Savnet svensk elitesoldat funnet død

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fire måneder etter at Deniz Arda (31) forsvant sporløst, ble en person funnet død i naturen. DNA-prøver av levningene bekrefter at det er den savnede elitesoldaten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var levninger, som i forrige uke ble funnet i den svenske nasjonalparken Tyresta sør for Stockholm, som viste seg å tilhøre savnede Deniz Arda.

– Det er en mann som ble meldt savnet fra Södermalm i Stockholm den 18. november 2020. Mannens pårørende er varslet, melder svensk politi.

DNA-prøver fastslo identiteten

Ifølge Aftonbladet ble 31-åringen funnet på et sted hvor letemannskaper tidligere har søkt. Det var DNA-prøver fra levningene som viste seg å stemme overens med den savnede.

Helt siden han forsvant i midten av november i fjor, har frivillige hjelpemannskaper lett etter ham. Etter hvert som tiden gikk uten at det ble gjort gjennombrudd i letingen, svant håpet.

Turgåer fant den savnede: – Det var sjokkerende

– Først oppdaget jeg et par sko og bukser. Så forsto jeg at det var en død person. Det var sjokkerende, forteller turgåeren som fant den savnede.

Deniz Arda var utdannet elitesoldat og spesialoffiser i det svenske forsvaret. Han hadde til sammen fire ulike utdannelser som jegersoldat, skriver Expressen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dagen han forsvant hadde han fortalt sine kolleger via en chat at han planla en lengre løpetur langs Sörmlandsleden. Tre dager senere ble han meldt savnet.

Mobilen, lommeboka og reisekortet lå hjemme

Spørsmålet er om Deniz Arda noen gang kom seg av gårde på løpeturen. I den tomme leiligheten lå 31-åringens mobil, lommebok, reisekort og pass. Men både treningsklokken, løpeskoa og ryggsekken var borte.

Mandag 1. mars slo svensk politi drapsalarm da levningene etter en uidentifisert person ble funnet under en klippe i nasjonalparken. Etter en ukes tekniske og taktiske undersøkelser, har svensk politi kommet til at det mest sannsynlig ikke har skjedd noe kriminelt.

– Det finnes i den nåværende situasjonen ingen mistanke om noe kriminelt, opplyser politiets pressetalsperson Carina Skagerlind.

Nær venn: – Plutselig tok alvoret tak

En nær venn av den avdøde takker alle som har deltatt i letingen etter 31-åringen.

– Man har vært forberedt på at det kunne komme en beskjed når som helst, men plutselig tok alvoret tak. Før dette levde man i en slags trygg uvisshet, forteller Henrik Ehrenfeldt til SVT.