Meny

Norsk presse boikotter skijentene

Marit Bjørgen, Ingvild Flugstad Østberg, Heidi Weng og Ragnhild Haga under et tidligere pressetref i OL. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Journalistene er skuffet over at skijentene står over nattens pressetreff.

Natt til fredag skulle de norske langrennsjentene møte pressen før søndagens tremil i OL.

Men slik ble det ikke.

Gro Eide, mediekontakt for langrennslandslaget, sendte torsdag ut en melding til journalistene hvor hun meddelte at skijentene står over nattens pressetreff. Det skriver TV 2.

Grunnen er at de skal lade opp til søndagens renn. Landslagstrener Roar Hjelmeset kommer til å møte pressen alene.

Det falt ikke i god jord hos de norske journalistene.

TV 2, P4, Nettavisen, Dagbladet, NRK og Aftenposten har valgt å stå over pressetreffet.

– De trenger tiden

Reidar Sollie, leder for Norske Sportsjournalisters Forbund, mener det er et avtalebrudd.

Han sier til TV 2 at sportsjournalistforbundet har et samarbeid med Norges olympiske komité i forbindelse med OL om at alle utøverne møter pressen to dager før de skal i aksjon.

– Det er overraskende at de bryter denne avtalen på tremilen. Jeg kan skjønne det med Marit Bjørgen med tanke på alt styret som var med mediene (tok bronse på sprintstafetten) i går, men de tre andre har vært skjermet ganske lenge. Det er overraskende, og inntil vi har fått en begrunnelse, så er det skuffende, påpeker Sollie.

Gro Eide mener at langrennsjentene trenger tiden til å lade opp til OLs siste distanse.

– Løperne stiller opp på alt de skal og mer til. Det er medaljeutdelinger på andre dager enn rennet, og det er både akkrediterte og ikke-akkrediterte medier som skal ha sitt. Vi gir også eksklusive avtaler til enkelte, så jeg håper virkelig folk forstår at dette ikke handler om at de ikke ønsker å stille opp. Og at de trenger tiden til å lade opp til den siste konkurransen, sier hun.

Populært