Så Facebook-annonse, kjøpte leilighet for 8 millioner kroner

Ekteparet Ellingsund i Florø endte med å kjøpe byens dyreste bolig fordi de så drømmeboligen på Facebook. Her er utsikten fra den fremtidige stuen. Foto: Mesterhus
Ekteparet Ellingsund i Florø endte med å kjøpe byens dyreste bolig fordi de så drømmeboligen på Facebook. Her er utsikten fra den fremtidige stuen. Foto: Mesterhus

Sosiale medier tar over stadig mer av boligsalget. Kristine og Tor Dolve Ellingsrud i Florø var overhodet ikke på boligjakt, men så dukket drømmeleiligheten opp i Facebook-feeden.

– Vi så ikke for oss å bytte bolig før om fem-seks år. Men da bildene av toppleiligheten dukket opp i Facebook-feeden min, klarte vi ikke motstå fristelsen. Vi tenkte at dette måtte vi bare gjøre, sier Kristine Dolve Ellingsund i en pressemelding fra Mesterhus.

Leiligheten ligger i øverste etasje i Strandgata 58 i Florø og står først ferdig om 12 til 15 måneder. Med en prislapp på nærmere åtte millioner er leiligheten den dyreste som til nå er blitt omsatt i Florø.

– Bildene ga meg en direkte forestilling av hvordan det ville være å bo i den leiligheten, og det virket helt fantastisk. Både min mann Tor og jeg er folk som gjør ting på impuls, så bildene på Facebook var alfa omega, legger hun til.

(Saken fortsetter under)

Kjøkken. Foto: Mesterhus
Kjøkken. Foto: Mesterhus

Boliger selger raskere

Sosiale medier blir et stadig viktigere våpen og spiller en stadig større rolle i boligsalgsprosessen. Både boligbygger Mesterhus og boligselger DNB merker at sosiale medier har hatt en eksplosiv virkning på boligsalg.

Markedsansvarlig i Mesterhus Monica Blom Thorsen. Foto: Mesterhus
Markedsansvarlig i Mesterhus Monica Blom Thorsen. Foto: Mesterhus

– Godt innhold og levende bilder skaper engasjement og inspirasjon. Det er tydelig at mange nordmenn er oppriktig interessert i hus og hjem, og gjerne samler ideer fra Facebook- og instagramsider. Derfor prioriterer vi nå sosiale medier i mye større grad i våre prosjekter som denne leiligheten, sier Monica Blom Thorsen, markedssjef i Mesterhus, i en pressemelding.

Tendensen med kobling mellom sosiale medier og boligsalg blir bekreftet av DNB. Gjennom Smart Solgt, DNBs løsning for målrettet digital annonsering, selges boligen i snitt 11 prosent raskere og får 16 prosent flere på visning.

– Det er viktig å presisere at dette er snitt-tall, hvert boligsalg er unikt – og resultatene man oppnår vil naturligvis variere. Generelt ser vi at boligene presterer bedre gjennom digital annonsering, sier Vidar Korsberg Dalsbø, kommunikasjonsrådgiver i DNB, i en pressemelding.

Les også: Eiendomsmegler må betale millionerstatning etter boligsalg

Et resultat av dine digitale spor

Cecilie Staude er høyskolelektor ved Handelshøyskolen BI og sosiale medier-ekspert. Hun mener sosiale medier endrer virkeligheten til boligselgere.

– Sosiale medier er blitt en stadig viktigere del av den brede befolkningens hverdag. De fleste av oss, både yngre og eldre, har profil i sosiale medier og er innom flere ganger i løpet av dagen. Så i utgangspunktet kan man nå enda bredere ut enn gjennom annonser i mer tradisjonelle medier som papiraviser som tidligere var etablerte arena for boligannonser, sier Staude til ABC Nyheter.

I dag leser vi stadig færre papiraviser og bruker mindre tid på nettbaserte medier. Den naturlige konsekvensen er dermed at sosiale medier blir mer ettertraktet arena.

– Vi opplever at det kommer mer og mer reklame inn i nyhetsfeeden på Facebook og Instagram, som kanskje er de to kanalene der det merkes best. Annonsene som dukker opp er ofte et resultat av din egen atferd på nettet og hvilken modus du befinner deg i, forklarer Staude før hun utdyper:

– Dersom du er på boligjakt og bruker nettet til å orientere deg, etterlater du deg digitale spor hver gang du er innen på en aktuell side. Disse sporene sier noe om at du er i markedet for å kjøpe bolig, hvilket gjør at du vil få mer personifisert eller mer målrettet reklame inn i nyhetsfeeden.

Les også: – Nye strømmålere har avverget flere branner

– Kvinner blir lettere engasjert

Monica Blom Thorsen i Mesterhus forteller at ettersom de treffer den rette målgruppen med sine annonser i sosiale medier, blir ikke innholdet deres oppfattet som uønsket reklame.

– Dette gjelder aller mest kvinner, som utgjør 60 prosent av følgerne våre på Instagram. Vi har klart mest engasjement blant kvinner i alderen 25-54 år, noe som er vanlig når det gjelder inspirasjon rundt hus og interiør, sier hun.

Cecilie Staude er høyskolelektor ved Institutt for markedsføring på BI og sosiale medier-ekspert. Foto: Privat
Cecilie Staude er høyskolelektor ved Institutt for markedsføring på BI og sosiale medier-ekspert. Foto: Privat

Cecilie Staude sier til ABC Nyheter at hun ikke er overrasket over at Mesterhus opplever størst engasjement på sine Instagram-annonser fra kvinner.

– På Instagram er det en overvekt av kvinnelige brukere, og mye tyder på at det er langt lettere å engasjere kvinner enn menn på Instagram. Kvinner engasjerer seg også mye lettere for det som har med hus og hjem å gjøre. Twitter er til sammenlikning mer mannsdominert, der er det en annen brukerkultur og menn er mye mer engasjerte der sammenliknet med Instagram, forteller Staude.

– Vi ser at kvinner kanskje har et langt større ord med i laget når det gjelder beslutninger tilknyttet bolig, mens menn gjerne har siste ord når det kommer til bilkjøp, fortsetter hun.

Les også: Skal du fikse hjemme? Styr unna de vanligste tabbene

– Det er naivt å tro

Alder spiller en rolle når det kommer til annonser i sosiale medier. Staude forteller at den yngre generasjon langt mer positive til at nyhetsfeeden fylles med reklame enn de som tilhører den eldre generasjon.

– Vi husker Facebook som en kanal der man kunne koseprate og mange ønsker seg tilbake til en tid da det var mindre reklame. Men det er naivt å tro at aktører som er blitt så viktige som Facebook kun vil la oss få bruke dem til koseprat. Reklame er en helt naturlig utvikling som vi er nødt til å akseptere.

De yngre opplever ifølge Staude i større grad reklamen som mer relevant enn den man får tilsendt i posten eller ser på TV mellom programmene.

– Man er i stand til å kommunisere et langt mer målrettet budskap i sosiale medier enn hva man kan gjøre i tradisjonelle medier. Et målrettet budskap føles dermed som mer relevant.

Les også: Pensjonsforsker: – Folk mangler selvtillit på pensjon

Umulig å unngå reklame i sosiale medier

Reklamens økende inntog i sosiale medier har ifølge høyskolelektor og sosiale medier-ekspert ved Handelshøyskolen BI, Cecilie Staude, både negative og positive sider.

– På den negative siden kan man si at nyhetsfeeden blir mer og mer kommersiell. Da blir det ikke like interessant å være der. Men det får vi ikke gjort noe med, de ulike kanalene er blitt så store og har opparbeidet seg posisjon som veldig viktige i folks dagligliv. Da ønsker de selvfølgelig å tjene penger på aktiviteten som foregår der. Vi kommer til å se mer og mer kommersielle kanaler, det er en naturlig del av utviklingen. Alternativet er å logge seg av og finne på noe annet, sier hun til ABC Nyheter.

På den positive siden gir sosiale medier ifølge Staude markedsførerne muligheten til å nå bredere ut med sine reklamebudskap.

– Man har også mulighet til i å spisse seg bedre inn mot ønsket målgruppe, hvilket gir markedsførerne mulighet til å få ut budskapet mer effektivt. I tillegg er det jo mye mer kostnadseffektivt å bruke sosiale medier.

Mye av det som handler om reklameannonsering i sosiale medier, er noe som er enkelt for lokale bedrifter å gjøre selv. Tidligere måtte man bruke store ressurser på hjelp utenfra, og så snart man hadde trykket på knappen så rullet toget av gårde med begrenset styringsmulighet.

– I sosiale medier kan du selv styre kampanjen og du kan avbryte den underveis dersom du ikke får den responsen du ønsker deg. Det er i det hele tatt et brukervennlig verktøy som er enkelt å lære seg å bruke, hvilket gjør det lettere å være ditt eget lille mediebyrå til å styre markedsføringen selv. Det er blitt mer fleksibelt og også mer miljøvennlig.

Blitt en «snakkis»

I dag er det fremdeles Finn.no som er den mest etablert arena for kjøp og salg av bolig, mange oppsøker det som foretrukket sted for å finne ut hva som er til salgs. Men det er mye å hente for aktører som klarer å bruke kommersielle kanaler til å nå potensielle kjøpere som kanskje ikke er på jakt nå, men som kan bli det og som foreløpig ikke er på boligjakt på Finn.

Kristine og Tor Dolve Ellingsrud kjøpte leilighet for åtte millioner kroner i dette bygget som ennå ikke er ferdig bygget. Kjøpet er blitt en «snakkis» i byen. Foto: Mesterhus
Kristine og Tor Dolve Ellingsrud kjøpte leilighet for åtte millioner kroner i dette bygget som ennå ikke er ferdig bygget. Kjøpet er blitt en «snakkis» i byen. Foto: Mesterhus

– Via sosiale medier når man en helt annen gruppe enn hva man tradisjonelt har gjort, særlig fordi man når en målgruppe som er interessert i bolig men som ikke er på boligjakt i utgangspunktet, forteller Staude.

Mange av de som opplever at det dukker opp salgsannonse for bolig på Facebook eller Instagram har allerede sett den på Finn og får dermed en påminnelse.

– Samtidig vil den reklamen kanskje være borkastet dersom de som allerede har sett den har bestemt seg for om de skal gå på visning eller ei. Per i dag er det ikke gode nok systemer som snakker sammen slik at man forhindrer at personer som allerede har hentet prospektet slipper å få den aktuelle annonsen inn i nyhetsfeeden sin, forteller sosiale medier-eksperten.

I mellomtiden sitter et ektepar i Florø og gleder seg til å flytte inn i sin nye leilighet. Kjøpet har fått mye oppmerksomhet i byen.

– Det er ekstremt mange som lurer på hvordan prosjektet blir til slutt. Det er rett og slett blitt en «snakkis», sier Kristine Dolve Ellingsund.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
07:31 Opptøyene i Chile har krevd liv07:00 Hovland klatrer på resultatlista i Sør-Korea06:59 Bjørn Eidsvåg mener NRK P1 utelater artister over 50 år06:36 Opposisjonen kaller Johnsons manglende underskrift for umoden06:00 Dette skjer i dag05:51 EU-ambassadører møtes for å diskutere brexitutsettelse05:37 Mann alvorlig skadd i trafikkulykke i Bærum05:30 Dette skjedde i natt05:10 Amerikanske styrker i Syria sendes til Irak05:08 Mann angrepet av ungdomsgjeng i heis i Oslo04:47 OECD: Norge svak på bistand til likestilling04:17 Motvillig Johnson har bedt EU om brexit-utsettelse04:04 Trump dropper å holde G7-møtet på sin private golfklubb03:44 Mann utsatt for uprovosert vold fra ungdomsgjeng i Oslo03:18 Parti trekker seg fra Libanons regjering03:04 Murray til sin første ATP-finale på to år02:14 Masseslagsmål i Oslo01:40 15-åring ranet og utsatt for vold i Oslo01:19 Albaner tiltalt for 56 innbrudd på Østlandet00:47 Mann pågrepet for voldtekt i Østfold23:45 Fire menn tatt med 150 kilo hasj på fergekai i Os23:04 Stjernetrioen sendte Barcelona på tabelltopp – smell for Real Madrid22:49 Vålerenga-krisen fortsetter: – Jeg skjønner ikke hva vi driver med22:43 Erna Solberg på todagersbesøk i Jordan22:40 Ronaldo-scoring da Juventus vant sin femte strake22:39 Norske skoleelever får millionstøtte til konsentrasjonsleirturer22:21 Erna Solberg på todagersbesøk i Jordan21:45 Titalls tusen i ny protest i Libanon21:21 VG: Fylkeslag vil ha Raja som Venstre-leder21:20 Tusk: – Venter på brevet21:08 Quisling ønsket jødene reiste til en egen øy21:05 Carlsen med remis mot Caruana på Isle of Man20:40 Manchester City tilbake på vinnersporet20:24 80.000 kjører med sommerdekk om vinteren20:04 Soldater patruljerer i Santiagos gater19:59 Tredje strake uten seier for Rosenborg19:38 Nytt fjernstyrt tårnsenter i Bodø testet for første gang19:14 Mener klimakonsekvensene er uunngåelig: – Det er ikke rakettforskning19:10 Ny Sørloth-scoring i Tyrkia19:04 Brann i enebolig i Klepp18:41 KrFU vil tillate lærere å bruke nikab18:39 Erdogan truer med å «knuse hoder»18:26 Elyounoussi scoret sine første ligamål for Celtic18:26 Tottenham rotet bort poeng hjemme mot tabelljumboen18:02 Frankrike: Ingen har fordel av ny brexit-utsettelse18:01 FN-ekspert: – Norges lov om vergemål er utdatert17:35 NHO: Svært beklagelig at det ikke ble noen avklaring rundt brexit16:54 Syriske kurdere sier kampen mot IS er gjenopptatt16:20 Amerikanske demokrater vil ha norske nynazister på terrorliste15:15 Barcelonas borgermester maner til ro14:21 Gutt siktet for Dagbladet-hacking14:17 Jakob Ingebrigtsen satte ny norgesrekord14:03 Innbruddstyv med eget knep herjet i Norge i 19 dager – nå er han tatt13:31 Kampene fortsetter nordøst i Syria13:09 Mange omkom da demning brøt sammen i Russland13:07 Helseminister Høie kraftig ut mot homohets12:54 Fem barn involvert i frontkollisjon i Tromsø12:17 Redningsaksjon i Kragerø avsluttet uten funn11:49 NRK: Over 9.000 brudd på arbeidsmiljøloven i helseetaten i Oslo de fire siste årene11:46 Hva er det med diktatorer og hester?11:01 Politiet advarer mot utpressingsmail10:02 Bevegelser i jordskjelvforkastning i California skaper bekymring09:52 USA skjerper sanksjonene mot Cuba09:45 Edel-Marie Haukland valgt til leder i KrFU09:34 Europris tilbakekaller tyggebein til hund etter plastfunn08:22 LO slår alarm: Piloter jobber halve døgnet08:02 Solberg: Oslo-regionen er overrepresentert i offentlige utvalg og styrer08:02 Broren til Honduras' president dømt for narkotikasmugling08:00 Tarik i intens svensk gullkamp: – Det er helt åpent07:53 Politiet søker etter tre personer etter voldshendelse på Ammerud07:31 Mange omkom da demning brøt sammen i Russland07:20 Trump håper å få i havn handelsavtale med Kina i november07:05 Rapport: Sivilforsvaret vil ikke kunne gjennomføre evakuering ved krig06:35 Unntakstilstand i Santiago etter voldsomme demonstrasjoner06:13 Nytt Brexit-nederlag for Johnson06:07 Dette skjer i dag05:40 Kvinne slått og ranet i Oslo05:30 Dette skjedde i natt04:40 Arbeidstilsynet skal møte Espresso House04:14 Fellesforbundet vil trekke støtten til Tankesmien Agenda03:29 Politiet: Mye uprovosert vold i Oslo03:15 Demokratene vil stoppe Trumps G7-planer på privat golfklubb03:11 Mann til sykehus etter voldshendelse i Eidsvoll02:43 Biden gjør byks på måling02:11 Perry vil ikke overlevere dokumenter i riksrettssaken01:53 Vestland må kutte en halv milliard01:38 Fire menn skadd i trafikkulykke i Bergen01:29 Opptøyer i Libanon: Utløst av forslag om daglig avgift på 1,8 kroner00:30 FN fordømmer angrep under fredagsbønn i Afghanistan00:29 Flere kommuner kan ha valgt ordfører på feil vis00:03 Trump har nominert ny energiminister22:28 Flere kommuner kan ha valgt ordfører på feil vis21:47 Kina kritiserer Venstre-topp for å ha nominert Hongkong-demonstranter til fredsprisen21:45 Kvinne dømt for drapsforsøk på datterens kjæreste21:42 Ny avtale med EU gjør det lettere å utlevere norske forbrytere20:41 Dokument antyder at Boeing-pilot oppdaget Max-problemer i 201620:39 Bulgarias trener gir seg etter rasismeskandalen20:38 Macron langer ut mot NATOs håndtering av Tyrkias militæroffensiv20:36 Mann i 20-årene fengslet etter funn av overgrepsmateriale19:44 Flesket til mot rødgrønne: «Vil helst bo i huler, spise gress og slutte med sex»
Siste nytt
07:31VerdenOpptøyene i Chile har krevd liv07:00SportHovland klatrer på resultatlista i Sør-Korea06:59NorgeBjørn Eidsvåg mener NRK P1 utelater artister over 50 år06:36VerdenOpposisjonen kaller Johnsons manglende underskrift for umoden06:00NorgeDette skjer i dag05:51VerdenEU-ambassadører møtes for å diskutere brexitutsettelse05:37NorgeMann alvorlig skadd i trafikkulykke i Bærum05:30NorgeDette skjedde i natt05:10VerdenAmerikanske styrker i Syria sendes til Irak05:08NorgeMann angrepet av ungdomsgjeng i heis i Oslo04:47NorgeOECD: Norge svak på bistand til likestilling04:17VerdenMotvillig Johnson har bedt EU om brexit-utsettelse04:04VerdenTrump dropper å holde G7-møtet på sin private golfklubb03:44NorgeMann utsatt for uprovosert vold fra ungdomsgjeng i Oslo03:18VerdenParti trekker seg fra Libanons regjering03:04SportMurray til sin første ATP-finale på to år02:14NorgeMasseslagsmål i Oslo01:40Norge15-åring ranet og utsatt for vold i Oslo01:19NorgeAlbaner tiltalt for 56 innbrudd på Østlandet00:47NorgeMann pågrepet for voldtekt i Østfold23:45NorgeFire menn tatt med 150 kilo hasj på fergekai i Os23:04SportStjernetrioen sendte Barcelona på tabelltopp – smell for Real Madrid22:49SportVålerenga-krisen fortsetter: – Jeg skjønner ikke hva vi driver med22:43VerdenErna Solberg på todagersbesøk i Jordan22:40SportRonaldo-scoring da Juventus vant sin femte strake22:39NorgeNorske skoleelever får millionstøtte til konsentrasjonsleirturer22:21PolitikkErna Solberg på todagersbesøk i Jordan21:45VerdenTitalls tusen i ny protest i Libanon21:21NorgeVG: Fylkeslag vil ha Raja som Venstre-leder21:20VerdenTusk: – Venter på brevet21:08NorgeQuisling ønsket jødene reiste til en egen øy21:05SportCarlsen med remis mot Caruana på Isle of Man20:40SportManchester City tilbake på vinnersporet20:24Motor80.000 kjører med sommerdekk om vinteren20:04VerdenSoldater patruljerer i Santiagos gater19:59SportTredje strake uten seier for Rosenborg19:38ReiseNytt fjernstyrt tårnsenter i Bodø testet for første gang19:14Helse og livsstilMener klimakonsekvensene er uunngåelig: – Det er ikke rakettforskning19:10SportNy Sørloth-scoring i Tyrkia19:04NorgeBrann i enebolig i Klepp18:41PolitikkKrFU vil tillate lærere å bruke nikab18:39VerdenErdogan truer med å «knuse hoder»18:26SportElyounoussi scoret sine første ligamål for Celtic18:26SportTottenham rotet bort poeng hjemme mot tabelljumboen18:02PengerFrankrike: Ingen har fordel av ny brexit-utsettelse18:01PengerFN-ekspert: – Norges lov om vergemål er utdatert17:35PengerNHO: Svært beklagelig at det ikke ble noen avklaring rundt brexit16:54VerdenSyriske kurdere sier kampen mot IS er gjenopptatt16:20NorgeAmerikanske demokrater vil ha norske nynazister på terrorliste15:15VerdenBarcelonas borgermester maner til ro14:21NorgeGutt siktet for Dagbladet-hacking14:17SportJakob Ingebrigtsen satte ny norgesrekord14:03NorgeInnbruddstyv med eget knep herjet i Norge i 19 dager – nå er han tatt13:31VerdenKampene fortsetter nordøst i Syria13:09VerdenMange omkom da demning brøt sammen i Russland13:07NorgeHelseminister Høie kraftig ut mot homohets12:54NorgeFem barn involvert i frontkollisjon i Tromsø12:17NorgeRedningsaksjon i Kragerø avsluttet uten funn11:49NorgeNRK: Over 9.000 brudd på arbeidsmiljøloven i helseetaten i Oslo de fire siste årene11:46PolitikkHva er det med diktatorer og hester?11:01NorgePolitiet advarer mot utpressingsmail10:02VerdenBevegelser i jordskjelvforkastning i California skaper bekymring09:52VerdenUSA skjerper sanksjonene mot Cuba09:45PolitikkEdel-Marie Haukland valgt til leder i KrFU09:34NorgeEuropris tilbakekaller tyggebein til hund etter plastfunn08:22NorgeLO slår alarm: Piloter jobber halve døgnet08:02NorgeSolberg: Oslo-regionen er overrepresentert i offentlige utvalg og styrer08:02VerdenBroren til Honduras' president dømt for narkotikasmugling08:00SportTarik i intens svensk gullkamp: – Det er helt åpent07:53NorgePolitiet søker etter tre personer etter voldshendelse på Ammerud07:31VerdenMange omkom da demning brøt sammen i Russland07:20VerdenTrump håper å få i havn handelsavtale med Kina i november07:05NorgeRapport: Sivilforsvaret vil ikke kunne gjennomføre evakuering ved krig06:35VerdenUnntakstilstand i Santiago etter voldsomme demonstrasjoner06:13VerdenNytt Brexit-nederlag for Johnson06:07NorgeDette skjer i dag05:40NorgeKvinne slått og ranet i Oslo05:30NorgeDette skjedde i natt04:40NorgeArbeidstilsynet skal møte Espresso House04:14NorgeFellesforbundet vil trekke støtten til Tankesmien Agenda03:29NorgePolitiet: Mye uprovosert vold i Oslo03:15VerdenDemokratene vil stoppe Trumps G7-planer på privat golfklubb03:11NorgeMann til sykehus etter voldshendelse i Eidsvoll02:43VerdenBiden gjør byks på måling02:11VerdenPerry vil ikke overlevere dokumenter i riksrettssaken01:53NorgeVestland må kutte en halv milliard01:38NorgeFire menn skadd i trafikkulykke i Bergen01:29VerdenOpptøyer i Libanon: Utløst av forslag om daglig avgift på 1,8 kroner00:30VerdenFN fordømmer angrep under fredagsbønn i Afghanistan00:29NorgeFlere kommuner kan ha valgt ordfører på feil vis00:03VerdenTrump har nominert ny energiminister22:28PolitikkFlere kommuner kan ha valgt ordfører på feil vis21:47PolitikkKina kritiserer Venstre-topp for å ha nominert Hongkong-demonstranter til fredsprisen21:45NorgeKvinne dømt for drapsforsøk på datterens kjæreste21:42PolitikkNy avtale med EU gjør det lettere å utlevere norske forbrytere20:41VerdenDokument antyder at Boeing-pilot oppdaget Max-problemer i 201620:39SportBulgarias trener gir seg etter rasismeskandalen20:38VerdenMacron langer ut mot NATOs håndtering av Tyrkias militæroffensiv20:36NorgeMann i 20-årene fengslet etter funn av overgrepsmateriale19:44MotorFlesket til mot rødgrønne: «Vil helst bo i huler, spise gress og slutte med sex»
Populært