Skagen Vinterbadedager: Badeferie uten solfaktor

Arrangørene lover vintervelvære med kalde bølger, varme badstuer, rush av endorfiner og positiv energi i storslått natur når Skagen Vinterbadedage arrangeres siste helg i januar.
Arrangørene lover vintervelvære med kalde bølger, varme badstuer, rush av endorfiner og positiv energi i storslått natur når Skagen Vinterbadedage arrangeres siste helg i januar. Foto: Skagen Vinterbadefestival

Til denne badeferien trenger du ikke tenke solfaktor: Velkommen til Skagen Vinterbadedage, en helgefestival for de som liker bad og badstu i minus og nullføre.

DANMARK: Å nyte "en kold en" får ny betydning når vinterbadere samles til festhelg i danske Skagen.

Skagen var i en del år kjent blant entusiastene for sin Vinterbadefestival, men arrangørene stivnet i formen og gikk lei. Nå er fenomenet gjenopplivet og modernisert av reiselivsorganisasjonen Toppen af Danmark.

Sammen med kulturhuset Kapellborg og hotellene i Skagen inviterer de dermed til Skagen Vinterbadedager siste helgen i januar. Årets store nyhet er oppsett av saunaer ved stranden midt i Skagens storslåtte natur.

- Vi håper at konseptet blir større og utvikles i årene framover til glede for mange gjester. Flere hoteller er blitt enige om å støtte arrangementet, og sammen har vi laget noen flotte opphold med aktiviteter denne hgelgen, sier prosjektleder Anne-Mie S. Rasmussen i Toppen af Danmark.

Vinterbaderne inviteres til badefestival i Skagen i slutten av januar. Nytt av året er at det blir satt opp badstuer langs strendene - de er åpne fra soloppgang til solnedgang. Foto: Skagen Vinterbadefestival

Kalde bølger og varme badstuer

Ifølge arrangørene blir det i år et mer åpent arrangement med færre faste programpunkter enn tidligere år. I stedet lkan man vie oppholdet til vinterbading fra soloppgang til solnedgang og nyte fellesskapet i badstuene.

Mange av hotellene i Skagen tilbyr pakkearrangementer med opphold og armbånd som gir adgang til badstuer, arrangementer og serveringer som er en del av fest-dagene og prosenter og rabatter i forretninger og på utesteder.

Armbåndet kan også kjøpes uten hotellpakke på kulturhuset Kapellborgs hjemmeside for 498 danske kroner.

Snittemperaturen i både luft og sjø er mellom 0-5 grader pluss i slutten av januar, ifølge climate-data.org.

Video: Isbading + sjakkspill = sant?