Meny

Skiforbundet slår tilbake mot TV 2-påstander: – Ikke riktig

Espen Bjervig er administrasjonssjef/markedssjef i Norges Skiforbund Langrenn. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Skiforbundet mener at TV 2 ikke viser hele bildet.

Tirsdag skriver TV 2 at de har fått tilgang til et avtaleutkast som viser at Norges Skiforbund krevde en spesialavtale for Therese Johaug, Marit Bjørgen og Birgit Skarstein i forhandlinger med Coop om et eventuelt sponsorat.

På spørsmål fra ABC Nyheter om dette stemmer, henviser Espen Bjervig, administrasjons- og markedssjef i langrennsavdelingen i Norges Skiforbund, til svaret han ga til TV 2:

– Vi så at dette ble feil

– På ditt spørsmål om jeg har fremforhandlet avtaler som gir enkeltutøvere fritak for våre regler, svarer jeg nei det har jeg ikke. Forslaget med unntak for enkeltutøvere lå i en tidlig fase av forhandlingen. Vi så at dette ble feil og endret det til å gjelde alle utøvere som har eller ville få avtale med ASKO innen oppstart av Coop-avtalen. Fortsatt opplevde vi at dette ikke ble riktig, det blir feil å styre norsk langrenn ut i fra særordninger for utøvere. Det var en del av totalvurderingen da vi valgte å trekke oss fra et samarbeid med Coop.

– Dette er ikke riktig

I en e-post til ABC Nyheter legger Bjervig til følgende:

– Feilen er da at TV 2 henviser til ett tidligere avtaleutkast og stiller spørsmål ved min troverdighet uten å vise det totale bilde og siste avtaleutkastet som jeg henviser til.

Ifølge TV 2 er de tre navngitte utøverne omtalt «Askoløperne» i et senere avtaleutkast.

– TV 2 skriver også at Norges Skiforbund var muntlig enige med NorgesGruppen, samtidig som det ble ferdigforhandlet en avtale med Coop. Er det riktig?

– Dette er ikke riktig, svarer Bjervig.

Bjørn Takle Friis, kommunikasjonsdirektør i Coop, omtaler Bjervigs troverdighet overfor TV 2 som «overflødig».

Espen Bjervig opplyser til ABC Nyheter at han ikke ønsker å kommentere utspillet til Takle Friis.

TV 2-journalist Ernst Lersveen skriver i en SMS til ABC Nyheter at han ikke sitter på dato for avtaleutkastet som kanalen publiserte for øyeblikket.

– Det er ikke vi, TV 2, men Coop som stiller spørsmål om Bjervigs troverdighet. Har ikke dato for dette avtaleutkastet her jeg er nå, men som vi skriver så er navnene senere kuttet ut og de tre omtales som Askoløperne, skriver han.

Avtale frem til 2021

Fredag ble det kjent at NorgesGruppen forblir hovedsponsoren til skilandslaget. Det var langrennskomiteen som tok den endelige avgjørelsen om at

TV 2 hevder at dette dokumentet viser at Norges Skiforbund krevde en spesialavtale for Therese Johaug, Marit Bjørgen og Birgit Skarstein. Foto: Skjermdump TV2.no

NorgesGruppen forblir hovedsponsor. Avtalen strekker seg frem til 2021.

TV 2 hevder at Norges Skiforbund ønsket å gi tre utøvere særfordeler, Therese Johaug, Marit Bjørgen (som nå har lagt opp) og Birgit Skarstein. Alle tre har egne avtaler med ASKO, som er eid av NorgesGruppen.

Skiforbundet krevde at utøverne skulle få beholde sine avtaler med ASKO, til tross for en eventuell avtale med Coop, ifølge kanalen.

Populært