Petter Stordalen blar opp 275 millioner til den danske reisegiganten Spies

<p>Spies skal ha mottatt om lag 275 millioner norske kroner fra sin eier Nordic Leisure Travel Group, med den norske milliardæren Stordalen i spissen, i et spleiselag med kapitalfondene Altor og TDR Capital. Foto: Terje Pedersen / NTB</p>
Spies skal ha mottatt om lag 275 millioner norske kroner fra sin eier Nordic Leisure Travel Group, med den norske milliardæren Stordalen i spissen, i et spleiselag med kapitalfondene Altor og TDR Capital. Foto: Terje Pedersen / NTB

Den norske hotellinvestoren kommer nå Danmarks største reiseselskap til unnsetning etter et tøft år med corona, nedstenging og massive tap.

– Kapitaltilførselen til Spies kommer for å forberede selskapet på et mer normalisert reisemarked i Danmark, når vaksineplanene er rullet ut senere i løpet av våren.

Det skriver finansdirektør i Nordic Leisure Travel Group, Per Knudsen, i en mail til Finans.dk.

Kundeflukt og inntektstørke under pandemien

I likhet med det norske hotellmarkedet, sliter også danske hotell med storstilt kundeflukt og avbestillinger som følge av viruspandemien. Mangel på utenlandske hotellgjester har også gjort markante innhogg i hotellenes inntekter.

Ifølge Knudsen, som også er utnevnt til ny administrerende direktør i det danske moderselskapet bak Spies, ville selskapet uansett ha overlevd coronakrisen, men at fremtidsutsiktene nå ser enda lysere ut, skriver EkstraBladet.

Nordic Leisure Travel Group eier for øvrig Ving, Tjæreborg og Sunclass Airlines.

Finansdirektør: – Vi ser lys i enden av tunnelen

Spies skal ha mottatt om lag 275 millioner norske kroner fra sin eier Nordic Leisure Travel Group, med den norske milliardæren Petter Stordalen i spissen. Kapitalinnsprøytingen er et spleiselag med kapitalfondene Altor og TDR Capital.

– Våre eiere tror 100 prosent på vår virksomhet, så vi ser lys i enden av tunnelen, understreker finansdirektør i Nordic Leisure Travel Group, Per Knudsen.

Store tap etter at reisegigant gikk over ende

En av hovedårsakene til den nye kapitaltilførslen, i tillegg til selve coronakrisen, skal være store tap etter et kontant tilgodehavende hos den tidligere eier og konkursrammede Thomas Cook i England.

Kapitalfondet Altor og Petter Stordalen eier 40 prosent hver av Spies, mens TDR Capital har en eierandel på 20 prosent.

Personvernpolicy