Norge endrer reiseråd – Belgia blir rødt

<p>Nye reiseråd ble oppdatert torsdag. </p>
Nye reiseråd ble oppdatert torsdag.  Foto: FHI

Reiserådet for Belgia endres fra grønt til rødt fra og med lørdag. Det betyr at alle som kommer fra landet til Norge må i ti dagers innreisekarantene.

Fra midnatt natt til lørdag må alle som ankommer Norge fra Belgia i innreisekarantene på ti dager, opplyser utenriksdepartementet i en pressemelding.

Landet har 31,8 coronasmittetilfeller per 100.000 innbyggere, som ligger langt over nivået på 20 per 100.000 som kreves for å bli fritatt for karantenekrav ved innreise. Belgia lå under det påkrevde nivået sist torsdag, da forrige vurdering ble gjort, men tallet har steget raskt.

– Vi ser at flere land i Europa dessverre opplever økende smittetall. Det gjør det nødvendig å løpende vurdere reiserådene, både for nordmenns trygghet på reise og fordi vi ønsker å begrense smitte til Norge. Selv om man nå kan reise til enkelte land uten å komme i karantene når man kommer hjem, er det fortsatt ingen oppfordring til å reise. Alle som vurderer å reise til utlandet må tenke seg nøye om og sette seg inn i situasjonen dit de skal reise. Endringer både i smittesituasjonen og i lokale restriksjoner kan endre seg raskt, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide.

Folkehelseinstituttet følger også Frankrike, Østerrike, Sveits og Tsjekkia tett. Her øker smittetallene også raskt.

– Vi vil gjøre ny vurdering av disse neste uke, sier overlege Siri Helene Hauge ved Folkehelseinstituttet til Nettavisen om utviklingen i landene.

Tsjekkia ligger for øyeblikket på 24,6 smittetilfeller per 100.000 innbyggere og er dermed over det tillatte nivået. Østerrike på 19,5 og Frankrike på 17,7 ligger tett opptil grensen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden