronavirus?20:42 Denne uka forlater britene EU – feirer med vennskapsmynt20:08 Pentagon bekrefter flystyrt i Afghanistan20:07 Listhaug blir Frps finanstopp på Stortinget20:05 Alle evakuert etter brann i sykehjem i Rørvik19:30 Pappa vil forsones med Meghan Markle19:23 Spisekonkurranse gikk galt – kvinne døde18:49 Trump vil legge fram Midtøsten-plan tirsdag18:38 Statsadvokat: Null samarbeid fra prins Andrew i Epstein-saken18:20 Svensk skiyndling: – Der og da føltes det som om verden raste18:15 Pollensesongen én måned foran skjema17:59 Riksadvokaten henlegger sak om IS-mann som tok med kone og fem barn til Syria17:49 Ung mann omkom i ulykke i Troms17:16 USA vil at EU skal åpne for import av klorvasket kylling17:14 Melding om eksplosjon viste seg å være fyrverkeri16:25 Norsk kvinne dømt for dødsvold i Danmark15:43 Person til sykehus etter fall om bord i skip ved Kristiansand15:23 Skolebyråden i Bergen går av14:49 Åpningen av Munchmuseet utsettes14:45 Forfatter Tor Obrestad er død14:39 Snømangel i Falun: Går mot forkortet tremil14:29 Intervju med Madsen sjokkerer: «Menneskelig rovdyr»14:17 IS truer med angrep i Israel14:01 – Jeg ville vært bekymret hvis jeg var Høyre-velger13:58 Sju savnet etter massebrann i husbåter i USA13:46 Politiet stenger trampolinepark etter ulykke13:46 Sauebønder fikk 44 millioner kroner i rovdyrerstatning13:14 Norges håndballherrer sørget for knallgode TV-tall13:13 To menn tiltalt etter skyteepisode i 201712:56 Cantona 25 år etter Kung-Fu-sparket: – Jeg skulle ha truffet ham hardere12:00 Rapport: Kina er verdens nest største våpenprodusent11:59 Både Høyre og Frp er positive til nytt inkassolovforslag11:58 Trump legger fram «århundrets avtale»11:40 Sykehusstriden på Helgeland – Høie har bestemt seg11:37 Mann alvorlig skadd i arbeidsulykke i Trøndelag11:36 Tilliten til politiet styrkes11:07 USA undersøker meldinger om flyulykke i Afghanistan11:01 BankID-trøbbel for Telenor-kunder11:00 Mirakuløst flykrasj – alle overlevde10:45 Blodbank innfører ekstrakarantene for å hindre virusspredning10:15 Polen kjøper 32 kampfly fra USA10:08 Norwegian nekter å refundere gebyr tross vedtak10:08 Eirin Mikkelsen (43) funnet død i Sverige09:58 Klopp om returkamp mot Shrewsbury: – Vi kommer ikke til å være der09:48 Norsk sykkelproff må endre planer etter operasjon09:31 Oslo Børs kraftig ned grunnet virusfrykt09:05 Demokratene krever at Bolton får vitne etter lekket bokmanus09:03 Virusfrykt er dårlig nytt for den norske kronen08:41 Kina forlenger ferien som følge av lungevirus08:38 Kvinne tiltalt for grov mishandling av ektemann og barn over flere år08:27 Listhaug: – Ingen planer om å opptre som bølle i Stortinget08:26 Dagen-redaktør forsvarer omstridt kirkekåring08:15 Tjukk tåke i LA da Kobe Bryant omkom i helikopterkrasj08:04 Forsvarstopp: Russland varsler ikke øvelser07:32 Aylar Lie krever 100.000 kroner av Petter Northug – møtes i retten07:18 Svenske Leon overlevde Auschwitz – advarer mot nazismen i hjemlandet07:11 Frykter at berusede får kjøpt øl i selvbetjeningskasser07:09 Johaug med spenstige tanker om VM-sprint06:56 Billie Eilish med storeslem under Grammy-utdelingen06:50 Jordskjelv på Salomonøyene06:44 VM-skiskytterne deler seg – Thingnes Bø velger familietid06:33 Brasil venter Sagosen i jakten på OL-plass06:21 Dette skjer i dag06:00 Hareide: Det må lønne seg å reise miljøvennlig05:44 Dette skjedde i natt05:16 34 evakuert da søppelskur brant i Oslo05:01 Massivt valgnederlag for opposisjonen i Peru05:00 Statsledere og overlevende til Auschwitz for å minnes frigjøringen04:23 Kleveland fornøyd med andreplass i X Games-nyvinning04:04 Babcock-sjef sier han forstår kritikken03:57 Ocean Viking har plukket opp 407 migranter siden fredag03:31 Minst 44 døde etter uvær i Brasil03:20 Salvinis parti tapte nøkkelvalg i Italia03:17 Riksrevisjonen kommer med ny «Kielland»-rappor03:11 80 døde av coronavirus i Kina02:48 Færre fødsler i Stavanger etter Solbergs oppfordring02:41 NYT: Trump fortalte John Bolton om tilbakeholding av militærhjelp02:03 Verdensledere og idrettsstjerner minnes Kobe Bryant01:58 Skotske fiskere med vindkraftadvarsel til norske kollegaer01:19 Grammy-pris til norsk lydtekniker00:17 Ropstad åpner døra for Senterpartiet00:05 USAs ambassade i Bagdad truffet av tre raketter23:57 Basketball-legenden Kobe Bryant døde i helikopterstyrt23:02 Forsvarsprofil headet Real til topps på tabellen22:55 Neymar dediserte PSG-mål til avdøde Bryant21:58 Nytt lovforslag kan kutte gebyrer med to milliarder21:51 Salvini håper på gjennombrudd for høyresiden i nøkkelvalg i Italia21:48 Go-Ahead like punktlig som Vy21:16 – Jeg føler meg velsignet. Hver femte barnesoldat som har opplevd det jeg har, har ikke greid seg21:15 Fastkjørt godstog frigjort på Saltfjellet20:47 Basketlegende Kobe Bryant (41) døde i helikopterstyrt20:43 Rekordmange har kjøpt sin første bolig20:24 Etterlengtet seier for Ødegaard og Sociedad20:01 Shrewsbury sjokkerte Liverpool, sikret seg omkamp på Anfield
Siste nytt
22:46VerdenTidligere produksjonsassistent brast i gråt flere ganger da hun vitnet mot Weinstein21:56ReiseKinesiske turister nektes å reise – også til Norge21:50VerdenForskere: Slik hørtes en mann ut for 3000 år siden21:49VerdenTrumps forsvarer: Vi lever i riksrettens tid21:17NorgeSolberg: – Alltid like vondt å komme til Auschwitz20:47PolitikkRegjering med Ap og Sp er det rødgrønne alternativet flest ønsker seg20:42Helse og livsstilHva skjer om du blir smittet av coronavirus?20:42PolitikkDenne uka forlater britene EU – feirer med vennskapsmynt20:08VerdenPentagon bekrefter flystyrt i Afghanistan20:07PolitikkListhaug blir Frps finanstopp på Stortinget20:05NorgeAlle evakuert etter brann i sykehjem i Rørvik19:30VerdenPappa vil forsones med Meghan Markle19:23VerdenSpisekonkurranse gikk galt – kvinne døde18:49VerdenTrump vil legge fram Midtøsten-plan tirsdag18:38VerdenStatsadvokat: Null samarbeid fra prins Andrew i Epstein-saken18:20SportSvensk skiyndling: – Der og da føltes det som om verden raste18:15Helse og livsstilPollensesongen én måned foran skjema17:59NorgeRiksadvokaten henlegger sak om IS-mann som tok med kone og fem barn til Syria17:49NorgeUng mann omkom i ulykke i Troms17:16PengerUSA vil at EU skal åpne for import av klorvasket kylling17:14NorgeMelding om eksplosjon viste seg å være fyrverkeri16:25NorgeNorsk kvinne dømt for dødsvold i Danmark15:43NorgePerson til sykehus etter fall om bord i skip ved Kristiansand15:23NorgeSkolebyråden i Bergen går av14:49KulturÅpningen av Munchmuseet utsettes14:45KulturForfatter Tor Obrestad er død14:39SportSnømangel i Falun: Går mot forkortet tremil14:29VerdenIntervju med Madsen sjokkerer: «Menneskelig rovdyr»14:17VerdenIS truer med angrep i Israel14:01Politikk– Jeg ville vært bekymret hvis jeg var Høyre-velger13:58NorgeSju savnet etter massebrann i husbåter i USA13:46NorgePolitiet stenger trampolinepark etter ulykke13:46NorgeSauebønder fikk 44 millioner kroner i rovdyrerstatning13:14SportNorges håndballherrer sørget for knallgode TV-tall13:13NorgeTo menn tiltalt etter skyteepisode i 201712:56SportCantona 25 år etter Kung-Fu-sparket: – Jeg skulle ha truffet ham hardere12:00VerdenRapport: Kina er verdens nest største våpenprodusent11:59PengerBåde Høyre og Frp er positive til nytt inkassolovforslag11:58VerdenTrump legger fram «århundrets avtale»11:40NorgeSykehusstriden på Helgeland – Høie har bestemt seg11:37NorgeMann alvorlig skadd i arbeidsulykke i Trøndelag11:36NorgeTilliten til politiet styrkes11:07VerdenUSA undersøker meldinger om flyulykke i Afghanistan11:01NorgeBankID-trøbbel for Telenor-kunder11:00VerdenMirakuløst flykrasj – alle overlevde10:45Helse og livsstilBlodbank innfører ekstrakarantene for å hindre virusspredning10:15VerdenPolen kjøper 32 kampfly fra USA10:08ReiseNorwegian nekter å refundere gebyr tross vedtak10:08NorgeEirin Mikkelsen (43) funnet død i Sverige09:58SportKlopp om returkamp mot Shrewsbury: – Vi kommer ikke til å være der09:48SportNorsk sykkelproff må endre planer etter operasjon09:31PengerOslo Børs kraftig ned grunnet virusfrykt09:05PolitikkDemokratene krever at Bolton får vitne etter lekket bokmanus09:03PengerVirusfrykt er dårlig nytt for den norske kronen08:41Helse og livsstilKina forlenger ferien som følge av lungevirus08:38NorgeKvinne tiltalt for grov mishandling av ektemann og barn over flere år08:27PolitikkListhaug: – Ingen planer om å opptre som bølle i Stortinget08:26NorgeDagen-redaktør forsvarer omstridt kirkekåring08:15SportTjukk tåke i LA da Kobe Bryant omkom i helikopterkrasj08:04NorgeForsvarstopp: Russland varsler ikke øvelser07:32PengerAylar Lie krever 100.000 kroner av Petter Northug – møtes i retten07:18Helse og livsstilSvenske Leon overlevde Auschwitz – advarer mot nazismen i hjemlandet07:11Helse og livsstilFrykter at berusede får kjøpt øl i selvbetjeningskasser07:09SportJohaug med spenstige tanker om VM-sprint06:56KulturBillie Eilish med storeslem under Grammy-utdelingen06:50VerdenJordskjelv på Salomonøyene06:44SportVM-skiskytterne deler seg – Thingnes Bø velger familietid06:33SportBrasil venter Sagosen i jakten på OL-plass06:21NorgeDette skjer i dag06:00PolitikkHareide: Det må lønne seg å reise miljøvennlig05:44NorgeDette skjedde i natt05:16Norge34 evakuert da søppelskur brant i Oslo05:01PolitikkMassivt valgnederlag for opposisjonen i Peru05:00VerdenStatsledere og overlevende til Auschwitz for å minnes frigjøringen04:23SportKleveland fornøyd med andreplass i X Games-nyvinning04:04NorgeBabcock-sjef sier han forstår kritikken03:57VerdenOcean Viking har plukket opp 407 migranter siden fredag03:31VerdenMinst 44 døde etter uvær i Brasil03:20PolitikkSalvinis parti tapte nøkkelvalg i Italia03:17NorgeRiksrevisjonen kommer med ny «Kielland»-rappor03:11Verden80 døde av coronavirus i Kina02:48NorgeFærre fødsler i Stavanger etter Solbergs oppfordring02:41VerdenNYT: Trump fortalte John Bolton om tilbakeholding av militærhjelp02:03SportVerdensledere og idrettsstjerner minnes Kobe Bryant01:58PengerSkotske fiskere med vindkraftadvarsel til norske kollegaer01:19VerdenGrammy-pris til norsk lydtekniker00:17PolitikkRopstad åpner døra for Senterpartiet00:05VerdenUSAs ambassade i Bagdad truffet av tre raketter23:57SportBasketball-legenden Kobe Bryant døde i helikopterstyrt23:02SportForsvarsprofil headet Real til topps på tabellen22:55SportNeymar dediserte PSG-mål til avdøde Bryant21:58PengerNytt lovforslag kan kutte gebyrer med to milliarder21:51VerdenSalvini håper på gjennombrudd for høyresiden i nøkkelvalg i Italia21:48NorgeGo-Ahead like punktlig som Vy21:16Helse og livsstil– Jeg føler meg velsignet. Hver femte barnesoldat som har opplevd det jeg har, har ikke greid seg21:15NorgeFastkjørt godstog frigjort på Saltfjellet20:47VerdenBasketlegende Kobe Bryant (41) døde i helikopterstyrt20:43PengerRekordmange har kjøpt sin første bolig20:24SportEtterlengtet seier for Ødegaard og Sociedad20:01SportShrewsbury sjokkerte Liverpool, sikret seg omkamp på Anfield
Populært