Meny

Så Facebook-annonse, kjøpte leilighet for 8 millioner kroner

Ekteparet Ellingsund i Florø endte med å kjøpe byens dyreste bolig fordi de så drømmeboligen på Facebook. Her er utsikten fra den fremtidige stuen. Foto: Mesterhus
Ekteparet Ellingsund i Florø endte med å kjøpe byens dyreste bolig fordi de så drømmeboligen på Facebook. Her er utsikten fra den fremtidige stuen. Foto: Mesterhus

Sosiale medier tar over stadig mer av boligsalget. Kristine og Tor Dolve Ellingsrud i Florø var overhodet ikke på boligjakt, men så dukket drømmeleiligheten opp i Facebook-feeden.

– Vi så ikke for oss å bytte bolig før om fem-seks år. Men da bildene av toppleiligheten dukket opp i Facebook-feeden min, klarte vi ikke motstå fristelsen. Vi tenkte at dette måtte vi bare gjøre, sier Kristine Dolve Ellingsund i en pressemelding fra Mesterhus.

Leiligheten ligger i øverste etasje i Strandgata 58 i Florø og står først ferdig om 12 til 15 måneder. Med en prislapp på nærmere åtte millioner er leiligheten den dyreste som til nå er blitt omsatt i Florø.

– Bildene ga meg en direkte forestilling av hvordan det ville være å bo i den leiligheten, og det virket helt fantastisk. Både min mann Tor og jeg er folk som gjør ting på impuls, så bildene på Facebook var alfa omega, legger hun til.

(Saken fortsetter under)

Kjøkken. Foto: Mesterhus
Kjøkken. Foto: Mesterhus

Boliger selger raskere

Sosiale medier blir et stadig viktigere våpen og spiller en stadig større rolle i boligsalgsprosessen. Både boligbygger Mesterhus og boligselger DNB merker at sosiale medier har hatt en eksplosiv virkning på boligsalg.

Markedsansvarlig i Mesterhus Monica Blom Thorsen. Foto: Mesterhus
Markedsansvarlig i Mesterhus Monica Blom Thorsen. Foto: Mesterhus

– Godt innhold og levende bilder skaper engasjement og inspirasjon. Det er tydelig at mange nordmenn er oppriktig interessert i hus og hjem, og gjerne samler ideer fra Facebook- og instagramsider. Derfor prioriterer vi nå sosiale medier i mye større grad i våre prosjekter som denne leiligheten, sier Monica Blom Thorsen, markedssjef i Mesterhus, i en pressemelding.

Tendensen med kobling mellom sosiale medier og boligsalg blir bekreftet av DNB. Gjennom Smart Solgt, DNBs løsning for målrettet digital annonsering, selges boligen i snitt 11 prosent raskere og får 16 prosent flere på visning.

– Det er viktig å presisere at dette er snitt-tall, hvert boligsalg er unikt – og resultatene man oppnår vil naturligvis variere. Generelt ser vi at boligene presterer bedre gjennom digital annonsering, sier Vidar Korsberg Dalsbø, kommunikasjonsrådgiver i DNB, i en pressemelding.

Les også: Eiendomsmegler må betale millionerstatning etter boligsalg

Et resultat av dine digitale spor

Cecilie Staude er høyskolelektor ved Handelshøyskolen BI og sosiale medier-ekspert. Hun mener sosiale medier endrer virkeligheten til boligselgere.

– Sosiale medier er blitt en stadig viktigere del av den brede befolkningens hverdag. De fleste av oss, både yngre og eldre, har profil i sosiale medier og er innom flere ganger i løpet av dagen. Så i utgangspunktet kan man nå enda bredere ut enn gjennom annonser i mer tradisjonelle medier som papiraviser som tidligere var etablerte arena for boligannonser, sier Staude til ABC Nyheter.

I dag leser vi stadig færre papiraviser og bruker mindre tid på nettbaserte medier. Den naturlige konsekvensen er dermed at sosiale medier blir mer ettertraktet arena.

– Vi opplever at det kommer mer og mer reklame inn i nyhetsfeeden på Facebook og Instagram, som kanskje er de to kanalene der det merkes best. Annonsene som dukker opp er ofte et resultat av din egen atferd på nettet og hvilken modus du befinner deg i, forklarer Staude før hun utdyper:

– Dersom du er på boligjakt og bruker nettet til å orientere deg, etterlater du deg digitale spor hver gang du er innen på en aktuell side. Disse sporene sier noe om at du er i markedet for å kjøpe bolig, hvilket gjør at du vil få mer personifisert eller mer målrettet reklame inn i nyhetsfeeden.

Les også: – Nye strømmålere har avverget flere branner

– Kvinner blir lettere engasjert

Monica Blom Thorsen i Mesterhus forteller at ettersom de treffer den rette målgruppen med sine annonser i sosiale medier, blir ikke innholdet deres oppfattet som uønsket reklame.

– Dette gjelder aller mest kvinner, som utgjør 60 prosent av følgerne våre på Instagram. Vi har klart mest engasjement blant kvinner i alderen 25-54 år, noe som er vanlig når det gjelder inspirasjon rundt hus og interiør, sier hun.

Cecilie Staude er høyskolelektor ved Institutt for markedsføring på BI og sosiale medier-ekspert. Foto: Privat
Cecilie Staude er høyskolelektor ved Institutt for markedsføring på BI og sosiale medier-ekspert. Foto: Privat

Cecilie Staude sier til ABC Nyheter at hun ikke er overrasket over at Mesterhus opplever størst engasjement på sine Instagram-annonser fra kvinner.

– På Instagram er det en overvekt av kvinnelige brukere, og mye tyder på at det er langt lettere å engasjere kvinner enn menn på Instagram. Kvinner engasjerer seg også mye lettere for det som har med hus og hjem å gjøre. Twitter er til sammenlikning mer mannsdominert, der er det en annen brukerkultur og menn er mye mer engasjerte der sammenliknet med Instagram, forteller Staude.

– Vi ser at kvinner kanskje har et langt større ord med i laget når det gjelder beslutninger tilknyttet bolig, mens menn gjerne har siste ord når det kommer til bilkjøp, fortsetter hun.

Les også: Skal du fikse hjemme? Styr unna de vanligste tabbene

– Det er naivt å tro

Alder spiller en rolle når det kommer til annonser i sosiale medier. Staude forteller at den yngre generasjon langt mer positive til at nyhetsfeeden fylles med reklame enn de som tilhører den eldre generasjon.

– Vi husker Facebook som en kanal der man kunne koseprate og mange ønsker seg tilbake til en tid da det var mindre reklame. Men det er naivt å tro at aktører som er blitt så viktige som Facebook kun vil la oss få bruke dem til koseprat. Reklame er en helt naturlig utvikling som vi er nødt til å akseptere.

De yngre opplever ifølge Staude i større grad reklamen som mer relevant enn den man får tilsendt i posten eller ser på TV mellom programmene.

– Man er i stand til å kommunisere et langt mer målrettet budskap i sosiale medier enn hva man kan gjøre i tradisjonelle medier. Et målrettet budskap føles dermed som mer relevant.

Les også: Pensjonsforsker: – Folk mangler selvtillit på pensjon

Umulig å unngå reklame i sosiale medier

Reklamens økende inntog i sosiale medier har ifølge høyskolelektor og sosiale medier-ekspert ved Handelshøyskolen BI, Cecilie Staude, både negative og positive sider.

– På den negative siden kan man si at nyhetsfeeden blir mer og mer kommersiell. Da blir det ikke like interessant å være der. Men det får vi ikke gjort noe med, de ulike kanalene er blitt så store og har opparbeidet seg posisjon som veldig viktige i folks dagligliv. Da ønsker de selvfølgelig å tjene penger på aktiviteten som foregår der. Vi kommer til å se mer og mer kommersielle kanaler, det er en naturlig del av utviklingen. Alternativet er å logge seg av og finne på noe annet, sier hun til ABC Nyheter.

På den positive siden gir sosiale medier ifølge Staude markedsførerne muligheten til å nå bredere ut med sine reklamebudskap.

– Man har også mulighet til i å spisse seg bedre inn mot ønsket målgruppe, hvilket gir markedsførerne mulighet til å få ut budskapet mer effektivt. I tillegg er det jo mye mer kostnadseffektivt å bruke sosiale medier.

Mye av det som handler om reklameannonsering i sosiale medier, er noe som er enkelt for lokale bedrifter å gjøre selv. Tidligere måtte man bruke store ressurser på hjelp utenfra, og så snart man hadde trykket på knappen så rullet toget av gårde med begrenset styringsmulighet.

– I sosiale medier kan du selv styre kampanjen og du kan avbryte den underveis dersom du ikke får den responsen du ønsker deg. Det er i det hele tatt et brukervennlig verktøy som er enkelt å lære seg å bruke, hvilket gjør det lettere å være ditt eget lille mediebyrå til å styre markedsføringen selv. Det er blitt mer fleksibelt og også mer miljøvennlig.

Blitt en «snakkis»

I dag er det fremdeles Finn.no som er den mest etablert arena for kjøp og salg av bolig, mange oppsøker det som foretrukket sted for å finne ut hva som er til salgs. Men det er mye å hente for aktører som klarer å bruke kommersielle kanaler til å nå potensielle kjøpere som kanskje ikke er på jakt nå, men som kan bli det og som foreløpig ikke er på boligjakt på Finn.

Kristine og Tor Dolve Ellingsrud kjøpte leilighet for åtte millioner kroner i dette bygget som ennå ikke er ferdig bygget. Kjøpet er blitt en «snakkis» i byen. Foto: Mesterhus
Kristine og Tor Dolve Ellingsrud kjøpte leilighet for åtte millioner kroner i dette bygget som ennå ikke er ferdig bygget. Kjøpet er blitt en «snakkis» i byen. Foto: Mesterhus

– Via sosiale medier når man en helt annen gruppe enn hva man tradisjonelt har gjort, særlig fordi man når en målgruppe som er interessert i bolig men som ikke er på boligjakt i utgangspunktet, forteller Staude.

Mange av de som opplever at det dukker opp salgsannonse for bolig på Facebook eller Instagram har allerede sett den på Finn og får dermed en påminnelse.

– Samtidig vil den reklamen kanskje være borkastet dersom de som allerede har sett den har bestemt seg for om de skal gå på visning eller ei. Per i dag er det ikke gode nok systemer som snakker sammen slik at man forhindrer at personer som allerede har hentet prospektet slipper å få den aktuelle annonsen inn i nyhetsfeeden sin, forteller sosiale medier-eksperten.

I mellomtiden sitter et ektepar i Florø og gleder seg til å flytte inn i sin nye leilighet. Kjøpet har fått mye oppmerksomhet i byen.

– Det er ekstremt mange som lurer på hvordan prosjektet blir til slutt. Det er rett og slett blitt en «snakkis», sier Kristine Dolve Ellingsund.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
09:45 Omsetningen i De norske Bokklubbene halvert09:39 Kina advarer USA mot å trappe opp i Midtøsten09:07 Maur setter livet på spill for å redde søsken09:06 Bomsjef betalte millionhonorar til eks-kollega uten anbud09:03 Støtten til kirken vil fortsatt avgjøre hva andre trossamfunn får08:30 Raymond Johansen ut mot bompengepartiet08:23 Havprofessor: – Norge er et lyspunkt08:14 Sterke reaksjoner på VAR-avgjørelse08:12 Pakistansk klatrer omkom, italiener skadd i snøskred i Pakistan08:05 Bompengepartiet nesten like stort som Frp i Sandnes07:54 Trump truer med å deportere millioner ulovlige innvandrere07:51 Legeforeningen vil vurdere Abbasi-saken07:43 Raymond Johansen om Folkeaksjonen Nei til mer bompenger: – Et totalt useriøst parti07:35 Miljøbevegelsen varsler kamp mot tysk prøveboring sør for Lofoten07:33 EVRY og Tieto fusjonerer07:22 NRK: Abbasi-søsknene til Norge tirsdag07:20 Tolv døde i jordskjelv i Kina07:11 Offensiv Iversen vil utfordre Klæbo06:56 Alle OL-rivalene til cupspillet i fotball-VM06:41 Fire biler brant på Hovseter i Oslo06:36 Tankesmie ber om tettere samarbeid mellom SV og Rødt06:35 Hjelmseth imponert av innsats og vilje06:30 Ap ønsker ikke å endre asylforliket06:26 Asiatiske børser for det meste opp tirsdag06:05 Retten får se rekonstruksjon i Jemtland-saken05:50 Dette skjer i dag05:42 Geolog med ny befaring etter skred i Tromsdalen05:30 Dette skjedde i natt05:06 HRW: Ber FN etterforske Mursis død05:00 FN: 11 milliarder innbyggere i verden i 210004:54 Norge når ikke opp i kåring av Europas mest innovative regioner04:35 NHO-topp refser pelsdyrvedtak04:06 Tvangslovutvalget legger fram innstilling03:17 Brasiliansk entreprenørkjempe søker konkursbeskyttelse02:19 Swedbank fjerner toppledere i Estland01:57 Mann innrømmer delvis skyld i 15 år gammel voldtektssak01:33 USA vil sende 1.000 flere soldater til Midtøsten01:27 Abbasi-søsknene returneres til Norge01:07 Sør-Korea ble slått på dårlig norsk dag, men Graham Hansen-skade bekymrer00:40 Sjögren: – En styrke å vinne på en dårlig dag00:30 Menn stjal Pride-flagg og kom med homofiendtlige tilrop i Oslo00:09 Optimistisk «Caro» håper å rekke åttedelsfinalen23:33 Skytedrama overskygget Raptors-hyllest i Toronto – to personer såret23:20 DN: Frp godtar at bomløsning trekker ut i tid23:16 Amnesty ber Egypt etterforske Mursis død22:54 Caro ordnet VM-avansement, men måtte ut med skade22:30 Mystisk død: Skutt i brystet – sjanglet rundt i timevis22:08 USA advarer mot å gi etter for Iran21:58 SV-representant politianmelder nynazistgruppe for trusler21:55 Kristoffersen: – Jeg har ikke noe problem med å se folk i øynene21:33 Jordskred stanset rett over bebyggelse i Tromsdalen21:02 To trakk seg da Giske fikk styreverv21:00 Østfoldbanen åpnet for trafikk20:59 Kassi-mareritt da TIL vant på Nadderud20:30 Trump med 160 sekunders selvskryt for fire nye år19:50 Norge klaget USA inn til WTO – men USA blokkerer dommerne19:17 Kallmyr: – Statsråden kan ikke instruere Utlendingsnemnda om å la familien få bli18:35 Regjeringspartiene klubbet ned gratis skolemat18:21 Ekspresident Mursi død etter kollaps i rettsmøte18:09 FNs klimaeksperter hyller skoleelevers klimastreik18:08 Kristoff sjanseløs i spurten i Sveits18:06 Stor undersøkelse: Vy har mer fornøyde kunder enn SJ17:58 Brann ved toglinje i Østfold17:42 – Høyreekstremt motiv bak tysk politikerdrap17:32 Vinstra-saken: – Å drepe virket interessant17:08 Båret bort av politiet: – De fikk fem minutter på seg17:00 Norge inn i ny EU-avtale: – Politikken har vært katastrofalt dårlig16:54 Dansk økokrim har ransaket Nordeas danske hovedkvarter16:44 Hagen tar fri når Stortinget vedtar nye bompengeprosjekter16:40 Tidligere domfelt lærer dømt for vold mot to elever16:38 Drapstiltalt ektemann om aktor: – Respektløs16:18 Iran hevder å ha avslørt amerikansk spionnettverk16:05 Airbnb vokste kraftig i 201816:04 Mann varetektsfengsles etter dødsfall i Trondheim15:53 «Grovt umenneskelig»: Mor fraktet bevisstløs ut av landet14:33 Sylvi Listhaug til Askøy etter drikkevannsskandalen14:15 Ny rapport: Farligere og mer moderne atomvåpen12:27 Vy tapte sju norske tostrekninger til svenskene11:52 Mine fra 2. verdenskrig sprenges i Østersjøen11:38 Mann siktet for uaktsomt drap etter dødsfall i Trondheim11:38 Trump mener jobben bare er halvgjort og vil ha fire år til11:37 Lekkasje i hydrogentank var årsak til eksplosjon i Sandvika11:36 30 drept i selvmordsangrep i Nigeria11:24 Famling i mørket etter forklaring på strømbrudd i Sør-Amerika11:20 Iran: Atomavtalen brytes innen ti dager11:13 Inn i midnattssolas rike10:58 Golfforbundet jubler etter US Open-bragden: – Fryser på ryggen10:43 Equinor fant olje i Norskehavet10:29 Advarte mot Ludvigsen: Ikke la han være alene med beboere10:25 Mattilsynet fant færre brudd på dyrevelferdsloven etter flere tilsyn10:17 Huaweis grunnlegger venter milliardtap10:16 Paraply-aktivist løslatt før tiden – slutter seg til Hongkong-demonstrantene10:06 Tutta hyller Hovland etter US Open-bragden09:43 LSK-profil ute i flere uker09:42 Økt satsing på kvinnene i hoppsporten09:29 Drapstiltalt 17-åring erkjenner ikke straffskyld09:16 Jemtland-saken: Ektemannen erkjenner ikke skyld09:13 Ettåring i Askøy døde av blodforgiftning – hadde to bakterietyper09:11 Veksten i eiendomsskatten stanser opp09:02 Pakistansk aktivist drept
Siste nytt
09:45KulturOmsetningen i De norske Bokklubbene halvert09:39VerdenKina advarer USA mot å trappe opp i Midtøsten09:07VerdenMaur setter livet på spill for å redde søsken09:06MotorBomsjef betalte millionhonorar til eks-kollega uten anbud09:03PolitikkStøtten til kirken vil fortsatt avgjøre hva andre trossamfunn får08:30NorgeRaymond Johansen ut mot bompengepartiet08:23NorgeHavprofessor: – Norge er et lyspunkt08:14SportSterke reaksjoner på VAR-avgjørelse08:12VerdenPakistansk klatrer omkom, italiener skadd i snøskred i Pakistan08:05NorgeBompengepartiet nesten like stort som Frp i Sandnes07:54VerdenTrump truer med å deportere millioner ulovlige innvandrere07:51NorgeLegeforeningen vil vurdere Abbasi-saken07:43PolitikkRaymond Johansen om Folkeaksjonen Nei til mer bompenger: – Et totalt useriøst parti07:35NorgeMiljøbevegelsen varsler kamp mot tysk prøveboring sør for Lofoten07:33NorgeEVRY og Tieto fusjonerer07:22NorgeNRK: Abbasi-søsknene til Norge tirsdag07:20VerdenTolv døde i jordskjelv i Kina07:11SportOffensiv Iversen vil utfordre Klæbo06:56SportAlle OL-rivalene til cupspillet i fotball-VM06:41NorgeFire biler brant på Hovseter i Oslo06:36PolitikkTankesmie ber om tettere samarbeid mellom SV og Rødt06:35SportHjelmseth imponert av innsats og vilje06:30NorgeAp ønsker ikke å endre asylforliket06:26VerdenAsiatiske børser for det meste opp tirsdag06:05NorgeRetten får se rekonstruksjon i Jemtland-saken05:50NorgeDette skjer i dag05:42NorgeGeolog med ny befaring etter skred i Tromsdalen05:30NorgeDette skjedde i natt05:06VerdenHRW: Ber FN etterforske Mursis død05:00VerdenFN: 11 milliarder innbyggere i verden i 210004:54VerdenNorge når ikke opp i kåring av Europas mest innovative regioner04:35NorgeNHO-topp refser pelsdyrvedtak04:06NorgeTvangslovutvalget legger fram innstilling03:17VerdenBrasiliansk entreprenørkjempe søker konkursbeskyttelse02:19VerdenSwedbank fjerner toppledere i Estland01:57NorgeMann innrømmer delvis skyld i 15 år gammel voldtektssak01:33VerdenUSA vil sende 1.000 flere soldater til Midtøsten01:27NorgeAbbasi-søsknene returneres til Norge01:07SportSør-Korea ble slått på dårlig norsk dag, men Graham Hansen-skade bekymrer00:40SportSjögren: – En styrke å vinne på en dårlig dag00:30NorgeMenn stjal Pride-flagg og kom med homofiendtlige tilrop i Oslo00:09SportOptimistisk «Caro» håper å rekke åttedelsfinalen23:33SportSkytedrama overskygget Raptors-hyllest i Toronto – to personer såret23:20NorgeDN: Frp godtar at bomløsning trekker ut i tid23:16VerdenAmnesty ber Egypt etterforske Mursis død22:54SportCaro ordnet VM-avansement, men måtte ut med skade22:30VerdenMystisk død: Skutt i brystet – sjanglet rundt i timevis22:08PolitikkUSA advarer mot å gi etter for Iran21:58PolitikkSV-representant politianmelder nynazistgruppe for trusler21:55SportKristoffersen: – Jeg har ikke noe problem med å se folk i øynene21:33NorgeJordskred stanset rett over bebyggelse i Tromsdalen21:02PolitikkTo trakk seg da Giske fikk styreverv21:00ReisenyheterØstfoldbanen åpnet for trafikk20:59SportKassi-mareritt da TIL vant på Nadderud20:30VerdenTrump med 160 sekunders selvskryt for fire nye år19:50PolitikkNorge klaget USA inn til WTO – men USA blokkerer dommerne19:17NorgeKallmyr: – Statsråden kan ikke instruere Utlendingsnemnda om å la familien få bli18:35NorgeRegjeringspartiene klubbet ned gratis skolemat18:21VerdenEkspresident Mursi død etter kollaps i rettsmøte18:09PolitikkFNs klimaeksperter hyller skoleelevers klimastreik18:08SportKristoff sjanseløs i spurten i Sveits18:06ReisenyheterStor undersøkelse: Vy har mer fornøyde kunder enn SJ17:58ReisenyheterBrann ved toglinje i Østfold17:42Politikk– Høyreekstremt motiv bak tysk politikerdrap17:32NorgeVinstra-saken: – Å drepe virket interessant17:08PolitikkBåret bort av politiet: – De fikk fem minutter på seg17:00PolitikkNorge inn i ny EU-avtale: – Politikken har vært katastrofalt dårlig16:54PengerDansk økokrim har ransaket Nordeas danske hovedkvarter16:44PolitikkHagen tar fri når Stortinget vedtar nye bompengeprosjekter16:40NorgeTidligere domfelt lærer dømt for vold mot to elever16:38NorgeDrapstiltalt ektemann om aktor: – Respektløs16:18PolitikkIran hevder å ha avslørt amerikansk spionnettverk16:05PengerAirbnb vokste kraftig i 201816:04NorgeMann varetektsfengsles etter dødsfall i Trondheim15:53Norge«Grovt umenneskelig»: Mor fraktet bevisstløs ut av landet14:33PolitikkSylvi Listhaug til Askøy etter drikkevannsskandalen14:15VerdenNy rapport: Farligere og mer moderne atomvåpen12:27PengerVy tapte sju norske tostrekninger til svenskene11:52VerdenMine fra 2. verdenskrig sprenges i Østersjøen11:38NorgeMann siktet for uaktsomt drap etter dødsfall i Trondheim11:38VerdenTrump mener jobben bare er halvgjort og vil ha fire år til11:37NorgeLekkasje i hydrogentank var årsak til eksplosjon i Sandvika11:36Verden30 drept i selvmordsangrep i Nigeria11:24VerdenFamling i mørket etter forklaring på strømbrudd i Sør-Amerika11:20VerdenIran: Atomavtalen brytes innen ti dager11:13ReiseInn i midnattssolas rike10:58SportGolfforbundet jubler etter US Open-bragden: – Fryser på ryggen10:43PengerEquinor fant olje i Norskehavet10:29NorgeAdvarte mot Ludvigsen: Ikke la han være alene med beboere10:25NorgeMattilsynet fant færre brudd på dyrevelferdsloven etter flere tilsyn10:17VerdenHuaweis grunnlegger venter milliardtap10:16VerdenParaply-aktivist løslatt før tiden – slutter seg til Hongkong-demonstrantene10:06SportTutta hyller Hovland etter US Open-bragden09:43SportLSK-profil ute i flere uker09:42SportØkt satsing på kvinnene i hoppsporten09:29NorgeDrapstiltalt 17-åring erkjenner ikke straffskyld09:16NorgeJemtland-saken: Ektemannen erkjenner ikke skyld09:13NorgeEttåring i Askøy døde av blodforgiftning – hadde to bakterietyper09:11NorgeVeksten i eiendomsskatten stanser opp09:02VerdenPakistansk aktivist drept
Populært