Meny

Eckhoff følte seg som syndebukk

Johannes Thingnes Bø, Emil Hegle Svendsen, Tiril Eckhoff og Marte Olsbu jubler for OL-sølv i blandet stafett i Pyeongchang. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tiril Eckhoff skjøt på seg strafferunde og følte hun hadde ødelagt mixedstafetten for Norge. Etter at sølvet var i boks takket hun sine redningsmenn.

Eckhoff vekslet med Marte Olsbu et drøyt halvminutt bak teten og måtte jage fra start på sin etappe. Etter to ekstraskudd på liggende fikk hun store problemer på stående. Fasiten ble fire bomskudd og tur i strafferunden.

– Jeg gikk litt for fort inn til skyting, og da fikk jeg skjelven. I tillegg kom det litt vind, og da ble jeg litt treg på avtrekkeren. Du har ikke lyst til å være den dårlige på stafetten, og det å tape 40 sekunder er dritkjipt, sa Eckhoff til NTB om egen etappe.

Da hun hadde gjort sin del av jobben, var hun ikke spesielt høy i hatten.

– Jeg tenkte at nå er løpet kjørt, og nå blir jeg Norges syndebukk. Jeg er jo litt det fortsatt, sa 27-åringen.

Trøsten ble at Johannes Thingnes Bø og Emil Hegle Svendsen begge gikk strålende etapper. Til slutt sikret sistnevnte norsk sølv bak Frankrike.

– Det var en lettelse at gutta gjorde det så bra. Jeg er veldig glad, samtidig var jeg litt heldig i dag, medga Eckhoff.

Hun tok sin annen medalje i Pyeongchang-OL. På fellesstarten ble det bronse.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært