Northug etter etterlengtet seier: – Nå er sesongen reddet

Petter Northug vant flyktningrennet søndag. Her fra Birken. Foto: Terje Lund Olsen / NTB scanpix
Petter Northug vant flyktningrennet søndag. Her fra Birken. Foto: Terje Lund Olsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Petter Northug sto endelig på toppen av resultatlista igjen da han slo Fredrik Riseth og Didrik Tønseth i kampen om seieren i Flyktningerennet søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Northug slo Riseth med to sekunder, mens Tønseth endte tre sekunder bak 32-åringen.

– Flyktningrennet er en stor klassiker som er viktig å vinne. Så nå er sesongen reddet, sa Northug etter målgang ifølge Namdalsavisa.

Han gikk på blanke ski, mens seiersrivalene Tønseth og Riseth hadde festesmurning. De tre spurtet om seieren, med Northug som den klart sterkeste.

Astrid Øyre Slind gikk til topps i kvinneklassen. Hjemmehåpet Laila Kveli ble nummer to.

Blytung sesong

Flyktningerennet er et renn til minne om de som måtte flykte fra Norge til Sverige i løpet av andre verdenskrig. Rennet hadde start i Lierne og målgang i Gäddede i Sverige.

Northug gikk nylig Birkebeinerrennet, men havnet der langt bak vinneren Andreas Nygaard. Søndag var han endelig tilbake med en seier i et skirenn.

32-åringen har hatt en blytung sesong, og kom ikke med i den norske OL-troppen. Medaljegrossisten har ennå ikke bekreftet at han satser videre mot neste sesong, men søndag fikk han en etterlengtet opptur da han endelig vant et skirenn igjen.

Avslutter med turrenn

Man må helt tilbake til februar 2016 for å finne sist gang Northug vant et verdenscuprenn. Den gang var han best på sprinten i Drammen.

Northug har gjort det klart at han kommer til å gå flere turrenn på tampen av årets sesong. Nylig gikk han som nevnt Birkebeinerrennet, og 32-åringen var også på startstreken i det 42 kilometer lange Engadin Skimarathon i Sveits.

Lillebror Even Northug ble nummer ni lørdag. Han var slått fire minutter og 44 sekunder av vinneren.

Les også: – Deilig å få bekreftet at jeg kan bli best i verden

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden