Meny
Les om prosjektetStatus: Dag 29 av 45 dager • 2095 km av 3351 km
Les merDag 29 av 45 dager • 2095 km av 3351 km

Drømt om Norge i to år: – Den perfekte destinasjonen

Video: Will Dixon forteller om sitt livs sykkeltur.

Will Dixon (23) har syklet fra England til Norge for natur og friluftsliv, men fikk mer enn han ba om da han ble rammet av snøstorm i mai. – Jeg fryktet for mitt eget liv.

STAVANGER (ABC Nyheter): – Norge var målet for turen hele veien. Jeg liker veldig godt å være utendørs, jeg liker å campe og jeg liker å sykle. I Norge får jeg fantastisk natur og jeg kan campe hvor jeg vil. Det er den perfekte destinasjonen for meg, sier Will Dixon (23) til ABC Nyheter.

Med en kald og regntung dag på sykkelsetet i drøye 80 kilometer bak seg, nyter den unge briten en velfortjent pils på en pub i Stavanger. Norske ølpriser er egentlig mer enn reisebudsjettet tåler, men han unner seg to likevel. For starten på Norgesturen har krevd sitt.

– Terrenget i Norge er veldig utfordrende, selv for meg som konkurrerer i terrengsykling hjemme. Noen av stigningene har vært utrolig krevende for meg å klare, sier Dixon.

Stigningene ble en brå overgang etter flere dagers sykling i flate Danmark og Nederland. 23-åringen har syklet helt til Stavanger fra hjemlandet England. Etter at han tok fergen over den engelske kanal til Frankrike 27. april, har han syklet gjennom Frankrike, Belgia, Nederland, Tyskland og Danmark.

Endelig har han kommet til landet han har drømt om å nå i nesten to år. Fagre Norge.

– Det er en utrolig mestringsfølelse at jeg har klart å sykle helt fra England til Norge. Det føles stort.

Saken fortsetter under

Will Dixon på Mjåsund bussterminal med sykkelen sin. Foto: Elisabeth Bergskaug/ABC Nyheter
Will Dixon på Mjåsund bussterminal med sykkelen sin. Foto: Elisabeth Bergskaug/ABC Nyheter

– Det skumleste i Norge er været

Så langt har briten tilbakelagt rundt 1700-1800 kilometer. Videre går veien til Bergen og Fagernes, hvor han skal campe utendørs i 10 dager, før han sykler ned til Oslo og begynner på den lange ferden hjem igjen.

Velkommen til norske sykkelveier. Her fra Nordsjøruta på Jæren i Rogaland. Foto: Privat
Velkommen til norske sykkelveier. Her fra Nordsjøruta på Jæren i Rogaland. Foto: Privat

– Du vet du går glipp av noen av de fineste stedene i Norge å sykle, når du dropper Nord-Norge?

– Nei? Er det sant? Da må jeg nok komme tilbake.

De første dagene har gitt mersmak. Dixon liker Norge, til tross for at han ikke har hatt været med seg. Han kom med fergen fra Hirtshals i Danmark til Kristiansand 20. mai, og ankom Stavanger 23. mai. I løpet av de første dagene med sykling på norsk jord har det vært mye regn og vind.

– Det skumleste i Norge er været. Du må være forberedt. Men hvis du er vant til å campe og vet hvordan du holder klærne dine tørre, så klarer du deg.

På dette tidspunktet visste ikke Dixon at været i Norge skulle bli mye verre enn regn og vind under oppholdet hans.

Les også: Hvordan skifte sykkelslange ved punktering?

– Fryktet for mitt eget liv

En drøy uke etter at ABC Nyheter traff Dixon i Stavanger, havnet han i skikkelig værtrøbbel. Han var på vei over Vossefjellene til Rallarvegen torsdag 30. mai, da han havnet midt i en snøstorm.

– Jeg syklet gjennom fantastisk natur, og det dukket stadig opp mer snø på bakken. Etter hvert utviklet det seg til en snøstorm, og til slutt var alt helt hvitt og vilt. Jeg var alene midt ute i ingensteds, forteller han om opplevelsen.

Ansiktet til en ung brite som har på seg alle klærne han har med seg, og er redd for hvordan denne dagen kom til å enda. Foto: Privat
Ansiktet til en ung brite som har på seg alle klærne han har med seg, og er redd for hvordan denne dagen kom til å enda. Foto: Privat

Det var cirka fire kilometer tilbake til en togstasjon han husket å passere, som senere viste seg være Upsete. Dixon tok den kloke avgjørelsen om å snu og sykle tilbake.

Her inne på Upsete togstasjon overnattet Will Dixon (23) natt til fredag 31. mai for å komme seg unna snøværet som herjet utenfor på fjellet. Foto: Privat
Her inne på Upsete togstasjon overnattet Will Dixon (23) natt til fredag 31. mai for å komme seg unna snøværet som herjet utenfor på fjellet. Foto: Privat

– På det tidspunktet var det - 5 grader og kraftig vind. Yr meldte at det føltes som - 15. Telefonen min sluttet å fungere på grunn av det kalde været, sporene mine var nesten dekket allerede, selv om jeg syklet så fort jeg kunne for å holde varmen. Jeg fryktet for mitt eget liv.

Ikledd alle klærne han har med seg på tur, ankom han Upsete togstasjon, 850 meter over havet. Heldigvis i god behold. Han tilbragte natten der og kom seg til hektene, men opplevelsen satte en støkk i ham.

– Jeg ringte mamma da jeg kom tilbake til togstasjonen. Hun ble redd. Jeg var også redd. Jeg tok toget videre neste dag istedenfor å sykle, for å si det sånn.

Fitjar: Flere ser revyen enn det bor innbyggere i kommunen: – Et eventyr

Kraftig snøfall på Vossefjellene i Sogn og Fjordane i slutten av mai. Det er slett ikke normalt vær for årstiden, og fikk Will Dixon i trøbbel. Foto: Privat
Kraftig snøfall på Vossefjellene i Sogn og Fjordane i slutten av mai. Det er slett ikke normalt vær for årstiden, og fikk Will Dixon i trøbbel. Foto: Privat

Svele-frelst

To av ABC Nyheters journalister er også ute på langtur. Elisabeth Bergskaug (undertegnede) og Roger Grosvold er i gang med å sykle fra Lindesnes til Nordkapp på elsykler i prosjektet

«To på strømmen»

.

Syklister må enten ta buss eller ferge fra Stavanger i retning Haugesund for å unngå fergefri-tunneler. Foto: Roger Grosvold/ABC Nyheter
Syklister må enten ta buss eller ferge fra Stavanger i retning Haugesund for å unngå fergefri-tunneler. Foto: Roger Grosvold/ABC Nyheter

Vi møtte tilfeldigvis Dixon langs fylkesvei 44 inn mot Egersund 22. mai, på et tidspunkt da sola skinte og snøstorm virket svært usannsynlig.Vi var på slutten av en lang og tung etappe, og det var en opptur å møte en blid og pratsom engelskmann etter 110 kilometer med motbakker og regn.Etter møtet på fylkesvei 44 har vi slått følge med ham på et par av våre etapper. 23-åringen er kyndig både i sykkelmekking og navigering på norske, bortgjemte sykkelveier. Han har fått sansen for svele-kulturen på Vestlandets ferger og smakt brunost for første gang. Dixon har også oppmuntrende ord å komme med til oss nybegynnere.

– Jeg vet at dere startet sykkelturen for bare et par dager siden, men dere kommer til å oppleve store forandringer i den fysiske formen deres. Dere vil gå fra «jeg vet ikke en gang hvordan jeg bør gjøre dette» og «dette er ikke veldig komfortabelt» til «jeg kan plutselig legge inn mer kraft og komme meg over denne bakken» og «denne følelsen betyr at jeg vil være sulten om en halvtime». Du vil legge merke til sånne ting. Det er veldig interessant, forteller han.

Populær sykkelrute: Nordsjøruta er trekkplaster for sykkelturister – men den er ikke bare lett å sykle

Elsyklist og journalist Elisabeth Bergskaug suser forbi terrengsyklist og Norges-turist Will Dixon. Foto: Roger Grosvold/ABC Nyheter
Elsyklist og journalist Elisabeth Bergskaug suser forbi terrengsyklist og Norges-turist Will Dixon. Foto: Roger Grosvold/ABC Nyheter

– Ikke vær redd

Will Dixon er ivrig etter å ha selskap. Nye bekjentskaper er det beste med å reise, mener han.

Dixon har overnattet hjemme hos folk, på vandrehjem og i hytter, men hovedsaklig sover han ute i naturen i hengekøyen sin. Foto: Privat
Dixon har overnattet hjemme hos folk, på vandrehjem og i hytter, men hovedsaklig sover han ute i naturen i hengekøyen sin. Foto: Privat

– Noe av det beste med å reise på denne måten er at du møter så mange mennesker. Et av høydepunktene for meg har vært å overnatte hjemme hos folk via «warm showers»-appen, hvor fremmede åpner hjemmene sine for langsyklister på tur.

Samtidig setter han stor pris på stille stunder alene i naturen med campingutstyret sitt. Det er noe av grunnen til at Norge var drømmen.

Før han la ut på turen han omtaler som «sitt livs eventyr», tenkte han seg lenge og nøye om. Han syntes det virket skummelt, men han er sjeleglad for at han tok sjansen. Dixon har en klar oppfordring til andre som drømmer stort, kanskje om en langtur på sykkel:

– Ikke vær redd. Folk er veldig vennlige når du trenger hjelp.

Les også: Hvordan sitte riktig på sykkel?

Planlegg - men ikke for mye

Videre mener han det er viktig å finne den rette planleggingsbalansen.

Dixon har lagt ned mye tid og innsats i å få plass til alt han trenger på sykkelen. Gjenstander og oppbevaringsvesker er festet overalt hvor det er plass. Foto: Elisabeth Bergskaug/ABC Nyheter
Dixon har lagt ned mye tid og innsats i å få plass til alt han trenger på sykkelen. Gjenstander og oppbevaringsvesker er festet overalt hvor det er plass. Foto: Elisabeth Bergskaug/ABC Nyheter

– Generelt vil jeg si at man må planlegge, men ikke planlegg for mye. Ikke bestill alle overnattinger og måltider. Det kommer ikke til å gå helt etter planen. Det er nesten umulig å følge slike skjemaer stramt over tid. En dag sykler du kanskje raskere enn tenkt, en dag kanskje saktere. Det kan hende du kommer over noe kult du får lyst til å være med på, som en festival eller lignende.

Pakkingen, særlig på sykkel, er det viktigste du planlegger, ifølge Dixon.

– Å sjekke andres pakkelister er et godt tips. Det er vanskelig å skjønne akkurat hva du får plass til på sykkelen og ikke. Du må være streng med mengden du pakker.

Samleside: Alle artiklene fra «To på strømmen»

Disse bakkene opp fra Jøssingfjorden i Rogaland ble en utfordring for terrengsyklist Will Dixon, så vel som elsyklister Elisabeth Bergskaug og Riger Grosvold. Foto: Privat
Disse bakkene opp fra Jøssingfjorden i Rogaland ble en utfordring for terrengsyklist Will Dixon, så vel som elsyklister Elisabeth Bergskaug og Riger Grosvold. Foto: Privat
Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
14:10 Foreslår at prøveløslatte nektes pass14:06 Norgesgruppen trekker engangsgrill fra markedet14:03 Filmregissør Knut Andersen er død13:51 Bane Nor holder beredskapsøvelse ved Oslo S13:51 Draghi åpner for nye rentekutt13:48 Varaordfører på Askøy: – Antallet sykdomstilfeller er kraftig redusert13:18 Landslagssjef ber Solskjærs stjerne bytte klubb13:04 Familien og politiet etterlyser gjerningsperson etter funn av død kvinne12:36 Norsk sirkusbransje kjemper for overlevelse12:36 Strammer inn regler for bommer på sideveier12:21 Nå snakker hele verden om denne norske bygda12:13 Leddbåndsskade for Graham Hansen, kjemper mot klokka12:12 EU risikerer å bomme på klimamålene11:57 EUs handelsoverskudd med USA øker11:57 Forskere: Flere barnefødsler ikke god butikk for Norge11:36 Snart mulig å leie e-lydbøker fra folkebibliotekene11:34 – Aldri noe seksuelt eller upassende med Ludvigsen11:33 Janne Jemtlands ektemann: – En lettelse å bli pågrepet11:31 Facebook lanserer egen kryptovaluta10:55 Danske forskere fant «nytt» folkeslag10:37 – Platini pågrepet i korrupsjonssak om Qatar-VM10:37 Hegerbergs nye trener var i trøbbel for sexistisk kommentar10:23 Journalister bortvist da Mursi ble gravlagt i Kairo10:22 Ny elimineringsrunde i toryenes maktkamp10:20 Klima, skole, eldre: SV går for beste kommunevalg på 16 år10:05 EU-domstolen: Tysk motorveiavgift i strid med reglene09:59 To indiske soldater drept av bilbombe i Kashmir09:58 Færre rammes av akutt hjerteinfarkt og hjerneslag09:56 Truende mann skutt i beinet av politiet i Oslo09:45 Omsetningen i De norske Bokklubbene halvert09:39 Kina advarer USA mot å trappe opp i Midtøsten09:07 Maur setter livet på spill for å redde søsken09:06 Bomsjef betalte millionhonorar til eks-kollega uten anbud09:03 Støtten til kirken vil fortsatt avgjøre hva andre trossamfunn får08:30 Raymond Johansen ut mot bompengepartiet08:23 Havprofessor: – Norge er et lyspunkt08:14 Sterke reaksjoner på VAR-avgjørelse08:12 Pakistansk klatrer omkom, italiener skadd i snøskred i Pakistan08:05 Bompengepartiet nesten like stort som Frp i Sandnes07:54 Trump truer med å deportere millioner av ulovlige innvandrere07:51 Legeforeningen vil vurdere Abbasi-saken07:43 Raymond Johansen om Folkeaksjonen Nei til mer bompenger: – Et totalt useriøst parti07:35 Miljøbevegelsen varsler kamp mot tysk prøveboring sør for Lofoten07:33 EVRY og Tieto fusjonerer07:22 NRK: Abbasi-søsknene til Norge tirsdag07:20 Tolv døde i jordskjelv i Kina07:11 Offensiv Iversen vil utfordre Klæbo06:56 Alle OL-rivalene til cupspillet i fotball-VM06:41 Fire biler brant på Hovseter i Oslo06:36 Tankesmie ber om tettere samarbeid mellom SV og Rødt06:35 Hjelmseth imponert av innsats og vilje06:30 Ap ønsker ikke å endre asylforliket06:26 Asiatiske børser for det meste opp tirsdag06:05 Retten får se rekonstruksjon i Jemtland-saken05:50 Dette skjer i dag05:42 Geolog med ny befaring etter skred i Tromsdalen05:30 Dette skjedde i natt05:06 HRW: Ber FN etterforske Mursis død05:00 FN: 11 milliarder innbyggere i verden i 210004:54 Norge når ikke opp i kåring av Europas mest innovative regioner04:35 NHO-topp refser pelsdyrvedtak04:06 Tvangslovutvalget legger fram innstilling03:17 Brasiliansk entreprenørkjempe søker konkursbeskyttelse02:19 Swedbank fjerner toppledere i Estland01:57 Mann innrømmer delvis skyld i 15 år gammel voldtektssak01:33 USA vil sende 1.000 flere soldater til Midtøsten01:27 Abbasi-søsknene returneres til Norge01:07 Sør-Korea ble slått på dårlig norsk dag, men Graham Hansen-skade bekymrer00:40 Sjögren: – En styrke å vinne på en dårlig dag00:30 Menn stjal Pride-flagg og kom med homofiendtlige tilrop i Oslo00:09 Optimistisk «Caro» håper å rekke åttedelsfinalen23:33 Skytedrama overskygget Raptors-hyllest i Toronto – to personer såret23:20 DN: Frp godtar at bomløsning trekker ut i tid23:16 Amnesty ber Egypt etterforske Mursis død22:54 Caro ordnet VM-avansement, men måtte ut med skade22:30 Mystisk død: Skutt i brystet – sjanglet rundt i timevis22:08 USA advarer mot å gi etter for Iran21:58 SV-representant politianmelder nynazistgruppe for trusler21:55 Kristoffersen: – Jeg har ikke noe problem med å se folk i øynene21:33 Jordskred stanset rett over bebyggelse i Tromsdalen21:02 To trakk seg da Giske fikk styreverv21:00 Østfoldbanen åpnet for trafikk20:59 Kassi-mareritt da TIL vant på Nadderud20:30 Trump med 160 sekunders selvskryt for fire nye år19:50 Trump har satt seg på bakbena: – Norge er bekymret19:17 Kallmyr: – Statsråden kan ikke instruere Utlendingsnemnda om å la familien få bli18:35 Regjeringspartiene klubbet ned gratis skolemat18:21 Ekspresident Mursi død etter kollaps i rettsmøte18:09 FNs klimaeksperter hyller skoleelevers klimastreik18:08 Kristoff sjanseløs i spurten i Sveits18:06 Stor undersøkelse: Vy har mer fornøyde kunder enn SJ17:58 Brann ved toglinje i Østfold17:42 – Høyreekstremt motiv bak tysk politikerdrap17:32 Vinstra-saken: – Å drepe virket interessant17:08 Båret bort av politiet: – De fikk fem minutter på seg17:00 Norge inn i ny EU-avtale: – Politikken har vært katastrofalt dårlig16:54 Dansk økokrim har ransaket Nordeas danske hovedkvarter16:44 Hagen tar fri når Stortinget vedtar nye bompengeprosjekter16:40 Tidligere domfelt lærer dømt for vold mot to elever16:38 Drapstiltalt ektemann om aktor: – Respektløs
Siste nytt
14:10NorgeForeslår at prøveløslatte nektes pass14:06NorgeNorgesgruppen trekker engangsgrill fra markedet14:03KulturFilmregissør Knut Andersen er død13:51NorgeBane Nor holder beredskapsøvelse ved Oslo S13:51PengerDraghi åpner for nye rentekutt13:48NorgeVaraordfører på Askøy: – Antallet sykdomstilfeller er kraftig redusert13:18SportLandslagssjef ber Solskjærs stjerne bytte klubb13:04NorgeFamilien og politiet etterlyser gjerningsperson etter funn av død kvinne12:36KulturNorsk sirkusbransje kjemper for overlevelse12:36MotorStrammer inn regler for bommer på sideveier12:21ReiseNå snakker hele verden om denne norske bygda12:13SportLeddbåndsskade for Graham Hansen, kjemper mot klokka12:12VerdenEU risikerer å bomme på klimamålene11:57PengerEUs handelsoverskudd med USA øker11:57Helse og livsstilForskere: Flere barnefødsler ikke god butikk for Norge11:36KulturSnart mulig å leie e-lydbøker fra folkebibliotekene11:34Norge– Aldri noe seksuelt eller upassende med Ludvigsen11:33NorgeJanne Jemtlands ektemann: – En lettelse å bli pågrepet11:31PengerFacebook lanserer egen kryptovaluta10:55VerdenDanske forskere fant «nytt» folkeslag10:37Sport– Platini pågrepet i korrupsjonssak om Qatar-VM10:37SportHegerbergs nye trener var i trøbbel for sexistisk kommentar10:23VerdenJournalister bortvist da Mursi ble gravlagt i Kairo10:22PolitikkNy elimineringsrunde i toryenes maktkamp10:20PolitikkKlima, skole, eldre: SV går for beste kommunevalg på 16 år10:05MotorEU-domstolen: Tysk motorveiavgift i strid med reglene09:59VerdenTo indiske soldater drept av bilbombe i Kashmir09:58Helse og livsstilFærre rammes av akutt hjerteinfarkt og hjerneslag09:56NorgeTruende mann skutt i beinet av politiet i Oslo09:45KulturOmsetningen i De norske Bokklubbene halvert09:39VerdenKina advarer USA mot å trappe opp i Midtøsten09:07VerdenMaur setter livet på spill for å redde søsken09:06MotorBomsjef betalte millionhonorar til eks-kollega uten anbud09:03PolitikkStøtten til kirken vil fortsatt avgjøre hva andre trossamfunn får08:30NorgeRaymond Johansen ut mot bompengepartiet08:23NorgeHavprofessor: – Norge er et lyspunkt08:14SportSterke reaksjoner på VAR-avgjørelse08:12VerdenPakistansk klatrer omkom, italiener skadd i snøskred i Pakistan08:05PolitikkBompengepartiet nesten like stort som Frp i Sandnes07:54VerdenTrump truer med å deportere millioner av ulovlige innvandrere07:51NorgeLegeforeningen vil vurdere Abbasi-saken07:43PolitikkRaymond Johansen om Folkeaksjonen Nei til mer bompenger: – Et totalt useriøst parti07:35NorgeMiljøbevegelsen varsler kamp mot tysk prøveboring sør for Lofoten07:33NorgeEVRY og Tieto fusjonerer07:22NorgeNRK: Abbasi-søsknene til Norge tirsdag07:20VerdenTolv døde i jordskjelv i Kina07:11SportOffensiv Iversen vil utfordre Klæbo06:56SportAlle OL-rivalene til cupspillet i fotball-VM06:41NorgeFire biler brant på Hovseter i Oslo06:36PolitikkTankesmie ber om tettere samarbeid mellom SV og Rødt06:35SportHjelmseth imponert av innsats og vilje06:30PolitikkAp ønsker ikke å endre asylforliket06:26PengerAsiatiske børser for det meste opp tirsdag06:05NorgeRetten får se rekonstruksjon i Jemtland-saken05:50NorgeDette skjer i dag05:42NorgeGeolog med ny befaring etter skred i Tromsdalen05:30NorgeDette skjedde i natt05:06VerdenHRW: Ber FN etterforske Mursis død05:00VerdenFN: 11 milliarder innbyggere i verden i 210004:54VerdenNorge når ikke opp i kåring av Europas mest innovative regioner04:35PolitikkNHO-topp refser pelsdyrvedtak04:06NorgeTvangslovutvalget legger fram innstilling03:17VerdenBrasiliansk entreprenørkjempe søker konkursbeskyttelse02:19PengerSwedbank fjerner toppledere i Estland01:57NorgeMann innrømmer delvis skyld i 15 år gammel voldtektssak01:33VerdenUSA vil sende 1.000 flere soldater til Midtøsten01:27NorgeAbbasi-søsknene returneres til Norge01:07SportSør-Korea ble slått på dårlig norsk dag, men Graham Hansen-skade bekymrer00:40SportSjögren: – En styrke å vinne på en dårlig dag00:30NorgeMenn stjal Pride-flagg og kom med homofiendtlige tilrop i Oslo00:09SportOptimistisk «Caro» håper å rekke åttedelsfinalen23:33SportSkytedrama overskygget Raptors-hyllest i Toronto – to personer såret23:20NorgeDN: Frp godtar at bomløsning trekker ut i tid23:16VerdenAmnesty ber Egypt etterforske Mursis død22:54SportCaro ordnet VM-avansement, men måtte ut med skade22:30VerdenMystisk død: Skutt i brystet – sjanglet rundt i timevis22:08PolitikkUSA advarer mot å gi etter for Iran21:58PolitikkSV-representant politianmelder nynazistgruppe for trusler21:55SportKristoffersen: – Jeg har ikke noe problem med å se folk i øynene21:33NorgeJordskred stanset rett over bebyggelse i Tromsdalen21:02PolitikkTo trakk seg da Giske fikk styreverv21:00ReisenyheterØstfoldbanen åpnet for trafikk20:59SportKassi-mareritt da TIL vant på Nadderud20:30VerdenTrump med 160 sekunders selvskryt for fire nye år19:50PolitikkTrump har satt seg på bakbena: – Norge er bekymret19:17NorgeKallmyr: – Statsråden kan ikke instruere Utlendingsnemnda om å la familien få bli18:35NorgeRegjeringspartiene klubbet ned gratis skolemat18:21VerdenEkspresident Mursi død etter kollaps i rettsmøte18:09PolitikkFNs klimaeksperter hyller skoleelevers klimastreik18:08SportKristoff sjanseløs i spurten i Sveits18:06ReisenyheterStor undersøkelse: Vy har mer fornøyde kunder enn SJ17:58ReisenyheterBrann ved toglinje i Østfold17:42Politikk– Høyreekstremt motiv bak tysk politikerdrap17:32NorgeVinstra-saken: – Å drepe virket interessant17:08PolitikkBåret bort av politiet: – De fikk fem minutter på seg17:00PolitikkNorge inn i ny EU-avtale: – Politikken har vært katastrofalt dårlig16:54PengerDansk økokrim har ransaket Nordeas danske hovedkvarter16:44PolitikkHagen tar fri når Stortinget vedtar nye bompengeprosjekter16:40NorgeTidligere domfelt lærer dømt for vold mot to elever16:38NorgeDrapstiltalt ektemann om aktor: – Respektløs
Populært