Meny

Finsk journalist: – Johaug kommer ikke til å få en varm velkomst

Therese Johaug gjør comeback i verdenscupen denne helgen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

En finsk journalist hevder at mange i Finland tror at Norge systematisk doper sine langrennsløpere.

– Det er mange, mange skientusiaster i Finland som tror at Norge systematisk doper sine løpere, sier den finske journalisten, Santtu Silvennoinen, ifølge svenske Expressen.

Verdenscupen starter denne helgen i finske Kuusamo, og Therese Johaug gjør comeback i det gjeve selskap etter dopingutestengelsen.

– Publikum kommer til å bue på henne. Jeg er ganske sikker på at Therese Johaug ikke kommer til å få en varm velkomst av det finske publikummet, sier Silvennoinen.

– Glemmer aldri drittpraten fra Norge

Tidligere har Espen Graff, kommunikasjonssjef i Norges Skiforbund, avfeid lignende dopingbeskyldninger, som Silvennoinen kommer med.

– Alt vi driver med i norsk langrenn tåler dagens lys, har han tidligere uttalt til ABC Nyheter.

Men finnene har fortsatt ikke glemt hetsen de ble utsatt for da deres egne løpere ble tat i doping.

– Du husker kanskje Finlands dopingskandale i Lahti i 2001. Skifansen i Finland kommer aldri til å glemme all drittpraten fra Norge, påpeker Silvennoinen.

Henges ut i svensk avis

Expressen har fredag et oppslag hvor Therese Johaug fremheves som «en av jukserne som er tilbake i sporten».

Slik ser forsiden ut på Expressens sportssider fredag. Foto: Skjermdump

Sportssjef i Expressen, Pär Andersson, sier til Dagbladet, som først omtalte saken, at dette ikke er en personlig agenda mot Johaug.

– Vi har ikke tatt hensyn til om løperen har utvist liten skyld eller om det var bevisst doping, forteller Andersson til Dagbladet.

Johaug har tidligere snakket om at hun ikke kan utelukke reaksjoner fra tilskuerne når hun starter i renn utenlands etter dopingdommen.

– Jeg må være forberedt på alt mulig, sa Johaug til NRK søndag.

– Johaug vil bli behandlet på en høflig måte

Pekka Holopainen, som er sportskommentator i Finlands nest største avis, Ilta-Sanomat, tror Johaug vil bli behandlet godt av finnene under verdenscupåpningen.

Mottakelsen fra det finske publikummet kommer absolutt ikke til å bli noe problem for Johaug. Hun vil bli behandlet på en høflig måte, sier en av Finlands mest kjente langrennskjennere, sportskommentatoren Pekka Holopainen, til NTB.

I 2016 år siden ble det norske laget møtt med en plakat med påskriften «DDR Norway Ski team = Doping team» under verdenscupåpningen i Finland.

Dette skjedde kun måneder etter at dopingsakene til Martin Johnsrud Sundby og Johaug hadde blitt kjent.

– Hold kjeften, Finland

Jørn Ernst, som er Johaugs manager, sier at hun er forberedt på at det kan komme slengbemerkninger.

Tomas Pettersson, Expressens sportskommentator. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Men det er ikke noe hyggelig lesing. Vi har stått gjennom dette et par år nå, og vi takler det godt. Det kommer kanskje flere lignende ting, men sånn er det bare, sier Ernst til ABC Nyheter.

Expressens sportskommentator, Tomas, Pettersson, skriver i en kommentar at han inderlig håper finnene tar feil om dopinganklagene.

– Hold kjeften, Finland, skriver han.

– Jeg håper virkelig at alle kniper igjen, glemmer det som har skjedd - og gjør det eneste rette denne helgen: Gi Therese Johaug litt kjærlighet, skriver Pettersson videre.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært