Les om prosjektetStatus: 45 dager gjennomført • 3351 km av 3351 km
Les mer45 dager gjennomført • 3351 km av 3351 km

Drømt om Norge i to år: – Den perfekte destinasjonen

Video: Will Dixon forteller om sitt livs sykkeltur.

Will Dixon (23) har syklet fra England til Norge for natur og friluftsliv, men fikk mer enn han ba om da han ble rammet av snøstorm i mai. – Jeg fryktet for mitt eget liv.

STAVANGER (ABC Nyheter): – Norge var målet for turen hele veien. Jeg liker veldig godt å være utendørs, jeg liker å campe og jeg liker å sykle. I Norge får jeg fantastisk natur og jeg kan campe hvor jeg vil. Det er den perfekte destinasjonen for meg, sier Will Dixon (23) til ABC Nyheter.

Med en kald og regntung dag på sykkelsetet i drøye 80 kilometer bak seg, nyter den unge briten en velfortjent pils på en pub i Stavanger. Norske ølpriser er egentlig mer enn reisebudsjettet tåler, men han unner seg to likevel. For starten på Norgesturen har krevd sitt.

– Terrenget i Norge er veldig utfordrende, selv for meg som konkurrerer i terrengsykling hjemme. Noen av stigningene har vært utrolig krevende for meg å klare, sier Dixon.

Stigningene ble en brå overgang etter flere dagers sykling i flate Danmark og Nederland. 23-åringen har syklet helt til Stavanger fra hjemlandet England. Etter at han tok fergen over den engelske kanal til Frankrike 27. april, har han syklet gjennom Frankrike, Belgia, Nederland, Tyskland og Danmark.

Endelig har han kommet til landet han har drømt om å nå i nesten to år. Fagre Norge.

– Det er en utrolig mestringsfølelse at jeg har klart å sykle helt fra England til Norge. Det føles stort.

Saken fortsetter under

Will Dixon på Mjåsund bussterminal med sykkelen sin. Foto: Elisabeth Bergskaug/ABC Nyheter
Will Dixon på Mjåsund bussterminal med sykkelen sin. Foto: Elisabeth Bergskaug/ABC Nyheter

– Det skumleste i Norge er været

Så langt har briten tilbakelagt rundt 1700-1800 kilometer. Videre går veien til Bergen og Fagernes, hvor han skal campe utendørs i 10 dager, før han sykler ned til Oslo og begynner på den lange ferden hjem igjen.

Velkommen til norske sykkelveier. Her fra Nordsjøruta på Jæren i Rogaland. Foto: Privat
Velkommen til norske sykkelveier. Her fra Nordsjøruta på Jæren i Rogaland. Foto: Privat

– Du vet du går glipp av noen av de fineste stedene i Norge å sykle, når du dropper Nord-Norge?

– Nei? Er det sant? Da må jeg nok komme tilbake.

De første dagene har gitt mersmak. Dixon liker Norge, til tross for at han ikke har hatt været med seg. Han kom med fergen fra Hirtshals i Danmark til Kristiansand 20. mai, og ankom Stavanger 23. mai. I løpet av de første dagene med sykling på norsk jord har det vært mye regn og vind.

– Det skumleste i Norge er været. Du må være forberedt. Men hvis du er vant til å campe og vet hvordan du holder klærne dine tørre, så klarer du deg.

På dette tidspunktet visste ikke Dixon at været i Norge skulle bli mye verre enn regn og vind under oppholdet hans.

Les også: Hvordan skifte sykkelslange ved punktering?

– Fryktet for mitt eget liv

En drøy uke etter at ABC Nyheter traff Dixon i Stavanger, havnet han i skikkelig værtrøbbel. Han var på vei over Vossefjellene til Rallarvegen torsdag 30. mai, da han havnet midt i en snøstorm.

– Jeg syklet gjennom fantastisk natur, og det dukket stadig opp mer snø på bakken. Etter hvert utviklet det seg til en snøstorm, og til slutt var alt helt hvitt og vilt. Jeg var alene midt ute i ingensteds, forteller han om opplevelsen.

Ansiktet til en ung brite som har på seg alle klærne han har med seg, og er redd for hvordan denne dagen kom til å enda. Foto: Privat
Ansiktet til en ung brite som har på seg alle klærne han har med seg, og er redd for hvordan denne dagen kom til å enda. Foto: Privat

Det var cirka fire kilometer tilbake til en togstasjon han husket å passere, som senere viste seg være Upsete. Dixon tok den kloke avgjørelsen om å snu og sykle tilbake.

Her inne på Upsete togstasjon overnattet Will Dixon (23) natt til fredag 31. mai for å komme seg unna snøværet som herjet utenfor på fjellet. Foto: Privat
Her inne på Upsete togstasjon overnattet Will Dixon (23) natt til fredag 31. mai for å komme seg unna snøværet som herjet utenfor på fjellet. Foto: Privat

– På det tidspunktet var det - 5 grader og kraftig vind. Yr meldte at det føltes som - 15. Telefonen min sluttet å fungere på grunn av det kalde været, sporene mine var nesten dekket allerede, selv om jeg syklet så fort jeg kunne for å holde varmen. Jeg fryktet for mitt eget liv.

Ikledd alle klærne han har med seg på tur, ankom han Upsete togstasjon, 850 meter over havet. Heldigvis i god behold. Han tilbragte natten der og kom seg til hektene, men opplevelsen satte en støkk i ham.

– Jeg ringte mamma da jeg kom tilbake til togstasjonen. Hun ble redd. Jeg var også redd. Jeg tok toget videre neste dag istedenfor å sykle, for å si det sånn.

Fitjar: Flere ser revyen enn det bor innbyggere i kommunen: – Et eventyr

Kraftig snøfall på Vossefjellene i Sogn og Fjordane i slutten av mai. Det er slett ikke normalt vær for årstiden, og fikk Will Dixon i trøbbel. Foto: Privat
Kraftig snøfall på Vossefjellene i Sogn og Fjordane i slutten av mai. Det er slett ikke normalt vær for årstiden, og fikk Will Dixon i trøbbel. Foto: Privat

Svele-frelst

To av ABC Nyheters journalister er også ute på langtur. Elisabeth Bergskaug (undertegnede) og Roger Grosvold er i gang med å sykle fra Lindesnes til Nordkapp på elsykler i prosjektet «To på strømmen».

Syklister må enten ta buss eller ferge fra Stavanger i retning Haugesund for å unngå fergefri-tunneler. Foto: Roger Grosvold/ABC Nyheter
Syklister må enten ta buss eller ferge fra Stavanger i retning Haugesund for å unngå fergefri-tunneler. Foto: Roger Grosvold/ABC Nyheter

Vi møtte tilfeldigvis Dixon langs fylkesvei 44 inn mot Egersund 22. mai, på et tidspunkt da sola skinte og snøstorm virket svært usannsynlig.

Vi var på slutten av en lang og tung etappe, og det var en opptur å møte en blid og pratsom engelskmann etter 110 kilometer med motbakker og regn.

Etter møtet på fylkesvei 44 har vi slått følge med ham på et par av våre etapper. 23-åringen er kyndig både i sykkelmekking og navigering på norske, bortgjemte sykkelveier. Han har fått sansen for svele-kulturen på Vestlandets ferger og smakt brunost for første gang.

Dixon har også oppmuntrende ord å komme med til oss nybegynnere.

– Jeg vet at dere startet sykkelturen for bare et par dager siden, men dere kommer til å oppleve store forandringer i den fysiske formen deres. Dere vil gå fra «jeg vet ikke en gang hvordan jeg bør gjøre dette» og «dette er ikke veldig komfortabelt» til «jeg kan plutselig legge inn mer kraft og komme meg over denne bakken» og «denne følelsen betyr at jeg vil være sulten om en halvtime». Du vil legge merke til sånne ting. Det er veldig interessant, forteller han.

Populær sykkelrute: Nordsjøruta er trekkplaster for sykkelturister – men den er ikke bare lett å sykle

Elsyklist og journalist Elisabeth Bergskaug suser forbi terrengsyklist og Norges-turist Will Dixon. Foto: Roger Grosvold/ABC Nyheter
Elsyklist og journalist Elisabeth Bergskaug suser forbi terrengsyklist og Norges-turist Will Dixon. Foto: Roger Grosvold/ABC Nyheter

– Ikke vær redd

Will Dixon er ivrig etter å ha selskap. Nye bekjentskaper er det beste med å reise, mener han.

Dixon har overnattet hjemme hos folk, på vandrehjem og i hytter, men hovedsaklig sover han ute i naturen i hengekøyen sin. Foto: Privat
Dixon har overnattet hjemme hos folk, på vandrehjem og i hytter, men hovedsaklig sover han ute i naturen i hengekøyen sin. Foto: Privat

– Noe av det beste med å reise på denne måten er at du møter så mange mennesker. Et av høydepunktene for meg har vært å overnatte hjemme hos folk via «warm showers»-appen, hvor fremmede åpner hjemmene sine for langsyklister på tur.

Samtidig setter han stor pris på stille stunder alene i naturen med campingutstyret sitt. Det er noe av grunnen til at Norge var drømmen.

Før han la ut på turen han omtaler som «sitt livs eventyr», tenkte han seg lenge og nøye om. Han syntes det virket skummelt, men han er sjeleglad for at han tok sjansen. Dixon har en klar oppfordring til andre som drømmer stort, kanskje om en langtur på sykkel:

– Ikke vær redd. Folk er veldig vennlige når du trenger hjelp.

Les også: Hvordan sitte riktig på sykkel?

Planlegg - men ikke for mye

Videre mener han det er viktig å finne den rette planleggingsbalansen.

Dixon har lagt ned mye tid og innsats i å få plass til alt han trenger på sykkelen. Gjenstander og oppbevaringsvesker er festet overalt hvor det er plass. Foto: Elisabeth Bergskaug/ABC Nyheter
Dixon har lagt ned mye tid og innsats i å få plass til alt han trenger på sykkelen. Gjenstander og oppbevaringsvesker er festet overalt hvor det er plass. Foto: Elisabeth Bergskaug/ABC Nyheter

– Generelt vil jeg si at man må planlegge, men ikke planlegg for mye. Ikke bestill alle overnattinger og måltider. Det kommer ikke til å gå helt etter planen. Det er nesten umulig å følge slike skjemaer stramt over tid. En dag sykler du kanskje raskere enn tenkt, en dag kanskje saktere. Det kan hende du kommer over noe kult du får lyst til å være med på, som en festival eller lignende.

Pakkingen, særlig på sykkel, er det viktigste du planlegger, ifølge Dixon.

– Å sjekke andres pakkelister er et godt tips. Det er vanskelig å skjønne akkurat hva du får plass til på sykkelen og ikke. Du må være streng med mengden du pakker.

Samleside: Alle artiklene fra «To på strømmen»

Disse bakkene opp fra Jøssingfjorden i Rogaland ble en utfordring for terrengsyklist Will Dixon, så vel som elsyklister Elisabeth Bergskaug og Riger Grosvold. Foto: Privat
Disse bakkene opp fra Jøssingfjorden i Rogaland ble en utfordring for terrengsyklist Will Dixon, så vel som elsyklister Elisabeth Bergskaug og Riger Grosvold. Foto: Privat

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
13:02 Venstre-prosessen «en oppskrift på langvarig støy»13:01 Assad: Erdogan er «en tyv»12:51 Oslo: Politiet avfyrte skudd – har kontroll på stjålet ambulanse12:46 Person til sykehus etter minibussulykke i Bergen12:38 Riksrevisjonen: Domstolene bruker for lang tid12:37 Erdogan truer med å gjenoppta offensiven12:34 Batteribrann avgir farlig gass i Hordaland12:13 Mann tiltalt for drapsforsøk på legesenter12:07 Redaktøren i Aust-Agder Blad går av etter kritikk12:06 Tidslinje for den nye brexitavtalen11:41 Politiker overrasket alle: – Jeg er gravid11:40 Advokat: – Berg kjent med avtalerykter11:14 Sun Heidi Sæbø konstituert som Morgenbladet-redaktør10:52 Lover at Oslo skal bli utslippsfri innen 203010:40 Granåsen får 180 millioner til ski-VM 202510:27 Guaidó ber Russland og Kina om hjelp10:12 Mor (62) og datter (29) omkom i trafikkulykke i Volda: Frigir navnene10:00 Nytt krigsfunn: Deltok i angrepet på Pearl Harbor i 1941: 267 ble drept09:57 Indiske myndigheter reagerer sterkt på skoleeksperiment09:03 Knepen seier for Trudeau i Canada09:02 Gatekjøkken i Oslo angrepet for tredje gang08:52 Isbryter går for egen maskin etter mayday-melding08:47 Zidane irritert over rykter om at han kan få sparken08:46 Carragher sier unnskyld til Evra – åtte år etter Suárez' rasistiske hets08:02 Kjetil Jansrud vil sette «uslåelig» rekord i mesterskapsfri sesong07:52 Kirkerådet lager etisk regelverk for flyreiser07:40 Nord-Irland legaliserer abort07:39 Baksetevarsel kan bli standard etter hundrevis av dødsfall i USA07:39 Regjeringen vil bruke klima-«smutthull»: – Veldig uklokt07:34 Politimann skadd av skytevåpen under oppdrag i Trondheim07:24 Naruhito kronet i en noe nedtonet seremoni07:22 Flere borgerlige varaordførere i Sp-styrte kommuner05:50 Dette skjer i dag05:36 Anklager om fusk etter valget i Bolivia05:30 Dette skjedde i natt05:30 Afrikanske migranter sier de ville reist til Europa selv om de visste om farene05:27 Trondheim fengsel kritiseres for behandling av forvaringsdømte04:43 Prognose: Justin Trudeau kan danne regjering04:34 Mann pågrepet etter skuddløsning i Oslo sentrum03:36 Nasa vil sende utlendinger til månen også03:20 Bolivias president nær ved å vinne valget02:58 Høyre og MDG samarbeider i bydeler i Oslo02:50 Norske styrker fortsetter i Irak02:02 Pompeo: Trump er forberedt på å gripe inn når amerikanske interesser er truet01:15 Venstre-lederen: Jeg er best for partiet videre01:09 Studie: Klimaendringer gjør El Niño sterkere00:23 Israel og Jordan ber Trump beholde soldater i Syria23:26 Uroen fortsetter i Chile – nytt portforbud innført22:45 FN advarer om dramatisk befolkningsnedgang i Sørøst-Europa22:04 Enighet om byrådsplattformen i Oslo21:52 De kjempet dyrenes kamp for 160 år siden21:49 Mattilsynet: 11.400 kilo kjøtt stoppet på grensen21:36 Hegerberg nominert til Ballon d'Or21:29 Facebook: – Står overfor stadig mer sofistikerte angrep21:09 Bare én brannmann brukte bilbelte i ulykken i Kvinesdal21:05 Gulljagende Bodø/Glimt snublet hjemme mot Mjøndalen20:31 Her er de mest urolige flyturene19:08 Slik ville skolen hindre juks18:10 Fly måtte snu da kjemikalie-lekkasje førte til at kabinansatte besvimte17:32 Carlsen satte rekord med remis mot Aronian – 101 strake partier uten tap17:13 BMW-tyver i Oslo-området går etter ratt og annet dyrt utstyr17:01 Brexitavtalen nektet lagt fram – Parlamentet startet lovprosessen16:31 Marianne Borgen fortsetter som ordfører i Oslo15:46 SIAN-leder om hattiltale: – Dette er faktaformidling15:29 Morgenbladets redaktør går av etter lang tids konflikt15:22 Superstjerne skulle spille Knausgård – så satte forfatteren foten ned15:07 Mann møter i retten tiltalt for drapsforsøk om bord i tog14:59 Julian Assange fikk ikke retten med på å utsette utleveringssak14:59 Stanset vanntilførsel til overfylt og omstridt teltleir14:53 Bjørgen tviler på om langrennsporten vil overleve14:50 Oppgang i det globale aksjemarkedet etter samtaler mellom USA og Kina14:19 Viken Venstre vraker Trine Skei Grande14:04 Toppserien innfører sluttspill: – Vil heve produktet14:03 Kurdere: – Amerikanerne flykter som rotter13:57 Tsjekkia hevder å ha avslørt russisk spionnettverk13:48 NFF vil forlenge Lagerbäcks kontrakt12:51 Tiltalt nekter for drap og mishandling av kona12:50 Tenåring slått og ranet i Oslo – fire tenåringer pågrepet11:56 Nye Ålesund er årets nynorskkommune11:55 Kallmyr om Oslo-volden: – Fattigdom er ingen unnskyldning11:54 Gir opp: – Neste år har vi ingen ferieboliger i Tyrkia11:54 Mange lemlestes for livet – nå har legene fått nok11:42 Premier League-spiss tatt for promillekjøring11:07 Sterkeste pundkurs på fem måneder10:57 Endelig rapport etter Lion Air-ulykken snart klar10:52 Full storm i Midt-Norge tirsdag10:35 Tyrkias offensiv har aktualisert et spørsmål som sjelden diskuteres åpent10:35 NRK slår sammen regionale TV-sendinger10:17 Høyre håper på Sp for videre samtaler i Bergen10:16 Iran advarer Tyrkia mot å etablere militært nærvær i Syria10:02 Konkursbegjæring for kosmetikkjeder - 1.300 ansatte berørt09:52 Svensk langrennsprofil mister hele sesongen09:52 Ruud falt på verdensrankingen09:51 Enighet om reformer i Libanon09:51 Far siktet for seksuell omgang med mindreårig i tillegg til drapsforsøk09:34 Tysk minister: – EU trenger noen dager til brexitavgjørelse09:33 FNB-styret snur om eksklusjon av medlemmer i Sandnes09:21 Barndomsstedet rasert av flom – da fikk Oddbjørn en idé09:19 Mot dødt løp mellom Trudeau og Scheer i Canada09:16 Woodward: – Ingen planer om United-salg
Siste nytt
13:02PolitikkVenstre-prosessen «en oppskrift på langvarig støy»13:01VerdenAssad: Erdogan er «en tyv»12:51NorgeOslo: Politiet avfyrte skudd – har kontroll på stjålet ambulanse12:46NorgePerson til sykehus etter minibussulykke i Bergen12:38PolitikkRiksrevisjonen: Domstolene bruker for lang tid12:37VerdenErdogan truer med å gjenoppta offensiven12:34NorgeBatteribrann avgir farlig gass i Hordaland12:13NorgeMann tiltalt for drapsforsøk på legesenter12:07KulturRedaktøren i Aust-Agder Blad går av etter kritikk12:06PolitikkTidslinje for den nye brexitavtalen11:41PolitikkPolitiker overrasket alle: – Jeg er gravid11:40NorgeAdvokat: – Berg kjent med avtalerykter11:14KulturSun Heidi Sæbø konstituert som Morgenbladet-redaktør10:52NorgeLover at Oslo skal bli utslippsfri innen 203010:40SportGranåsen får 180 millioner til ski-VM 202510:27VerdenGuaidó ber Russland og Kina om hjelp10:12NorgeMor (62) og datter (29) omkom i trafikkulykke i Volda: Frigir navnene10:00VerdenNytt krigsfunn: Deltok i angrepet på Pearl Harbor i 1941: 267 ble drept09:57VerdenIndiske myndigheter reagerer sterkt på skoleeksperiment09:03PolitikkKnepen seier for Trudeau i Canada09:02NorgeGatekjøkken i Oslo angrepet for tredje gang08:52NorgeIsbryter går for egen maskin etter mayday-melding08:47SportZidane irritert over rykter om at han kan få sparken08:46SportCarragher sier unnskyld til Evra – åtte år etter Suárez' rasistiske hets08:02SportKjetil Jansrud vil sette «uslåelig» rekord i mesterskapsfri sesong07:52NorgeKirkerådet lager etisk regelverk for flyreiser07:40Helse og livsstilNord-Irland legaliserer abort07:39MotorBaksetevarsel kan bli standard etter hundrevis av dødsfall i USA07:39PolitikkRegjeringen vil bruke klima-«smutthull»: – Veldig uklokt07:34NorgePolitimann skadd av skytevåpen under oppdrag i Trondheim07:24VerdenNaruhito kronet i en noe nedtonet seremoni07:22PolitikkFlere borgerlige varaordførere i Sp-styrte kommuner05:50NorgeDette skjer i dag05:36PolitikkAnklager om fusk etter valget i Bolivia05:30NorgeDette skjedde i natt05:30VerdenAfrikanske migranter sier de ville reist til Europa selv om de visste om farene05:27NorgeTrondheim fengsel kritiseres for behandling av forvaringsdømte04:43VerdenPrognose: Justin Trudeau kan danne regjering04:34NorgeMann pågrepet etter skuddløsning i Oslo sentrum03:36VerdenNasa vil sende utlendinger til månen også03:20VerdenBolivias president nær ved å vinne valget02:58NorgeHøyre og MDG samarbeider i bydeler i Oslo02:50NorgeNorske styrker fortsetter i Irak02:02VerdenPompeo: Trump er forberedt på å gripe inn når amerikanske interesser er truet01:15NyheterVenstre-lederen: Jeg er best for partiet videre01:09VerdenStudie: Klimaendringer gjør El Niño sterkere00:23VerdenIsrael og Jordan ber Trump beholde soldater i Syria23:26VerdenUroen fortsetter i Chile – nytt portforbud innført22:45VerdenFN advarer om dramatisk befolkningsnedgang i Sørøst-Europa22:04NorgeEnighet om byrådsplattformen i Oslo21:52NorgeDe kjempet dyrenes kamp for 160 år siden21:49NorgeMattilsynet: 11.400 kilo kjøtt stoppet på grensen21:36SportHegerberg nominert til Ballon d'Or21:29VerdenFacebook: – Står overfor stadig mer sofistikerte angrep21:09NorgeBare én brannmann brukte bilbelte i ulykken i Kvinesdal21:05SportGulljagende Bodø/Glimt snublet hjemme mot Mjøndalen20:31ReiseHer er de mest urolige flyturene19:08VerdenSlik ville skolen hindre juks18:10VerdenFly måtte snu da kjemikalie-lekkasje førte til at kabinansatte besvimte17:32SportCarlsen satte rekord med remis mot Aronian – 101 strake partier uten tap17:13MotorBMW-tyver i Oslo-området går etter ratt og annet dyrt utstyr17:01VerdenBrexitavtalen nektet lagt fram – Parlamentet startet lovprosessen16:31NorgeMarianne Borgen fortsetter som ordfører i Oslo15:46NorgeSIAN-leder om hattiltale: – Dette er faktaformidling15:29NorgeMorgenbladets redaktør går av etter lang tids konflikt15:22NorgeSuperstjerne skulle spille Knausgård – så satte forfatteren foten ned15:07NorgeMann møter i retten tiltalt for drapsforsøk om bord i tog14:59VerdenJulian Assange fikk ikke retten med på å utsette utleveringssak14:59VerdenStanset vanntilførsel til overfylt og omstridt teltleir14:53SportBjørgen tviler på om langrennsporten vil overleve14:50PengerOppgang i det globale aksjemarkedet etter samtaler mellom USA og Kina14:19PolitikkViken Venstre vraker Trine Skei Grande14:04SportToppserien innfører sluttspill: – Vil heve produktet14:03VerdenKurdere: – Amerikanerne flykter som rotter13:57VerdenTsjekkia hevder å ha avslørt russisk spionnettverk13:48SportNFF vil forlenge Lagerbäcks kontrakt12:51NorgeTiltalt nekter for drap og mishandling av kona12:50NorgeTenåring slått og ranet i Oslo – fire tenåringer pågrepet11:56KulturNye Ålesund er årets nynorskkommune11:55NorgeKallmyr om Oslo-volden: – Fattigdom er ingen unnskyldning11:54PengerGir opp: – Neste år har vi ingen ferieboliger i Tyrkia11:54NorgeMange lemlestes for livet – nå har legene fått nok11:42SportPremier League-spiss tatt for promillekjøring11:07PengerSterkeste pundkurs på fem måneder10:57VerdenEndelig rapport etter Lion Air-ulykken snart klar10:52NorgeFull storm i Midt-Norge tirsdag10:35VerdenTyrkias offensiv har aktualisert et spørsmål som sjelden diskuteres åpent10:35KulturNRK slår sammen regionale TV-sendinger10:17PolitikkHøyre håper på Sp for videre samtaler i Bergen10:16VerdenIran advarer Tyrkia mot å etablere militært nærvær i Syria10:02PengerKonkursbegjæring for kosmetikkjeder - 1.300 ansatte berørt09:52SportSvensk langrennsprofil mister hele sesongen09:52SportRuud falt på verdensrankingen09:51VerdenEnighet om reformer i Libanon09:51NorgeFar siktet for seksuell omgang med mindreårig i tillegg til drapsforsøk09:34PolitikkTysk minister: – EU trenger noen dager til brexitavgjørelse09:33PolitikkFNB-styret snur om eksklusjon av medlemmer i Sandnes09:21NorgeBarndomsstedet rasert av flom – da fikk Oddbjørn en idé09:19PolitikkMot dødt løp mellom Trudeau og Scheer i Canada09:16SportWoodward: – Ingen planer om United-salg
Populært