Overfylte T-baner i London: – Det gjør meg rasende

Video: Det er kamp om plassene på T-banen i London om dagen til tross for at statsminister Boris Johnson har bedt folk om å holde seg hjemme.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tross statsminister Boris Johnsons bønn til innbyggere om å holde seg hjemme, er T-banevogner fylt til trengsel av fartende londonere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter dager med press fra flere hold om å innføre tiltak mot spredningen av coronaviruset, gjorde Boris Johnson lørdag nettopp det.

Skoler, barer, restauranter og treningsenteret ble stengt og britene ble bedt innstendig om å holde seg hjemme, så langt det lar seg gjøre.

– Jeg må gi det britiske folk en svært enkel instruksjon. Bli hjemme, sa han i en tale mandag.

Tross advarselen florerer det av bilder og videoer som viser overfylte T-bane vogner, som man kan se i videoen øverst i saken. Mange reagerer kraftig.

– Vær så snill folkens, bli hjemme. Jeg er en lokomotivfører. Jeg drar på jobben for å frakte mennesker med kritiske arbeidsoppgaver på jobb. Så når jeg reiser og ser dette, blir jeg rasende, skriver en Twitter-bruker.

Tiltak fått motsatt effekt

Et av tiltakene som er innført i håp om at færre skal bruke kollektiv transport, er å redusere antall avganger. I tillegg har myndighetene valgt å legge ned avganger på natta.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Men tiltaket kan se ut til å ha fått motsatt effekt. London er en storby med lange distanser mellom de forskjellige områdene, noe som gjør mange avhengig av kollektivtransport for å komme seg rundt.

Blir tvunget til å gå på jobb

Mange peker også på at flere blir tunget til å komme på jobb selv om de ikke er ansatte med samfunnskritiske funksjoner, fordi bedrifter ikke har blitt pålagt å holde stengt, skriver The Guardian.

– Ved å redusere T-bane avgangene, blir vognene som kjører i rush-tiden fullere, noe som gjør at tiltaket får motsatt effekt. Dette er ekstremt farlig og uakseptabelt, skriver en annen Twitter-bruker.

Så langt har over 8000 fått påvist coronasmitte i Storbritannia og over 400 er døde.

Video: Tatt på fersken: Her sprer mannen bakterier med vilje