Russisk soldat for svak av sult til å bruke skuddsikker vest, ifølge ukrainsk etterretning

En russisk soldat står vakt ved den ødelagte delen av Iljitsj jern- og stålverk i havnebyen Mariupol i Ukraina 18. mai 2022. Illustrasjonsfoto.
En russisk soldat står vakt ved den ødelagte delen av Iljitsj jern- og stålverk i havnebyen Mariupol i Ukraina 18. mai 2022. Illustrasjonsfoto.  Foto: Olga Maltseva / AFP / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Soldaten forteller at Russlands militære kommando ikke har sørget for mat eller vann.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den ukrainske militære etterretningstjenesten publiserte denne uken en lydfil av en avlyttet telefonsamtale der en russisk soldat i Ukraina forteller at han er for svak på grunn av matmangel til å bruke den skuddsikre vesten sin.

I lydfilen som Ukrainas militære etterretningstjeneste (GUR) har lagt ut på sin Telegram-kanal, snakker en mann som er identifisert som medlem av det russiske militæret, i telefon med ektefellen sin om de dårlige forholdene i enheten.

På et tidspunkt i samtalen hevder han at enheten hans ikke har fått mat på tre uker.

Opptaket er ikke uavhengig verifisert.

Her kan du lese mer om krigen i Ukraina!

Se video: Putin latterliggjøres etter dette

«Alle ble drept»

GUR legger ofte ut lydopptak av det de hevder er avlyttet kommunikasjon med russiske styrker. Samtalene er vanligvis eksempler på lav moral blant den russiske presidenten Vladimir Putin s styrker i Ukraina.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge en oversettelse av lydklippet forteller den ikke navngitte soldaten sin kone at de russiske styrkene der han er stasjonert, hadde mistet 100 mann «på noen få dager», skriver Newsweek.

– Angrepet mislyktes. Alt er i helvete. Alle ble drept. Alt vi okkuperte, har de allerede tatt tilbake, sier mannen.

Soldaten fortsetter med å hevde at Russlands militære kommando ikke hadde sørget for mat eller vann til personellet på stedet i tide.

– Vi har ikke fått mat levert på tre uker. Vi har ikke fått mat på tre uker. I dag er det allerede den syvende dagen siden vi har fått vann, sier soldaten.

– Meningsløst

På grunn av mangelen på mat og vann skal soldaten ha sagt at han ikke er i stand til å bruke skuddsikker vest:

– Faen! Jeg tar allerede av meg den skuddsikre vesten. Jeg orker ikke å ha den på meg. Hva er forskjellen, det er meningsløst. De sårede soldatene blir uansett ikke tatt ut.

Soldaten fortsetter med en fordømmelse av de militære myndighetene og sa at «de gir blaffen i oss og gir blaffen i offensiven».

– Det er alt. Jeg er sulten og tørst. Det er hele krigen. Landets hær, folkets hær. Hæren ligner på landet, sier soldaten.