Disse nordmennene kan dra til Sverige uten karantene

<p>Det kan drøye ennå en god stund før karanteneplikten ved å krysse grensa fra Sverige til Norge oppheves, ifølge helseminister Bent Høie (H). Men nordmenn som kan påvise at de har vært smittet av covid-19 og har blitt friske igjen, vil nå kunne slippe karantene.</p>
Det kan drøye ennå en god stund før karanteneplikten ved å krysse grensa fra Sverige til Norge oppheves, ifølge helseminister Bent Høie (H). Men nordmenn som kan påvise at de har vært smittet av covid-19 og har blitt friske igjen, vil nå kunne slippe karantene. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Tusenvis av nordmenn, om de har dokumentasjon på at de har vært smittet av covid-19, vil slippe karantene etter å ha dratt til Sverige.

Det er dinside.no som melder om detaljen i endringene i karanteneordningen. Regjeringen meldte 7. mai om flere endringer i restriksjonene og at Norge gradvis vil åpne opp igjen. Blant annet reduseres tiden personer som har vært i utlandet, eller i nærkontakt med en smittet, fra 14 til 10 dagers karantene.

«Det gis unntak fra karanteneplikten i seks måneder for personer som har gjennomgått infeksjon med SARS-CoV-2.» står det i de oppdaterte retningslinjene på regjeringens nettsider.

Dinside.no har fått bekreftet fra pressevakten i helse- og omsorgsdepartementet at om man kan dokumentere ved godkjent laboratoriemetode at man har gjennomgått covid-19, så vil man få unntak fra karanteneplikten.

Sverige har innført et midlertidig innreiseforbud for utenlandske statsborgere, men dette gjelder ikke dansker, nordmenn eller finner.

Det er 8000 bekreftede smittede i Norge og Folkehelseinstituttet anslår at omlag 7000 av disse nå er friskmeldt igjen. De står da fritt til å krysse grensa uten å måtte pålegges karantene - så sant de har dokumentasjon.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært