Rema 1000 vraker legendarisk sjokolade

Ifølge Orkla ble det solgt om lag 25 tonn Cuba i 2020. I tillegg til Rema 1000, har også Kiwi valgt å kvitte seg med Cuba, bortsett fra XL-butikkene i Drammen. Sjokoladen er fortsatt tilgjengelig hos Coop, Spar, Meny og Bunnpris.
Ifølge Orkla ble det solgt om lag 25 tonn Cuba i 2020. I tillegg til Rema 1000, har også Kiwi valgt å kvitte seg med Cuba, bortsett fra XL-butikkene i Drammen. Sjokoladen er fortsatt tilgjengelig hos Coop, Spar, Meny og Bunnpris. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En av de lengstlevende sjokoladetypene i norske butikker blir nå pakket vekk i to av de største matvarekjedene i Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Cuba kan skilte med en sammenhengdene suksessreise fra den ble lansert i 1938 og helt frem til i dag.

Selv om populariteten har vært vekslende og synkende, har den likevel klart seg i den tøffe sjokolade-konkurransen.

Men nå synger Cuba på siste verset, i hvert fall hos dagligvaregiganten Rema 1000, og i de fleste Kiwi-butikkene i Norge.

– Naturlig å ta ut Cuba snarere enn en bestselger

– Cuba har rett og slett solgt ganske lite i noen år. Da vi skulle rydde plass til spennende nyheter i sjokoladehylla fra neste uke, var det naturlig å ta ut Cuba snarere enn en bestselger , forteller Calle Hägg, PR- og kommunikasjonssjef i Rema 1000, til Nettavisen.

Ifølge produsenten, Nidar, er den halvrunde sjokoladebaren på 37 gram inspirert av det store utland, og var opprinnelig tenkt å gi assosiasjoner til Karibien og det eksotiske latinamerikanske, i likhet med lansering av andre populære sjokolader for flere tiår siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fjernet fra Kiwi

Ifølge Orkla ble det solgt om lag 25 tonn Cuba i 2020. I tillegg til Rema 1000, har også Kiwi valgt å kvitte seg med Cuba, men den er fortsatt tilgjengelig hos Coop, Spar, Meny og Bunnpris. Foto: Nidar
Ifølge Orkla ble det solgt om lag 25 tonn Cuba i 2020. I tillegg til Rema 1000, har også Kiwi valgt å kvitte seg med Cuba, men den er fortsatt tilgjengelig hos Coop, Spar, Meny og Bunnpris. Foto: Nidar

Da Cuba kom på markedet før 2. verdenskrig, ble sjokoladen først lagd for hånd og solgt som konditorvare. I Norge produseres Cuba på Nidar sin moderne sjokoladefabrikk i Trondheim.

Ifølge Orkla ble det solgt om lag 25 tonn Cuba i 2020.

I tillegg til Rema 1000, har også Kiwi valgt å kvitte seg med Cuba, bortsett fra XL-butikkene i Drammen.

Sjokoladen er fortsatt tilgjengelig hos Coop, Spar, Meny og Bunnpris.

Orkla: – Hard kamp om plassen

– Det er hard kamp om å få plass i norske butikkhyller, selv for kjente og kjære klassikere som Cuba, forklarer Håkon Mageli, konserndirektør for kommunikasjon og Corporate Affairs i Orkla, til Nettavisen.

Cuba består av nougat og sprøristede mandler. Den har flere ganger gjennomgått en redesign og er solgt i ulike varianter i form av små biter, som rull og stang, og med smak av krokan og mokka.

I 2018 valgte produsenten å droppe de tvistede endene på innpakningen.