Høyre-politiker slår tilbake mot Riise-utspill

<p>Tidligere fotballspiller John Arne Riise mener breddefotballen må starte øyeblikkelig. </p>
Tidligere fotballspiller John Arne Riise mener breddefotballen må starte øyeblikkelig.  Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

John Arne Riise er klokkeklar på at breddefotballen i Norge må få komme i gang med en gang. Høyre-politiker Tage Pettersen er ikke enig. 

– Jeg tror Riise bidrar til det stikk motsatte av det som vel er målet hans, det å gjenåpne breddefotballen raskest mulig. Den type utspill bidrar ikke til å skape sympati for fotballen tenker jeg, sier Pettersen, som er idrettspolitisk talsmann i Høyre, til VG.

Tirsdag skrev John Arne Riise, som er trener for 3. divisjonsalget Flint Tønsberg, en e-post til sine trenerkollegaer hvor han oppfordret divisjonskollegaene sine om å bryte forbudet mot fullkontaktstrening for voksne i breddefotballen.

– Jeg mener vi alle bør stå opp og gi faen. Vi bør fra i morgen (mandag, jour.anm) trene normalt som en protest mot den urettferdigheten vi alle føler. Regjeringen snakker om hvor viktig bredden er hele tiden, vel, handling sier mer enn ord, var blant annet noe av det Riise skrev.

Pettersen, som også er president Norges ishockeyforbund, tror Riises utspill stikker kjepper i hjulene på prosessen.

– Banalt

Konfrontert med Pettersens uttalelser, svarer Riise følgende i en e-post til VG:

– Det er skuffende. Vi har prøvd å jobbe gjennom vanlige kanaler i flere måneder. Det eneste vi har fått er brutte løfter. Da blir det banalt å kalle vår kamp som kjepper i hjul.

Kulturminister Abid Raja. Foto: NTB Scanpix
Kulturminister Abid Raja. Foto: NTB Scanpix

Det har lenge stormet rundt åpningen av breddefotballen i Norge. Elitefotballen fikk starte opp igjen for rundt tre uker siden, og nå jobber Norges Fotballforbund for å få startet opp igjen breddefotballen fra 1. august.

Onsdag morgen gikk kulturminister Abid Raja ut på Twitter og inviterte idrettstoppene til et møte om saken torsdag.

– Dere ber om møte snarest i juli. Jeg kan møte dere allerede i morgen! Jeg er på Knutholmen i Bremanger og ferdig med program kl. 17. Kan dere være på plass i morgen, eller vil dere jeg finner en annen dag?

– Sitter ikke på en knapp

Men det er lite som tyder på en åpning av breddefotballen foreløpig.

Raja henviser til at regjeringen følger de rådene som til enhver tid kommer fra Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet (FHI).

– Det er ikke kulturministeren som sitter på en rød, gul og grønn knapp. I dette tilfellet er det helsemyndighetene som har gitt et entydig råd til regjeringen om å ikke åpne opp for mer, sier Raja til NTB.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært