Meny
Les om prosjektetStatus: 45 dager gjennomført • 3351 km av 3351 km
Les mer45 dager gjennomført • 3351 km av 3351 km

«Bokmannen» i Volda:

– Å selge Hamsun til ti kroner ville være en hån

– Dette er heltid, det tar veldig mye tid. Det kommer som sagt inn hundre bøker hver dag som må settes i system, forteller Geir Hovind Frøysedal. Foto: Roger Grovold / ABC Nyheter
– Dette er heltid, det tar veldig mye tid. Det kommer som sagt inn hundre bøker hver dag som må settes i system, forteller Geir Hovind Frøysedal. Foto: Roger Grovold / ABC Nyheter

Innenfor veggene i Geir Hovind Frøysedals bruktbutikk venter det deg en labyrint der du kan risikere å gå deg bort mellom lokalhistorikk og Stephen King.

VOLDA (ABC Nyheter): Allerede ute på gaten får du et tydelig hint om hva du har i vente på innsiden av «Bokmannen», bokbutikken som i løpet av ni år er blitt noe av et ikon i Volda. På hver sin side av inngangsdøren er vinduene dekket fra gulv til tak av bøker som minner om murstein der de ligger i lag på lag.

Vel innenfor blir du møtt av hyller på hyller fylt opp til siste plass med bøker i alle mulige høyder og tykkelser. Og dette er bare forsmaken.

– Jeg gjorde en oppdatert sjekk like før du kom og da rommet samlingen min 216.545 bøker. Her inne er det plass til kun en tredjedel, men jeg bor på et småbruk og der er det jo plass til litt bøker. I tillegg har jeg et veldig stort lager, forteller Geir Hovind Frøysedal mens han heller opp kaffe til en sliten syklist.

– Det kommer i alle fall inn hundre bøker her om dagen. Gjennomsnittet var på 99,3 bøker sist jeg sjekket.

– Gulvet tåler snart ikke mer

Voldas mest karismatiske boksamler forteller at han alltid har vært interessert i bøker og at samlingen for alvor begynte å vokse da han startet på studier i Volda i 2006.

– På den tiden var det et liknende antikvariat her som lå litt lenger opp i gata og jeg tror jeg kjøpte bøker omtrent hver eneste dag. I tillegg gikk jeg på biblioteket der de hadde utsalg. Da fylte jeg sekken min – og etter hvert hybelen. Jeg tror jeg hadde 2-3000 bøker på hybelen min.

I løpet av studietiden bodde han på minst ti forskjellige adresser. Det resulterte i et økende antall tunge banankasser som måtte fraktes fra sted til sted.

– Jeg trengte jo et sted å ha bøkene. Da var det ganske appellerende å starte bokhandel. Jeg jobbet hele sommeren for å få det til og sammen med faren min bygget jeg bokhyller fra juni til åpningen i september 2010, minnes han.

(Saken fortsetter under)

Det kan se ut som vinduene er murt igjen, men det er bøker som er stablet oppå hverandre slik at de fyller vinduene fra bunn til topp. Foto: Roger Grosvold / ABC Nyheter

Ni år senere er «Bokmannen» blitt labyrintisk. Butikken er på cirka hundre kvadrat, går over to etasjer og i kjelleren er det snart så fullt at det er vanskelig å komme seg ned.

– Gulvet her oppe tåler vel egentlig ikke så veldig mye mer vekt, så på grunn av tyngden er det så trangt i kjelleren som det er. Jeg har rundt 150 banankasser med bøker nede i kjelleren som jeg skal få pakket ut. Hjemme på gården har jeg mer enn 500 kasser og så har jeg et fjernlager der det også er fult. Jeg aner rett og slett ikke hvor mange jeg har der, forteller den godmodige boksamleren.

Mannen som elsker Ivar

Mens jeg sitter der på en sofa med ryggen mot butikkvinduet og snakker med «Bokmannen», kaster jeg stadig blikket rundt i hyllene rundt meg. Jeg ser alt fra gamle litterære klassikere til Åge Aleksandersen-biografi, og får et hyggelig gjensyn med en bokserie signert Jan Guillau som jeg husker faren min hadde.

Hver bidige hyllemeter er en solid fest i både farger og fonter, her er det lite som minner om trenden med å snu bøkene med ryggen inn for å få en «ren» og hvit vegg.

– Det er helt idiotisk. Jeg kan ikke forstå at det kan være praktisk hvis du skal ha håp om å finne igjen en bok du ønsker å lese i, kommer det raskt fra Frøysedal.

Den som leter, den finner. Foto: Roger Grosvold / ABC Nyheter
Den som leter, den finner. Foto: Roger Grosvold / ABC Nyheter

– Det er greit hvis du har to bøker, da husker du forhåpentligvis hvilken som står fremst. Jeg velger heller å legge de ned slik at de står med ryggen opp, men det er for å få plass til flest mulig i hyllene.

Han er ellers blitt svært god kompis med Ivar opp gjennom årene.

– Det er en fantastisk Ikea-hylle, jeg elsker den. Den kommer med jernstenger på baksiden, men de tar jeg bare bort. Dermed har jeg dobbelt så mye plass og kan enkelt utnytte plassen bedre, forteller han med salighet i stemmen.

Sommeren er den beste perioden, da kommer det mange turister innom og salget går godt. Han forteller om trofaste kunder som kommer fra Oslo opp til Volda for å besøke «Bokmannen».

– Det synes jeg er veldig hyggelig.

– Hvordan setter du prisen på bøkene du selger? Har du et spesielt system du følger?

– Det begynte med at jeg la meg litt lavere enn andre antikvariater. Og etter hvert som jeg drev her så fikk jeg følelse av hvilke bøker som selger. Det balanserer seg ganske godt: Hvis det er en bok som er litt for dyr så er det en annen bok som er litt for billig.

Det er sjelden han har fått noen klager på at bøkene er for dyre.

– Samtidig synes jeg ikke at man skal selge Hamsun til ti kroner. Det ville være en hån, kommer det raskt.

Les også: – Møre og Romsdal leverer!

Favorittforfatteren

Det er tid for en omvisning i labyrinten der smekkfulle bokhyller strekker seg helt opp til taket for å kunne utnytte plassen best mulig. Noen passasjer er såpass smale at jeg selv må gå sidelengs for å komme meg gjennom uten å dytte til hyller på begge sider. Her og der passeres bokhauger som minner om mektige slott.

Her og der passerer du "slott" bygget opp av bøker. Foto: Roger Grosvold / ABC Nyheter
Her og der passerer du "slott" bygget opp av bøker. Foto: Roger Grosvold / ABC Nyheter

– Jeg koste meg veldig da jeg satte de opp, med murer, tårn og det hele, smiler Bokmannen mens han vandrer videre innover i sitt litterære kongerike.

Her er det ikke en eneste sjanger som ikke er representert: Antologier, etikk og skuespill, krigshistorie, jakt og fiske. Det finnes en egen seksjon der du kan jakte spøkelseshistorier, mens en fyldig biografiseksjon dekker alt fra kultur og politikk til sport og historie.

Selv de som måtte ha hjerte for spenningsklassikerne «Bobbseybarna» eller «Frøken Detektiv» vil kunne fylle hull i samlingen. Kikker du bakom bøkene som står med ryggen ut, kan du finne flere i samme serie like bak.

– Jeg har ikke så mye plass til mange bøker i samme serie, derfor er det enkelte av seriene som står på innsiden av hverandre. Det er veldig fint med doble hyller, slår han fast.

Les også: Øyhopping og vakre omgivelser i Møre og Romsdal

(Saken fortsetter under)

Butikken rommer alle mulige sjangre du kan tenke deg, og det følger et nøye system. Foto: Roger Grosvold / ABC Nyheter
Butikken rommer alle mulige sjangre du kan tenke deg, og det følger et nøye system. Foto: Roger Grosvold / ABC Nyheter

På spørsmål om hva som ligger hans eget hjerte nærmest, forteller Frøysedal at han samler på alt av norske diktsamlinger.

– Ofte er de så tynne at du kan få plass til tusen diktsamlinger i én hylle. I tillegg samler jeg på førsteutgaver, signerte utgivelser og alt av Dag Solstad. Jeg synes han skriver så intelligent og så er det er noe med språket hans. Han gjør seg ikke nødvendigvis ferdig med poenget men fortsetter der andre ville stoppet opp.

Les også: Drømt om Norge i to år: – Den perfekte destinasjonen

Politikk og religion i mørket

Ferden går nå ned i kjelleren der det er litt kjøligere enn i etasjen over, og mørkere. I likhet med etasjen over er kjelleren fylt opp med bøker, et par steder består veggene av stabler. Det er ikke like høyt under taket her, og hvis jeg retter meg opp til mine fulle 187 centimeter så møter hodet mitt taket.

Enkelte passasjer er så smale at en overvektig person ikke vil ha sjans til å kunne komme seg gjennom, og jo lenger inn du går, desto mørkere blir det. Derfor har han egne lommelykter til låns for de som går ned i kjelleren.

– Jeg har tenkt på dette med lys her nede, men det er så lavt under taket at det ikke fungerer å henge noe der.

(Saken fortsetter under)

Du får med deg lommelykt når du skal ned i kjelleren, ellers vil du vankser med å se hvilke titler som befinner seg inne i de mørklagte gangene. Foto: Roger Grosvold / ABC Nyheter
Du får med deg lommelykt når du skal ned i kjelleren, ellers vil du vankser med å se hvilke titler som befinner seg inne i de mørklagte gangene. Foto: Roger Grosvold / ABC Nyheter

Religiøs og alternativ litteratur, tyske og franske språkbøker, pedagogikk, stabler med vinyl, naturvitenskap, tegneserier og politikk har alle funnet en plass her nede i mørket.

– Tegneserier må jeg alltid ha inne, det er svært populært og der blir både voksne og barn helt like. Det er morsomt å se.

Les også: Ryvarden kulturfyr – der hav og himmel møtes

Smugler med seg bøker

Vi har kommet oss tilbake til sofaen og fortsetter praten. Ved siden av står det et sjakkbrett der det daglig utkjempes slag med gjester som er innom. Frøysedal jobber hele tiden med planer for hvordan han kan utnytte plassen ytterligere for å få inn flere bøker.

– Men husverten er litt skeptisk, han synes det er litt trangt her, ler han.

– Jeg elsker lokalet her. Folk sier jeg trenger større plass, men det er jo ikke akkurat gjort på en dag å skulle flytte. I løpet av ni år har jeg gjort dette til mitt sted, det er her jeg har jobben min.

For elleve måneder siden ble Frøysedal far for første gang. Nå er det andre prioriteringer som må komme først i rekken og han har derfor inngått et kompromiss om å holde stengt på mandager.

– Dama har gitt meg beskjed om at jeg ikke får lov til å ta med meg flere bøker hjem, men av og til må jeg bare smugle med meg noen. Hun setter pris på enkeltbøker om kunst og Bob Dylan, men hvis jeg finner en bok til henne så er det ikke det samme engasjementet som når jeg får en bok, smiler han.

Les om ABC Nyheters sykkelprosjekt: «To på strømmen»: Et elektrisk eventyr gjennom Norge

Samleside: Alle artiklene fra «To på strømmen»

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
00:10 Delvis måneformørkelse synlig flere steder i Norge00:08 Facebook: – Vi fjerner innlegg som støtter farlige personer23:49 Tre tiltalt for journalistdrap på Malta i 201723:19 Kramp-Karrenbauer blir ny forsvarsminister i Tyskland23:10 Trollpikken blir nasjonal maskot for prostatasaken22:43 – Ettåringene var ute i det grå markedet, med dagmammaer vi ikke hadde kontroll over22:12 Instruktør omkom under dykking på Hitra21:27 Helse Nord ber om forlengelse av kriseplanen for ambulansefly21:25 Italia vil sende mulla Krekar ut av landet etter soning21:23 Politiet vil ha helikopter i nord – lyser ut konkurranse til 250 millioner21:21 Berlin kjøper nesten 700 leiligheter21:17 – Perus ekspresident pågrepet i USA21:15 Kvinne var strandet på holme i Østfold i tre dager – uten vann19:07 von der Leyen ny president for EU-kommisjonen18:41 Kallmyr: Mulla Krekar er uønsket i Norge18:36 «Game of Thrones» kapret 32 Emmy-nominasjoner18:11 Sommerværet snur over hele landet17:45 Økende uro over oljetanker som er forsvunnet i Hormuzstredet17:43 Redningsskøyte kom til unnsetning for fiskebåt i trøbbel17:35 Mann i 80-årene omkom i brann i Harstad17:33 Krekar har uendelige ankemuligheter16:58 Trump: – Jeg har ikke ett rasistisk bein i kroppen16:56 Medieeksperter om Amundsen-sensur: – Veldig overraskende16:37 Slik blir de nye Oslo-trikkene16:20 Terrorforsker stiller spørsmål ved Krekar-dom16:08 Dyr vin og for mye hummer tvinger fransk miljøvernminister til å gå16:05 Helseforetak får kritikk etter at levende kvinne ble erklært død15:38 Mann tatt i Barcelona med en halv kilo kokain under parykken15:23 Stadig flere melder seg ut av kirken15:02 Trump gir seg ikke: – Er du ikke lykkelig her, kan du bare reise!15:01 Apollo 11-astronautene gjenforenes - se livesending fra møtet14:56 Tørkesommer i fjor – nå gror det frodig og grønt14:54 Ruud sjanseløs i Sverige – tapte i første runde14:38 Thailands nye regjering tatt i ed14:34 Tyrkia vil ikke la EU-sanksjoner stå i veien for leteboring ved Kypros13:42 Meling hardt ut mot PST etter Krekar-pågripelse13:40 Zabaleta gir seg i England etter sesongen13:39 Molde-back klar for belgisk fotball13:16 Politiet etterforsker dødsfall i Telemark – mann pågrepet13:16 Per-Willy Amundsen sensurert av Facebook13:06 Ektepar dømt for ulovlig bruk av arbeidskraft13:05 Hiv-relaterte dødsfall ned 33 prosent siden 201012:46 Nesebrudd for Stabæk-kaptein Hanche-Olsen12:26 PST ser ingen grunn til å pågripe terrordømte11:45 Politiet etterlyser pårørende etter at eldre kvinne ble funnet i vannet11:31 De grønne i EU-parlamentet vil stemme mot von der Leyen11:29 Gransking av Mattilsynet kan koste 1,1 millioner kroner11:28 Nord-Korea sier amerikansk øvelse i Sør-Korea vil påvirke atomsamtaler11:20 Grindhaug tar ikke Haugesund-avansement på forskudd11:18 Kontantfri danskebåt får kritikk11:15 15-åring avhørt etter knivstikking på Holmlia11:04 Økokrim gir millionbot etter ulovlig lagring av kompost10:52 Giroud forsvarer Koscielny etter at han nektet å være med Arsenal til USA10:38 Tidligere fotballspiller skutt og drept10:25 Oslo-politiet: – Regelmessig funksjonsfeil på tjenestepistolen10:09 Regjeringen vil ha null døde i småbåtulykker, men rører ikke promillegrensen10:05 Von der Leyen lover plan for klimanøytralitet innen 100 dager09:40 India: To døde og over 40 fanget under sammenrast bygning09:37 CAS-medlem råder Messi: – Si unnskyld og unngå straff09:32 Livstid pluss 419 år for Charlottesville-angrepet09:24 PST: Krekar framstilles for fengsling onsdag09:20 Tysk mann uten penger har slått seg ned på Gardermoen09:16 Duterte godkjenner lov mot seksuell trakassering08:36 Tidligere skihopper Bjørn Einar Romøren har blitt kreftsyk08:33 Schibsted-gruppen passerte én milliard i brutto driftsresultat08:29 Solid resultatvekst for Yara08:00 Resultatvekst for Telenor07:56 Dyrebeskyttelsen mener kjøtt slaktet uten bedøvelse må merkes07:50 Offensiv Solskjær vil kjempe seg tilbake til toppen07:42 Vi kan ikke ha en hvit Pocahontas eller Mulan07:26 Arsenal-supportere raser mot «passiv» klubbeier07:05 Kraftig jordskjelv ved Bali07:03 Landslagskaptein om J19-EM: – Satt oss mål om å komme til finalen06:41 Sevilla hentet spiller for 120 millioner kroner – Berge-pris kan skape trøbbel06:38 FN bekymret for USAs restriksjoner på Zarifs visum06:00 Ufrivillig PGA-pause for Hovland06:00 Frp har færrest «rike onkler» i valgkampen05:57 Mann skadd i leilighetsbrann i Notodden05:50 Dette skjer i dag05:32 Dette skjedde i natt05:15 100 år siden stemmerett for alle ble innført05:14 Salvini-alliert avhørt om pengestøtte fra Russland04:46 Mulla Krekar pågrepet i Oslo av PST04:35 Regjeringen: FN-mandat ikke et krav for å delta i koalisjon i Persiabukta04:01 Demonstranter imot teleskop på Hawaii04:01 Rushtidsultimatum fra Frps kandidat i Rogaland03:40 Duterte vil bryte forbindelsene med Island03:33 Vaktordning mot rusforgiftning i fadderukene02:45 313 lik gravd opp av massegrav i Syria02:21 Norsk barnehage kommer dårlig ut i ny forskning02:16 Trump vurderer å sparke handelsminister Ross01:50 Israel fordømmer EU for å prøve å redde Iran-avtalen01:14 Kritisk for skadd syklist i Nordland00:58 Mexico avviser nye amerikanske asyl-restriksjoner00:37 Tre personer pågrepet for drap i Danmark23:32 Alan Turing blir det nye ansiktet på ny 50-pundseddel23:28 Savnet niåring funnet i god behold i Vestfold23:23 CNN: Assange brukte Ecuadors ambassade til å manipulere presidentvalget i USA23:03 CNN: Assange brukte Ecuadors ambassade til å manipulere presidentvalget i USA23:01 Minnestund for Umeå-ofre
Siste nytt
00:10NorgeDelvis måneformørkelse synlig flere steder i Norge00:08NorgeFacebook: – Vi fjerner innlegg som støtter farlige personer23:49VerdenTre tiltalt for journalistdrap på Malta i 201723:19VerdenKramp-Karrenbauer blir ny forsvarsminister i Tyskland23:10NorgeTrollpikken blir nasjonal maskot for prostatasaken22:43Norge– Ettåringene var ute i det grå markedet, med dagmammaer vi ikke hadde kontroll over22:12NorgeInstruktør omkom under dykking på Hitra21:27NorgeHelse Nord ber om forlengelse av kriseplanen for ambulansefly21:25NorgeItalia vil sende mulla Krekar ut av landet etter soning21:23NorgePolitiet vil ha helikopter i nord – lyser ut konkurranse til 250 millioner21:21PengerBerlin kjøper nesten 700 leiligheter21:17Verden– Perus ekspresident pågrepet i USA21:15NorgeKvinne var strandet på holme i Østfold i tre dager – uten vann19:07Verdenvon der Leyen ny president for EU-kommisjonen18:41NorgeKallmyr: Mulla Krekar er uønsket i Norge18:36Kultur«Game of Thrones» kapret 32 Emmy-nominasjoner18:11NorgeSommerværet snur over hele landet17:45VerdenØkende uro over oljetanker som er forsvunnet i Hormuzstredet17:43NorgeRedningsskøyte kom til unnsetning for fiskebåt i trøbbel17:35NorgeMann i 80-årene omkom i brann i Harstad17:33NorgeKrekar har uendelige ankemuligheter16:58PolitikkTrump: – Jeg har ikke ett rasistisk bein i kroppen16:56PolitikkMedieeksperter om Amundsen-sensur: – Veldig overraskende16:37NorgeSlik blir de nye Oslo-trikkene16:20NorgeTerrorforsker stiller spørsmål ved Krekar-dom16:08PolitikkDyr vin og for mye hummer tvinger fransk miljøvernminister til å gå16:05NorgeHelseforetak får kritikk etter at levende kvinne ble erklært død15:38VerdenMann tatt i Barcelona med en halv kilo kokain under parykken15:23NorgeStadig flere melder seg ut av kirken15:02PolitikkTrump gir seg ikke: – Er du ikke lykkelig her, kan du bare reise!15:01VerdenApollo 11-astronautene gjenforenes - se livesending fra møtet14:56PengerTørkesommer i fjor – nå gror det frodig og grønt14:54SportRuud sjanseløs i Sverige – tapte i første runde14:38VerdenThailands nye regjering tatt i ed14:34VerdenTyrkia vil ikke la EU-sanksjoner stå i veien for leteboring ved Kypros13:42NorgeMeling hardt ut mot PST etter Krekar-pågripelse13:40SportZabaleta gir seg i England etter sesongen13:39SportMolde-back klar for belgisk fotball13:16NorgePolitiet etterforsker dødsfall i Telemark – mann pågrepet13:16PolitikkPer-Willy Amundsen sensurert av Facebook13:06NorgeEktepar dømt for ulovlig bruk av arbeidskraft13:05NorgeHiv-relaterte dødsfall ned 33 prosent siden 201012:46SportNesebrudd for Stabæk-kaptein Hanche-Olsen12:26NorgePST ser ingen grunn til å pågripe terrordømte11:45NorgePolitiet etterlyser pårørende etter at eldre kvinne ble funnet i vannet11:31VerdenDe grønne i EU-parlamentet vil stemme mot von der Leyen11:29NorgeGransking av Mattilsynet kan koste 1,1 millioner kroner11:28VerdenNord-Korea sier amerikansk øvelse i Sør-Korea vil påvirke atomsamtaler11:20SportGrindhaug tar ikke Haugesund-avansement på forskudd11:18PengerKontantfri danskebåt får kritikk11:15Norge15-åring avhørt etter knivstikking på Holmlia11:04NorgeØkokrim gir millionbot etter ulovlig lagring av kompost10:52SportGiroud forsvarer Koscielny etter at han nektet å være med Arsenal til USA10:38SportTidligere fotballspiller skutt og drept10:25NorgeOslo-politiet: – Regelmessig funksjonsfeil på tjenestepistolen10:09MotorRegjeringen vil ha null døde i småbåtulykker, men rører ikke promillegrensen10:05PolitikkVon der Leyen lover plan for klimanøytralitet innen 100 dager09:40VerdenIndia: To døde og over 40 fanget under sammenrast bygning09:37SportCAS-medlem råder Messi: – Si unnskyld og unngå straff09:32VerdenLivstid pluss 419 år for Charlottesville-angrepet09:24NorgePST: Krekar framstilles for fengsling onsdag09:20ReiseTysk mann uten penger har slått seg ned på Gardermoen09:16VerdenDuterte godkjenner lov mot seksuell trakassering08:36Helse og livsstilTidligere skihopper Bjørn Einar Romøren har blitt kreftsyk08:33NorgeSchibsted-gruppen passerte én milliard i brutto driftsresultat08:29NorgeSolid resultatvekst for Yara08:00NorgeResultatvekst for Telenor07:56NorgeDyrebeskyttelsen mener kjøtt slaktet uten bedøvelse må merkes07:50SportOffensiv Solskjær vil kjempe seg tilbake til toppen07:42StemmerVi kan ikke ha en hvit Pocahontas eller Mulan07:26SportArsenal-supportere raser mot «passiv» klubbeier07:05VerdenKraftig jordskjelv ved Bali07:03SportLandslagskaptein om J19-EM: – Satt oss mål om å komme til finalen06:41SportSevilla hentet spiller for 120 millioner kroner – Berge-pris kan skape trøbbel06:38VerdenFN bekymret for USAs restriksjoner på Zarifs visum06:00SportUfrivillig PGA-pause for Hovland06:00NorgeFrp har færrest «rike onkler» i valgkampen05:57NorgeMann skadd i leilighetsbrann i Notodden05:50NorgeDette skjer i dag05:32NorgeDette skjedde i natt05:15Norge100 år siden stemmerett for alle ble innført05:14VerdenSalvini-alliert avhørt om pengestøtte fra Russland04:46NorgeMulla Krekar pågrepet i Oslo av PST04:35NorgeRegjeringen: FN-mandat ikke et krav for å delta i koalisjon i Persiabukta04:01VerdenDemonstranter imot teleskop på Hawaii04:01NorgeRushtidsultimatum fra Frps kandidat i Rogaland03:40VerdenDuterte vil bryte forbindelsene med Island03:33NorgeVaktordning mot rusforgiftning i fadderukene02:45Verden313 lik gravd opp av massegrav i Syria02:21NorgeNorsk barnehage kommer dårlig ut i ny forskning02:16VerdenTrump vurderer å sparke handelsminister Ross01:50VerdenIsrael fordømmer EU for å prøve å redde Iran-avtalen01:14NorgeKritisk for skadd syklist i Nordland00:58VerdenMexico avviser nye amerikanske asyl-restriksjoner00:37VerdenTre personer pågrepet for drap i Danmark23:32VerdenAlan Turing blir det nye ansiktet på ny 50-pundseddel23:28NorgeSavnet niåring funnet i god behold i Vestfold23:23VerdenCNN: Assange brukte Ecuadors ambassade til å manipulere presidentvalget i USA23:03VerdenCNN: Assange brukte Ecuadors ambassade til å manipulere presidentvalget i USA23:01VerdenMinnestund for Umeå-ofre
Populært