Stordalen blør: – Vi har tapt over en milliard

Stordalen håper at alle hans ansatte kan komme tilbake på jobb.
Stordalen håper at alle hans ansatte kan komme tilbake på jobb. Foto: Ola Vatn / NTB scanpix

Hotellkongen Petter Stordalen regner med å fortsette å tape penger i 2021.

Da regjeringen innførte omfattende tiltak for å bekjempe coronaviruset, var Stordalens hotellkjede Nordic Choice blant dem som måtte stenge dørene.

– I hotellselskapet alene har vi nok tapt over en milliard, og vi vil tape mer. Denne krisen kommer til å påvirke reiselivsnæringen dramatisk i det året vi er inne i, og det kommer til å påvirke oss i 2021. Vi legger nå budsjettet basert på at vi også kommer til å tape penger i 2021, sier Petter Stordalen til NRK.

Stordalen er også deleier i flyselskapet Ving og aksjonær i Hurtigruten, som også er hardt rammet av pandemien.

Heldigvis ser det litt lysere ut nå, mener Stordalen:

– Vi begynner å åpne hoteller og ta tilbake mennesker. Vi begynner å selge reiser i Ving, og Hurtigruta har begynt å gå igjen. Men, alle disse selskapene kommer fortsatt til å tape store penger, sier Stordalen til NRK.

Hotellkongen har tidligere vært åpen om at det har vært vanskelig å måtte permittere 7500 ansatte i Nordic Choice.

«Vi har aldri hatt en krise som dette. Dette er uten tvil den mest ekstreme og den mest alvorlige situasjonen reiselivsbransjen har opplevd i historien. Det er uten tvil den mest ekstreme situasjonen jeg har opplevd som forretningsmann», sa han i en video til sine ansatte, ifølge Børsen.no.

Les også: Stordalen tegnet pandemiforsikring

Permitteringsperioden er i utgangspunktet 26 uker. Men for dem som ble permittert i mars og april, er perioden forlenget til ut oktober. NHO og LO ber om at perioden midlertidig forlenges til 52 uker, ifølge NTB.

Les også:

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært