Meny

Lasse Andresen - rockeren som ble stjerne i Silicon Valley

<p>Stavangermannen Lasse Andresen er i ferd med å skape en "unicorn" - en oppstartsbedrift verdsatt til over en milliard dollar - med selskapet Forgerock i Silicon Valley.</p>
Stavangermannen Lasse Andresen er i ferd med å skape en "unicorn" - en oppstartsbedrift verdsatt til over en milliard dollar - med selskapet Forgerock i Silicon Valley. Foto: Andreas Klemsdal, Finansavisen

Fondet som tok Facebook på børs satser stort på en nordmann. Lasse Andresen fra Stavanger er blitt stjerne i Silicon Valley.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SAN FRANSISCO, USA (Finansavisen); Han gikk på hundrevis av konserter, spilte keyboard og hadde eget band. Musikken var den store lidenskapen. Det var rock’n’roll fra morgen til kveld.

– Jeg drømte vel om å bli rockestjerne jeg også, som så mange andre, sier Lasse Andresen til Finansavisen.

Han titter opp på sort-hvitt-bildene av Jimi Hendrix som henger på den hvite kontorveggen.

Lasse Andresen fra Stavanger kan kunsten å drømme stort. Det kan ha hjulpet ham, for nå har han for alvor slått gjennom, i en litt annen bransje.

Han har bygget opp en teknologisuksess i Silicon Valley, har verdens mest kjente firmanavn på kundelisten og har hentet inn 450 millioner kroner i tre emisjoner. Selskapet heter Forgerock, produktet er en programvare for identifisering og kapitalen kommer blant annet fra et av verdens mest kjente venturefond, Accel. Fondet hadde regien da Facebook gikk på børs.

Les også: Mer krevende å komme inn på NTNU

- Stjal barnas sparepenger

Det er flaks at vi får treffe ham, han har 260 reisedøgn i året. Han er kledd i olabukse, t-skjorte og spisse sko. Visstnok har han pyntet seg, for han startet dagen med et foredrag.

Nå vil folk vite hvordan han har fått det til.

Det startet i 2003, da han fikk en ganske ordinær IT-jobb i Sun Microsystems i Oslo. Han gjorde en god karriere i det amerikanske IT-selskapet, fikk tillit og ble etter hvert teknologidirektør for Nord-Europa.

Det ble mange turer til vestkysten, hvor hans sjefer holdt til. Han blomstret i amerikansk innovasjonskultur. Sun hadde en flat organisasjon. Ingen høytidelige koder. Det holdt å være flink. I 2010 ble det klart at Oracle skulle kjøpe Sun.

– Da var jeg ikke i tvil, jeg ville gjøre noe annet.

Sun hadde vært verdens nest største bidragsyter til åpen kildekode. Mye av teknologien som var utviklet var tilgjengelig for alle. Andresen kjente den bedre enn noen.

– Begynnelsen for oss var teknologi som var utviklet i Sun. Det ga oss en god start.

Forgerock ble stiftet i februar 2010. Siste helgen før Sun Microsystems var historie.

I to år drev Andresen selskapet alene, uten noen form for finansiering. Ingen forretningsengler og ingen offentlig støtte.

– Vi levde på småpenger og tomflasker. Vi stjal barnas sparepenger, smiler Andresen.

Barna bør ikke være bekymret, for etter kort tid kom altså en av verdens mest suksessfulle venturefond på banen. I dag har Forgerock hentet inn 52 millioner dollar. Syv i første runde, 15 i andre runde og 30 i siste runde.

Vi får ikke vite den eksakte prisingen av selskapet, heller ikke Andresens eierandel. Vi er i USA, tross alt. Her er ting «private».

Les også: Mye større enn mange tror

- Må treffe!

STORE STEG: Lasse Andresen gikk fra å være lønnsmottaker i et IT-selskap til å bli teknologistjerne i Silicon Valley. Foto: Andreas Klemsdal, Finansavisen
STORE STEG: Lasse Andresen gikk fra å være lønnsmottaker i et IT-selskap til å bli teknologistjerne i Silicon Valley. Foto: Andreas Klemsdal, Finansavisen

Men Forgerock har selv sendt ut pressemelding om at omsetningen i fjor nådde 106 millioner dollar. Stort sett alt er inntekter som kommer igjen, år etter år. Det er heller ingen hemmelighet at selskapet har 420 ansatte og ti kontorer verden rundt.

Konkurrenten Okta er verdsatt til 16 milliarder kroner på Nasdaq-børsen. En annen konkurrent, Ping Identity, har omtrent samme omsetning som Forgerock, og ble priset til rundt 5 milliarder kroner i forbindelse med et oppkjøp i fjor.

– Vi har gjort det bra både i USA og Europa. Det som skjer nå er at vi også begynner å få fart i Asia og Australia. Det begynner å bli mange, lange flyreiser.

– Hva er hemmeligheten?

– Produktet er selvsagt alt. Du må treffe. I tillegg ser venturefondene etter gründerteamet, gjennomføringsevnen og timing - og det kan jo være vanskelig nok. Men du er også nødt til å være tilstede her i Silicon Valley. Det nytter ikke å komme hit i to, tre måneder og tror at du skal få napp. Jeg har bodd her nå i fem år. Vil du hit så må du hit. Det finnes ingen investorer her som har lyst til å fly til Norge for å gå i styremøte. De har knapt nok lyst til å kjøre bil fra Paulo Alto og opp til San Francisco.

Les også: To Facebook-triks du bør kunne

-Flinke dataingeniører kjøpes raskt av andre

Forgerock er et rent softwareselskap. For å bruke bransjens eget språk, en rendyrket ISV (independent software vendor). Programvaren som er utviklet håndterer identitet og sikkerhet for alt som går på nett.

Banken, forsikringsselskapet og bilprodusenten trenger å vite hvem du er og hvor du er, med høy sikkerhet. Logger du inn med MinID i Norge er det Lasses teknologi som ligger bak. Det ene er ren innlogging, det neste, det store er å koble alt sammen, brukere og enheter. Da kan man lage nye tjenester på nett.

Kundelisten er en rockestjerne verdig. Forgerock har 700 til 800 kunder. Bankene har omfavnet produktet hans. På kundelisten finner vi storheter som Capital One, Morgan Stanley og HSBC. Forsikringsselskapene har også hoppet på. Her finner vi Geiko og State Farm. Men det er kunder i alle kategorier. Toyota, Vodaphone, Cisco og BBC.

Han nevner nærmest i en bisetning at de har opprettet tre utviklingssentre, i Portland, Bristol og Grenoble. Ikke i San Francisco.

– Å bygge opp et senter med dataingeniører her er nesten håpløst. Det ene er kostnaden. En ganske ordinær utvikler kan koste 180.000 dollar i årslønn, pluss frynsegoder. Det andre er stabiliteten. Hvis det viser seg at de er flinke får de raskt et tilbud fra andre arbeidsgivere.

Og disse kan hete Facebook og Google.

– I stedet har vi bevisst etablert utvikling i hyggelig byer hvor folk trives med å bo, byer som også har gode universiteter. På den måten får vi stabil arbeidskraft til en rimeligere pris.

Norge kunne absolutt vært et sted for en slik utviklingsavdeling. Vi har gode utviklere, som de siste årene er blitt rimeligere relativt til andre. Men slik ble det ikke, denne gangen.

– I Norge er vi flinke på utvikling, vi har mye talent. Men mange velger jobber i consulting, fremfor å bygge opp noe selv. Det er få selskaper med egenutviklet teknologi som greier å skalere. Det er, som jeg bruker å si, litt for mange som jobber med å skifte skriverkassett for HP, sier Andresen.

Heldigvis har vi en håndfull som prøver seg i Silicon Valley, og mange av disse snakker med Andresen.

Roser delingskulturen

– Det gir energi å snakke med gründere som har en lidenskap og som ønsker å skape noe. For meg er det å lade batteriene, det gir meg glede og er bare hyggelig.

Det summer av aktivitet i etasjen som Forgerock disponerer. Møterommene er fulle, og folk står og diskuterer med hverandre i gangene, med en mac i den ene armen og en kaffe i den andre.

Adgangskortet rundt halsen er utformet som et «backstage-pass». Ute i gangene henger det plakater som forteller om selskapets firmaturer, som i all beskjedenhet er utformet som turneplakater, navngitt som «world rock tour». Nyansatte blir ønsket velkommen med «welcome to the band» og de beste selgerne blir selvsagt utnevnt til «rock stars». Vil du bruke bedriftens gjestenettverk er passordet «browselikearockstar».

Men ordet «rock» hinter også til ordet stein. I bedriftens logo er det spor av Kjeragbolten, innerst i Lysefjorden i Stavanger.

For Lasse glemmer ikke hjemstedet. Han er fortsatt, på et eller annet vis, bosatt i Norge.

– Jeg er den eneste i slekten som er født og oppvokst i Stavanger. Min onkel startet bilbergingsselskapet Falken og da han skulle utvide spurte han min far om han kunne bygge opp en avdeling i Stavanger.

– Hva har du med deg hjemmefra?

– Jeg tror jeg har en grunnleggende innstilling til at ting er mulig å få til. Hvis folk kommer til meg og sier at det ikke er mulig, da blir jeg ekstremt motivert.

– Det beste med San Francisco?

– Delingskulturen. Jeg kan lese en artikkel i Techcrunch og ta en kaffe med kilden i artikkelen dagen etter. Folk bryr seg ikke om jobbtitler og nivå, de stiller opp og deler erfaringer med hverandre.

– Og det verste?

– Situasjonen for de hjemløse. Her ser du dem på ethvert gatehjørne og mange lever i håpløshet. Det er også utrolig kort avstand fra rik til fattig, det er bare noen kvartaler fra den mest eksklusive merkevaregaten til det verste crack-området.

Les også: Cruisearving har en milliard i cash

- I fremtiden er vi også gjenstander

Lasse Andresen har ikke tenkt til å gå av scenen med det første. Han trives her. Det er mye som gjenstår.

– I fremtiden skal vi ikke bare identifisere personer, men også gjenstander. Et av mange eksempler er medisinsk utstyr. Det er like viktig for et sykehus å vite at de kommuniserer med riktig enhet, som det er for banken å identifisere kunden som logger seg inn. Så når vi ser spådommene som ekspertene kommer med for fremtidens marked så er det hinsides, det er Donald Duck-tall. Milliarder av enheter skal kobles opp mot internett de neste årene.

Her er det han vil være.

– Jeg blir her så lenge det er gøy. Det er ikke vanskelig å motivere seg for å gå på jobb, når du jobber her.

Utfordringen nå er bare å få nok mannskap med.

– Vi har 90 ledige stillinger, smiler Andresen.

Denne artikklen ble først publisert i Finansavisen

Lasse Andresen


Alder: 53 år.

Sivilstand: Ugift, tre barn.

Stilling: Gründer og teknologidirektør i Forgerock.

Bakgrunn: Livets skole.
Teknologidirektør i Sun Microsystems.

Stortingets talerstol blir din. Hvilken sak tar du opp? Slutt å klandre hverandre for feil. Begynn å snakke om hva dere ønsker å få til.

Hva bør Norge bruke mindre penger på? Investeringer i oljerelatert næring.

Hvilken bok ville du lest om igjen? Biografien om Freddy Mercury, vokalisten i Queen.

Din dårligste investering? Jeg har gjort mye dumt i mitt liv. En Mercedes-Benz AMG kommer høyt på listen, men enda dyrere ble det da jeg bygget om en speedbåt på et skipsverft for å få den raskeste båten på Gandsfjorden. Vi fikk kink i nakken da vi ga gass.

Hvor drømmer du om å reise? Seilferie rundt øyene i Det karibiske hav.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
01:38 To personer ikke gjort rede for etter båthendelse i Brevik01:06 Vy får kritikk for å ikke legge til rette for handikappede01:02 Saudi-Arabias kronprins anklager Iran for angrep på tankskip00:48 New York fjerner unntak fra meslingvaksine etter utbrudd00:13 15-åring omkom etter badeulykke i Oslo23:05 Britenes forsvarsminister advarer partifeller mot populisme i ledervalg22:48 Motorsyklist kritisk skadd etter å ha kjørt av veien22:25 Norges speidere reiser Frankrike rundt22:01 Britenes ambassadør i Iran innkalt på teppet21:36 Tenåring kritisk skadd etter badeulykke21:19 To pågrepet etter brann i Agder21:09 Avis: Pogba villig til å strike seg bort20:53 Erkebiskop bar hjelm under messe i Notre-Dame20:44 Ukraina snudde finalen og vant U20-VM20:29 RBK-leder: – Et teater som du føler deg veldig fremmedgjort i19:55 Poengdeling mellom Haugesund og Brann19:43 Start-kollaps etter pause mot Kongsvinger19:40 Front Altair-mannskap på plass i Dubai18:44 Tørke tvinger Namibia til å selge 1.000 villdyr18:35 Eksplosjon i Damaskus18:20 Tenåring tiltalt for overfallsvoldtekt i Oslo18:10 – Kaster meg utfor et stup, og vet ikke hvor eller hvordan jeg lander17:54 Beskjeden Kristoff-start i Sveits17:24 Uvær utløste flere branner i Sør-Sverige17:05 Amanda Knox tilbake i Italia16:42 Kokepåbud av drikkevann i Krødsherad opphevet16:41 Over 80 til behandling etter Birkebeinerløpet16:34 Hjelmseth gir seg selv om Norge kommer til OL16:20 Politiet stoppet SIAN-demonstrasjon da Koranen ble kastet i bakken16:02 Simen Bondevik om den tunge høsten: – Jeg var veldig sliten15:55 Minst åtte drept i bombeangrep i Mogadishu15:52 Haavi til VM-laget: – Skaff OL-plass, så sees vi i Tokyo15:32 – Nynazister kartlegger oss14:26 En person skadd i paragliderulykke i Buskerud11:01 Forsker: – Et skritt nærmere krig mellom Iran og USA10:45 Flere i KrF er kritiske til at Ropstad ikke går i Pride-paraden10:42 Benkeforslag mot Giske på Folkets Hus i Trondheim09:58 Hongkongs leder skrinlegger omstridt lovforslag som har utløst store demonstrasjoner09:43 Folkeaksjonen nei til bompenger har en hemmelig plan09:21 Politiet: Advarer mot sterk ecstasy08:48 Derfor gifter Olav Thon (95) seg nå08:36 Hongkongs leder varsler kunngjøring08:24 FHI: Campylobacter-bakterien fører sjelden til dødsfall08:15 Vy leide togsett for 1,2 milliarder kroner i 201808:13 Brasils president kritiserer kriminalisering av homofobi08:00 Nå er det forbudt å fiske torsk på Østlandet07:07 Coutinho med to mål da Brasil vant 3-0 over Bolivia i Copa America06:39 Store variasjoner i rapportering av uønskede hendelser på sykehjem i Oslo06:33 Hovland klarte cuten – Halvorsen ute av US Open05:59 Mann siktet etter grov voldshendelse i Sandnessjøen05:58 Dette skjer i dag05:44 Dette skjedde i natt05:13 Bombe fra andre verdenskrig desarmert i Berlin04:46 Demokratene gir fra seg regjeringsmakten i Moldova04:21 Høie krever full stans av nattransport av syke eldre fra norske sykehus03:47 Raymond Johansen mener klasseskillet øker om foreldre må betale skolemat03:08 Abe fordømmer mulig angrep på japansk tankskip02:58 Person omkom etter fall fra bygning02:52 Cuba Gooding jr. mener kvinne bak tafseanklager fotfulgte ham02:26 Sverige var vertskap for møter om Venezuela02:22 Norske forskere krever forbud mot «drapsroboter»01:43 Frontline usikker på årsaken til eksplosjonen på Front Altair01:27 Regjeringen vil nekte fanger på prøveløslatelse pass00:54 Dales tiltak for å kutte bompenger vil gi knapt tre meter motorvei00:53 Pave Frans godtar ny oppsigelse fra chilensk visebiskop00:07 Ecuador tok bronse i U20-VM23:06 Japan slo tilbake mot Skottland – England videre i VM22:51 Franske milliardærer har ennå ikke innfridd pengeløfter til Notre-Dame22:43 250.000 i Pride-parade i Tel Aviv21:54 Carlsens vanvittige rekke uten tap ble truet: – En skikkelig, skikkelig dårlig dag21:42 Ivanka Trump tjente 34 millioner på farens hotell i fjor20:55 Guterres vil ha uavhengig gransking av tankskip-angrep20:46 Lokket småjenter med kjæledyr – nå må han i fengsel19:14 Ap hadde et ufravikelige krav – nå handler de stikk i strid18:58 Dette var en yrende bosetning for over 3000 år siden18:31 Politiet planlegger evakuering etter bombefunn utenfor Tønsberg18:19 Setter krisestab etter brann på sykehjem i Otta17:50 Mysteriet i Persiabukta skaper frykt17:41 Bombe fra andre verdenskrig funnet ved Alexanderplatz i Berlin17:00 Ap-veteran fikk internasjonalt toppverv16:39 Avdød ettåring fra Askøy var smittet av Campylobacter16:17 Lege om mulig dødsårsak: – Kan tyde på forgiftning15:56 Passasjerer måtte forlate bilene etter brann i tunnel15:53 Vinmonopolet kan få holde åpent senere15:43 Milan-legender får toppjobber i klubben15:42 Trollstigen får mobildekning15:36 Trump: – Iran er en terror-nasjon14:50 Soldater skyter med skarpt mot demonstranter i Benin14:48 EU vil kjøpe mer kjøtt fra USA14:38 Bjørn Kjos vil inn i en mer tilbaketrukket rolle14:26 Listhaug: – Bør være en vekker for alle kommuner14:03 Sudans militærjunta innrømmer overgrep mot demonstranter14:01 Vil gi regjeringen mer makt i krisesituasjoner13:18 Reagerte på Ludvigsens mange kveldsbesøk13:07 Nytt rettsmøte i Assange-saken neste år13:06 Varaordfører på Askøy: Høydebasseng stengt for godt13:06 Fire biler involvert i ulykke – én alvorlig skadd12:31 Boris Johnson kritiseres for å unngå debatter12:30 Fafo korrigerer omstridt rapport om «menneskeraser»12:27 Emilie Haavi røk korsbåndet – reiser hjem fra fotball-VM
Siste nytt
01:38NorgeTo personer ikke gjort rede for etter båthendelse i Brevik01:06NorgeVy får kritikk for å ikke legge til rette for handikappede01:02VerdenSaudi-Arabias kronprins anklager Iran for angrep på tankskip00:48VerdenNew York fjerner unntak fra meslingvaksine etter utbrudd00:13Norge15-åring omkom etter badeulykke i Oslo23:05PolitikkBritenes forsvarsminister advarer partifeller mot populisme i ledervalg22:48NorgeMotorsyklist kritisk skadd etter å ha kjørt av veien22:25SportNorges speidere reiser Frankrike rundt22:01PolitikkBritenes ambassadør i Iran innkalt på teppet21:36NorgeTenåring kritisk skadd etter badeulykke21:19NorgeTo pågrepet etter brann i Agder21:09SportAvis: Pogba villig til å strike seg bort20:53VerdenErkebiskop bar hjelm under messe i Notre-Dame20:44SportUkraina snudde finalen og vant U20-VM20:29SportRBK-leder: – Et teater som du føler deg veldig fremmedgjort i19:55SportPoengdeling mellom Haugesund og Brann19:43SportStart-kollaps etter pause mot Kongsvinger19:40VerdenFront Altair-mannskap på plass i Dubai18:44VerdenTørke tvinger Namibia til å selge 1.000 villdyr18:35VerdenEksplosjon i Damaskus18:20NorgeTenåring tiltalt for overfallsvoldtekt i Oslo18:10Livet– Kaster meg utfor et stup, og vet ikke hvor eller hvordan jeg lander17:54SportBeskjeden Kristoff-start i Sveits17:24VerdenUvær utløste flere branner i Sør-Sverige17:05VerdenAmanda Knox tilbake i Italia16:42NorgeKokepåbud av drikkevann i Krødsherad opphevet16:41SportOver 80 til behandling etter Birkebeinerløpet16:34SportHjelmseth gir seg selv om Norge kommer til OL16:20NorgePolitiet stoppet SIAN-demonstrasjon da Koranen ble kastet i bakken16:02PolitikkSimen Bondevik om den tunge høsten: – Jeg var veldig sliten15:55VerdenMinst åtte drept i bombeangrep i Mogadishu15:52SportHaavi til VM-laget: – Skaff OL-plass, så sees vi i Tokyo15:32Norge– Nynazister kartlegger oss14:26NorgeEn person skadd i paragliderulykke i Buskerud11:01VerdenForsker: – Et skritt nærmere krig mellom Iran og USA10:45PolitikkFlere i KrF er kritiske til at Ropstad ikke går i Pride-paraden10:42PolitikkBenkeforslag mot Giske på Folkets Hus i Trondheim09:58PolitikkHongkongs leder skrinlegger omstridt lovforslag som har utløst store demonstrasjoner09:43PengerFolkeaksjonen nei til bompenger har en hemmelig plan09:21NorgePolitiet: Advarer mot sterk ecstasy08:48LivetDerfor gifter Olav Thon (95) seg nå08:36VerdenHongkongs leder varsler kunngjøring08:24NorgeFHI: Campylobacter-bakterien fører sjelden til dødsfall08:15NorgeVy leide togsett for 1,2 milliarder kroner i 201808:13VerdenBrasils president kritiserer kriminalisering av homofobi08:00NorgeNå er det forbudt å fiske torsk på Østlandet07:07SportCoutinho med to mål da Brasil vant 3-0 over Bolivia i Copa America06:39NorgeStore variasjoner i rapportering av uønskede hendelser på sykehjem i Oslo06:33SportHovland klarte cuten – Halvorsen ute av US Open05:59NorgeMann siktet etter grov voldshendelse i Sandnessjøen05:58NorgeDette skjer i dag05:44NorgeDette skjedde i natt05:13VerdenBombe fra andre verdenskrig desarmert i Berlin04:46VerdenDemokratene gir fra seg regjeringsmakten i Moldova04:21Helse og livsstilHøie krever full stans av nattransport av syke eldre fra norske sykehus03:47NorgeRaymond Johansen mener klasseskillet øker om foreldre må betale skolemat03:08VerdenAbe fordømmer mulig angrep på japansk tankskip02:58NorgePerson omkom etter fall fra bygning02:52VerdenCuba Gooding jr. mener kvinne bak tafseanklager fotfulgte ham02:26VerdenSverige var vertskap for møter om Venezuela02:22NorgeNorske forskere krever forbud mot «drapsroboter»01:43VerdenFrontline usikker på årsaken til eksplosjonen på Front Altair01:27NorgeRegjeringen vil nekte fanger på prøveløslatelse pass00:54NorgeDales tiltak for å kutte bompenger vil gi knapt tre meter motorvei00:53VerdenPave Frans godtar ny oppsigelse fra chilensk visebiskop00:07SportEcuador tok bronse i U20-VM23:06SportJapan slo tilbake mot Skottland – England videre i VM22:51VerdenFranske milliardærer har ennå ikke innfridd pengeløfter til Notre-Dame22:43Verden250.000 i Pride-parade i Tel Aviv21:54SportCarlsens vanvittige rekke uten tap ble truet: – En skikkelig, skikkelig dårlig dag21:42VerdenIvanka Trump tjente 34 millioner på farens hotell i fjor20:55VerdenGuterres vil ha uavhengig gransking av tankskip-angrep20:46NorgeLokket småjenter med kjæledyr – nå må han i fengsel19:14PolitikkAp hadde et ufravikelige krav – nå handler de stikk i strid18:58VerdenDette var en yrende bosetning for over 3000 år siden18:31NorgePolitiet planlegger evakuering etter bombefunn utenfor Tønsberg18:19NorgeSetter krisestab etter brann på sykehjem i Otta17:50PengerMysteriet i Persiabukta skaper frykt17:41VerdenBombe fra andre verdenskrig funnet ved Alexanderplatz i Berlin17:00PolitikkAp-veteran fikk internasjonalt toppverv16:39NorgeAvdød ettåring fra Askøy var smittet av Campylobacter16:17ReiseLege om mulig dødsårsak: – Kan tyde på forgiftning15:56NorgePassasjerer måtte forlate bilene etter brann i tunnel15:53Helse og livsstilVinmonopolet kan få holde åpent senere15:43SportMilan-legender får toppjobber i klubben15:42ReiseTrollstigen får mobildekning15:36VerdenTrump: – Iran er en terror-nasjon14:50VerdenSoldater skyter med skarpt mot demonstranter i Benin14:48PengerEU vil kjøpe mer kjøtt fra USA14:38PengerBjørn Kjos vil inn i en mer tilbaketrukket rolle14:26NorgeListhaug: – Bør være en vekker for alle kommuner14:03VerdenSudans militærjunta innrømmer overgrep mot demonstranter14:01PolitikkVil gi regjeringen mer makt i krisesituasjoner13:18NorgeReagerte på Ludvigsens mange kveldsbesøk13:07VerdenNytt rettsmøte i Assange-saken neste år13:06NorgeVaraordfører på Askøy: Høydebasseng stengt for godt13:06NorgeFire biler involvert i ulykke – én alvorlig skadd12:31PolitikkBoris Johnson kritiseres for å unngå debatter12:30NorgeFafo korrigerer omstridt rapport om «menneskeraser»12:27SportEmilie Haavi røk korsbåndet – reiser hjem fra fotball-VM
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus