Uvær på Rhodos: – Tornadoen rev opp taket på hotellet

<p></p><p>Rhodos ligger 18 kilometer sørvest for Tyrkia i det østlige Egeerhavet. Det bor nærmere 120.000 mennesker på øya, som er den største av totalt 12 større øyer som utgjør Dodekanesene. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix</p>
Rhodos ligger 18 kilometer sørvest for Tyrkia i det østlige Egeerhavet. Det bor nærmere 120.000 mennesker på øya, som er den største av totalt 12 større øyer som utgjør Dodekanesene. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix

Svenske turister på ferie på Rhodos fikk seg en ubehagelig opplevelse da et forrykende uvær sveipet over øya i dag.

– Vi merket at tornadoen begynte å nærme seg. Da den dro forbi rev den opp taket på hotellet ved siden av vårt hotell, forteller Christian (40) fra Örebro til Aftonbladet.

Han er på ferie sammen med sin fem år gamle sønn. De kunne se gjenstander fly gjennom luften i den voldsomme vinden.

Tui varslet alle sine gjester

Rhodos ligger 18 kilometer sørvest for Tyrkia i det østlige Egeerhavet. Det bor nærmere 120.000 mennesker på øya, som er den største av totalt 12 større øyer som utgjør Dodekanesene.

Reiseoperatøren Tui har gått ut med en oppfordring til alle sine gjester om å holde seg innendørs.

– Det er høst og i blant kommer det dårlig vær. Da kontakter vi alltid våre kunder, sier Tuis kommunikasjonssjef Adam Györki til avisen.

350 svenske turister

Det er om lag 350 svenske turister på Rhodos nå. De har fått beskjed om å holde seg i ro til uværet er over.

– Det var litt ubehagelig. Personalet virket ukomfortable og stengte blant annet poolbaren, forteller en av Tuis kunder.

Værvarselet de neste dagene er godt med sol, 23 grader og svak vind.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden