Charterselskapene øyner håp: Har satt dato for første Syden-avgang fra Norge

<p>Palma på Mallorca er første destinasjon for Vings charterfly i sommer, dersom de får tommel opp fra regjeringen.</p>
Palma på Mallorca er første destinasjon for Vings charterfly i sommer, dersom de får tommel opp fra regjeringen. Foto: Enrique Calvo / Reuters

Det krysses fingre blant reiseselskapene om at de slipper å kansellere også denne sommerens charter-pakker til Syden.

Norges største pakkereiseselskap, Ving melder til Flysmart24 at de planlegger med utgangspunkt i at den norske gjenåpningen har startet i juni når skolenes sommerferie starter, og har derfor satt opp sine første første egne flyturer siden landet stengte ned i mars i fjor.

Ving-sjef i Norge, Marie-Anne Zachrisson sier til nettstedet at de håper å kunne sende de første flyene fra norske flyplasser til Syden, sommer og sol.

– Nå har vi ikke fløyet på et helt år, og oppstarten av sommersesongen 2021 er utsatt en rekke ganger. Vi håper nå på positive signaler fra myndighetene etter påske slik at det blir flere som velger å bestille sin neste utenlandsferie, sier Zachrisson til flysmart24.no.

Den første destinasjonen Ving planlegger med sitt eget flyselskap Sunclass er Palma på Mallorca morgenen 19. juni. Deretter følger Antalya i Tyrkia og Split i Kroatia senere samme dag, dersom UD åpner for utenlandsreiser igjen til da.

Det norske reiserådet ble torsdag forlenget fra 15. april til 15. mai – en måned før Ving planlegger sine første utfarter. Etterspørselen har vært økende og selskapet venter storinnrykk av hjemmekontor-leie nordmenn utover høsten og vinteren.

– Ja, jeg kan bekrefte at salget utover sommer, høst og vinter øker utover året. I sommer er det de tradisjonelle reisemålene som er mest populære, Mallorca, Kreta, Rhodos og Kypros. Alle er reisemål der vi har våre egne hotellkonsepter for barnefamilier og voksne som reiser uten barn, sier Zachrisson til flysmart24.

Personvernpolicy