Mysteriet i ørkenen er trolig løst: Kunstnere lurte hele verden

<p>– Hvilken bedre måte å avslutte dette året på enn å la verden tenke at romvesener tok kontakt, bare for å bli skuffet over at det bare er The Most Famous Artist som spiller triks igjen, sier grunnleggeren av «The Most Famous Artist», Matty Mo.</p>
– Hvilken bedre måte å avslutte dette året på enn å la verden tenke at romvesener tok kontakt, bare for å bli skuffet over at det bare er The Most Famous Artist som spiller triks igjen, sier grunnleggeren av «The Most Famous Artist», Matty Mo. Foto: AP

Monolitten av metall, som ble funnet i ørkenen i Utah, har vært omgitt av et mysterium. Spekulasjonene har vært mange. Men nå kan gåten være løst.

Den tre meter høye monolitten har utløst en rekke ulike teorier. Flere har mistenkt at kunstnere har hatt regien. Nå tyder mye på at denne antagelsen stemmer.

– Jeg kan si at vi er kjent for stunts av denne art. Jeg kan ikke utstede flere bilder for øyeblikket, men jeg kan love mer om dette de neste dagene og ukene, er den kryptiske meldingen som bakmennene har postet på Instagram.

Etter det oppsiktsvekkende funnet i Utah-ørkenene, forsvant den plutselig. Så dukket det opp tilsvarende monumenter også andre steder i USA.

Kunstner-stunt

Ifølge det australske nettstedet news.com.au er det nå mye som tyder på at monolittene ser ut til å være konstruert av kunstprosjektet «The Most Famous Artist».

Prosjektet består av flere forskjellige kunstnere. De utmerker seg ved å lage ulike typer stunt, og selger det i etterkant.

Kunstnergruppen, som holder til i Santa Fe i New Mexico, har den siste tiden lagt ut bilder og spor på sin lukkede Instagram-profil. Flere av disse viser den første monolitten i Utah, men også en tilsvarende installasjon i et varehus.

– Hvilken bedre måte å avslutte dette året på

Grunnleggeren av «The Most Famous Artist» , Matty Mo, bekrefter i en uttalelse til nettstedet mashable.com at de stpår bak installasjonene, og at de er til salgs.

– Hvilken bedre måte å avslutte dette året på enn å la verden tenke at romvesener tok kontakt, bare for å bli skuffet over at det bare er The Most Famous Artist som spiller triks igjen, sier Mo.

Prisen på monolitt-installasjonen er satt til om lag en halv million kroner.

Personvernpolicy