Meny

Så Facebook-annonse, kjøpte leilighet for 8 millioner kroner

Ekteparet Ellingsund i Florø endte med å kjøpe byens dyreste bolig fordi de så drømmeboligen på Facebook. Her er utsikten fra den fremtidige stuen. Foto: Mesterhus

Sosiale medier tar over stadig mer av boligsalget. Kristine og Tor Dolve Ellingsrud i Florø var overhodet ikke på boligjakt, men så dukket drømmeleiligheten opp i Facebook-feeden.

– Vi så ikke for oss å bytte bolig før om fem-seks år. Men da bildene av toppleiligheten dukket opp i Facebook-feeden min, klarte vi ikke motstå fristelsen. Vi tenkte at dette måtte vi bare gjøre, sier Kristine Dolve Ellingsund i en pressemelding fra Mesterhus.

Leiligheten ligger i øverste etasje i Strandgata 58 i Florø og står først ferdig om 12 til 15 måneder. Med en prislapp på nærmere åtte millioner er leiligheten den dyreste som til nå er blitt omsatt i Florø.

– Bildene ga meg en direkte forestilling av hvordan det ville være å bo i den leiligheten, og det virket helt fantastisk. Både min mann Tor og jeg er folk som gjør ting på impuls, så bildene på Facebook var alfa omega, legger hun til.

(Saken fortsetter under)

Kjøkken. Foto: Mesterhus

Boliger selger raskere

Sosiale medier blir et stadig viktigere våpen og spiller en stadig større rolle i boligsalgsprosessen. Både boligbygger Mesterhus og boligselger DNB merker at sosiale medier har hatt en eksplosiv virkning på boligsalg.

Markedsansvarlig i Mesterhus Monica Blom Thorsen. Foto: Mesterhus

– Godt innhold og levende bilder skaper engasjement og inspirasjon. Det er tydelig at mange nordmenn er oppriktig interessert i hus og hjem, og gjerne samler ideer fra Facebook- og instagramsider. Derfor prioriterer vi nå sosiale medier i mye større grad i våre prosjekter som denne leiligheten, sier Monica Blom Thorsen, markedssjef i Mesterhus, i en pressemelding.

Tendensen med kobling mellom sosiale medier og boligsalg blir bekreftet av DNB. Gjennom Smart Solgt, DNBs løsning for målrettet digital annonsering, selges boligen i snitt 11 prosent raskere og får 16 prosent flere på visning.

– Det er viktig å presisere at dette er snitt-tall, hvert boligsalg er unikt – og resultatene man oppnår vil naturligvis variere. Generelt ser vi at boligene presterer bedre gjennom digital annonsering, sier Vidar Korsberg Dalsbø, kommunikasjonsrådgiver i DNB, i en pressemelding.

Les også: Eiendomsmegler må betale millionerstatning etter boligsalg

Et resultat av dine digitale spor

Cecilie Staude er høyskolelektor ved Handelshøyskolen BI og sosiale medier-ekspert. Hun mener sosiale medier endrer virkeligheten til boligselgere.

– Sosiale medier er blitt en stadig viktigere del av den brede befolkningens hverdag. De fleste av oss, både yngre og eldre, har profil i sosiale medier og er innom flere ganger i løpet av dagen. Så i utgangspunktet kan man nå enda bredere ut enn gjennom annonser i mer tradisjonelle medier som papiraviser som tidligere var etablerte arena for boligannonser, sier Staude til ABC Nyheter.

I dag leser vi stadig færre papiraviser og bruker mindre tid på nettbaserte medier. Den naturlige konsekvensen er dermed at sosiale medier blir mer ettertraktet arena.

– Vi opplever at det kommer mer og mer reklame inn i nyhetsfeeden på Facebook og Instagram, som kanskje er de to kanalene der det merkes best. Annonsene som dukker opp er ofte et resultat av din egen atferd på nettet og hvilken modus du befinner deg i, forklarer Staude før hun utdyper:

– Dersom du er på boligjakt og bruker nettet til å orientere deg, etterlater du deg digitale spor hver gang du er innen på en aktuell side. Disse sporene sier noe om at du er i markedet for å kjøpe bolig, hvilket gjør at du vil få mer personifisert eller mer målrettet reklame inn i nyhetsfeeden.

Les også: – Nye strømmålere har avverget flere branner

– Kvinner blir lettere engasjert

Monica Blom Thorsen i Mesterhus forteller at ettersom de treffer den rette målgruppen med sine annonser i sosiale medier, blir ikke innholdet deres oppfattet som uønsket reklame.

– Dette gjelder aller mest kvinner, som utgjør 60 prosent av følgerne våre på Instagram. Vi har klart mest engasjement blant kvinner i alderen 25-54 år, noe som er vanlig når det gjelder inspirasjon rundt hus og interiør, sier hun.

Cecilie Staude er høyskolelektor ved Institutt for markedsføring på BI og sosiale medier-ekspert. Foto: Privat

Cecilie Staude sier til ABC Nyheter at hun ikke er overrasket over at Mesterhus opplever størst engasjement på sine Instagram-annonser fra kvinner.

– På Instagram er det en overvekt av kvinnelige brukere, og mye tyder på at det er langt lettere å engasjere kvinner enn menn på Instagram. Kvinner engasjerer seg også mye lettere for det som har med hus og hjem å gjøre. Twitter er til sammenlikning mer mannsdominert, der er det en annen brukerkultur og menn er mye mer engasjerte der sammenliknet med Instagram, forteller Staude.

– Vi ser at kvinner kanskje har et langt større ord med i laget når det gjelder beslutninger tilknyttet bolig, mens menn gjerne har siste ord når det kommer til bilkjøp, fortsetter hun.

Les også: Skal du fikse hjemme? Styr unna de vanligste tabbene

– Det er naivt å tro

Alder spiller en rolle når det kommer til annonser i sosiale medier. Staude forteller at den yngre generasjon langt mer positive til at nyhetsfeeden fylles med reklame enn de som tilhører den eldre generasjon.

– Vi husker Facebook som en kanal der man kunne koseprate og mange ønsker seg tilbake til en tid da det var mindre reklame. Men det er naivt å tro at aktører som er blitt så viktige som Facebook kun vil la oss få bruke dem til koseprat. Reklame er en helt naturlig utvikling som vi er nødt til å akseptere.

De yngre opplever ifølge Staude i større grad reklamen som mer relevant enn den man får tilsendt i posten eller ser på TV mellom programmene.

– Man er i stand til å kommunisere et langt mer målrettet budskap i sosiale medier enn hva man kan gjøre i tradisjonelle medier. Et målrettet budskap føles dermed som mer relevant.

Les også: Pensjonsforsker: – Folk mangler selvtillit på pensjon

Umulig å unngå reklame i sosiale medier

Reklamens økende inntog i sosiale medier har ifølge høyskolelektor og sosiale medier-ekspert ved Handelshøyskolen BI, Cecilie Staude, både negative og positive sider.

– På den negative siden kan man si at nyhetsfeeden blir mer og mer kommersiell. Da blir det ikke like interessant å være der. Men det får vi ikke gjort noe med, de ulike kanalene er blitt så store og har opparbeidet seg posisjon som veldig viktige i folks dagligliv. Da ønsker de selvfølgelig å tjene penger på aktiviteten som foregår der. Vi kommer til å se mer og mer kommersielle kanaler, det er en naturlig del av utviklingen. Alternativet er å logge seg av og finne på noe annet, sier hun til ABC Nyheter.

På den positive siden gir sosiale medier ifølge Staude markedsførerne muligheten til å nå bredere ut med sine reklamebudskap.

– Man har også mulighet til i å spisse seg bedre inn mot ønsket målgruppe, hvilket gir markedsførerne mulighet til å få ut budskapet mer effektivt. I tillegg er det jo mye mer kostnadseffektivt å bruke sosiale medier.

Mye av det som handler om reklameannonsering i sosiale medier, er noe som er enkelt for lokale bedrifter å gjøre selv. Tidligere måtte man bruke store ressurser på hjelp utenfra, og så snart man hadde trykket på knappen så rullet toget av gårde med begrenset styringsmulighet.

– I sosiale medier kan du selv styre kampanjen og du kan avbryte den underveis dersom du ikke får den responsen du ønsker deg. Det er i det hele tatt et brukervennlig verktøy som er enkelt å lære seg å bruke, hvilket gjør det lettere å være ditt eget lille mediebyrå til å styre markedsføringen selv. Det er blitt mer fleksibelt og også mer miljøvennlig.

Blitt en «snakkis»

I dag er det fremdeles Finn.no som er den mest etablert arena for kjøp og salg av bolig, mange oppsøker det som foretrukket sted for å finne ut hva som er til salgs. Men det er mye å hente for aktører som klarer å bruke kommersielle kanaler til å nå potensielle kjøpere som kanskje ikke er på jakt nå, men som kan bli det og som foreløpig ikke er på boligjakt på Finn.

Kristine og Tor Dolve Ellingsrud kjøpte leilighet for åtte millioner kroner i dette bygget som ennå ikke er ferdig bygget. Kjøpet er blitt en «snakkis» i byen. Foto: Mesterhus

– Via sosiale medier når man en helt annen gruppe enn hva man tradisjonelt har gjort, særlig fordi man når en målgruppe som er interessert i bolig men som ikke er på boligjakt i utgangspunktet, forteller Staude.

Mange av de som opplever at det dukker opp salgsannonse for bolig på Facebook eller Instagram har allerede sett den på Finn og får dermed en påminnelse.

– Samtidig vil den reklamen kanskje være borkastet dersom de som allerede har sett den har bestemt seg for om de skal gå på visning eller ei. Per i dag er det ikke gode nok systemer som snakker sammen slik at man forhindrer at personer som allerede har hentet prospektet slipper å få den aktuelle annonsen inn i nyhetsfeeden sin, forteller sosiale medier-eksperten.

I mellomtiden sitter et ektepar i Florø og gleder seg til å flytte inn i sin nye leilighet. Kjøpet har fått mye oppmerksomhet i byen.

– Det er ekstremt mange som lurer på hvordan prosjektet blir til slutt. Det er rett og slett blitt en «snakkis», sier Kristine Dolve Ellingsund.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
06:47 Maktkamp og hestehandel venter i Thailand06:43 Ingen skadd i boligbrann i Haugesund06:30 Kamp til døra om å bli SV-nestleder05:55 Nye luft- og rakettangrep mot Gaza og det sørlige Israel05:53 Flere veier stengt etter uvær05:50 Dette skjer i dag05:35 Nye omfattende strømbrudd i Venezuela05:33 Det offentlige betaler for redningsaksjon rundt cruiseskipet05:30 Dette skjedde i natt04:50 Australia vil fengsle journalister for brudd på publiseringsforbud04:27 Ny AFP-ordning kan ramme unge arbeidstakere04:15 Pentagon setter av en milliard dollar til grensemur04:06 Bolsonaro vil feire Brasils militærdiktatur03:22 Hovedredningssentralene advarer mot svekket redningskapasitet02:52 Fortsatt dragkamp om Muellers rapport02:30 Tidenes laveste seertall for Skavlan01:58 Frp-politiker anmeldt for underslag – sier opp stortingsjobb01:55 Mexico krever unnskyldning for overgrep i kolonitiden01:44 Brann ved resirkuleringsanlegg i Kristiansund slukket01:27 Franske muslimer til sak mot Facebook og Google for terrorvideo01:11 Underhuset tar mer kontroll over brexitprosessen01:01 Borgerlig samarbeid for Ap i hver tredje kommune00:15 Rekordmange medlemmer i SV23:49 Erdogan: Hagia Sofia kan bli moské23:16 Valutakurser 25.03 (22.03)22:47 Brasils ekspresident Temer blir løslatt22:43 Frp-politiker anmeldt for underslag – sier opp stortingsjobb22:38 Barkley-dobbel da England snudde mot Montenegro22:23 Røymark avgjorde for VIF21:48 Vegvesenet avslørte lastebilsjåfører med to jobber og sjåførkort21:45 Xi og Macron holdt toppmøte i Paris21:37 Nytt omfattende strømbrudd i Venezuela21:30 Måren gikk i fella i Østfold – kort tid etter kom ulven21:06 Norsk politi bidro i aksjon som felte polsk narkoliga21:00 Hammer gir seg som landslagstrener20:59 Forventer at Viking Sky er tilbake i drift tidlig april20:42 Apple lanserer kredittkort og Netflix-konkurrent20:07 Torkil Vederhus blir ny partisekretær for MDG20:05 Utskjelte Lindelöf ble pappa19:37 Tidligere Stormy Daniels-advokat siktet for utpressingsforsøk mot Nike19:31 NRK: Solberg blir svensk landslagssjef19:22 Fylkesnes: – Senterpartiets distrikspolitikk kan da ikke stoppe på kaikanten!19:20 Trump hardt ut mot dem som sørget for Mueller-rapporten18:48 Ankerkjettingen på Viking Sky måtte kappes18:44 Neymars far og agent lo av Real Madrid-ryktene17:57 Regjeringen lanserer ny handlingsplan mot voldtekt17:47 Brudd i forhandlingene om CO2-fond17:21 Tre personer involvert i trafikkulykke i Troms17:15 Avviser Ernas plan for barna i fangeleire16:52 Hamas: – Enige med Israel om våpenhvile16:50 Theresa Mays brexitavtale mangler fortsatt støtte16:28 Fikk ikke kjøre videre slik – fører anmeldt for flere forhold16:26 Trump har anerkjent Golanhøydene som en del av Israel16:15 Viking Sky-rederiet beklager15:35 Advokat: Frode Berg-rettssaken starter 2. april15:09 Nike fikk bot på 120 millioner fra EU15:08 Beklager etter feilaktig å ha erklært kvinne død15:07 Ber Viking-rederen bli med og betale skatt14:59 Telenor ga Berit Svendsen sluttpakke på 6,8 millioner14:55 Nordmenn dropper hytta i påsken14:34 Flykaprer saksøker Norge for å få opphold14:22 Sovende soldat i telt ble overkjørt av stridsvogn14:16 Ny bunnotering for «Skavlan»14:13 Vil ikke kommentere nye dopingpåstander14:12 Kurdiske opprørere vil ha internasjonal IS-domstol14:05 Trump vil la Barr avgjøre offentliggjøring av rapport13:52 Nordea hever rentene13:38 Hjelpetelefon for europeere i brexitnød13:16 Bjørgen ble mamma igjen12:55 Kripos sender etterforskere til Etiopia etter flystyrt12:55 Lagerbäck stoler på Sverige-Janne12:47 Torskefiske blir forbudt langs kysten fra Telemark til svenskegrensen12:23 Rogaland SV foreslår å avvikle bompenger12:12 Russland fryder seg over rapport11:48 Proffbokser priser seg heldig som overlevde stuntet11:44 Sumaya Jirde Ali tildelt ytringsfrihetspris11:42 Ødegaard sto over landslagets trening11:42 Passasjer skadd da førerløs buss begynte å trille11:27 Russisk mann forsøkte å smugle neddopet orangutang11:15 Første viktige kamp mot Sverige på 41 år11:13 – Kristoffersen har ikke forstått den norske idrettsmodellen11:06 Hvis han ikke var skyldig, hva hadde han å frykte?10:51 Cruisepassasjerer: – Vi er evig takknemlig til Norge10:22 Fullt på Ullevaal under Sverige-kampen09:57 To unge menn tiltalt for to grove ran i Oslo09:35 Øyner 60 millioner for Bygdøy-luksus09:24 Fembarnsfar tiltalt for voldtekt av to av sine barn09:14 Ny forskning: Menneskekroppen kan ha evnen til å sanse jordas magnetfelt09:12 Nasdaq utsetter svarfristen på sitt bud på Oslo Børs08:50 Kristoffersen-advokat: – Skiforbundet står til knærne i misbruk08:45 Klæbo og Østberg hentet millioner i premiepenger07:52 Kvinne med barnevogn overfalt – politiet ber om tips07:44 Turistbusser bes om å ikke kjøre i Oslo sentrum07:22 Løfshus ser fram til familiehelger etter 15 år i verdenscupsirkuset07:05 Netanyahu lover svar på rakettangrep06:37 Nordtveit tror på helt annet kampbilde mot Sverige06:31 Flere juridiske floker venter for Trump06:15 Undersøkelser av Viking Sky begynner mandag06:02 20 år siden NATO bombet Serbia06:00 Thingnes Bøs supersesong: har gått inn 4,5 mill. i premiepenger
Siste nytt
06:47VerdenMaktkamp og hestehandel venter i Thailand06:43NorgeIngen skadd i boligbrann i Haugesund06:30NorgeKamp til døra om å bli SV-nestleder05:55VerdenNye luft- og rakettangrep mot Gaza og det sørlige Israel05:53NorgeFlere veier stengt etter uvær05:50NorgeDette skjer i dag05:35VerdenNye omfattende strømbrudd i Venezuela05:33NorgeDet offentlige betaler for redningsaksjon rundt cruiseskipet05:30NorgeDette skjedde i natt04:50VerdenAustralia vil fengsle journalister for brudd på publiseringsforbud04:27NorgeNy AFP-ordning kan ramme unge arbeidstakere04:15VerdenPentagon setter av en milliard dollar til grensemur04:06VerdenBolsonaro vil feire Brasils militærdiktatur03:22NorgeHovedredningssentralene advarer mot svekket redningskapasitet02:52VerdenFortsatt dragkamp om Muellers rapport02:30NorgeTidenes laveste seertall for Skavlan01:58NorgeFrp-politiker anmeldt for underslag – sier opp stortingsjobb01:55VerdenMexico krever unnskyldning for overgrep i kolonitiden01:44NorgeBrann ved resirkuleringsanlegg i Kristiansund slukket01:27VerdenFranske muslimer til sak mot Facebook og Google for terrorvideo01:11VerdenUnderhuset tar mer kontroll over brexitprosessen01:01NorgeBorgerlig samarbeid for Ap i hver tredje kommune00:15NorgeRekordmange medlemmer i SV23:49VerdenErdogan: Hagia Sofia kan bli moské23:16NorgeValutakurser 25.03 (22.03)22:47PolitikkBrasils ekspresident Temer blir løslatt22:43PolitikkFrp-politiker anmeldt for underslag – sier opp stortingsjobb22:38SportBarkley-dobbel da England snudde mot Montenegro22:23SportRøymark avgjorde for VIF21:48NorgeVegvesenet avslørte lastebilsjåfører med to jobber og sjåførkort21:45PolitikkXi og Macron holdt toppmøte i Paris21:37VerdenNytt omfattende strømbrudd i Venezuela21:30NorgeMåren gikk i fella i Østfold – kort tid etter kom ulven21:06NorgeNorsk politi bidro i aksjon som felte polsk narkoliga21:00SportHammer gir seg som landslagstrener20:59NorgeForventer at Viking Sky er tilbake i drift tidlig april20:42VerdenApple lanserer kredittkort og Netflix-konkurrent20:07PolitikkTorkil Vederhus blir ny partisekretær for MDG20:05SportUtskjelte Lindelöf ble pappa19:37VerdenTidligere Stormy Daniels-advokat siktet for utpressingsforsøk mot Nike19:31SportNRK: Solberg blir svensk landslagssjef19:22PolitikkFylkesnes: – Senterpartiets distrikspolitikk kan da ikke stoppe på kaikanten!19:20PolitikkTrump hardt ut mot dem som sørget for Mueller-rapporten18:48NorgeAnkerkjettingen på Viking Sky måtte kappes18:44SportNeymars far og agent lo av Real Madrid-ryktene17:57NorgeRegjeringen lanserer ny handlingsplan mot voldtekt17:47PolitikkBrudd i forhandlingene om CO2-fond17:21NorgeTre personer involvert i trafikkulykke i Troms17:15NorgeAvviser Ernas plan for barna i fangeleire16:52VerdenHamas: – Enige med Israel om våpenhvile16:50NorgeTheresa Mays brexitavtale mangler fortsatt støtte16:28MotorFikk ikke kjøre videre slik – fører anmeldt for flere forhold16:26VerdenTrump har anerkjent Golanhøydene som en del av Israel16:15NorgeViking Sky-rederiet beklager15:35VerdenAdvokat: Frode Berg-rettssaken starter 2. april15:09PengerNike fikk bot på 120 millioner fra EU15:08Helse og livsstilBeklager etter feilaktig å ha erklært kvinne død15:07PengerBer Viking-rederen bli med og betale skatt14:59PengerTelenor ga Berit Svendsen sluttpakke på 6,8 millioner14:55ReiseNordmenn dropper hytta i påsken14:34NorgeFlykaprer saksøker Norge for å få opphold14:22VerdenSovende soldat i telt ble overkjørt av stridsvogn14:16KulturNy bunnotering for «Skavlan»14:13SportVil ikke kommentere nye dopingpåstander14:12VerdenKurdiske opprørere vil ha internasjonal IS-domstol14:05PolitikkTrump vil la Barr avgjøre offentliggjøring av rapport13:52PengerNordea hever rentene13:38VerdenHjelpetelefon for europeere i brexitnød13:16SportBjørgen ble mamma igjen12:55VerdenKripos sender etterforskere til Etiopia etter flystyrt12:55SportLagerbäck stoler på Sverige-Janne12:47NorgeTorskefiske blir forbudt langs kysten fra Telemark til svenskegrensen12:23MotorRogaland SV foreslår å avvikle bompenger12:12VerdenRussland fryder seg over rapport11:48NorgeProffbokser priser seg heldig som overlevde stuntet11:44KulturSumaya Jirde Ali tildelt ytringsfrihetspris11:42SportØdegaard sto over landslagets trening11:42NorgePassasjer skadd da førerløs buss begynte å trille11:27VerdenRussisk mann forsøkte å smugle neddopet orangutang11:15SportFørste viktige kamp mot Sverige på 41 år11:13Sport– Kristoffersen har ikke forstått den norske idrettsmodellen11:06StemmerHvis han ikke var skyldig, hva hadde han å frykte?10:51NorgeCruisepassasjerer: – Vi er evig takknemlig til Norge10:22SportFullt på Ullevaal under Sverige-kampen09:57NorgeTo unge menn tiltalt for to grove ran i Oslo09:35PengerØyner 60 millioner for Bygdøy-luksus09:24NorgeFembarnsfar tiltalt for voldtekt av to av sine barn09:14Helse og livsstilNy forskning: Menneskekroppen kan ha evnen til å sanse jordas magnetfelt09:12PengerNasdaq utsetter svarfristen på sitt bud på Oslo Børs08:50SportKristoffersen-advokat: – Skiforbundet står til knærne i misbruk08:45SportKlæbo og Østberg hentet millioner i premiepenger07:52NorgeKvinne med barnevogn overfalt – politiet ber om tips07:44ReiseTuristbusser bes om å ikke kjøre i Oslo sentrum07:22SportLøfshus ser fram til familiehelger etter 15 år i verdenscupsirkuset07:05VerdenNetanyahu lover svar på rakettangrep06:37SportNordtveit tror på helt annet kampbilde mot Sverige06:31VerdenFlere juridiske floker venter for Trump06:15NorgeUndersøkelser av Viking Sky begynner mandag06:02Verden20 år siden NATO bombet Serbia06:00SportThingnes Bøs supersesong: har gått inn 4,5 mill. i premiepenger
Populært