Meny

Nå kan du få halv skatt på november-lønnen

Illustrasjonsbilde av nye norske tohundrelapper. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arbeidsgiver kan nå velge å gi deg halv skatt i november.

I fjor åpnet Skatteetaten for at arbeidsgivere og pensjonsutbetalere kan gi deg halv skatt i november. Tidligere har praksisen vært at alle får redusert skattetrekk i desember.

Men etter fjorårets endring kan du altså nå få noen ekstra lommepenger til for eksempel julegavehandling i november.

– Hensikten med endringene er at redusert trekk skal kunne komme deg som ansatt til gode i god tid før julestria starter. Det er likevel utbetaleren som velger når trekkfritaket skal gjennomføres for sin bedrift, fortalte seksjonssjef i Skatteetaten, Lene Solberg, da endringen trådde i kraft.

– Kan være en fordel

Husk at det er opp til din arbeidsgiver om du får halv skatt i november eller desember.

Endringen finner man i skattebetalingsforskriften § 5-7-2 første ledd. Der står det som følger:

«Skattepliktige med månedsbetaling av lønn og annen ytelse som skattlegges som lønn er fritatt for forskuddstrekk for siste halvdel av november eller første halvdel av desember.»

Det er blant annet Regnskap Norge som har jobbet for å få til endringen.

– Vi mente det burde være frivillig om ordningen med halvt skattetrekk før jul skal gjennomføres på lønn som utbetales i november eller desember. Ordningen med halvt skattetrekk er ment å ivareta at husholdningene ofte har høyere utgifter rundt jul enn ellers i året, og vi pekte derfor på at dersom hensynet bak regelen skal ha effekt bør det være rom for å kunne velge halvt skattetrekk i november i stedet for desember, sier administrerende direktør i Regnskap Norge Christine Lundberg Larsen til Nettavisen.

Privatøkonomi
Populært