Ber om julehjelp på Finn.no: – Stor skam å spørre

<p>– Det er ofte at vi husker på fattigdommen i jula, men den er et problem hele året, som ofte er skjult på grunn av skam, sier professor ved institutt for sosialfag ved Oslomet Ivar Lødemel. Illustrasjonsfoto: Shutterstock / NTB scanpix</p>
– Det er ofte at vi husker på fattigdommen i jula, men den er et problem hele året, som ofte er skjult på grunn av skam, sier professor ved institutt for sosialfag ved Oslomet Ivar Lødemel. Illustrasjonsfoto: Shutterstock / NTB scanpix Foto: 224794 / Shutterstock

320 personer som sliter med å få endene til å møtes, har bedt om hjelp til jul gjennom Finn.no. – Jeg skulle ønske at det var en annen måte å få hjelp på, forteller en av dem.

Over 320 personer har bedt om hjelp til å kjøpe julegaver og mat på Finn.no så langt i årets førjulstid. Siden Finn.no åpnet for at man kunne publisere annonser om hjelp i jula i 2016, har nesten 1000 personer bedt om eller tilbudt hjelp.

Det er imidlertid fortsatt stigma knyttet til det å be om hjelp.

ABC Nyheter har snakket med syv personer som har bedt om julehjelp på Finn.no. De har forskjellige grunner til å be om hjelp: Enkelte er uføretrygdet eller går på arbeidsavklaringspenger (AAP), mens andre har dårlig råd, men ikke dårlig nok til å søke hjelp fra Navs støtteordninger. Alle forteller at de syns det er skamfullt å spørre om hjelp og ønsker å være anonyme.

– Flaut og skamfullt

Går man inn på Finn.no og skriver «Hjelp til jul» inn i søkefeltet øverst på siden, dukker det opp en lang rad av annonser. Stockfoto-bilder av blanke julekuler, julenisser og et og annet bilde av piken med svovelstikkene står ved siden av overskrifter som ber pent om hjelp til julefeiringen.

ABC Nyheter har tatt kontakt med femten av de 320 som har lagt ut annonser så langt i år. Syv svarte. Over chat forteller de om opplevelsen de har hatt med tjenesten.

Det varierer hvor god respons folk har fått. De fleste har fått svar, men ikke alle har fått den hjelpen de håpet på. Alle forteller at de syns det er veldig skamfullt å be om hjelp. Dette sier de både til ABC Nyheter og i annonsene de har lagt ut.

– Jeg føler så mye skam med dette her. Syns det er så vanskelig. Alt jeg har ønsket meg er en fin jul for min familie, skriver en 45 år gammel mann fra Lillehammer.

Han forteller at han la ut annonsen i desperasjon, men vurderer å slette den igjen bare tre dager senere.

– Det er flaut og skamfullt å be fremmede om hjelp, forteller han.

– Jeg skulle bare så gjerne ønske at det var en annen måte å få hjelp på, legger 45-åringen til.

En 36 år gammel kvinne, med to barn på fire og syv år, forteller at det å legge ut annonsen føltes som å innrømme at hun hadde sviktet som mor. I annonsen ber hun om gaver til barna og gavekort på mat.

– Det føltes litt skamfullt da meldingene begynte å komme, men da de første var så positive gikk den følelsen over til takknemlighet, forteller hun.

Hun skriver at hun bor på et lite sted hvor alle kjenner alle og at tanken på å be om hjelp på hjemstedet er enda verre enn å skulle spørre på Finn.no.

– Barna har nok skam i hverdagen over ikke å få det de andre barna får av materielle ting og opplevelser, så akkurat den skammen vil jeg skåne dem for så langt det lar seg gjøre, skriver hun.

Professor: – Modig å be om hjelp

Psykologiprofessor ved Universitetet i Bergen Per Einar Binder beskriver skam som «utenforskapens følelse». Han forteller at mange vil forbinde fattigdom med skam i et rikt samfunn som Norge.

Professor og visedekan for utdanning ved Institutt for klinisk psykologi på Universitetet i Bergen. Foto: UiB
Professor og visedekan for utdanning ved Institutt for klinisk psykologi på Universitetet i Bergen. Foto: UiB

– Det handler mye om å skille seg ut. Og det gjør du du hvis du trenger hjelp i vårt samfunn. Skam handler om å føle seg annerledes og utenfor fellesskapet, sier Binder.

Psykologiprofessoren forteller at skamfølelsen kan gjøre oss passive og få oss til å ville gjemme oss vekk.

– Derfor er det modig å legge ut disse annonsene.

Binder påpeker at vi har behov for jevnbyrdighet med andre. Derfor kan skamfølelse rundt jul oppleves av mange med god råd også.

– Vi har ikke lyst til å få mer enn vi gir. Mange av oss kjenner for eksempel på at det er flaut å få en større gave enn man gir. Gleden ved å gi kan ofte være dypere enn gleden ved å motta, sier han og fortsetter:

– Noe av det tragiske ved konstant å trenge hjelp, er å ikke få ta del i det fellesskapet vi har når vi både gir og mottar.

– Kan muligheten for å legge ut slike annonser bidra til å motvirke skammen?

– Først av alt vil jeg si at det bør være et samfunnsansvar å påse at ikke økonomisk ulikhet blir så stor at folk må gå til et slikt skritt. Nå det er sagt, så virker dette prosjektet veldig ok. Det blir jo det motsatte av å gjemme seg vekk, påpeker Binder.

– Dessuten er det sunt for oss andre å se det. Fattigdom blir fort litt usynlig i vårt samfunn. Det er så lett å glemme at ikke alle henger med. Det har vi et ansvar for ikke å glemme, sier psykologiprofessoren.

Professor på Institutt for sosialfag ved Oslomet, Ivar Lødemel, har studert forholdet mellom fattigdom og skam i rike og fattige land, sammen med en internasjonal forskergruppe. Han understreker at mens skyld har å gjøre med hva du har gjort og som derfor kan rettes opp, har skam å gjøre med hvem man er.

– Det er noe feil med deg, du er dårlig. Den som føler på skam, vil gjøre seg usynlig. Dette gjelder i hele verden, enten du lever i relativ fattigdom i Norge, eller i ekstrem fattigdom i India, sier Lødemel.

– Hvorfor er det så skamfullt å be om hjelp?

– Det å være selvhjulpen er veldig viktig for egen verdighet i vårt samfunn. Det å måtte be om hjelp er en påkjenning i seg selv.

Les mer: 8 av 10 mener myndighetene bør gjøre mer for å bekjempe fattigdom

Hets og brukte kondomer i posten

Fem av de syv personene ABC Nyheter har snakket med har opplevd å motta kjeft og hets når de legger ut juleannonsene. De får høre at de «tigger», at fattigdommen er selvpåført eller at de ikke egentlig er fattige og at annonsen de har lagt ut er løgn. En mann med to barn i barnehagealder fikk tilsendt brukte kondomer og hundebæsj, pakket inn som julepresanger til barna.

– Dette var da jeg la ut en slik annonse i fjor, forteller den 25 år gamle mannen.

– Vi fikk noen kjempefine gaver til barna, men også noen som var helt motbydelige. Jeg åpnet opp alle pakkene på forhånd for å sjekke at det ikke var noen små leker som barna kunne svelge. I flere av pakkene fant jeg isteden brukte kondomer, tamponger, søppel og til og med hundebæsj.

Familiene hadde mottatt gavene via Finn.no og en annen organisasjon. Begge håndterte det godt da han klaget det inn, forteller han.

– Men jeg ble mildt sagt forbannet og oppgitt over hvor syke enkelte folk kan være.

En kvinne som har publisert annonsen sin under et bilde av et glitrende, mørkegrønt juletre med røde julekuler, forteller at nesten halvparten av meldingene hun mottar er ufine.

– De skriver at vi ikke behøver å tigge, og at barna mine er for små til å forstå julen enda uansett. Det sårer virkelig å lese, forteller hun.

– Andre skriver at annonsen min bare er jug.

Hun forteller at det hun har kjøpt med de gavekortene hun har mottatt, har hun tatt bilder av og sendt til giveren, så de skal være sikker på at hun ikke har lurt dem.

Hets kan forsterke skammen

Binder forteller at mange, særlig i vårt samfunn, har en idé om at fattigdom er selvpåført. Han er redd for at denne typen hets vil forsterke den allerede eksisterende skammen.

Men ikke alle utsettes for denne typen ufine meldinger. En 30 år gammel kvinne med fire barn mellom 2 og 13 år forteller til ABC Nyheter at hun var redd for å motta hets da hun la ut annonsen, men ble positivt overrasket.

– Det var litt nervepirrende i starten. Man gruer seg litt for hver melding, for man vet jo ikke hva som kommer. Men det var bare koselige ord, skriver hun.

– Det har ikke kommet noen stygge meldinger. Tvert imot får jeg skryt for å tørre å be om hjelp. Folk skriver at ungene mine er heldige som har en mor som tør å gjøre det.

Foto: Skjermdump fra Finn.no
Foto: Skjermdump fra Finn.no

– Hele velferdssamfunnet handler om å gå bort fra dette

På spørsmål om Finn-annonsene kan ha en positiv effekt i å motvirke skam stiller professor Ivar Lødemel seg skeptisk.

– Det spørs hvordan man skriver dem. I disse annonsene er det en direkte appell til veldedighet, for eksempel når man bruker bilder av den lille piken med svovelstikkene, sier han.

– For den enkelte er dette å stå med lua i hånda. Det å skulle selge seg selv som hjelpetrengende er ikke noe hyggelig. Det sier dessuten noe om hva folk føler de må gjøre for å få hjelp.

Han har forståelse for at anonymiteten kan være attraktiv i et samfunn hvor det for mange knytter seg stor skam til å søke hjelp hos det offentlige. Likevel tror han at de fleste vil foretrekke det offentlige om det fungerer godt.

– Det er nok mange som vil vegre seg for å legge ut slike annonser, særlig hvis de risikerer hets. Men hvis velferdsstaten fortsetter å være utilgjengelig, og ulikhetene øker, slik de gjør nå, kommer vi nok til å se mer av dette.

– Enkelte politikere kommer nok til å se på disse annonsene å si at dette betyr at vi må ha mer sosialt entreprenørskap og frivillighet, men det er jo egentlig en måte å snakke ned velferdsstaten på. Denne regjeringen har vært mer positive til det.

– Vil dette prosjektet vare, tror du?

– Ja, jeg tror det vil vare. Jeg kan se for meg at det vil øke, særlig hvis det blir kontroll på hetsen.

– Er det positivt?

– Det er ikke positivt hvis det er et uttrykk for en strammere velferdsstat. Det kan være et skritt tilbake til veldedighet. Det er trist at folk føler at de må stakkarsliggjøre seg selv.

Han peker på at folk som skriver disse annonsene tvinges til å gjøre nettopp dette, ved å spille på at det er jul og kaldt, for å få hjelp.

– Hele velferdssamfunnet handler om å gå bort fra dette.

– Det er ikke bra for folk. Da er det mye bedre med et system som hjelper folk.

Tilbud om hjelp i bytte mot seksuelle tjenester

To av kvinnene ABC Nyheter har snakket med forteller at de har fått tilbud om hjelp til jul i bytte mot seksuelle tjenester. Dette har blitt rapportert og brukeren fjernet.

Finn.no meddeler at de har sett dette i forbindelse med kjøp og salg på Torget tidligere, men understreker at det er svært sjelden.

– Vi kan heller ikke se at vi har fått inn mange klager på dette i forbindelse med «hjelp til jul»-annonsene i år. Vi ønsker at Finn skal være en trygg og god markedsplass. Derfor er det veldig viktig at de som eventuelt skulle oppleve noe uønsket på Finn sier fra til Forbrukertrygghetsteamet vårt så raskt som mulig, slik at vi får sett nærmere på saken, sier produktdirektør på Finn-torget Kathrine Opshaug Bakke til ABC Nyheter.

Les også: SV-politiker: – Hvis folk vil ha økt innsats mot fattigdom, har de stemt inn feil regjering

«Uverdige fattige»

Enkelte av de som har lagt ut annonse forteller at de er skuffet over resultatet, andre er godt fornøyd. En av dem ABC Nyheter har snakket med forteller at hun har fjernet «hjelp til barna» fra ønskelisten i annonsen, fordi hun fikk så stor respons.

– Gaver til barna var det mange som ville hjelpe til med. Men selv etter at jeg fjernet det kom det spørsmål om jeg vil ta imot mer. Så folk er snille.

En av personene ABC Nyheter har snakket med forteller at hun har fått veldig liten respons og tror det handler om at hun ikke har barn.

– Hvis du sliter økonomisk til jul og ikke har barn er hjelpen veldig liten. Jeg har en venninne med barn som la ut en annonse i fjor da hun slet, og hun fikk veldig god respons, skriver kvinnen.

Professor Ivar Lødemel bekrefter dette.

– Vi har veldig sterke forestillinger om hvem som er verdige og uverdige fattige. Barn er et typisk eksempel fordi de er uskyldige. Det utløser mer giverglede.

Kvinnen er også en av flere som skriver at gaver i julen bare en en av mange bekymringer.

– Jeg skulle ønske at det var lettere å få økonomisk hjelp til jul, for eksempel hvis man har en ubetalt strømregning. Jeg har søkt mye rundt og det eneste jeg finner hjelp til er mat og julegaver.

En annen kvinne skriver at hun har ventet lenge på at det skulle bli lov til å legge ut juleannonsene, da det kun er lov mellom 1. november og 31. desember.

– Vi sliter jo hele året, skriver hun.

«Hjelp til jul» skal leve videre

Produktdirektør på Finn-torget Kathrine Opshaug Bakke sier at det ikke foreligger planer om flere prosjekter av denne typen.

– Per dags dato har vi ingen konkrete planer om det, men “hjelp til jul”-kategoriene vil være på plass hvert år fremover, skriver hun på e-post til ABC Nyheter.

Kommunikasjonsrådgiver i Finn.no Adéle Cappelen Blystad forteller at de i år har laget to nye kategorier for å finne frem til juleannonsene, en for å tilby og en for å be om hjelp.

– Mange forteller at de sliter med å finne de annonsene når de går inn på nettsiden deres. Er systemet intuitivt nok?

– Ja, du må inn på Finn.no og søke, eller så er det også en kolonne helt nederst på venstre side med annonser. Man må vite om det litt fra før, innrømmer kommunikasjonsrådgiver i Finn.no Adéle Cappelen Blystad.

– Vi tester dette for første gang i år. Vi vil se hvordan det går – så langt har vi hatt god respons – også vil vi videreutvikle det etter hvert. Etter jul skal vi ha en oppsummering av hvordan det har gått. Vi er jo bare såvidt i gang med desember.

– Forhåpentligvis vil de nye kategoriene gjøre det enklere og mindre tabubelagt å be om hjelp. Når du kan legge det inn i en spesifikk kategori føles det kanskje mindre skambelagt å spørre, sier Blystad.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
17:50 Fire søkere til stillingen som Kripos-sjef17:37 Hillary Clinton langer ut mot Bernie Sanders17:33 Politiet vet fortsatt ikke årsaken til at en mann i Nordfjordeid døde17:24 Magnus Carlsen slo 16-årig iransk stjerneskudd17:15 – Vi måtte bare la det stå til17:14 Se Thunbergs svar til Trump: – Driter i politikken din17:06 Finanseliten i Davos har spyttet milliarder inn i olje, kull og gass16:02 Fornærmet kvinne avviser svertekampanje mot tidligere medieleder16:01 Drapssiktet i Søndre Land er tidligere dømt for drapsforsøk15:50 Tysk legende om hattrick-Haaland: – Verdt hver euro15:40 Casper Ruud utslått av Australian Open etter maratondrama15:14 Rett til angrep på KrF-hjertesak: – Gleder meg til å foreslå eggdonasjon15:13 Sikkerhetssone på flere hundre meter rundt veltet tankbil15:05 En person omkom i flyulykke ved Kongsvinger14:17 Christensen inn i EM-troppen for småsyk Sæverås14:16 Restene etter Zlatan-statuen blir fjernet14:01 Måtte rykke ut mot russiske krigsfly tre ganger på én dag13:22 – Når banker selger oss noe vi ikke har fått, må de betale tilbake12:51 Solberg vil ha regjeringskabalen klar innen slutten av måneden12:50 Politiet håper å få utlevert Prinsdal-siktet i løpet av uken12:43 Krangling om regler og tempo i riksrettssaken i USA12:18 Deila-elev: – Han er litt som Klopp11:38 En femte mann pågrepet og siktet i dobbeltdrapssaken i Bergen11:14 Siktelse endret i Sola-drapssaken11:12 Trump: – USA vinner som aldri før11:06 Buss blåste av veien i Lofoten11:05 Her er sakene Frp vil ha omkamp om – og én utfordring fra Ap10:51 Dette er Norges skrekkscenarioer i EM10:47 Brann i Sibir har krevd mange menneskeliv10:32 Carlsen møter sjakkens nye wonderboy09:41 Hopp-profil om sesongen: – En mental påkjenning09:39 Tøft EM-liv for Sagosen og co.09:38 Toppmøte for å legge statsrådskabal09:27 Tidligere medieleder erklærte seg ikke skyldig i gjentatte voldtekter09:27 Interpols ekssjef dømt til over 13 års fengsel i Kina08:37 Listhaug avviser lederdebatt08:34 Høie ser mulighet til å kutte statsrådsposter08:30 Ringeriksbanen blir forsinket – kanskje ikke ferdig før på 2030-tallet08:14 Iran bekrefter at fly ble truffet av to missiler07:59 Vei stengt på grunn av jordras i Volda07:38 To eksplosjoner i boligblokk i Stockholm – 50 evakuert07:32 Mistanke om at mann er smittet av nytt virus i Australia07:03 Ut mot USA etter Solberg-svar: – Likegyldighet for norske soldaters liv07:00 Kronprins Haakon til Israel for å markere 75 år siden frigjøringen av Auschwitz-Birkenau06:59 Tre tenåringer til sykehus etter å ha krasjet i tyvlånt bil06:30 Tøff kamp for å fylle opp EM-hallen – 7500 ledige finalebilletter06:09 Prins Harry har reist til Canada06:00 Dette skjer i dag05:37 Frp skal ha kastet kortene allerede før helga05:30 Dette skjedde i natt05:16 Zuccarello og Minnesota Wild tapte jevn kamp mot Florida Panthers05:00 Washington Post: Trump bløffer i snitt 22 ganger om dagen04:05 Sanner aktuell som ny finansminister03:54 Senatsleder McConnell la fram riksrettsregler03:13 Siktelse mot kirketjener utvidet til å omhandle overgrep03:13 Migranter møtt med tåregass på Mexicos grense03:05 Fire røykfrie uker reduserer risiko ved operasjoner02:01 USA venter med tolløkning og fortsetter skatteforhandlingen med Frankrike01:56 Nytt lungevirus kan spre seg til Norge01:55 Nytt lungevirus i Kina kan smitte mellom mennesker01:26 Pelsdyrbøndene forventer bedre kompensasjon med Frp i opposisjon00:36 Mann møtte på legevakta på Romerike med knivskader00:24 Frp-exit kan føre til at KrFs abortseier ryker00:21 Ocean Viking får legge til land i Italia23:44 Tenåring innlagt på sykehus etter å ha ruset seg på muskatnøtt23:35 Pompeo krever slutt på Maduros «tyranni»23:27 Silje Solberg klar for storklubben Györ etter sesongen23:23 IS ledes av turkmensk iraker23:10 Silje Solberg klar for storklubben Györ etter sesongen22:43 Rakettangrep mot Bagdads grønne sone22:42 Salmonella påvist i 33 tonn kylling fra Polen22:11 FN-komité advarer mot retur av klimaflyktninger22:08 Ørjan Håskjold Nyland får Genk-spiss som lagkamerat21:56 Uvær herjer i deler av Spania21:46 Inter bekrefter bud på Christian Eriksen21:41 Huawei-topp på plass i canadisk domstol21:13 Flytrøbbel skaper problemer for den norske X-Games-troppen20:54 Alkohol kan ikke selges som «nyheter», mener Helsedirektoratet20:17 Bilen var splitter ny – men etter to mil kom problemene...20:01 Trumps advokater kaller riksrettssaken en parodi20:01 To NTNU-forskere siktet av PST19:58 Rotevatn, Asheim og Lindtveit på ønskelista til nye statsrådsposter19:29 Klager inn klima-reklame: – Med på å skape angst hos barn19:28 Trump og Biden på kollisjonskurs19:21 Dramatisk kollisjon: Pilotene måtte vaske frontruta for hånd – i lufta18:56 – Tallene gjør meg bekymret når vi vet hvor viktig kvaliteten på psykisk helsevern er18:42 Forsvarssjefen: – Nedskytingen av det ukrainske flyet tyder på at Iran var forberedt på krig18:22 Klart for debatt om Siv Jensens framtid18:02 Flere spekulerer på Hareide-comeback17:55 Moxnes jubler for Frp-exit – håper på flertall mot kraftkabler17:41 Kroatia på sparebluss slo Tsjekkia 22-21 i håndball-EM17:40 EU-ministre vil gjenoppta marinepatruljer i Middelhavet16:49 Mann alvorlig skadd i boligbrann i Hønefoss16:24 Ikke avklart når Frps statsråder går av16:22 Nå eksploderer salget av disse bilene16:04 Kina: Nytt virus smitter mellom mennesker15:48 Støre: Det borgerlige kaoset er komplett15:34 Thingnes Bø får selskap av tre debutanter i VM i skiskyting15:33 Kroatisk selskap kjøper Kleven Verft15:10 Listhaugs stikk til farvel: – En dønn upopulær regjering
Siste nytt
17:50NorgeFire søkere til stillingen som Kripos-sjef17:37PolitikkHillary Clinton langer ut mot Bernie Sanders17:33NorgePolitiet vet fortsatt ikke årsaken til at en mann i Nordfjordeid døde17:24SportMagnus Carlsen slo 16-årig iransk stjerneskudd17:15Norge– Vi måtte bare la det stå til17:14VerdenSe Thunbergs svar til Trump: – Driter i politikken din17:06VerdenFinanseliten i Davos har spyttet milliarder inn i olje, kull og gass16:02NorgeFornærmet kvinne avviser svertekampanje mot tidligere medieleder16:01NorgeDrapssiktet i Søndre Land er tidligere dømt for drapsforsøk15:50SportTysk legende om hattrick-Haaland: – Verdt hver euro15:40SportCasper Ruud utslått av Australian Open etter maratondrama15:14Helse og livsstilRett til angrep på KrF-hjertesak: – Gleder meg til å foreslå eggdonasjon15:13NorgeSikkerhetssone på flere hundre meter rundt veltet tankbil15:05NorgeEn person omkom i flyulykke ved Kongsvinger14:17SportChristensen inn i EM-troppen for småsyk Sæverås14:16SportRestene etter Zlatan-statuen blir fjernet14:01NorgeMåtte rykke ut mot russiske krigsfly tre ganger på én dag13:22Penger– Når banker selger oss noe vi ikke har fått, må de betale tilbake12:51PolitikkSolberg vil ha regjeringskabalen klar innen slutten av måneden12:50NorgePolitiet håper å få utlevert Prinsdal-siktet i løpet av uken12:43VerdenKrangling om regler og tempo i riksrettssaken i USA12:18SportDeila-elev: – Han er litt som Klopp11:38NorgeEn femte mann pågrepet og siktet i dobbeltdrapssaken i Bergen11:14NorgeSiktelse endret i Sola-drapssaken11:12VerdenTrump: – USA vinner som aldri før11:06NorgeBuss blåste av veien i Lofoten11:05PolitikkHer er sakene Frp vil ha omkamp om – og én utfordring fra Ap10:51SportDette er Norges skrekkscenarioer i EM10:47VerdenBrann i Sibir har krevd mange menneskeliv10:32SportCarlsen møter sjakkens nye wonderboy09:41SportHopp-profil om sesongen: – En mental påkjenning09:39SportTøft EM-liv for Sagosen og co.09:38PolitikkToppmøte for å legge statsrådskabal09:27KulturTidligere medieleder erklærte seg ikke skyldig i gjentatte voldtekter09:27VerdenInterpols ekssjef dømt til over 13 års fengsel i Kina08:37PolitikkListhaug avviser lederdebatt08:34PolitikkHøie ser mulighet til å kutte statsrådsposter08:30NorgeRingeriksbanen blir forsinket – kanskje ikke ferdig før på 2030-tallet08:14VerdenIran bekrefter at fly ble truffet av to missiler07:59NorgeVei stengt på grunn av jordras i Volda07:38VerdenTo eksplosjoner i boligblokk i Stockholm – 50 evakuert07:32VerdenMistanke om at mann er smittet av nytt virus i Australia07:03PolitikkUt mot USA etter Solberg-svar: – Likegyldighet for norske soldaters liv07:00NorgeKronprins Haakon til Israel for å markere 75 år siden frigjøringen av Auschwitz-Birkenau06:59NorgeTre tenåringer til sykehus etter å ha krasjet i tyvlånt bil06:30SportTøff kamp for å fylle opp EM-hallen – 7500 ledige finalebilletter06:09KulturPrins Harry har reist til Canada06:00NorgeDette skjer i dag05:37PolitikkFrp skal ha kastet kortene allerede før helga05:30NorgeDette skjedde i natt05:16SportZuccarello og Minnesota Wild tapte jevn kamp mot Florida Panthers05:00VerdenWashington Post: Trump bløffer i snitt 22 ganger om dagen04:05PolitikkSanner aktuell som ny finansminister03:54PolitikkSenatsleder McConnell la fram riksrettsregler03:13NorgeSiktelse mot kirketjener utvidet til å omhandle overgrep03:13VerdenMigranter møtt med tåregass på Mexicos grense03:05Helse og livsstilFire røykfrie uker reduserer risiko ved operasjoner02:01PengerUSA venter med tolløkning og fortsetter skatteforhandlingen med Frankrike01:56Helse og livsstilNytt lungevirus kan spre seg til Norge01:55Helse og livsstilNytt lungevirus i Kina kan smitte mellom mennesker01:26PengerPelsdyrbøndene forventer bedre kompensasjon med Frp i opposisjon00:36NorgeMann møtte på legevakta på Romerike med knivskader00:24PolitikkFrp-exit kan føre til at KrFs abortseier ryker00:21VerdenOcean Viking får legge til land i Italia23:44NorgeTenåring innlagt på sykehus etter å ha ruset seg på muskatnøtt23:35VerdenPompeo krever slutt på Maduros «tyranni»23:27SportSilje Solberg klar for storklubben Györ etter sesongen23:23VerdenIS ledes av turkmensk iraker23:10SportSilje Solberg klar for storklubben Györ etter sesongen22:43VerdenRakettangrep mot Bagdads grønne sone22:42VerdenSalmonella påvist i 33 tonn kylling fra Polen22:11PolitikkFN-komité advarer mot retur av klimaflyktninger22:08SportØrjan Håskjold Nyland får Genk-spiss som lagkamerat21:56VerdenUvær herjer i deler av Spania21:46SportInter bekrefter bud på Christian Eriksen21:41VerdenHuawei-topp på plass i canadisk domstol21:13SportFlytrøbbel skaper problemer for den norske X-Games-troppen20:54NorgeAlkohol kan ikke selges som «nyheter», mener Helsedirektoratet20:17MotorBilen var splitter ny – men etter to mil kom problemene...20:01PolitikkTrumps advokater kaller riksrettssaken en parodi20:01NorgeTo NTNU-forskere siktet av PST19:58NorgeRotevatn, Asheim og Lindtveit på ønskelista til nye statsrådsposter19:29NorgeKlager inn klima-reklame: – Med på å skape angst hos barn19:28VerdenTrump og Biden på kollisjonskurs19:21VerdenDramatisk kollisjon: Pilotene måtte vaske frontruta for hånd – i lufta18:56Helse og livsstil– Tallene gjør meg bekymret når vi vet hvor viktig kvaliteten på psykisk helsevern er18:42NorgeForsvarssjefen: – Nedskytingen av det ukrainske flyet tyder på at Iran var forberedt på krig18:22PolitikkKlart for debatt om Siv Jensens framtid18:02PolitikkFlere spekulerer på Hareide-comeback17:55PolitikkMoxnes jubler for Frp-exit – håper på flertall mot kraftkabler17:41SportKroatia på sparebluss slo Tsjekkia 22-21 i håndball-EM17:40VerdenEU-ministre vil gjenoppta marinepatruljer i Middelhavet16:49NorgeMann alvorlig skadd i boligbrann i Hønefoss16:24NorgeIkke avklart når Frps statsråder går av16:22MotorNå eksploderer salget av disse bilene16:04VerdenKina: Nytt virus smitter mellom mennesker15:48NorgeStøre: Det borgerlige kaoset er komplett15:34SportThingnes Bø får selskap av tre debutanter i VM i skiskyting15:33PengerKroatisk selskap kjøper Kleven Verft15:10PolitikkListhaugs stikk til farvel: – En dønn upopulær regjering
Populært