Forskere observerte uforklarlig objekt i Melkeveien: – Nesten litt skummelt, selv for en astronom

Illustrasjonen er laget av forskerne ved ICRAR, og stjerne-symbolet viser sånn cirka hvor objektet befant seg da det ble fanget opp.
Illustrasjonen er laget av forskerne ved ICRAR, og stjerne-symbolet viser sånn cirka hvor objektet befant seg da det ble fanget opp. Foto: ICRAR
Artikkelen fortsetter under annonsen

Australske forskere hevder å ha fått øye på et ukjent snurrende objekt i vår galakse. Objektet er ulikt noe annet de har sett tidligere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var en universitetsstudent Tyrone O´Doherty som først oppdaget et objekt som sendte ut enorme lange lyskastere av stråling i totalt 18 minutter. Oppdagelsen gjorde han ved hjelp av et teleskop og ny teknologi han selv har utviklet.

O´Doherty er en del av et forskerteam ledet av astrofysikeren Natasha Hurley-Walker ved Curtin University node of the International Centre for Radio Astronomy Research (ICRAR). Forskergjengen jobber med å kartlegge radiobølger i universet.

Blinket i intervaller

– Objektet dukket opp og forsvant gjentatte ganger over en periode på noen få timer, forklarer Hurley-Walker i en pressemelding fra universitetet.

Det usedvanlige med dette objektet var intervallene det blinket i, hvor objektet kunne være «på» i ett minutt.

Kjenner ingenting oppfører seg slik

– Vi ble totalt tatt på senga. Det var nesten litt skummelt, selv for en astrofysiker, for det er ingenting vi kjenner til som oppfører seg slik, sier Hurley-Walker til BBC.

ICRAR har klart å fastslå at objektet er om lag 4000 lysår unna vår planet, lyser svært kraftig og har et svært sterkt magnetfelt. Forskerne jobber nå med å finne ut hva objektet kan være.