Russisk attentatkomplott mot høytstående ukrainerne avverget: Se den dramatiske pågripelsen

To menn er siktet for å planlegge en rekke attentater mot høytstående ukrainere. Foto: Ukrinform TV
To menn er siktet for å planlegge en rekke attentater mot høytstående ukrainere. Foto: Ukrinform TV
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ukrainas sikkerhetstjeneste hevder å ha pågrepet russiske agenter som planla et attentat mot landets forsvarsminister og etterretningssjef.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den ukrainske Sikkerhetstjenesten (SBU) publiserte mandag ettermiddag en video av en gruppe væpnede menn som overmanner og setter håndjern på to menn i sivile klær som nærmer seg en bil.

Ukrainas nasjonale nyhetsbyrå, Ukrinform, opplyser om at de to arresterte jobber for den russiske etterretningstjenesten. Mennene er nå siktet for å planlegge et attentat mot Ukrainas forsvarsminister, Oleksij Reznikov, sjefen for det militære etterretningsbyrået, Kyrylo Budanov, og en ikke navngitt aktivist.

«SBU avbrøt planen fra det russiske militære etterretningsbyrået GRU om å bruke en sabotasjegruppe til å utføre tre drap», sier nyhetsbyrået i en uttalelse.

Se video av den dramatiske pågripelsen:

De mistenkte, den ene bosatt i den østlige Luhansk-regionen kontrollert av prorussiske separatister og den andre bosatt i Ukrainas hovedstad Kyiv, ble lovet opptil 150.000 dollar, svimlende 1.465.000 kroner, av russisk etterretning for drapet på hvert av målene. Det sier SBU i en melding på Telegram, ifølge Daily Mail.

Pågripelsene fant sted i Kovel, nord i Ukraina.

Ukrainske myndigheter la også ut en rekke bilder fra pågripelsen:

De to mennene legges i bakken av ukrainsk etterretning. Foto: Ukrinform TV

Opplysningene om pågripelsene og de angivelige attentatplanene er ikke bekreftet fra annet hold. Det er heller ikke kommet noen russisk reaksjon på beskjeden fra Ukrinform.