Landslagstreneren hadde gitt opp

<p>Landslagstrener Egil Kristiansen hadde gitt opp medaljehåpet halvveis i tirsdagens blandede stafett og var derfor svært fornøyd med at det endte med sølv. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix</p>
Landslagstrener Egil Kristiansen hadde gitt opp medaljehåpet halvveis i tirsdagens blandede stafett og var derfor svært fornøyd med at det endte med sølv. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Landslagstrener Egil Kristiansen trodde sjansen for norsk medalje var kjørt etter to etapper av tirsdagens blandet stafett i OL.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Marte Olsbu tapte et drøyt halvminutt til teten på første etappe, og etter at Tiril Eckhoff hadde vært ute i strafferunden på etappe nummer to var avstanden fram vokst til nesten halvannet minutt.

– Da så det mørkt ut. Jeg hadde egentlig gitt opp medaljehåpet da, men etter en fantastisk etappe av Johannes så jeg at det var mulig, og Emil bare fortsette. Jeg tror vi kan si vi vant sølvet, smilte herrelandslagstrener Egil Kristiansen til NTB.

Han var imponert over både Johannes Thingnes Bø og ankermann Emil Hegle Svendsen.

– Emil viser nok en gang at han er en mann som kan avgjøre i stressede og vanskelige situasjoner, sa Kristiansen om Norges avslutter.

Kvinnelandslagstrener Stian Eckhoff var heller ikke spesielt høy i hatten midtveis i tirsdagens stafett.

– Det så ikke bra ut. Vi har én strafferunde og 11 ekstraskudd og ender likevel opp med sølvmedalje. Det er godt gjort, sa han.

Han vurderte etappene til sine jenter slik:

– Jeg tipper det var litt nerver. Tiril gikk for å jage og tette luka, og da prøver du å angripe og legge litt ekstra i det. Hun hadde nok ikke helt kontroll på den satsingen sin, men måtte prøve, sa han.

– For Marte sin del tror jeg hun kom litt skjevt ut av det. På stående brukte hun lang tid på ekstraskuddene, og det er ikke sånn vi er vant til å se Marte. Det spørs om det var litt høye skuldrer i dag.

Torsdag er det kvinnestafett i Pyeongchang.

Flere saker fra ABC Nyheter

Personvernpolicy