Hellas er nordmenns nye feriefavoritt

<p>Hellas er den nye favoritten til norske turister etter Spania ble stemplet som rødt. Her fra en strand i Alimos i nærheten av Aten.</p>
Hellas er den nye favoritten til norske turister etter Spania ble stemplet som rødt. Her fra en strand i Alimos i nærheten av Aten. Foto: Yorgos Karahalis / AP

Etter Spania ble erklært «rødt», har billettsalget til en annen feriefavoritt økt: – Dette blir høstens slager, sier direktør i Finn Reise.

Norske myndigheter har innført reiseforbud mot en rekke land. Spania er blant landene som ble erklært «rødt» forrige uke. FHI peker særlig på situasjonen i regionene Aragón og Katalonia, hvor det har vært en markant økning i smitte.

Innreise fra «røde» land innebærer karanteneplikt ved retur. Dette har ført til at nordmenn velger vekk favorittdestinasjonen Spania til fordel for en annen turistmagnet.

– Nå er det Hellas, av de norske feriefavorittene, som selger klart best. Dette landet blir høstens slager. Det kan vi slå fast allerede nå når vi ser på bookingtallene for forrige uke , sier kommersiell direktør i Finn Reise, Terje Berge, til flysmart24.

Hellas er blant landene i Europa med minst coronasmitte, ifølge Utenriksdepartementet. De fleste innførte restriksjonene er nå fjernet.

Fem øyer peker seg ut med bra turistinnrykk de senere ukene: Rhodos, Kos, Santorini, Mykonos og Kapathos, viser tall fra flyplassorganisasjonen Hellenic Civil Aviation Authority, skriver flysmart24.

Hellas har totalt 4.336 smittetilfeller og 203 dødsfall, mens Spania har 329.721 smittetilfeller og 28.441 dødsfall, viser målinger til Worldometers.

Personvernpolicy