Meny

– Klæbo er en tikkende bombe

Johannes Høsflot Klæbo vant den store krystallkulen med seieren i totalcupen. 21-åringen er svært ettertraktet blant sponsorene. Foto: Uld Palm/tt / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Suksessen til Johannes Høsflot Klæbo kan bli en utfordring for skiforbundet.

Ifølge VG ønsker skistjernen en avklaring fra Norges Skiforbund om hvilke kommersielle retningslinjer han skal forholde seg til i fremtiden.

– Han er en enda større tikkende bombe for skiforbundet nå, sier Adressa-kommentator Birger Løfaldli til avisen.

Han viser til at den norske langrennskometen nå er skilandslagets desidert største profil på herresiden, noe som også sponsorene vil utnytte til sin fordel. Og da er det duket for forhandlinger.

– Klæbo kommer til å være knallhard, slik jeg kjenner ham, sier Løfaldli.

Historisk triumf

Johannes Høsflot Klæbo ble historisk da han sikret seg sammenlagtseieren i verdenscupen som 21-åring etter minitouren i Falun søndag.

– Det er helt utrolig. De siste dagene har vært tøffe. Jeg var ikke helt i form i dag. Å vinne den store krystallkula er bare helt utrolig. Det har vært en fantastisk sesong, sa Klæbo ifølge NTB.

Den unge løperen har hatt en vanvittig sesong med tre OL-gull, VM-bronse, to NM-gull og et tosifret antall verdenscupseire.

(VIDEO: Fortsetter Johannes Høsflot Klæbo på sprintlandslaget? Eller blir det overgang til allroundlandslaget?)

Alle vil ha en bit av Klæbo

Med den enorme populariteten følger også mye penger, noe som gir 21-åringen gode kort på hånden med tanke på sin egen forhandlingsposisjon med skiforbundet. Dette gjelder blant annet forholdet til både skiforbundets og private sponsorer.

– Han er ikke den som kommer til å godta vedtatte sannheter kommersielt og kommer til å pushe mulighetene der, sier Adressa-kommentatoren.

Skiforbundet opplyser til VG at Klæbo er etterspurt av alle deres samarbeidspartnere.

Klæbo fronter stor norsk Kina-tropp

Johannes Høsflot Klæbo ligger ikke på latsiden i de kommende dagene. Torsdag går turen til Kina der det står showrenn på programmet.

Til sammen rundt 16-17 nordmenn skal vise fram skisporten i verdens mest folkerike land. Både sprintlandslaget og rekruttlandslaget stiller, melder NTB.

Flesteparten drar allerede grytidlig mandag. Klæbo først tirsdag. Han skal også være med i Kulåssprinten i Sarpsborg tirsdag.

– Jeg skal komme meg fortest mulig hjem. Jeg skal gå skirenn allerede tirsdag og på torsdag reiser vi til Kina. Derfor blir det ingen bankett for min del. Jeg regner med at de kommer til å ha det artig, sa Klæbo foran den sju timer lange bilturen til Trondheim.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært