Mitt Romney tror Donald Trump vil vinne presidentvalget 2024

Senator Mitt Romney anser det som svært sannsynlig at Donald Trump blir republikanernes presidentkandidat i 2024. Selv stemte han for domfellelse under begge riksrettssakene mot Trump.
Senator Mitt Romney anser det som svært sannsynlig at Donald Trump blir republikanernes presidentkandidat i 2024. Selv stemte han for domfellelse under begge riksrettssakene mot Trump. Foto: Al Drago / Reuters/NTB

Senator og tidligere presidentkandidat Mitt Romney tror Trump har stor sjanse for å bli republikaernes neste kandidat, og vinne valget.

Det var under et intervju med New York Times at den republikanske senatoren Mitt Romney ble spurt om hvordan han ser for seg at presidentvalget i 2024 vil utfolde seg, og om han tror Donald Trump kommer til å stille.

– Jeg vet ikke om han kommer til å stille til valg i 2024, men hvis han gjør det så kan han komme til å vinne overlegent, sa Romney.

Romney stilte selv som republikanernes presidentkandidat til valget i 2012, men tapte mot Barack Obama som da stilte til gjenvalg. Ifølge CNN er Romney den eneste republikanske senatoren som stemte for domfellelse i begge riksrettssakene mot Donald Trump.

Republikanske velgere samlet seg utenfor Mitt Romneys kontor i påvente av riksrettssaken mot Donald Trump. De oppfordret Romney til å stemme for domfellelse, noe han gjorde i begge rettssakene. Foto: Rick Bowmer / AP/NTB
Republikanske velgere samlet seg utenfor Mitt Romneys kontor i påvente av riksrettssaken mot Donald Trump. De oppfordret Romney til å stemme for domfellelse, noe han gjorde i begge rettssakene. Foto: Rick Bowmer / AP/NTB

Trump skal delta på den årlige Conservative Political Action Conference som finner sted førstkommende helg. Der skal han sannsynligvis annonsere sitt ønske om å stille som republikanernes presidentkandidat. Republikanerne er splittet når det gjelder Donald Trumps fremtid i partiet, og under en pressekonferanse tok kongresskvinne Liz Cheney et klart standpunkt.

– Jeg har vært klar og tydelig på mitt synspunkt når det gjelder Donald Trump, og jeg synes ikke han burde ha en viktig rolle i partiets fremtid, sa Cheney på spørsmål fra reporterne under pressekonferansen.

Personvernpolicy