Meny
pensjon
Nye skatteregler for sparing: Fondskonto er fremdeles attraktiv!
I 2019 kommer nye skatteregler for fondskonto, også kalt investeringskonto. Reglene blir mindre gunstig. Likevel mener jeg at denne spareformen bør være den foretrukne for de fleste som vil spare i fond.
En av fire nordmenn har aldri sjekket pensjonen sin
En av fire nordmenn har aldri sjekket pensjonen sin, og de lavtlønte er overrepresentert i den gruppen, ifølge en ny undersøkelse.
Regulering av pensjon: Hvorfor gjøre det lett når man kan gjøre det vanskelig?
Det er ikke lett å for folk forstå hvordan reguleringsbestemmelsen for alderspensjon fungerer, skriver Alexandra Plahte.
I neste uke kommer skatteoppgjøret
Onsdag 27. juni får de fleste av oss en tekstmelding eller epost fra Skatteetaten om at skatteoppgjøret er klart. Sjekk da at alt stemmer.
Ber Stortinget stanse ny offentlig pensjonsavtale
Alle partene har nå sagt ja til ny pensjonsavtale i offentlig sektor. Nå går avtalen til Stortinget. Politikerne bør sette ned foten, mener pensjonsekspert.
Akademikerne sier ja til ny offentlig tjenestepensjon
Akademikerne slutter seg til de andre hovedorganisasjonene i offentlig sektor og sier ja til ny offentlig tjenestepensjon for ansatte i staten og kommunene.
Ny offentlig tjenestepensjon: Dette innebærer endringene
Født i 1962 eller tidligere? Dette betyr ny pensjonsordning for deg.
– Pensjonspopulisme fra Arbeiderpartiet
Arbeiderpartiet varslet lørdag at de vil gjøre flere grep i pensjonssystemet. – Arbeiderpartiet ser ut til å ha gått helt vekk fra en linje som ansvarlig styringsparti, sier Heidi Nordby Lunde (H).
Pensjonist-topp: – Opposisjonen forsøker å få pensjonsreformen på skinner
SV og Frp krangler så busta fyker om hvem som har ansvaret for at pensjonister flest får mindre å rutte med. Nå gir leder i Pensjonistforbundet, Jan Davidsen, støtte til SV og de rødgrønne. 
Lysbakken: – Stortingspolitikerne skal ikke ha en krone mer enn pensjonistene
SV-leder Audun Lysbakken fikk trampeklapp av pensjonistene da han klinket til mot det han kaller lønnsfest på Stortinget. Nå foreslår han at stortingspolitikerne skal ha samme lønnsvekst som landets pensjonister.