Trump avslutter bruk av malariamedisin

<p dir="ltr">– Jeg tar en pille hver dag. Jeg tar det fordi jeg tror det er bra. Jeg har hørt mange bra fortellinger, sa Trump da han møtte mediene for å snakke om coronakrisen og forklare hvorfor han brukte malariamedisin.</p>
– Jeg tar en pille hver dag. Jeg tar det fordi jeg tror det er bra. Jeg har hørt mange bra fortellinger, sa Trump da han møtte mediene for å snakke om coronakrisen og forklare hvorfor han brukte malariamedisin. Foto: Alex Brandon / AP

For få dager siden fortalte USAs president Donald Trump at han brukte den omstridte malariamedisinen hydroksyklorokin. Nå varsler han snarlig slutt på pillebruken.

Trump brukte medisinen for å unngå symptomer om han skulle bli smittet av coronaviruset. Nå bekrefter han at medisineringen vil bli avsluttet i løpet av få dager, skriver Reuters.

Trump testes daglig for covid-19, men skal ikke ha fått påvist symptomer på sykdommen.

Tidligere denne uken ble det kjent at Trump har tatt malariamedisinen daglig i halvannen uke, uten at det var kjent for offentligheten.

– Jeg tar en pille hver dag. Jeg tar det fordi jeg tror det er bra. Jeg har hørt mange bra fortellinger, sa Trump da han møtte mediene for å snakke om coronakrisen i den amerikanske restaurantbransjen som følge av virusutbruddet.

Det amerikanske mattilsynet advarer

Det var under et møte med guvernøren i Arkansas, Asa Hutchinson, og guvernøren i Kansas, Laura Kelly, i Det hvite hus onsdag, at Trump skal ha fortalt at han ikke lenger vil bruke hydroksyklorokin.

– Jeg regner med å avslutte dette i løpet av en dag eller to, skal Trump ha sagt i møtet, melder Tribune Review, den nest største dagsavisen i Pittsburgh, Pennsylvania.

(Artikkelen fortsetter under)

VIKTIG: Ekspert ut mot Trumps medisininntak: – Dette er alvorlig

Det amerikanske mattilsynet Food and Drug Administration (FDA) Food and Drug Administration har advart mot bruk av malariamedisin mot covid-19, og har begrunnet det med at medisinen ikke har vist seg å være sikker og effektiv for å behandle eller forhindre covid-19.

Det er blant annet vist til risikoen for at medisinen kan forårsake alvorlige bivirkninger som hjerterytmeforstyrrelser.

Etter to ukers forbruk av malariapiller, sier Trump at han ikke lenger vil bruke medisinen som flere eksperter har sådd tvil om effekten av, skriver EkstraBladet.

– Du vil bli forundret over hvor mange som bruker dette

Det er ikke vitenskapelig bevist at hydroksyklorokin har effekt mot coronaviruset, men det er foretatt flere upubliserte studier, blant annet i Kina og Frankrike, som antyder at klorokin kan redusere virusnivåene hos pasienter som har coronaviruset, ifølge AFP.

– Du vil bli forundret over hvor mange som bruker dette, særlig folk som arbeider i førstelinje. Mange, mange tar det. Jeg tar det tilfeldigvis, sa Trump til pressefolkene og understreket at han bruker medisinen i samråd med legen i Det hvite hus, men at det var han selv som tok initiativ til bruken.

– Jeg spurte ham: «Hva synes du?» og han svarte: «Hvis du vil». Jeg sa da «Ja, det vil jeg», sa presidenten, som også fortalte at han tar pillen sammen med sinktilskudd.

Trump testets daglig for covid-19

Trump har flere ganger bagatellisert alvorligheten av sykdommen og nektet å bruke ansiktsmaske i strid med egne føderale regler.

Hydroksyklorokin er en eldre malariamedisin og brukes i dag mot revmatisme, systemisk lupus og Sjøgrens syndrom.

Trump-administrasjonen godkjente tidligere i år at leger kan skrive ut resept på legemiddelet til behandling av covid-19-syke pasienter.

VIDEO:: Trump likte ikke spørsmålene og stormet av scenen

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært