Meny

Therese Johaugs dopingsak

– Jeg forstår ikke at ledelsen i skiforbundet blir sittende

<p>Therese Johaug-saken kostet Norges Skiforbund i underkant av 3,5 millioner kroner. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix</p>
Therese Johaug-saken kostet Norges Skiforbund i underkant av 3,5 millioner kroner. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Norges Skiforbund erkjenner at summen for Johaug-saken ble høy.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er ikke til å komme unna at summen i Johaug-saken er meget høy. Det hevdes fra skiforbundets side at når det ble en anke for Idrettens voldgiftsrett (CAS), måtte saken forberedes helt på nytt. Jeg kan vanskelig skjønne at det stemmer, sier jurist og CAS-ekspert, Robin Mackenzie-Robinson, til ABC Nyheter.

– Tilnærmet like anførsler

Han viser til at det er mange av anførslene fra Johaug sitt advokat-team som er tilnærmet like anførslene som ble fremmet for domsutvalget i Norges idrettsforbund (NIF).

– Det er selvfølgelig helt naturlig ettersom det er snakk om samme sak og de samme rettslige problemstillingene, påpeker han.

Skiforbundets kostnader for Johaug-saken endte på i underkant av 3,5 millioner. Det skrev VG fredag.

Administrasjons- og markedssjefen i langrennsdelen av Norges Skiforbund, Espen Bjervig, sier til avisen at kostnadene gjelder for juridisk bistand og saksomkostninger i forbindelse med høringen i NIFs domsutvalg, samt ankesaken i CAS.

– Det er mye penger

Bjervig forteller videre at det aldri var aktuelt å ikke støtte Johaug, så lenge det ikke var tilsiktet doping.

Men han erkjenner at beløpet ble høyt.

– Det er mye penger, sier Bjervig.

Martin Johnsrud Sundbys dopingsak kostet 3,3 millioner. Et millionbeløp i tapte premiepenger er blant utgiftene. Norges Skiforbund dekket også alle kostnadene i Sundbys sak.

– Espen Bjervig hevder at advokatutgifter på nesten syv millioner kroner ikke vil gå utover verken sportslig budsjett, barn og rekruttering eller idrettsanlegg. Midlene skal tas fra skiforbundets egenkapital, sier han, ifølge CAS-ekspert, Robin Mackenzie-Robinson.

– Dekker advokatutgifter til mangemillionærer

Han illustrerer skjevheten på denne måten:

– En kan snu rundt på det; jeg antar at et potensielt tilskudd på nesten syv millioner kroner til enten det sportslige budsjettet, barn og rekruttering eller idrettsanlegg ikke ville vært ubetydelig. I stedet velger Norges Skiforbund, med støtte i langrennskomiteen, å bruke pengene på å dekke advokatutgifter (og premiepenger for Sundby) til to dopingtatte utøvere som er mangemillionærer. Forstå det den som kan, sier Mackenzie-Robinson.

– Forenklet, tabloid og populistisk

Han sier at utøvere har et personlig ansvar for å tilegne seg kunnskap om antidopingreglene. Det burde ikke være for mye å forvente av Norges Skiforbund at de sørger for at utøverne deres får opplæring slik at de har elementær kunnskap om reglene, mener juristen.

– Sakene er etter min mening et resultat av manglende kunnskap hos utøverne, men også systemsvikt hos skiforbundet. Resultat: To utøvere som må leve med «dopingstemplet» resten av karrieren, massivt omdømmetap og nesten syv millioner kroner mindre i egenkapital for skiforbundet. Ledelsen i forbundet - den blir selvfølgelig sittende. Igjen, forstå det den som kan.

Kommunikasjonssjef i Norges Skiforbund, Espen Graff, sier til ABC Nyheter at forbundet har stor forståelse for at det er mange meninger om disse vanskelige sakene.

– Skiforbundet har behandlet dem grundig og hele tiden vært helt åpne om hvilke vurderinger som er gjort. Mackenzie-Robinson har en forenklet, tabloid og populistisk tilnærming til dette og vi deler ikke hans syn, sier han.

Tidslinje for Therese Johaugs dopingsak

* 1. september 2016: Landslagslege Fredrik S. Bendiksen ankom like før midnatt Livigno, der Therese Johaug og resten av kvinnelandslaget var på høydesamling.

* 2. september: Bendiksen møtte Johaug til frokost. Sammen fant de ut at leppene til Johaug måtte behandles på grunn av solforbrenning.

* 3. september: Bendiksen dro på et lokalt apotek der han kjøpte kremen Trofodermin og en annen krem grunnet at stoffet landslaget normalt sett brukte ikke var i den medbrakte legekofferten.

* 4. september: Bendiksen ga kremen Trofodermin til Therese Johaug på kvelden i Livigno og forsikret at den ikke var på WADAs forbudsliste.

* 4.- 15. september: Kremen ble brukt av Therese Johaug som anvist av landslagslege Bendiksen.

* 16. september: Johaug ble dopingtestet hjemme i Oslo. Der oppga hun at hun hadde brukt kremen.

* 4. oktober: Johaug ble informert av Antidoping Norge om funn av det ulovlige stoffet clostebol i urinprøven.

* 13. oktober: Johaug og skiforbundet offentliggjorde saken og avholdt pressekonferanse i Oslo.

* 19. oktober: Påtalenemnda i Antidoping Norge suspenderte Johaug i to måneder som følge av den positive dopingprøven. Det åpnes dessuten egen sak mot Bendiksen.

* 27. oktober: Therese Johaug møtte pressen for første gang etter pressekonferansen 13. oktober.

* 29. november: Vedtaket som påtalenemnda i Antidoping Norge gjorde 22. november om innstilling på 14 måneder utelukkelse med virkning fra 18. oktober 2016, ble gjort kjent.

* 14. desember: Muntlig høring i dopingsaken hos domsutvalget i NIF satt til 25.–26. januar.

* 16. desember: Påtalenemnda i Antidoping Norge forlenget suspensjonen med ytterligere to måneder til 19. februar 2017.

* 25. januar 2017: Dopinghøringen mot Johaug startet på Ullevaal stadion.

* 26. januar: Dopinghøringen avsluttet. Domsutvalget leder Ivar Sølberg varslet at dom i saken ville falle i god tid innen en måned.

* 10. februar: Domsutvalget kom med sin dom. Johaug ble utestengt i 13 måneder.

* 15. februar: Johaug meddelte i en pressemelding at hun ikke ville anke domsutvalgets avgjørelse.

* 16. februar: Antidoping Norge anker heller ikke Johaug-dommen.

* 6. mars: Den internasjonale olympiske komité (IOC) anker ikke dommen.

* 7. mars: Det internasjonale skiforbundet (FIS) anker dommen inn for Idrettens voldgiftsrett (CAS). Johaug bestemmer seg senere for å levere en motanke til CAS.

* 29. mars: Påtalenemnda i Antidoping Norge henlegger saken mot Fredrik Bendiksen.

* 6. juni: Lukket høring i Johaugs dopingsak hos Idrettens voldgiftsrett (CAS) i Lausanne.

* 22. august: Therese Johaug har fått dommen fra CAS. Hun er utestengt i 18 måneder.

(Kilde: NTB)

Les også: Johaug er fortsatt avbildet på Skiforbundets smøretrailer

– Sundby og Johaug burde dekket utgiftene

Han påpeker at begrunnelsen til skiforbundet for den økonomiske støtten tidligere har vært at det var deres leger som påtok seg all skyld i sakene og at det derfor var naturlig for forbundet å dekke advokatutgiftene.

– CAS konkluderte imidlertid i begge sakene med at utøverne hadde skyld, ikke bare legene. Dette er etter min mening et ytterligere argument for at utøverne burde ha dekket utgiftene selv, mener juristen.

Jurist og CAS-ekspert Robin Mackenzie-Robinson mener skiforbundet ikke burde ta regningen i Johaug-saken. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Jurist og CAS-ekspert Robin Mackenzie-Robinson mener skiforbundet ikke burde ta regningen i Johaug-saken. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Videre sier Mackenzie-Robinson at det hevdes fra Norges Skiforbund at det er prinsipielt viktig å bistå og sørge for at hvilken som helst utøver, også Johaug, får en best mulig saksgang og får saken belyst så godt som mulig.

– Skal ikke bety noe om du er fattig eller rik

– At alle skal ha rett til et forsvar er en god tanke, at det ikke skal bety noe om du er fattig eller rik. Etter min mening vil en imidlertid vanskelig kunne si at utøverens rettssikkerhet svekkes hvis man tar i betraktning utøverens faktiske betalingsevne og innfører en form for behovsprøving, sier Mackenzie.

Han viser til at en slik behovsprøving også er noe NIF har uttalt at de vurderer å innføre for deres økonomiske støtte i dopingsaker.

– For er det rimelig at utøvere som er mangemillionærer skal få dekket utgifter de åpenbart har anledning til å dekke selv? I den forbindelse kan det nevnes at Johaugs manager, Jørn Ernst, uttalte til NTB 9. mars at de uansett hadde videreført prosessen for CAS uavhengig av den økonomiske støtten fra skiforbundet, sier han til ABC Nyheter.

Jørn Ernst opplyser overfor ABC Nyheter at han ikke ønsker å kommentere saken.

Stiller spørsmål ved rettssikkerheten

CAS-eksperten poengterer også at verken Sundby eller Johaug er pålagt å motta økonomisk støtte fra Norges Skiforbund.

– De kunne selvfølgelig valgt å ta regningen selv, og latt forbundet bruke millionene på noen eller noe i Ski-Norge som faktisk trenger pengene. Særlig når store deler av Ski-Norges aktiviteter er basert på frivillig arbeid, understreker Mackenzie-Robinson.

Han sier at det hevdes fra skiforbundet at verken Sundby eller Johaug ikke drev med bevisst doping, og at det i seg selv er grunn til at forbundet bør dekke utgiftene.

– Sakene er imidlertid ikke unike. For Ruth Kasirye og Vegard Robinson Bugge var det heller ikke snakk om bevisst doping. Disse fikk imidlertid ingen økonomisk støtte fra sin respektive særforbund. Vil det si at utøvere i Norge er prisgitt å være underlagt et særforbund med god økonomi og en noe spesiell holdning til dopingsaker? Hva sier det om rettssikkerheten til våre idrettsutøvere? spør Mackenzie-Robinson.

(Se video: Slik er Johaugs forhold til landslagslegen nå)

Les også: Therese Johaug: – Idrettsgleden er nok ikke det den en gang var

– Ingen unik dopingsak

Han forteller videre at han har registrert at Norges Skiforbund sier at de vil gi samme mulighet som de har gitt Johaug og Sundby også til andre utøvere i fremtiden.

– Det kan fort bli dyrt, og jeg undrer meg over hvordan forbundets sponsorer stiller seg til å sponse advokatregninger til dopingtatte utøvere, spesielt hvis det ikke er snakk om en av Norges mest populære idrettsutøvere, sier han.

Juristen påpeker overfor ABC Nyheter at Johaug-saken ikke er spesielt kompleks slik NSF hevder.

– Både i domsutvalget og CAS var man enige om hendelsesforløpet og tvisten dreide seg om tre ting: Om utøveren hadde skyld i saken, grad av skyld og lengden på en eventuell utestengelse. Med andre ord en ikke spesielt unik dopingsak. Man har altså valgt å dekke utgifter på ca. 3,5 millioner kroner på en ikke nevneverdig komplisert sak hvor man tapte på tilnærmet alle punkter i CAS, mener Mackenzie-Robinson.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
22:52 Vy-ansatte på buss for tog trues av passasjerer22:36 Henrik Ingebrigtsen klarte VM-kravet på 5000 meter22:24 Hopp: Norge på tredjeplass i Polen21:54 Ny pilot stoppet etter promillekontroll ved Stavanger Lufthavn20:53 Ødegaard spilte 45 minutter da Real Sociedad tapte for lag fra nivå to20:51 Internasjonal ferd mot ISS på 50-årsdagen for månelandingen20:23 Friidrett: Lillefosse tok gull i U20-EM20:20 Listhaug om Krekar: Vil bli kvitt den mannen så fort som mulig19:48 Hovedmistenkt etter diplomatdrap pågrepet i Irak19:36 Britiske myndigheter frykter terror mot fly fra Egypt19:32 Casper Ruud møter nederlender i Tyskland18:49 Irans vokterråd: Arresten av tankskipet var et svar18:17 Stena Imperos eierselskap i kontakt med besetningen17:57 Dykker funnet død utenfor Dønna i Nordland17:50 To graver åpnet i forsvinningssak i Vatikanet17:14 Mistenkelig gjenstand funnet på Gardermoen var ufarlig16:13 Egyptiske myndigheter vil flytte Tut-ankh-Amon15:55 Wolverhampton slo City på straffer i Shanghai15:47 Jakob Ingebrigtsen slettet 15 år gammel rekord på 5000 meter15:38 «Hvaldimir» er funnet igjen15:35 Høyre elsker Boris15:35 Én av til nordmenn tror ikke på menneskeskapte klimaendringer15:31 Tenåringen Greenwood sikret seieren for United mot Inter15:11 Trump ringte Löfven om A$AP Rocky – Löfven vil ikke gripe inn14:59 «Død» isbre får minnesten14:47 Politiet: – Ikke greit å filme skadde personer14:35 Over 22.000 demonstrerte i Moskva med krav om frie lokalvalg14:15 Fritidsbåt gikk på grunn i Møre og Romsdal14:07 Tusenvis demonstrerer i Hongkong til støtte for politiet13:49 Neste uke er det meldt over 30 grader i sør – i nord snur godværet13:31 Politiet i Hongkong sier de har avslørt sprengstoffabrikk13:17 50 døde grindhvaler oppdaget av turister på Island12:43 United avslo Inter-bud på Lukaku12:39 To flyplasser stengt på Sicilia etter vulkanutbrudd12:21 Dansk professor vil bygge mur rundt Europa: – Neppe realistisk12:17 Tyskland og Frankrike krever løslatelse av svenskeid tankskip12:12 Luftangrep mot Jemens opprørskontrollerte hovedstad11:49 Over 150 døde i monsunflommer i Sør-Asia11:45 10 omkom i eksplosjon på kinesisk gassanlegg11:21 Ytre høyre-demonstrasjon etter politikerdrap i Tyskland11:02 Liverpool tapte for Borussia Dortmund i Indiana10:36 Britiske myndigheter advarer mot seiling i Hormuzstredet10:00 Stor fornyelse i ukrainsk politikk ventet i valget på nasjonalforsamling09:42 NVE opprettholder rødt farenivå på Veslemannen09:37 Zlatan avgjorde med hat trick i lokalderbyet i Los Angeles09:27 To personer funnet døde i Sverige09:27 Tyrkisk bankmann løslatt fra fengsel i USA09:02 Kan Jakob Ingebrigtsen true norsk rekord på 5000 meter?09:00 50 år siden det første skrittet ble tatt på månen08:51 London-politiets Twitter-konto hacket08:11 Fire personer lettere skadd i trafikkulykke ved Evje07:10 Eiendomsskatten i Stavanger har økt med Frp06:20 NVE varsler oppdatering om Veslemannen06:18 Minst 17 døde av metanol i Costa Rica05:59 Dette skjer i dag05:38 Kvinne til sykehus etter bilulykke i Vestfold05:30 Dette skjedde i natt05:25 Jensen og Listhaug avfeier at Frp er i krise04:52 NTNU-forskere vil bli med på neste månelanding04:48 Musikkfestival avlyst på grunn av frykt for immigrasjonsmyndighetene04:35 Arrangementer avlyses i USA på grunn av hete03:56 Bolsonaro nekter for at det er sult i Brasil03:56 Jødisk forstander ut mot forslag om kosherforbud03:33 Michelle Obama: USA er for alle03:21 XXL vurderer å legge ned virksomheten i Danmark03:21 Sánchez nærmere flertall for ny regjering02:37 Ekstra vakthold i Stjørdal etter mistenkt ildspåsettelse01:40 Algerie vant Afrikamesterskapet for andre gang01:23 USA sender soldater til Saudi-Arabia01:10 El Chapo innsatt i høysikkerhetsfengsel00:46 Norsk kvinne vant 38 millioner kroner00:31 150.000 med i protestgrupper mot vindkraftverk00:07 Trump vil hjelpe A$AP Rocky ut av svensk fengsel22:54 Haaland scoret hattrick i cupen22:38 Nordmenn tiltalt etter russevold i Hellas i fjor22:21 Undersøkelse: Tre av fire nordlendinger vil ha jernbane22:04 Norge slo tilbake med storseier i J19-EM22:02 Ventura fortsatte storspillet i USA21:44 NRK kritiseres for jødevits21:01 Ny seier for Solbakken og FCK20:44 Tunge nyheter for Fannemel: Har skadet både korsbånd og menisk20:16 Svenskeid tankskip beslaglagt av Iran19:59 Hadi Srour bokser mot russer i Hamburg19:44 Dette blir konsekvensene av MAX-problemene19:14 50 soldater syke i Madlaleiren18:57 Milliardbru i Nordland må bytte 344 bolter et halvt år etter åpning18:47 Woods tar pause etter skuffelsen i British Open18:19 Alaphilippe med maktdemonstrasjon i Tour de France18:12 Hongkong-aktivister kan få asyl i Taiwan18:08 Cubanske myndigheter slipper fri 2.604 fanger18:07 Forsker mener antall forvaringsdommer mot barn er bekymringsfullt17:45 Kosovos statsminister går av etter innkallelse til krigsforbryterdomstol17:31 Samtaler om maktfordelingsavtalen i Sudan utsettes17:22 50-åring tiltalt for samboerdrap i Haugesund16:39 Hudfletter politiledelsen: – De mangler ærlighet, tydelighet og oppriktighet16:34 200 migranter prøvde å klatre over grensegjerde16:26 18-åring dømt til fengsel for å ha filmet og delt video av samleie16:17 Trønderenergi truer med millionkrav mot vindkraftmotstandere16:14 Tyskland ber det internasjonale samfunn bruke diplomatiske midler i Iran-konflikten15:30 Tidligere fotball-profil stoppet for fyllekjøring
Siste nytt
22:52NorgeVy-ansatte på buss for tog trues av passasjerer22:36SportHenrik Ingebrigtsen klarte VM-kravet på 5000 meter22:24SportHopp: Norge på tredjeplass i Polen21:54NorgeNy pilot stoppet etter promillekontroll ved Stavanger Lufthavn20:53SportØdegaard spilte 45 minutter da Real Sociedad tapte for lag fra nivå to20:51VerdenInternasjonal ferd mot ISS på 50-årsdagen for månelandingen20:23SportFriidrett: Lillefosse tok gull i U20-EM20:20PolitikkListhaug om Krekar: Vil bli kvitt den mannen så fort som mulig19:48VerdenHovedmistenkt etter diplomatdrap pågrepet i Irak19:36VerdenBritiske myndigheter frykter terror mot fly fra Egypt19:32SportCasper Ruud møter nederlender i Tyskland18:49VerdenIrans vokterråd: Arresten av tankskipet var et svar18:17VerdenStena Imperos eierselskap i kontakt med besetningen17:57NorgeDykker funnet død utenfor Dønna i Nordland17:50VerdenTo graver åpnet i forsvinningssak i Vatikanet17:14NorgeMistenkelig gjenstand funnet på Gardermoen var ufarlig16:13VerdenEgyptiske myndigheter vil flytte Tut-ankh-Amon15:55SportWolverhampton slo City på straffer i Shanghai15:47SportJakob Ingebrigtsen slettet 15 år gammel rekord på 5000 meter15:38Norge«Hvaldimir» er funnet igjen15:35PolitikkHøyre elsker Boris15:35NorgeÉn av til nordmenn tror ikke på menneskeskapte klimaendringer15:31SportTenåringen Greenwood sikret seieren for United mot Inter15:11KulturTrump ringte Löfven om A$AP Rocky – Löfven vil ikke gripe inn14:59Verden«Død» isbre får minnesten14:47NorgePolitiet: – Ikke greit å filme skadde personer14:35VerdenOver 22.000 demonstrerte i Moskva med krav om frie lokalvalg14:15NorgeFritidsbåt gikk på grunn i Møre og Romsdal14:07VerdenTusenvis demonstrerer i Hongkong til støtte for politiet13:49NorgeNeste uke er det meldt over 30 grader i sør – i nord snur godværet13:31VerdenPolitiet i Hongkong sier de har avslørt sprengstoffabrikk13:17Verden50 døde grindhvaler oppdaget av turister på Island12:43SportUnited avslo Inter-bud på Lukaku12:39VerdenTo flyplasser stengt på Sicilia etter vulkanutbrudd12:21NorgeDansk professor vil bygge mur rundt Europa: – Neppe realistisk12:17VerdenTyskland og Frankrike krever løslatelse av svenskeid tankskip12:12VerdenLuftangrep mot Jemens opprørskontrollerte hovedstad11:49VerdenOver 150 døde i monsunflommer i Sør-Asia11:45Verden10 omkom i eksplosjon på kinesisk gassanlegg11:21VerdenYtre høyre-demonstrasjon etter politikerdrap i Tyskland11:02SportLiverpool tapte for Borussia Dortmund i Indiana10:36VerdenBritiske myndigheter advarer mot seiling i Hormuzstredet10:00VerdenStor fornyelse i ukrainsk politikk ventet i valget på nasjonalforsamling09:42NorgeNVE opprettholder rødt farenivå på Veslemannen09:37SportZlatan avgjorde med hat trick i lokalderbyet i Los Angeles09:27VerdenTo personer funnet døde i Sverige09:27VerdenTyrkisk bankmann løslatt fra fengsel i USA09:02SportKan Jakob Ingebrigtsen true norsk rekord på 5000 meter?09:00Verden50 år siden det første skrittet ble tatt på månen08:51VerdenLondon-politiets Twitter-konto hacket08:11NorgeFire personer lettere skadd i trafikkulykke ved Evje07:10NorgeEiendomsskatten i Stavanger har økt med Frp06:20NorgeNVE varsler oppdatering om Veslemannen06:18VerdenMinst 17 døde av metanol i Costa Rica05:59NorgeDette skjer i dag05:38NorgeKvinne til sykehus etter bilulykke i Vestfold05:30NorgeDette skjedde i natt05:25NorgeJensen og Listhaug avfeier at Frp er i krise04:52NorgeNTNU-forskere vil bli med på neste månelanding04:48VerdenMusikkfestival avlyst på grunn av frykt for immigrasjonsmyndighetene04:35VerdenArrangementer avlyses i USA på grunn av hete03:56VerdenBolsonaro nekter for at det er sult i Brasil03:56NorgeJødisk forstander ut mot forslag om kosherforbud03:33VerdenMichelle Obama: USA er for alle03:21NorgeXXL vurderer å legge ned virksomheten i Danmark03:21VerdenSánchez nærmere flertall for ny regjering02:37NorgeEkstra vakthold i Stjørdal etter mistenkt ildspåsettelse01:40SportAlgerie vant Afrikamesterskapet for andre gang01:23VerdenUSA sender soldater til Saudi-Arabia01:10VerdenEl Chapo innsatt i høysikkerhetsfengsel00:46NorgeNorsk kvinne vant 38 millioner kroner00:31Norge150.000 med i protestgrupper mot vindkraftverk00:07VerdenTrump vil hjelpe A$AP Rocky ut av svensk fengsel22:54SportHaaland scoret hattrick i cupen22:38VerdenNordmenn tiltalt etter russevold i Hellas i fjor22:21NorgeUndersøkelse: Tre av fire nordlendinger vil ha jernbane22:04SportNorge slo tilbake med storseier i J19-EM22:02SportVentura fortsatte storspillet i USA21:44NorgeNRK kritiseres for jødevits21:01SportNy seier for Solbakken og FCK20:44SportTunge nyheter for Fannemel: Har skadet både korsbånd og menisk20:16VerdenSvenskeid tankskip beslaglagt av Iran19:59SportHadi Srour bokser mot russer i Hamburg19:44PengerDette blir konsekvensene av MAX-problemene19:14Norge50 soldater syke i Madlaleiren18:57NorgeMilliardbru i Nordland må bytte 344 bolter et halvt år etter åpning18:47SportWoods tar pause etter skuffelsen i British Open18:19SportAlaphilippe med maktdemonstrasjon i Tour de France18:12VerdenHongkong-aktivister kan få asyl i Taiwan18:08VerdenCubanske myndigheter slipper fri 2.604 fanger18:07NorgeForsker mener antall forvaringsdommer mot barn er bekymringsfullt17:45VerdenKosovos statsminister går av etter innkallelse til krigsforbryterdomstol17:31VerdenSamtaler om maktfordelingsavtalen i Sudan utsettes17:22Norge50-åring tiltalt for samboerdrap i Haugesund16:39NorgeHudfletter politiledelsen: – De mangler ærlighet, tydelighet og oppriktighet16:34Verden200 migranter prøvde å klatre over grensegjerde16:26Norge18-åring dømt til fengsel for å ha filmet og delt video av samleie16:17NorgeTrønderenergi truer med millionkrav mot vindkraftmotstandere16:14VerdenTyskland ber det internasjonale samfunn bruke diplomatiske midler i Iran-konflikten15:30SportTidligere fotball-profil stoppet for fyllekjøring
Populært