Meny

Disse går skiskytterstafettene for Norge

Johannes Thingnes Bø skal jakte enda en OL-medalje på fredagens stafett. Foto: Francois-xavier Marit / AFP

Lars Helge Birkeland får sjansen.

Lars Helge Birkeland, Tarjei Bø, Johannes Thingnes Bø og Emil Hegle Svendsen utgjør herrenes stafettlag. Erlend Bjøntegaard er dermed vraket.

Bjøntegaard har meldt seg på i stafettdiskusjonen med gode prestasjoner i OL, men da uttaket ble klart tirsdag kveld norsk tid ble det klart at landslagsledelsen gir fornyet tillit til Lars Helge Birkeland.

På kvinnesiden er det Tiril Eckhoff, Marte Olsbu, Synnøve Solemdal og Ingrid Landmark Tandrevold som skal forsvare Norges ære.

Kvinnestafetten er på torsdag.

Lagene er kun tatt ut i alfabetisk rekkefølge, og det er ikke bestemt hvem som skal gå hvilken etappe.

Suverene

Før OL syntes det temmelig klart at Emil Hegle Svendsen, Lars Helge Birkeland og brødrene Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø ville utgjøre det norske stafettlaget for menn i Pyeongchang. Den nevnte kvartetten var i egen klasse på verdenscupstafetten i Ruhpolding i midten av januar og slo nærmeste konkurrent Frankrike med 24,5 sekunder.

Emil Hegle Svendsen og Bø-brødrene var sikre kort på laget, men i kampen om den siste plassen meldte Erlend Bjøntegaard seg på. OL-debutanten innledet vinterlekene i Sør-Korea med femteplass på sprinten og fulgte opp med niendeplass på jaktstarten. Han ble nummer sju på fellesstarten.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært