India: Foreldre saksøker sønn – fikk ikke barnebarn

Et indisk ektepar går rettens vei for å kreve kompensasjon på over seks millioner kroner for utgifter de har brukt på sin barnløse sønn. Kravet bortfaller dersom sønnen og svigerdatteren kan gi dem et barnebarn innen et år. Illustrasjonsbilde.
Et indisk ektepar går rettens vei for å kreve kompensasjon på over seks millioner kroner for utgifter de har brukt på sin barnløse sønn. Kravet bortfaller dersom sønnen og svigerdatteren kan gi dem et barnebarn innen et år. Illustrasjonsbilde. Foto: NTB / Shutterstock
Artikkelen fortsetter under annonsen

Foreldrene spanderte storstilt bryllup og pilotutdannelse for deres eneste sønn. Nå krever de pengene tilbake om det ikke dukker opp barnebarn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge britiske BBC brukte Sanjeev (61) og Sahana Prasad (57) fra den nordlige indiske delstaten Uttarakhand alle sparepengene sine på å betale deres eneste sønns storslåtte bryllup på et luksushotell i tillegg til å betale for hans pilotutdannelse i USA.

Nå går de rettens vei for å kreve kompensasjon på 50 millioner rupi, tilsvarende over 6,3 millioner norske kroner for utgifter de har brukt på sønnen gjennom oppveksten. Kravet bortfaller dersom sønnen og svigerdatteren kan gi dem et barnebarn innen et år.

– Jeg har bare én sønn. Jeg brukte alle mine sparepenger på oppveksten hans og utdannelsen, forteller faren til Times of India.

Han forteller at sønnen (35) fikk dekket pilotutdannelsen i USA i 2006 og fikk økonomisk bistand da han mistet jobben under økonomiske nedgangstider i 2007. Sønnen jobber i dag som pilot for et privat flyselskap.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Mental trakassering

Foreldrene arrangerte også et bryllup for sønnen i 2016. Foreldrene betalte både det storstilte bryllupet og bryllupsreisen. Også ekteskapet var arrangert.

– Vi fikk ham gift i 2016 i håp om at vi ville få noen barnebarn å leke med som pensjonister. Men seks år har gått og det er ingen barn. Vi opplever det som sterk mental trakassering, forteller faren.

– Om vi i det minste hadde et barnebarn å tilbringe tiden med, ville smerten vår vært holdbar, utdyper foreldrene til avisen The National.

Foreldrene er fortvilte over at sønnen og svigerdatteren (31) bor i forskjellige byer som følge av jobbene deres. De har til og med tilbudt seg å ta vare på et eventuelt barnebarn om svigerdatteren opplever at hun ikke kan ta vare på det alene ved siden av jobben.

Søksmålet første av sitt slag

Sønnen og svigerdatteren har ikke uttalt seg om søksmålet, som skal være det første av sitt slag i delstaten, og trolig i landet, ifølge foreldrenes advokat Arvind Srivastava.

– Fra foreldrenes synspunkt er kravet rettferdig. Det er ikke noe galt i deres forventninger, sier advokaten til Times of India. Saken skal først opp i en høring, før sønnen og ektefellen vil få en stevning om å møte i retten der de kan komme med sine reaksjoner på søksmålet.