Rema 1000 vraker legendarisk sjokolade

<p dir="ltr">Ifølge Orkla ble det solgt om lag 25 tonn Cuba i 2020. I tillegg til Rema 1000, har også Kiwi valgt å kvitte seg med Cuba, bortsett fra XL-butikkene i Drammen. Sjokoladen er fortsatt tilgjengelig hos Coop, Spar, Meny og Bunnpris.</p>
Ifølge Orkla ble det solgt om lag 25 tonn Cuba i 2020. I tillegg til Rema 1000, har også Kiwi valgt å kvitte seg med Cuba, bortsett fra XL-butikkene i Drammen. Sjokoladen er fortsatt tilgjengelig hos Coop, Spar, Meny og Bunnpris. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

En av de lengstlevende sjokoladetypene i norske butikker blir nå pakket vekk i to av de største matvarekjedene i Norge.

Cuba kan skilte med en sammenhengdene suksessreise fra den ble lansert i 1938 og helt frem til i dag.

Selv om populariteten har vært vekslende og synkende, har den likevel klart seg i den tøffe sjokolade-konkurransen.

Men nå synger Cuba på siste verset, i hvert fall hos dagligvaregiganten Rema 1000, og i de fleste Kiwi-butikkene i Norge.

– Naturlig å ta ut Cuba snarere enn en bestselger

– Cuba har rett og slett solgt ganske lite i noen år. Da vi skulle rydde plass til spennende nyheter i sjokoladehylla fra neste uke, var det naturlig å ta ut Cuba snarere enn en bestselger , forteller Calle Hägg, PR- og kommunikasjonssjef i Rema 1000, til Nettavisen.

Ifølge produsenten, Nidar, er den halvrunde sjokoladebaren på 37 gram inspirert av det store utland, og var opprinnelig tenkt å gi assosiasjoner til Karibien og det eksotiske latinamerikanske, i likhet med lansering av andre populære sjokolader for flere tiår siden.

Fjernet fra Kiwi

Ifølge Orkla ble det solgt om lag 25 tonn Cuba i 2020. I tillegg til Rema 1000, har også Kiwi valgt å kvitte seg med Cuba, men den er fortsatt tilgjengelig hos Coop, Spar, Meny og Bunnpris. Foto: Nidar
Ifølge Orkla ble det solgt om lag 25 tonn Cuba i 2020. I tillegg til Rema 1000, har også Kiwi valgt å kvitte seg med Cuba, men den er fortsatt tilgjengelig hos Coop, Spar, Meny og Bunnpris. Foto: Nidar

Da Cuba kom på markedet før 2. verdenskrig, ble sjokoladen først lagd for hånd og solgt som konditorvare. I Norge produseres Cuba på Nidar sin moderne sjokoladefabrikk i Trondheim.

Ifølge Orkla ble det solgt om lag 25 tonn Cuba i 2020.

I tillegg til Rema 1000, har også Kiwi valgt å kvitte seg med Cuba, bortsett fra XL-butikkene i Drammen.

Sjokoladen er fortsatt tilgjengelig hos Coop, Spar, Meny og Bunnpris.

Orkla: – Hard kamp om plassen

– Det er hard kamp om å få plass i norske butikkhyller, selv for kjente og kjære klassikere som Cuba, forklarer Håkon Mageli, konserndirektør for kommunikasjon og Corporate Affairs i Orkla, til Nettavisen.

Cuba består av nougat og sprøristede mandler. Den har flere ganger gjennomgått en redesign og er solgt i ulike varianter i form av små biter, som rull og stang, og med smak av krokan og mokka.

I 2018 valgte produsenten å droppe de tvistede endene på innpakningen.

Personvernpolicy