Meny

Northug i Løfshus-samtaler: – Skulle bare mangle

Vidar Løfshus og Petter Northug under Tour de Ski i 2015. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Dialogen er i gang mellom Petter Northug og landslagssjef Vidar Løfshus. Duoen luftet sine tanker over telefon like før påske.

– Et Northug-comeback på landslaget har jo blitt spådd, og med disse samtalene styrkes spekulasjonene enda mer. Det er positivt at de prater sammen, men det skulle for så vidt bare mangle. Slik jeg forstår det, har det ikke kommet noe konkret ut av samtalene, men det viser at de er på talefot, sier Adressa-kommentator Birger Løfaldli til ABC Nyheter.

– Jeg har en dialog med Petter om satsing mot neste sesong, skriver landslagssjef Vidar Løfshus i en sms til Adresseavisen.

Løfshus ønsker en bedre dialog med Northug. Han er ordknapp om hva han snakket med den tidligere langrennskongen om.

– Jeg har en dialog med Petter om satsing mot neste sesong og evaluering av sist sesong, utover det har jeg ingen kommentarer, svarer Løfshus.

Northug-manager Are Sørum Langås har ikke ønsket å kommentere samtalene overfor lokalavisen.

– Avhengig av å snakke sammen

Denne uken skal Petter Northug delta under NM del to i Alta. Northug har vist stigende form de siste ukene.

Landslagstrener Tor Arne Hetland sier følgende om langrennsledelsens kommunikasjon med Northug.

– Vidar hadde en god prat med Petter før påske.

Kommunikasjonen mellom Northug og landslagsledelsen har vært nærmest fraværende de siste årene.

– Begge parter ønsker nok et bedre samtaleklima enn de siste årene. Jeg ser ikke noe grunn til at de ikke skulle ønske det i hvert fall. De er avhengig av å kunne snakke godt sammen hvis Northug skal tilbake på landslaget igjen, påpeker Løfaldli.

Lovende Northug-takter

Om Petter Northug fortsetter som skiløper på toppnivå neste sesong, er dog foreløpig uvisst.

– Landslaget er langt mer aktuelt enn tidligere. Før var det helt uaktuelt. Det har tydeligvis snudd litt nå. Landslaget er et av flere alternativer hvis han velger å fortsette, men det er den enkleste måten å komme til VM på. Det tror jeg han ser selv også. Da får han også trent sammen med de beste, sier Adressa-kommentatoren. 

Petter Northug står med to seire i løpet av de siste par ukene. Først vant han Flyktningerennet . Noen dager senere gikk han til topps i Sandfjellrennet. I tillegg slo han løyperekorden med god margin.

Løfaldli mener det er godt nytt.

– Det viser at han i hvert fall har trent og er i brukbar form. Det er positivt at han bare stiller til start, er motivert og har lyst til å gå skirenn. Vi skal ikke overvurdere det, konkurransen er ikke på verdenscup-nivå, men det viser at han ikke bare har ligget på sofaen, sier han til ABC Nyheter. 

Før påske ble det kjent at Petter Northugs private sponsor, Coop, trolig går inn som sponsor for skilandslaget. Dette øker sjansene for et Northug-comeback.

Populært