Filmkjendiser med millionoverskudd

Einar film, hvor Aksel Hennie er medeier, fikk et resultat før skatt i 2016 på 4,4 millioner kroner. Foto: NTB scanpix
Einar film, hvor Aksel Hennie er medeier, fikk et resultat før skatt i 2016 på 4,4 millioner kroner. Foto: NTB scanpix

Sammen med Hollywood-regissør Morten Tyldum, omsetter filmselskapet til Aksel Hennie og Nicolai Cleve Broch for titalls millioner på egne filmer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sammen med produsent Guri Neby (48) og regissør Jens Lien (49), står filmkjendisene bak selskapet Einar film og fortellinger as, som i 2016 omsatte for 60 millioner kroner, skriver Dagens Næringsliv.

- Alle har vært til og fra, bortsett fra Morten som har vært altfor opptatt i USA. Men han eier jo 25 prosent av selskapet, så vi håper nok på noen prosjekter med han snart, sier administrerende direktør Guri Neby, til DN.

Les også: Tror Netflix har passert milepæl

Sterk vekst

Einar film fikk et resultat før skatt i 2016 på 4,4 millioner kroner, ned fra 5,3 millioner kroner året før.

Omsetningen endte på 60 millioner kroner. Det er en nedgang på seks millioner kroner for morselskapet i konsernet, men omsetningsfallet veies opp av sterk vekst i datterselskapet Willy Nikkers.

Les også: Frykter nytt krakk på Island

Store oppstartskostnader

Ifølge avisen har Einar-konsernet de siste årene utvidet seg betraktelig. I 2015 ble selskapet Willy Nikkers as startet, et selskap som ifølge Neby er «light»-versjonen av Einar film og fortellinger – og har mulighet til å gjøre lavkostproduksjoner på kort tid.

I fjor startet også Drama Einar as opp, et selskap som i større grad skal gjøre dramaproduksjoner og spillefilmer, ifølge Neby.

- 2016 har vært preget av oppstartskostnader i de ulike selskapene. For eksempel koster det å sette i gang en dramasatsning. Men vi føler det er verdt det, og jeg tror vi bygger et solid selskap, som kan produsere stort og smått, sier Neby til DN.

Les også: Elon Musk advarer mot kraften i kunstig intelligens

Saken ble først publisert på Hegnar.no

Personvernpolicy