pensjon
Maner til pensjonsopprør: – Folk straffes urimelig
De yngre taper stort på pensjonsreformen, ifølge SV-leder Audun Lysbakken. Han spår folkelig raseri og sier levealdersjusteringene er selve roten til problemet.
Gunvor (70) er i full jobb, men nektes sykepenger
Da psykiater Gunvor Haartveit var borte fra jobb noen dager på grunn av en forkjølelse, fikk hun beskjed om at hun verken hadde rett på egenmelding eller sykepenger. – Det henger ikke på greip, sier Haartveit.
Oljefondet vurderer å trekke seg ut av selskaper som mistenkes for bruk av tvangsarbeid
Oljefondets etikkråd ser nå nærmere på arbeidsforholdene i selskapene fondet har investert i i Golfstatene.
Pensjonsenighet for NSBs eldste renholdere
Renholdere over 55 år i NSB Trafikkservice beholder sine pensjonsrettigheter, men ledelsen i Norsk Jernbaneforbund mener det var en tung avtale å inngå.
Ikke alle IPS-leverandørene lar deg spare i aksjemarkedet etter fylte 67 år
Spillereglene er ikke de samme for de ulike tilbyderne av den nye IPS-ordningen, og det får betydning for din avkastning etter fylte 67 år.
Mange nøtter å knekke for å unngå storstreik i april
Streikefaren anses som stor når årets lønnsforhandlinger starter mandag. Ny AFP og regler mot postboksselskaper må landes for å hindre storstreik 8. april.
Solberg: – Mye står på spill for unge arbeidstakere
Statsminister Erna Solberg (H) sier mye står på spill for dagens unge dersom fagforeningene ikke sier ja til den nye offentlige pensjonsavtalen.
– Kvinner må ta mer risiko
Kvinner er overrepresentert blant lavtlønnede, deltidsansatte og hjemmeværende. Her er pensjonsekspertens beste tips for å utjevne de økonomiske kjønnsforskjellene.
LO tror årets lønnsoppgjør blir vanskelig
Leder av LOs forhandlingsavdeling, Knut Bodding, har ingen tro på at partene i lønnsoppgjøret blir enige i forhandlingene som starter neste uke.
LO-lederen klar for pensjonskamp i «tidenes tøffeste oppgjør»
Offentlig ansatte fikk en langt bedre pensjonsordning enn privat sektor. Nå ligger presset på  LO-leder Hans-Christian Gabrielsen før årets lønnsoppgjør.