Skiforbundet vil bruke Bjørgens enorme kompetanse

Marit Bjørgen avslutter karrieren lørdag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Marit Bjørgen avslutter karrieren lørdag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Espen Bjervig kaller Marit Bjørgen limet i norsk langrenn, men har inntil videre ikke snakket med 38-åringen om en framtidig rolle i skiforbundet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bjervig, som er markeds- og administrasjonssjef i Norges Skiforbund, legger samtidig ikke skjul på at han håper norsk langrenn kan få glede av langrennsdronningens enorme erfaring og kunnskap når hun nå legger opp.

– Det blir helt klart et tomrom etter Marit, og så får vi håpe at vi kan få sparre litt med henne og få bruke hennes kompetanse til å utvikle andre skiløpere til å komme opp på det nivået hun er på, sier Bjervig til NTB.

– Hva slags rolle ser du for deg Bjørgen i?

– Jeg har ikke noen tanker om det, men Marit som lagspiller har vært det viktigste for norsk skiidrett. Resultatene hennes er selvsagt også fantastiske, men Marit som limet i skiforbundet er uunnværlig, svarer Bjervig.

Kunnskap og kompetanse

Både han og landslagssjef Vidar Løfshus varsler at Bjørgen nå skal få tid til å fordøye beslutningen om å avslutte karrieren og hvile ut. Deretter kommer det en tid for å snakke med 38-åringen om framtida.

– Jeg tenker først og fremst at norsk idrett skal få glede av Marit, og samtidig vet jeg at hun har masse kunnskap og kompetanse som norsk langrenn forhåpentligvis får glede av, sier Løfshus til NTB – og fortsetter:

– Vi har et lederutviklingsprogram i skiforbundet, og forhåpentligvis klarer vi å guide Marit inn mot det. Det handler om å få fram kvinnelige ledere og trenere.

– Det er ingen tvil om at dere skal bruke Bjørgen til noe i framtida?

– Det håper jeg, men det skal hun selvsagt få velge selv. Samtidig er vi dårlige i norsk idrett dersom vi ikke klarer å få hanket inn både henne og Ole Einar Bjørndalen, sier Løfshus.

Gallionsfigur

Bjervig er tydelig på at norsk langrenn mister en gallionsfigur når medaljegrossisten Bjørgen lørdag går sitt aller siste skirenn på toppnivå.

– Marit er symbolet på norsk langrenn. Hun kom inn på lag den gangen jeg selv var aktiv. Hun har trent, jobbet hardt, gjort de riktige tingene og vært en lagbygger. Hun har vært det store limet i norsk langrenn og navet i landslagssatsingen, sier markeds- og administrasjonssjefen.

– Hva betyr det kommersielt for forbundet å miste Bjørgen?

– Det er vanskelig å vurdere, men det er ingen tvil om at hun har vært viktig. Hun har vært med på å forme det samlede forbundet slik det står nå. De verdiene hun har satt fotavtrykket på, håper jeg vi klarer å forvalte videre, sier Bjervig.

Lørdag venter det nye Bjørgen-hyllester under NM i Alta. Da er 38-åringen favoritt til å ta karrierens 26. og trolig siste NM-gull.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært