Aker-verdien falt med 3,7 milliarder kroner

Kjell Inge Røkke. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix
Kjell Inge Røkke. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix

Aker-konsernets verdijusterte egenkapital falt med over 3,7 milliarder kroner i andre kvartal i år, hovedsakelig på grunn av uroen i oljesektoren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Selv om verdiutviklingen i dette kvartalet er negativ, så er jeg fortsatt optimistisk, delvis fordi verdiendringene ble utløst av raske endringer i oljeprisen og delvis av at våre operative enheter fortsetter å gi gode resultater, sier Aker-president og konsernsjef Øyvind Eriksen.

Verdinedgangen i det Kjell Inge Røkke-kontrollerte industri- og investeringsselskapet er på 11,5 prosent i andre kvartal – fra snaut 32,6 til drøye 28,8 milliarder kroner. Justert for utbytte falt aksjekursen 12,7 prosent i perioden. Hovedindeksen på Oslo Børs økte i samme periode med 1,6 prosent.

Les også: Kjell Inge Røkke skal bygge forskningsskip sammen med WWF

Ser man på de enkelte selskapene i porteføljen, var verdinedgangen klart størst i Aker Solutions, med 27 prosent i andre kvartal. Aker BP falt 9 prosent, Kværner med 6 prosent, mens Akastor økte verdien med 6 prosent og Ocean Yield med 10 prosent.

Kvartalsrapporten viser dessuten at Aker-kassen ble over halvert – fra 4,3 til 2,1 milliarder kroner i kontanter og likvide fondsinvesteringer.

I første halvår falt omsetningen med 2,9 milliarder kroner. Samtidig økte driftsresultatet til 1,15 milliarder kroner og resultat før skatt til 810 millioner kroner.

Les også: Røkke tror krill kan bli Akers mest verdifulle investering

Personvernpolicy